Generaţia de azi şi consumerismul

Generaţia de azi, un subiect fierbinte, o discuţie ce pare că nu se mai termină. Oameni. Generaţia de azi trăieşte un mod de viaţă agitat. Şi nu aşa sunt vremurile, aşa sunt oamenii. Oamenii sunt din ce în ce mai grăbiţi, sunt gata să cumpere orice produs cu eticheta colorată şi să consume hrană cât mai frumos ambalată. Aşa trăieşte generaţia de azi, bine ai venit în lumea consumatorilor cu clasa energetică Z.

Şi totuşi nu toţi oamenii trăiesc astfel. Doar cei săraci financiar sau cu duhul sunt puşi pe achiziţionat, cei înstăriţi au totul deja, ei au depăşit etapa pe care am ales să o dezbat prin intermediul articolului de azi.

Ai observat că oamenii săraci, amărâţii, adică muncitorii cinstiţi, care încasează salariul minim pe economie, au tot mai multe cheltuieli, cât mai multe nevoi pentru ei ori pentru familiile lor, vreme în care cei bogaţi se îmbracă de la magazinele de mâna a doua, îşi trimit copiii la muncă, iar peste 70% din profit îl investesc în loc să îl cheltuie? Sigur că ai observat chiar dacă ţi-e greu să recunoşti. Aici totul pleacă de la lipsa de încredere în ea a generaţiei actuale.

Eşti posomorâtă, te simţi umilă, ai o atitudine de victimă. Întreaga viaţă ai fost modelată să te supui, să te chinui ca să mulţumeşti sistemul şi pe oamenii care îl menţin viu şi care îţi ordonă. Tu nu faci ce îţi place, faci ceea ce oamenilor le place să faci. Aceasta te-a ucis încă din adolescenţă. Eşti influenţată de părerile celor din categoria de oameni din care consideri că faci parte. În realitate tu nici măcar nu ştii cum îţi place să fii, cum vrei să te porţi ori cum să te îmbraci. Formarea strâmbă este cea mai mare provocare cu care generaţia de azi se confruntă.

Ai cât mai multe cheltuieli deoarece trebuie să te îmbraci într-un fel anume ca să laşi o impresie bună angajatorilor, colegilor, societăţii. Altfel, crezi că te vor marginaliza şi se vor lipsi de tine. Din acest motiv porţi cel mai provocator şi mai scump dres, cea mai scurtă rochie, tocuri pe care te chinui să păşeşti şi un decolteu de invidiat, chiar dacă eşti o femeie căsătorită, cu probleme acasă şi deteşti privirile însetaţilor de filme porno, aceia care îşi imaginează diferite ipostaze cu tine când te privesc.

Tot ce faci faci pentru că aşa trebuie, că asta ţi se cere. Tu nu eşti apreciată pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce ai şi ce şi-ar dori bărbaţii să obţină de la tine. Bărbaţii care te privesc nu te doresc pe tine, ei sunt însetaţi după scurta senzaţie de masculinitate pe care ar putea să o obţină odată cu trupul tău, trofeul. Nu ţi-ai exprimat niciodată punctul de vedere.

Tu nu ai păreri, tu asculţi părerile altora apoi le execuţi, doar eşti angajat, nu director sau proprietar de companie. Înainte să crezi că eşti angajat aminteşte-ţi că eşti om. Totul ţine de încrederea ta în tine şi în felul în care îţi exprimi sau reprimi libertatea. Pe Bill Gates nu îl interesează cu ce se îmbracă atunci când merge pe stradă ori ce cred ceilalţi oameni despre el când îl privesc. Cu ce crezi că e mai presus decât tine Barak Obama? Îţi spun eu cu ce, cu o imagine creată de alţii, pe care tu o priveşti la televizor în fiecare zi.

Creatorii generaţiei de mâine

Eu nu privesc la televizor. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu această lume şi cum înaintăm ca civilizaţie. Nu am niciun interes să fiu la curent cu cine şi pe ce ogradă se ceartă la nesfârşit. Generaţia de azi este cea care a lăsat din braţe televizorul. Chiar dacă luminiţele abia se văd, ea străluceşte mulţumită lor.

Omenirea are nevoie de artă, de relaxare, de răbdare, înţelegere sau motivaţie, pentru a depăşi etapa pe care o străbate în prezent. În acest scop, în lume există două tipuri de creatori de conţinut. Ei sunt cei care creează din nevoia de afirmare şi îmbogăţire, care provine din pofta de putere şi control, şi cei care creează îndrumaţi de intenţia păcii pe care o poartă în inimi.

Ei păstoresc din umbră lumea, găsesc soluţii pentru educaţia sănătoasă a generaţiilor viitoare, storc potenţialul fiecăruia din ei şi inspiră mai departe prin propriul exemplu de viaţă. Reţeaua se extinde atât cât are nevoie ca balanţa să rămână stabilă, iar lumea relativităţii să se desfăşoare conform planului dintâi fără greşeală.

Milioane de suflete au nevoie să vină ca să trăiască experienţe umane, să înveţe să separe binele de mai puţin bine, să interacţioneze cu alte fiinţe care trăiesc în formă asemeni lor şi să se bucure de oportunităţi.

Conştienţa generaţiei de azi

În generaţia de azi nu toţi oamenii caută să câştige mai mulţi bani. Oamenii cinstiţi vor să fie respectaţi şi apreciaţi pentru munca depusă. Ei vor să li se acorde atenţie. Vor ca opinia lor, în domeniile în care sunt pricepuţi, să conteze.

O astfel de metodă este de foarte puţini angajatori acceptată. Însă nu din cauză că angajatorii au implementat deja ierarhii de funcţionare bine puse la punct ale companiilor, ci pentru că majoritatea micilor şi marilor întreprinzători deţin mentalităţi limitate. Ei şi-au construit imperii pe tipare provizorii care vor cădea. Omul se află în prag de dezvoltare.

Schimbarea unui om în bine, transformarea lui sau mult mai clar spus trezirea acestuia, porneşte din interior, o ştim. Şi totuşi trezirea nu pleacă din minte, precum mulţi cunoscători se fălesc că au descoperit. Ea pleacă din fiinţa care fiinţează înăuntrul corpului tău, aceea care eşti tu. Inima preia energia schimbată, pe care o transmite creierului, apoi creierul te ajută să aplici noile gânduri. Atunci, noile gânduri se materializează cu ajutorul trupului, iar realizările se văd din ce în ce.

Generaţia de azi nu este generaţia de sacrificiu, este prima care pe alocuri a înflorit. Înscrie-te aici! La fel ca orice lucru care există în lume, generaţia de azi ne întâmpină cu părţi bune sau mai puţin bune. Pe curând!

La final, cea mai frumoasă experienţă trăită este misterul, dar generaţia de azi caută siguranţa.
Alberto Bacoi

1 Comentariu
Vechi
Noi Cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Dana
21 mai 2016 19:34

A fost o vreme in care umanitatea a visat sa aiba ce manca, asa s-a creat societatea de azi, pe visurile si sperantele noastre.
Generatia care e acum tanara invata sa viseze altfel…la noi posibilitati…probabil ca spiritualitatea si tehnologia vor mai merge mana in mana pentru o vreme, cine stie cu cata originalitate si frumusete vor fi construite visele viitorului, cate nevoi si cate rani vor mai fi de vindecat…