prietenie pentru totdeauna

Prietenie pentru totdeauna, speranţă şi dor

Prietenie pentru totdeauna este sloganul infantil, folosit de adolescenţii neiubiţi, care îşi găsesc refugiul hoinărind, mâzgâlind ziduri, căutând libertatea, împreună cu alţi nefericiţi care trăiesc aceeaşi situaţie. Nu este o glumă, este un articol cât se poate de serios şi de sincer. Prietenie pentru totdeauna e adevărul pe care cei mai mulţi dintre noi l-am uitat şi de care ne amintim atunci când realizăm că am rămas singuri.

Este pentru prima dată când nu ştiu despre ce să scriu, iar, inspiraţia parcă mă ocoleşte. O fi din cauza programului supraîncărcat la serviciu sau a stării mele fizice care se înrăutăţeşte din ce în ce? Nu îmi permit să te las singur. Cel puţin nu încă. Nu, nu vei rămâne singur până nu vom învăţa împreună să trăim, să prețuim viața şi să îmbrăţişăm adevărul. El e stâlpul care ne oferă sprijin, care ne mângâie inimile şi care ne şopteşte că vieţile pe care le trăim nu sunt în zadar.

De această dată mă voi lăsa purtat de tine, inspirat de comentariile pe care le primesc la postări pe Facebook. Ştii, cu doi ani în urmă nimeni nu rezona cu scrierile mele, puţini le înţelegeau, fiindcă nu le simţeau, nu erau pregătiţi pentru a asimila astfel de mesaje. Am venit cu ceva nou, diferit, curajos şi dur pentru majoritatea. Și am dărâmat înainte de a construi, precum în cazul unui apartament vechi din care arunci uşile, geamurile sau mobila, instalaţia electrică şi pe cea de apă, apoi cureţi pereţii ca să îl renovezi. Și mulţi m-au urât pentru asta, considerând că le fur ceva, probabil ceea ce îi stăpânea. Frica!

Tot aşa s-a întâmplat în sufletul tău, cu vechiul tu, pentru a putea păşi în noua eră spirituală care a venit, care este acum aici şi se dovedeşte a fi minunată. Este primăvara despre care scriam în cărţi.

Astăzi rolurile s-au schimbat, sunt apreciat şi încurajat de voi. Eu nu mai am putere. Dimineaţa mă trezesc şi citesc postări cu fragmente extrase din cărţile Vorbind cu Dumnezeu, pe care le postaţi şi mă bucur. Pentru asta vreau să vă mulţumesc. Sunt mulţi cei care au nevoie de ele şi totuşi sunt puţini cei care realizează acest lucru din timp.

Mult mai puţini la număr sunt aceia care sparg barierele orgoliului, care, reuşesc să parcurgă conţinutul pe deplin! Aceia care sunt pe cale de dispariţie sunt oamenii care nu se împotrivesc să înveţe să trăiască de la un copil. Oricât de ciudată şi de neplăcută ar părea pentru mulţi afirmaţia mea, ea este soluţia.

Nu renunţa la încrederea în tine şi la starea de bine pe care ai hotărât să le îmbrăţişezi din cauza micilor piedici pe care le întâlnești în drum. Asemeni unui copac, după fiecare furtună devii mai puternic şi mai experimentat.

Apoi, dacă vei considera pictatul o povară, tabloul vieţii tale va fi pictat de oamenii care îşi urmăresc interesele, de acei oameni care te vor folosi ca pe o unealtă cu ajutorul căreia îşi vor construi imperii în vieţile lor.

Opreşte-te din a îţi mai răbda viaţa ci savureaz-o din plin, simte fiecare clipă. Plimbă-te pe acest Pământ, nu rătăci! Trăieşte cu bucurie fiecare clipă ca şi cum ar fi ultima ta zi. Nu regreta ce ai făcut greşit, ci alege din nou, acordând mult mai multă atenţie situaţiei.

Iubirea este atunci când îţi doreşti să trăieşti alături de o persoană, nu când nu mai poţi să trăieşti fără ea.

Privesc la lista mea de prieteni fără să mă uit la numele utilizatorilor, văd doar fotografiile de profil. Vreau să vă jur prietenie pentru totdeauna. Trăiesc un sentiment minunat. Nu ştiu dacă ai făcut ceva asemănător vreodată, însă, te provoc. Privind la feţele prietenilor simt cum fiecare expresie îmi transmite ceva diferit, atât de multe trăiri. Una mă întristează dar alta mă face să râd. Câteva mă fac să mă simt stânjenit, la celelalte privesc cu mulţumire în suflet.

Câţiva dintre prieteni mă adoră, alţii m-au şters de mult din listele lor. Vorbesc despre persoane pe care le cunosc din copilărie, fiinţe cu care am creat legături strânse în joacă sau chiar printr-o simplă ceartă de copii.

Prietenie pentru totdeauna

Prietenie pentru totdeauna este cel mai potrivit slogan, cea mai simplă expresie şi cel mai adevărat sentiment. E cel mai pur adevăr şi cel mai lung. Infinit! E uşor să fii prieten cu cineva atunci când viaţa e frumoasă, când petreci şi te bucuri de experienţe plăcute împreună. Abia atunci când situaţia devine cenuşie afli ce înseamnă prietenia cu adevărat.

Din ce în ce mai multe persoane mi se alătură în această călătorie, unele ca sprijin, altele ca spectatori, care înainte de a merge mai departe cu cititul simt nevoia să îmi adreseze câteva întrebări în mod personal. Și vor să se asigure că în spatele experienţelor scrise se află o persoană reală sau un prieten, un om simplu la fel ca ele şi rămân mirate. Nu aş scrie vreodată ceva neadevărat sau ceva ce nu am trăit ca experienţă. Chiar dacă la un moment dat aş încerca nu aş reuşi. Fiindcă nu poţi să scrii o carte bună până nu o trăieşti ca experienţă, până nu trece mai întâi prin tine prin toate modurile.

Săptămâna trecută am vizitat Prăvălia cu cărți, situată pe strada Ștefan cel Mare numărul 31, din Constanța, pe care am îmbogățit-o cu câteva exemplare de carte MIKEL. Am semnat un proces verbal între părți și am așezat cărțile pe raft, la secțiunea noutăți. Dacă ai drum la librărie sau locuiești în apropiere, poți răsfoi cartea, servind o cafea într-o locație cu ambient plăcut și oameni primitori.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Oamenii nu vin şi pleacă, ei vin şi rămân în sufletul tău pentru totdeauna.
Tu decizi pe cine păstrezi cu drag acolo şi pe cine te vei chinui întreaga viaţă ca să scoţi.
Alberto Bacoi

Subscribe
Notify of

4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina
13 mai 2016 10:26

Marian Carolina
17 mai 2016 13:33

Chiar daca spui ca nu ai inspiratie ai mereu ceva de oferit ai trairi care sunt foarte firesti si totusi pline de inspiratie.

Myha
30 ianuarie 2017 15:05

Cuvite pline de adevar !

Cretu Madalina
23 martie 2017 15:26

Prietenia este cea mai frumoasa traire! Nu am reusi sa ne bucuram de frumusetile vietii daruite de Dumnezeu fara sa avem cu cine împărtăși! Oamenii speciali vin si pleaca din viata noastră dar ceea ce lasa in sufletele noastre sunt momente minunate pe care le vom pastra in suflet pana la sfarsitul vietii!
Ei raman in inimile noastre prezenti in fiecare zi si ne aduc fericire atunci cand ne gandim la ei.