Criticile oamenilor sunt ostenitoare, în unele zile mă simt doborât ori descurajat de tot.

Nu lua criticile oamenilor prea în serios

Criticile oamenilor sunt ostenitoare, în unele zile mă simt doborât ori descurajat de tot. Şi tu ai astfel de zile, aşa că fii înţelept și citeşte articolul pe care l-am scris pentru tine. Eu te aştept pe Instagram și pe Facebook, îţi mulţumesc pentru încrederea şi prietenia ta, care este o onoare pentru mine. Începem.

Dacă vei încerca să mulţumeşti pe toată lumea şi, nu îţi va mai rămâne timp pentru tine, criticile oamenilor vor veni asupra ta, te vor sufoca și oamenii te vor desconsidera, vor spune că eşti lipsit de valoare. Dacă vei investi în tine te vor acuza, vor spune că eşti egoist ori narcisist. Tu trăieşte dar fără aşteptări şi oferă oamenilor ceea ce au nevoie să primească, nu ceea ce îşi doresc să primească. Ignoră criticile oamenilor, trăieşte liniştit.

Oamenii, nu ştiu ce este mai potrivit pentru ei, chiar mintea i-a convins să caute exact opusul. Aceasta cu mult timp înainte ca tu să îi cunoşti. Să cauţi să mulţumeşti toți oamenii este ca şi cum ai lupta cu morile de vânt, ca şi cum ai arunca firimituri de pâine într-un lac fără peşti. Indiferent de criticile oamenilor ori părerile lor nu aceasta e ceea ce trebuie să faci, nu el este motivul pentru care te-ai născut pe Pământ.

Tu eşti o fiinţă inteligentă, prețioasă, liberă și unică, eşti exact aşa cum ai nevoie să fii și aşa cum alegi. Încetează să mai pleci urechea la criticile oamenilor a căror plăcere e să te vadă suferind. Există oameni care dau dislike şi la un clip video cu pisici ori cu alte animăluţe drăgălaşe care se joacă. Cine ar face aşa ceva și de ce? Unii o fac, aşa că nu lua criticile oamenilor prea în serios.

Confortul și mediocritatea, clișeele ori superioritatea nefondată, transformă omul într-o oaie. Instabilitatea te poate transforma într-o cârpă sau într-un stâlp de oţel, în lumea emoțiilor, în funcţie de voința ta. Ele sunt alegeri pe care le-ai făcut cu mult timp înainte să te naști. Astăzi a sosit timpul să înţelegi de ce ai ales astfel.

Am căutat oameni frumoşi şi buni peste jumătate din viaţă şi nu am găsit, credeam că nu există. Și toţi mă judecau! Apoi am început să fiu bun cu toţi oamenii şi m-au găsit ei. Astăzi sunt înconjurat de sute de oameni minunaţi. Unii nu aveau curajul să mai fie buni după toate prin câte trecuseră. Alţii nici măcar nu ştiau că sunt. Cei mai mulţi m-au privit din umbră și au văzut că sunt bun, le-a surâs ideea şi apoi au aplicat-o. Eu vă pot învăţa să zburaţi, dar nu pot să vă iau cu mine, trebuie să o faceţi voi prin puterile voastre.

Încetează să aştepţi salvarea de la oameni, prin termenul salvare înţelegând: ajutorul financiar oferit de pomană de către un bun samaritean pe care îl impresionezi, dacă nu cu vocea ta de aur, cu situaţia dramatică pe care o prezinţi pe la emisiunea Românii au Talent prin culise; bărbatul sau femeia din visele tale care, printre calităţile fizice ieşite din comun deţine şi o casă, o maşină ori multe proprietăţi, conturi bancare şi o nevoie mare de un partener, precum eşti tu, pe care să îl adopte, să îl iubească, și în care să investească sume; expierea religioasă promisă sau amăgirile promovate în campaniile electorale.

Criticile oamenilor te vor influenţa să devii într-un fel anume, să trăieşti respectând vreun anumit tipar, modern sau tradiţional, să urmezi o anumită dogmă, să te converteşti, să te pocăieşti, mai degrabă decât să te descoperi pe tine, pe adevăratul tu. Te asigur, aceşti învăţători nu sunt trimişi de Dumnezeu, în schimb, lucrează pentru bunăstarea lor şi susţin instituţiile oamenilor.

Eliberarea de criticile oamenilor

Nu judeca părinţii care postează fotografii cu bebeluşii lor dragi pe conturile social media. Copiii lor sunt realizările lor, pe care simt să le împărtăşească cu prietenii apropiaţi ca să le facă ziua mai bună. Toţi postăm ce considerăm a fi de valoare, fie bani, maşini, gadgeturi sau funduri.

Astăzi mulţi s-au transformat în salvatori. Cu cât interesul e mai mare, promisiunile sunt pe măsură. Permite-mi dar să îţi spulbăr iluzia. Niciodată nu te va putea salva un om, cel puţin nu unul care a fost ales la conducere. Nici nu te va salva vreun bogătaş care va fi cumva impresionat de persoana ta. Şi niciun om, niciunul în toată istoria lumii, nu a fost mântuit prin formarea de diferite feluri. Iar singurele persoane care au fost susţinute de către politicieni sunt rudele, colegii şi prietenii de pahar ai acestora.

Şi totuşi, nu lua criticile oamenilor ca pe un prilej de a te răci, a te răzbuna sau a deveni un nepăsător. Acestea sunt metodele victimelor şi soluţiile slabilor și neputincioşilor. Iubind zbori peste conflicte şi îi compătimeşti pe cei care se străduiesc să te rănească cu orice preţ şi nu reuşesc, dorind cu intenţii pure să îi iei alături de tine.

Nu te lăsa influenţat de vocile ori criticile oamenilor, nu da explicaţii nimănui, nu te justifica în faţa colegilor. Nu îţi îmbunătăţi imaginea îmbunătăţeşte-te pe tine şi relaţia ta. Relaţia ta este a ta, nu o compara cu celelalte relaţii. Nu pleca urechea la sfaturile oamenilor oricâte exemple ţi s-ar prezenta. Chiar dacă le-ai povestit situaţia ta ei nu simt ceea ce simţi tu şi nu au trăit ce ai trăit tu. Eşti unic, la fel e şi partenerul care te iubeşte şi viaţa pe care ai ales să o trăieşti.

Iubeşte-ţi partenera ta și fii prezent în relaţia ta, trăieşte pentru tine împreună cu ea. Simte viața ta, mulţumeşte-te cu ea. Acceptă prezentul ca să îți poți modela viitorul, nu pleca urechea la ce spune lumea, doar tu poţi descoperi şi gusta iubirea. Simte liber!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Răspunde răului cu rău iar astfel vei amplifica răul care se va întoarce la tine mai târziu.
Răspunde cu un gest cald celui care vrea să te rănească şi vei fi cel care opreşte circuitul,
care se opune răului, care rupe lanţuri de oţel cu mâinile goale.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments