Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul, să mă urmez și să fiu un om fericit și liber?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul, să mă urmez și să fiu un om fericit și liber? Aceasta este întrebarea pe care fiecare tânăr ar fi bine să şi-o pună. Dedic un întreg articol acestei dileme. Dacă vrei să câştigi mai mulți bani fără să depui prea multe eforturi, fă videochat sau joacă la pariuri sportive. Dacă vrei să trăieşti o viaţă de calitate însă găseşte-ți o pasiune, aplică ideile tale și dezvoltă-te. Treci peste orice dezamăgire și banii vor veni, e imposibil să nu.

În viață secretul este să ai o pasiune, un domeniu către care te simţi înclinat, găseşte-ţi vocaţia. A sfătui cu succes o persoană căreia în prezent nu îi place nimic nu funcţionează, totuși într-o lume în care există atâtea posibilităţi e imposibil să nu fi înclinat către ceva. Blocajul apare atunci când zici că nu vei reuşi, că este cale lungă de străbătut până la destinație sau că înaintea ta au mai încercat și alţii să facă acel ceva de care vrei tu să te apuci.

Scrie cărţi, scenete de dramă ori de comedie, fă vlog, fotografie sau referate la georgrafie şi vinde-le pe internet. Alătură-te domeniului umanist, învață psihologie, mediere, lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor cu cei apropiaţi, fă-ți o familie, apoi descoperă secretul şi altora care se confruntă cu aceeaşi problemă.

Fă-o cu pasiune și o dorinţă de nebun şi îţi promit că în câţiva ani vei umple sălile de conferinţă din toate hotelurile din Bucureşti. Alege-ţi un slogan, urcă-l până la stele și fă-te cunoscut!

Găsesc vocaţia ca scop în viaţă. Inspiraţia, imaginația, motivaţia, natura, oamenii, liniștea, sunt tot ce avem nevoie ca să creăm. Adevărul este că lumea are nevoie de toţi oamenii, indiferent de ceea ce credem noi despre noi. Suntem importanţi, unici, de neînlocuit.

Cum ar fi fost ca niciun om să nu mai facă nimic vreodată, doar să privească, pe motiv că în urmă cu două mii de ani Hristos le-a făcut pe toate? Lucrurile nu funcţionează astfel, dar aşa ţi-a spus religia ta. Ceea ce ţi-a spus religia nu este tocmai adevărul. Toţi oamenii au o pricepere și un scop pentru care s-au născut pe Pământ, dar nu toți se pun în valoare.

În zilele actuale în ceea ce priveşte banii câștigați fără prea multă trudă videochatul și jocurile de noroc au devenit o soluţie eficientă, o spun fără intenţia de a jigni pe cineva. Nu încurajez pe nimeni, dar nu tolerez ipocrizia celor care judecă tot. Încetaţi să îi mai dispreţuiţi pe cei pe care nu îi iubiţi, curăţaţi-vă mai întâi pe voi şi permiteţi celorlalți să facă la fel atunci când vor decide ca a sosit timpul. Trăiţi liber, gustaţi pacea, uniţi-vă cu liniştea!

Pentru oamenii care îşi găsesc vocaţia și își ascultă inima este mai greu. Atunci eşti nevoit să crezi, să creezi, să stăruiești, să înfrunţi părerile și invidiile oamenilor care îți așază obstacolele în drum. Temerile tale, eşecurile și toate încercările, ești nevoit să te lupți cu tine până la sfârșit.

Prietenii mei fac videochat și câştigă ușor banii cu care își cumpără mașini, merg în vacanțe. Eu am ales să scriu cărţi și articole prin care inspir oamenii care au nevoie de ceea ce ofer. Acolo se ascunde satisfacţia, în încercări și reuşite, dovedindu-mi zilnic încrederea pe care o acord visului meu.

Cum să îți găsești vocaţia? Descoperă-te pe tine şi vei afla ce te împlinește. Când văd tineri cu chitara în spate, cu racheta de tenis în rucsac sau cu mapa în mână, concentrați, mă bucur și îmi amintesc că și eu am reușit să îmi împlinesc visul. Sunt exact așa cum mi-am imaginat.

Banii câştigaţi la loterie ori prin mijloace înşelătoare nu îți aduc liniştea, nici siguranţă sau bucuria, o ştim majoritatea, însă fiecare om are nevoie să trăiască experienţa lui, să simtă viaţa pe pielea lui. E indicat să fie sfătuit dar nu manipulat, nici atunci când manipularea este pozitivă și se dovedeşte a fi spre binele lui. Mintea este un mecanism capricios și complex, de ce îi este pus în faţă fuge, caută exact opusul.

Găsesc vocaţia ca scop în viață

Eu sunt atras de dezvoltarea oamenilor și a relaţiilor dintre ei. Pentru a îți perfecționa viziunea despre viață și a îți îmbunătăți relaţiile cu indivizii cu care interacționezi nu ai nevoie de studii superioare. Ele te vor îndepărta de modestia și frumuseţea din om și te vor transforma într-un prost căruia i s-a spus că e deştept, chiar dacă nu şi-a dovedit niciodată acest aspect.

Nu ştiu câţi ingineri, profesori, doctori, antreprenori, politicieni, persoane publice sau oameni de afaceri, se bucură de reuşita lor, dar ştiu câţi se mândresc cu ea. Cu siguranţă nu este acelaşi lucru. Un ego satisfăcut și aroganța sunt dăunătoare pentru orice ființă, o minte sănătoasă practică admiraţia pentru fiecare om indiferent de statut. De aceea îmi găsesc vocația în a întâlni oameni, a îi consilia şi învăţa că sunt capabili, puternici, unici şi uniți.

Găsesc vocaţia ca pe o investiţie în propria persoană, o transformare a ta într-un lider. Liderii îşi găsesc vocaţia din timp, se autoeducă și își ridică urmăritorii până la nivelul la care se află, ba chiar și mai sus. Astfel investiţia în persoana ta devine un ajutor şi pentru ceilalţi.

Aceeași investiție se poate transforma și în egoism în funcţie de intenţia ta. Poţi investi în tine ca să te ridici peste ceilalţi ori poţi investi în tine ca să îi înalți cât mai sus.

Găseşte-ţi vocaţia, fructifică-ți pasiunea, colorează-te ca să străluceşti! Încheie etapa mentală cenuşie și preţuieşte zilele care ţi-au mai rămas. Scopul tău nu este să te plângi atunci când ai dar și când îți lipsește, să implori atenție împărţind colivă și închinându-te la morţi. Tu îți poți colora destinul cu propriile nuanțe.

Dansează, pictează, respiră aer curat, plantează flori, postează fotografii cu oameni care se îmbrăţişează ori surprinde apusuri de soare! Construiește-ţi un blog unde să îţi publici lucrările și începe acum!

Încetează să mai trăieşti cu părere de rău, trăiește într-o stare de bine. Orice ţi s-ar fi întâmplat în viaţă și oricât de mult ai vrea să îmi spui că ai suferit, te întreb cum ar fi fost ca Dumnezeu să fi pictat bolta cerului cu negru pe motiv că a suferit, prin noi, din cauza noastră?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments