Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul, este întrebarea pe care fiecare tânăr ar fi bine să şi-o pună. Eu dedic articolul acestei dileme, căci totul a plecat de la întrebarea cum să câştig mai mulţi bani? Foarte simplu. Dacă vrei să câştigi bani fără să depui prea multe eforturi, fă videochat sau joacă la pariuri. Dacă vrei să trăieşti o viaţă de calitate, însă, găseşte-ți o pasiune, inițiază idei și dezvoltă-le. Treci peste orice dezamăgire și bucură-te de fiecare zi. Apoi și banii vor veni, e imposibil să nu.

În viață, secretul este să ai o pasiune, un domeniu spre care te simţi înclinat, găseşte-ţi vocaţia. A sfătui cu succes o persoană căreia în prezent nu îi place nimic nu funcţionează și totuși, într-o lume în care există atâtea posibilităţi e imposibil să nu fii înclinat către ceva. Blocajul apare atunci când zici că nu vei reuşi, că este cale lungă de străbătut sau că înaintea ta au încercat alţii să facă acel ceva de care vrei tu să te apuci.

Scrie cărţi, scenete de dramă ori de comedie, fă fotografie, video blog, referate la georgrafie, şi vinde-le pe internet. Alătură-te părții umaniste creativă, fă psihologie, mediere, lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor cu cei apropiaţi, apoi descoperă secretul şi altora care se confruntă cu aceeaşi problemă. Fă-o cu pasiune sau cu o dorinţă de nebun şi îţi promit că în câţiva ani vei umple sălile de conferinţă din toate hotelurile din Bucureşti. Alege-ţi un slogan, urcă-l la cer și ține-te de el.

Găsesc vocaţia ca scop în viaţă. Motivaţia, inspiraţia, gândurile nerostite, liniştea, natura, oamenii, sunt tot ce avem nevoie ca să creăm. Adevărul e că lumea are nevoie de toţi oamenii, indiferent ce credem noi despre noi că suntem şi că avem. Suntem importanţi, unici, de neînlocuit.

Cum ar fi fost ca niciun om să nu mai fi făcut nimic vreodată, doar să privească, pe motiv că în urmă cu două mii de ani S-a născut Isus Hristos pe Pământ şi le-a făcut pe toate? Lucrurile nu funcţionează astfel ci aşa ţi-a spus religia ta. Însă ceea ce ţi-a spus religia nu este tocmai adevărul. Nu e nici pe departe. Toţi oamenii au un scop şi o misiune pentru care au venit aici cu bucurie, la fel cum Isus a spus.

În zilele noastre, în ceea ce priveşte banii, videochatul ori jocurile de noroc au devenit chiar o soluţie şi o spun fără să intenţionez să jignesc pe cineva. Nu încurajez pe nimeni către aşa ceva, dar nu suport ipocrizia celor care judecă. Încetaţi să îi mai dispreţuiţi pe cei pe care nu îi iubiţi, acceptaţi-vă, curăţaţi-vă pe voi şi permiteţi oamenilor să facă la fel. Trăiţi liber, gustaţi pacea și uniţi-vă cu liniştea.

Pentru oamenii care îşi găsesc vocaţia însă este mai greu. Atunci eşti nevoit să creezi, să munceşti, să te cunoşti, să înfrunţi părerile și invidiile oamenilor. Obstacolele, eşecurile, temerile, ești nevoit să te lupți cu tine.

Nu cataloghez oamenii în funcţie de activitate sau de valori și nici nu îi judec. Prietenii mei fac videochat și câştigă banii extrem de uşor. Eu am ales să scriu Cărţi și articole, să inspir şi să motivez oamenii, care au nevoie de ceea ce ofer. Acolo stă satisfacţia, în încercări, eşecuri și reuşite și în credinţa pe care ţi-o acorzi. Cum să îmi găsesc vocaţia? Descoperă-te pe tine şi vei afla ce îţi place să faci.

Banii câştigaţi la loterie ori prin mijloace înşelătoare nu îți aduc liniştea, siguranţă, nici bucuria, o ştim majoritatea. Totuși fiecare tânăr are nevoie să trăiască experienţa lui, să simtă viaţa pe pielea lui. E indicat să fie sfătuit, însă nu manipulat, nici atunci când manipularea e pozitivă ori se dovedeşte a fi spre binele său. Mintea este un instrument, un mecanism capricios și complex, de ce îi este pus în faţă fuge, caută exact opusul.

Eu sunt atras de partea umană, de dezvoltarea oamenilor sau a relaţiilor dintre ei. Pentru a te îmbunătăţi și a lucra la relaţiile cu cei din jur, nu ai nevoie de studii superioare. Ele te vor îndepărta de adevărata natură a ta, de liniştea și frumuseţea din tine, și te vor transforma într-un prost, căruia i s-a spus că e deştept, chiar dacă nu şi-a dovedit-o.

Găsesc vocaţia ca scop în viață

Nu ştiu câţi directori, ingineri, doctori, profesori, antreprenori, politicieni, vedete ori oameni de afaceri se bucură de reuşita lor, totuși ştiu câţi se mândresc cu ea. Cu siguranţă, nu este unul și acelaşi lucru. Acest blocaj este dăunător pentru ei. Admiraţia pentru fiecare om ar trebui practicată indiferent de domeniu. Îmi găsesc vocația în a întâlni ori a motiva oameni, în a îi consilia şi învăţa că sunt capabili, puternici, unici şi uniți.

Găsesc vocaţia ca pe o investiţie în propria persoană, ca pe transformarea ta într-un lider. Liderii sunt oamenii care îşi găsesc vocaţia din timp. Ca lider autodidact poţi ridica oamenii până la nivelul la care te afli, când creşti ei cresc odată cu tine. Astfel, investiţia în propria persoană reprezintă un ajutor şi pentru ceilalţi.

Cu toate acestea, investiţia în tine se poate transforma în egoism, în funcţie de intenţia ta. Poţi investi în tine ca să fii mai sus decât ceilalţi ori poţi investi în tine ca să îi duci cât mai departe.

Găseşte-ţi vocaţia, fructifică-ți pasiunea, colorează-te ca să străluceşti, încheie etapa mentală cenuşie. Preţuieşte-ţi zilele care ţi-au mai rămas. Scopul tău nu este a te plânge şi a implora compasiune, trecând neputincios prin viaţă, împărţind colivă și închinându-te la morţi. Tu îți poți colora destinul cu propriile nuanțe.

Zâmbeşte, dansează, pictează ori respiră aer curat, pur și simplu. Începe acum, plantează flori și postează fotografii cu oameni care se îmbrăţişează sau surprinde apusuri de soare. Construiește-ţi un blog unde să îţi publici lucrările.

Încetează să trăieşti cu părere de rău, trăiește într-o stare de bine, orice ţi s-ar fi întâmplat în viaţă și oricât de mult ai vrea să îmi spui că ai suferit. Cum ar fi fost ca Dumnezeu să fi pictat bolta cerului cu negru, pe motiv că, a suferit, prin noi, datorită nouă? Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.