Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul, este întrebarea pe care fiecare tânăr ar fi bine să şi-o pună. Eu dedic articolul acestei dileme, căci totul a plecat de la întrebarea cum să câştig mai mulţi bani? Foarte simplu. Dacă vrei să câştigi bani fără să depui prea multe eforturi, fă videochat sau joacă la pariuri. Dacă vrei să trăieşti o viaţă de calitate, însă, găseşte-ți o pasiune, inițiază idei și dezvoltă-le. Treci peste orice dezamăgire și bucură-te de fiecare zi. Apoi și banii vor veni este imposibil să nu.

În viață, soluţia este să ai o pasiune, un domeniu către care te simţi înclinat. Găseşte-ţi vocaţia. A sfătui cu succes o persoană căreia în prezent nu îi place nimic nu funcţionează și totuși, într-o lume în care există atâtea posibilităţi e imposibil să nu fii înclinat către ceva. Blocajul apare atunci când zici că nu vei reuşi, că este cale lungă de străbătut sau că înaintea ta au încercat alţii să facă acel ceva de care vrei tu să te apuci.

Scrie cărţi, scenete de dramă sau de comedie. Fă fotografie, video blog, referate la georgrafie şi vinde-le pe internet. Alătură-te părții umaniste creativă, fă psihologie, mediere, lucrează la îmbunătăţirea relaţiilor cu cei apropiaţi, apoi descoperă secretul şi altora care se confruntă cu aceeaşi problemă. Fă-o cu pasiune sau cu o dorinţă de nebun şi îţi promit că în câţiva ani vei umple sălile de conferinţă din toate hotelurile din Bucureşti. Alege-ţi un slogan, urcă-l la cer și ține-te de el.

Găsesc vocaţia ca scop în viaţă. Motivaţia, inspiraţia, gândurile nerostite, liniştea, natura, oamenii. Sunt tot ce avem nevoie ca să creăm. Adevărul e că lumea are nevoie de toţi oamenii, indiferent ce credem noi despre noi că suntem şi că avem. Suntem importanţi, unici, de neînlocuit.

Cum ar fi fost ca niciun om să nu mai fi făcut nimic vreodată, doar să privească, pe motiv că în urmă cu două mii de ani S-a născut Isus Hristos pe Pământ şi le-a făcut pe toate? Lucrurile nu funcţionează astfel ci aşa ţi-a spus religia ta. Însă ceea ce ţi-a spus religia nu este tocmai adevărul. Nu e nici pe departe. Toţi oamenii au un scop şi o misiune pentru care au venit aici cu bucurie, la fel cum Isus a spus.

În zilele noastre, în ceea ce priveşte banii, videochatul ori jocurile de noroc au devenit chiar o soluţie şi o spun fără să intenţionez să jignesc pe cineva. Nu încurajez pe nimeni către aşa ceva, dar nu suport ipocrizia celor care judecă. Încetaţi să îi mai dispreţuiţi pe cei pe care nu îi iubiţi, acceptaţi-vă, curăţaţi-vă pe voi şi permiteţi oamenilor să facă la fel. Trăiţi liber, gustaţi pacea și uniţi-vă cu liniştea.

Pentru oamenii care îşi găsesc vocaţia însă este mai greu. Atunci eşti nevoit să creezi, să munceşti, să te cunoşti, să înfrunţi părerile și invidiile oamenilor. Obstacolele, eşecurile, temerile, trebuie să te lupți cu partea umană din tine!

Nu cataloghez oamenii în funcţie de activitate sau de valori și nici nu îi judec. Prietenii mei fac videochat și câştigă banii extrem de uşor. Eu am ales să scriu Cărţi și articole, să inspir şi să motivez oamenii, care au nevoie de ceea ce ofer. Acolo stă satisfacţia, în încercări, eşecuri și reuşite și în credinţa pe care ţi-o acorzi. Cum să îmi găsesc vocaţia? Descoperă-te pe tine şi vei afla ce îţi place să faci.

Banii câştigaţi la loterie ori prin mijloace înşelătoare nu îți aduc liniştea, siguranţă, nici bucuria, o ştim majoritatea. Totuși fiecare tânăr are nevoie să trăiască experienţa lui, să simtă viaţa pe pielea lui. E indicat să fie sfătuit, însă nu manipulat, nici atunci când manipularea e pozitivă ori se dovedeşte a fi spre binele său. Mintea este un instrument, capricios și complex. De ce îi este pus în faţă fuge, caută exact opusul.

Eu sunt atras de partea umanistă, de dezvoltarea oamenilor ori a relaţiilor, dintre ei. Pentru a te îmbunătăţi și lucra la relaţiile cu cei din jur, nu ai nevoie de studii superioare. Ele te vor îndepărta de adevărata natură a ta, de liniştea, de frumuseţea din tine şi te vor transforma într-un prost, căruia i s-a spus că e deştept, chiar dacă niciodată nu şi-a dovedit-o și nu o va putea face.

Nu ştiu câţi directori, ingineri, doctori, profesori, antreprenori, politicieni, vedete ori oameni de afaceri se bucură de reuşita lor, însă, ştiu câţi se mândresc cu ea. Cu siguranţă, nu este acelaşi lucru. Această dificultate este dăunătoare pentru ei. Admiraţia pentru fiecare om ar trebui practicată indiferent de domeniu. Îmi găsesc vocația în a întâlni ori motiva oameni, în a îi consilia şi învăţa că sunt capabili, puternici, unici şi uniți.

Găsesc vocaţia ca scop în viață

Găsesc vocaţia ca pe o investiţie în propria persoană, ca pe transformarea ta într-un lider. Liderii sunt oamenii care îşi găsesc vocaţia din timp. Ca lider autodidact poţi ridica oamenii până la nivelul la care te afli, când creşti ei cresc odată cu tine. Astfel investiţia în propria persoană reprezintă un ajutor şi pentru ceilalţi.

Cu toate acestea totuşi investiţia în tine se poate transforma în egoism, în funcţie de intenţia ta. Poţi investi în tine ca să fii mai sus decât alţi ori poţi investi în tine ca să îi duci cât mai departe.

Găseşte-ţi vocaţia, fructifică-ți pasiunea, colorează-te ca să străluceşti, încheie etapa mentală cenuşie. Preţuieşte-ţi zilele care ţi-au mai rămas. Scopul tău nu este a te plânge şi a implora compasiune, trecând neputincios prin viaţă, împărţind colivă și închinându-te la morţi. Tu îți poți colora destinul cu propriile nuanțe. Așadar nu renunța înainte să începi.

Zâmbeşte, dansează, pictează ori respiră aer curat, pur și simplu. Începe acum, plantează flori și postează fotografii cu oameni care se îmbrăţişează sau surprinde apusuri de soare. Construiește-ţi un blog unde să îţi publici lucrările.

Încetează să trăieşti cu părere de rău. Trăiește într-o stare de bine orice ţi s-ar fi întâmplat în viaţă și oricât de mult ai vrea să îmi spui că ai suferit. Cum ar fi fost ca Dumnezeu să fi pictat bolta cerului cu negru, pe motiv că, a suferit, prin noi, datorită nouă? Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Găsesc vocaţia ca pe o necesitate pe care toţi trebuie să o îndeplinim, este o sarcină concretă care cere să fie
dusă la capăt. În această privinţă omul nu poate fi înlocuit şi nici viaţa lui nu se poate repeta. Aşadar sarcina
fiecăruia este unică, la fel ca şi ocazia de a o realiza.
Viktor Frankl

Un gând pentru “Cum să îmi găsesc vocaţia sau scopul?

  1. IOANA

    Buna Alberto! Mi-a placut dintotdeauna natura cu peisajele ei superbe din fiecare anotimp. Aceasta dragoste, atractie a mea pentru natura s-a reflectat chiar din primele clase de scoala, cand desenam cele mai frumoase peisaje din clasa mea, dupa cum apreciau cei din jurul meu. Nu mi-am cultivat , din pacate, mai tarziu aceasta vocatie, dar , a ramas o placere deosebita a sufletului meu de a se simti excelent in mijlocul naturii, sa-i admir culorile si sa-i ascult sunetele . De cativa ani , mi-am descoperit alta placere si liniste interioara deosebite in a cultiva flori in gradina casei mele. Straturile cu flori din fata casei ,catre strada , sunt admirate mereu de trecatori, iar ,unii, chiar se opresc sa le priveasca si sa-mi transmita cuvinte de lauda, in timp ce eu sunt fericita ca am reusit sa le bucur si sa le linistesc sufletele, chiar daca numai pentru cateva clipe.

Lasă un răspuns