Oferă valoare vieţii tale, trăieşte în prezent

Oferă valoare vieţii tale în prezent a devenit motoul meu. Ce oferă valoare vieţii tale e întrebarea care cândva m-a blocat o dată, de două ori, de nouăzeci de ori, ajunge! M-am hotărât să scriu un articol diferit. Aceasta este starea pe care am simţit să o împărtăşesc cu cititorii mei, care ulterior au devenit prietenii mei, oameni frumoşi care mă citesc cu plăcere, cu admirație, din interes sau de curiozitate. Începem!

Indiferent de câte realizări m-aş fi bucurat până la această vârstă consider că mai am de lucrat la mine. Dacă ai nevoie de mine sunt aici, dacă nu ai nevoie de mine te voi aștepta până când vei avea, te iubesc. Dacă şi tu mă iubeşti te aştept pe Facebook.

Întotdeauna vor exista oameni mai frumoşi decât tine, oameni mai înalţi, mai slabi, mai arătoşi, mai deştepţi ori mai talentaţi. Însă, ține minte, tu nu ai nevoie să fii cel mai bun. Eşti frumos şi unic şi al naibii de important. Ești incomparabil, formidabil, unic și unit. Devino administratorul gândurilor tale!

Tu eşti cel care ordonă fricii, care stăpâneşte teama şi supune suferinţa. Transformi eşecul în victorie și nu mai fugi de nimic. Oferă valoare vieţii tale, oferă culoare vieţii tale, împacă-te cu tine şi trăieşte în prezent.

Oferă valoare vieţii tale acceptând-o. Eu m-am născut pe Pământ, deşi nu prea mi-am dorit-o, obişnuia a mea mamă să spună oftând, în vreme ce spăla scutece şi își hrănea copiii. Explorând lumea am preluat expresia ei. Am trăit. Am devenit conştient mai întâi că dorm ca să mă pot trezi. Am şi iubit, deşi nu m-am priceput la asta. Atunci când nu am mai putut iubi pe nimeni mi-am dat seama că iubesc, pur şi simplu, fără să fiu nevoit să fac ceva măreţ ca să o dovedesc, să construiesc o a doua Casă a Poporului în Bucureşti, cu toate că am încercat. Încă încerc.

Am trăit în rutină până astăzi? Nu, dar libertatea a devenit rutina mea. Singurătatea mă aleargă încă în fiecare zi. Iubesc viaţa din tot sufletul chiar dacă nu prea ştiu să o trăiesc. Iar, dacă tot o trăim amândoi, împreună, te invit să îţi pui întrebarea, ce oferă valoare vieţii tale sau cine?

Ai dat nas în nas cu întrebarea care îşi răspunde singură. Tu eşti cel care oferă valoare vieţii tale, permite-mi mai întâi să îţi explic cum funcţionezi.

Ce oferă valoare vieţii tale sau cine?

În fiecare zi fac lucruri cu adevărat minunate, despre care mintea mea spune că nu sunt chiar bune, că nu sunt frumoase, nici importante ori perfecte, chiar dacă în realitate sunt. Lucrurile pe care le fac eu sunt geniale, sunt potrivite, dar eu nu le pot vedea astfel. Mintea mă determină să cred că perfectul e altfel, însă el chiar aşa este. Perfectul e aşa cum fac eu lucrurile să se întâmple şi asa cum sunt.

În urma înscrierii într-o echipă care se ocupa cu studiul strategiilor de marketing online am fost nevoit să susţin un test, plus o serie de interviuri, cu persoane diferite, ca să fiu acceptat. Şi am promovat. După aproape două zile de frământări, în care mintea mea mă desconsidera, șoptindu-mi că nu sunt capabil să duc o discuţie până la sfârșit fără să îmi tremure vocea şi mâinile pe pix de emoţie, am întrebat care au fost calitățile pentru care am fost selectat.

Răspunsul pe care l-am primit a fost: „Ne-a plăcut că eşti natural şi sincer, că nu reușești să îţi ascunzi emoţiile, că oferi atenţie prezentului şi te împlici cu sufletul în tot ceea ce doreşti să faci“. Aşadar, defectul era de fapt calitatea mea.

Pe câmpul tău de bătălie riscul este productiv, confortul e periculos. Riscând poţi crea, te poţi îmbunătăţi apoi poţi ieşi învingător. La final vei fi recunoscător pentru experienţa ta. Alegând confortul renunţi la tot ceea ce ai putea să faci sau să fii, îţi neglijezi calităţile şi ignori oportunităţile.

Ce oferă valoare vieţii tale aspectul?

Nu contează felul în care o spui, însă contează ceea ce spui, cu toate că majoritatea specialiştilor te vor sfătui invers. Nu contează cum arăţi, contează cum se simt oamenii în prezenţa ta. Și indiferent de faptul că pentru o rampă de lansare e important aspectul, cum ar fi ca şezând la plajă pe înserat pe o insulă exotică, să comanzi o limonadă cu lapte de cocos şi umbreluţă iar în pahar să ţi se aducă borş?

Atunci oamenii te vor invidia chiar dacă nu vei reuşi să duci paharul la gură, dar satisfacția care se hrăneşte cu râvna altora e scurtătura către o viaţă pierdută. Majoritatea artiştilor sau creatorilor de conţinut se concentrează pe obţinerea rezultatului şi uită să pună suflet în ceea ce fac. Ei încetează să mai găsească plăcere în ceea ce fac, pasiunea dispare iar în final se opresc.

O idee se naşte în urma unui scop. Scopul merge în paralel cu intenţia. Dorinţa arzătoare de a îţi atinge scopul te va determină să munceşti în orice condiţii. Închipuie-ţi că zilele sunt treptele pe care păşeşti iar anii sunt vârfurile de munte pe care le-ai cucerit deja. Cei care te admiră sunt trofeele tale și tu eşti sursa ta de motivaţie, de inspiraţie şi energie. Atunci cel care oferă valoare vieţii tale devii tu însuţi.

Acceptarea şi recunoştinţa au devenit aparatul de zbor cu care planezi peste explozii şi priveşti totul ca pe ceea ce este în realitate, jocul pe care l-ai numit zâmbind o călătorie minunată. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Valorezi atât cât te apreciezi“.
Francois Rabelais

9 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dan Munteanu
18 aprilie 2016 11:15

Multumesc pentru valoarea oferita prin acest articol 😉

Adi3PAS
18 aprilie 2016 12:49

Foarte adevarat si minunat expus…natural si simplu, cu suflet. Mi-a placut mult!

Felicia Milea
19 aprilie 2016 3:14

Imi plac ideile din acest articol. Seamana cu o parte din cele exprimate de Anita Moorjani in cartea sa “Am murit si m-am descoperit pe mine insami”, pe care am citit-o saptamana trecuta de pe internet.

Daniela
19 aprilie 2016 3:42

Viata in sine, care te face sa respiri, sa razi, sa iubesti, sa gandesti, este adevarata valoare. Si nu are absolut nicio importanta daca tu sau altcineva o considera o valoare. Ea continua sa existe si sa se manifeste, cu aceeasi putere si frumusete care ne uimeste de cate ori suntem capabili sa o observam.

Marian Carolina
15 mai 2016 18:10

Foarte frumos articolul si experiente care te fac sa cauti valoarea ta pentru a da valoare vietii tale. Dar aceasta nu se opreste aici pentru ca atunci cand dai valoare vietii tale aceasta se rasfrange si in vietile celor din jurul tau prieteni familie natura lucruri toate capata valoare chiar si lucrurile care pana mai ieri te deranjau primesc o semnificatie. Si nu ar fi pacat ca noi sa ne pierdem fara valoare in vieti care le traim in iluzii doar pentru a castiga sau a ne trai frica de a o lua oricand de la capat mergand pe drumul… Read more »

Ade
4 iunie 2016 6:14

Salut! E super 😉 -scurt si la subiect.
Daca esti un fan citit, si pentru imbunatatirea calitatilor tale de observator cat si de meditator la ganduri profunde, am pentru tine 2 sugestii de carti de nota 10 🙂