Dumnezeu nu trebuie căutat, El este peste tot, de aceea nu poate fi găsit. Pentru că tu cauţi ceva anume şi refuzi să priveşti în ansamblu.

Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici

Dumnezeu nu trebuie căutat, El este peste tot, de aceea nu poate fi găsit. Pentru că tu cauţi ceva anume şi refuzi să priveşti în ansamblu. Eşti îndeajuns de puternic ca să crezi? Citeşte articolul până la sfârșit, tu s-ar putea chiar să te convingi, nu doar să mă crezi, pe cuvânt, fără să judeci. Prepară-ți un ceai fierbinte și concentrează-te aici. Începem!

Nu te teme să stai cu tine însuți, chiar dacă în momentele de singurătate iese la suprafață durerea. Înfrunt-o, învață să asculți liniștea ca să Îl găsești pe Dumnezeu în interiorul tău. Mai târziu Îl vei vedea în natură, în oameni și în tot ceea ce a fost creat pentru tine.

Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în bisericile inventate de oamenii primitivi și păcătoşi, care le-au înfiinţat ca să controleze ori să subjuge umanitatea prin intermediul lor. Pe mine mă interesează ce gândeşte Dumnezeu, nu ce spun creștinii, preoţii, pastorii, călugării, maeştrii, profeţii, antrenorii, savanţii, profesorii și, fondatorii instituţiilor religioase, guvernamentale și de celelalte feluri.

Vreau să aflu adevărul de la Sursă, nu de la oamenii al căror adevăr variază în funcţie de interesele lor, de cultura şi de obiceiurile regionale în care s-au născut. Iar cu aceasta am spus tot. Ea este o decizie independentă şi un strigăt autoritar, ajunge!

Omul nu se naşte în lume cu scopul de a Îl găsi pe Dumnezeu, Creatorul, căci Dumnezeu nu trebuie căutat, în ciuda învăţăturilor în care se folosesc cuvinte preţioase care îi uimesc pe cei mai creduli oameni. Ideea a fost îmbrăţişată de mulţi, însă e lipsită de sens. Omul, care vine de la Dumnezeu, se naşte într-o lume în care Dumnezeu nu este, cu scopul de a Îl căuta pe Dumnezeu în ea? Copiilor!

Totuși această teorie infantilă prinde contur în momentul în care consideri că oamenii nu vin de la Dumnezeu, crezi că vin din altă parte și că au fost creaţi și trimiși de altcineva, cu scopul de a se alătura unui Dumnezeu străin lor și care nu există. Dumnezeu nu trebuie căutat.

În realitate ți-ar fi de ajutor să cunoşti faptul că omul vine de la Dumnezeu. El se naşte (pur) într-o lume opusă faţă de ceea ce este în esenţă, ca să trăiască experienţa de a fi Dumnezeu, ca să îşi amintească cine este şi să procedeze precum iubirea (Dumnezeu) în diferitele situaţii.

O lumânare luminează în beznă, totuşi nu poate străluci la lumina soarelui, tot aşa este omul care se naşte în lume. Mai târziu el înţelege de ce a făcut această alegere și care sunt motivele pentru care simte, gândeşte și procedează, precum Soarele, în final ajungând la acceptarea fiinţei sale şi părăsirea lumii provizorii, care l-a ajutat în acest scop, chiar prin suferinţă.

Tristeţea, suferinţa, singurătatea sau, eşecul, toate aceste metode de blocare a spiritului prin intermediul fricii, sunt de fapt unelte care te împing mai sus, dacă ştii să te foloseşti de ele în misiunea ta. Despre ele vei citi în cele peste două sute de pagini ale ultimei mele cărţi, pe care ţi-am pus-o la dispoziţie aici MIKEL.

Dumnezeu nu trebuie căutat în biserici, El este în inima ta. Inima, e Templul biblic. Ceea ce ai de făcut este să devii conştient de ea. În viaţă nu căuta ca oamenii să te accepte, crezând că atunci când cu toţii o vor face tu vei fi fericit. Străduieşte-te să îi accepţi tu pe ceilalţi şi astfel vei găsi fericirea. La fel este şi cu iubirea și iertarea.

Nu te milogi cuiva ca cineva să te ierte. Viaţa te va plasa în postura în care tu vei nevoit să îi ierţi pe ceilalţi, şi să îi iubeşti. Abia atunci devii una cu Dumnezeu şi aşa funcţionează viaţa, e examenul pe care ai nevoie să îl promovezi! Iertarea este eliberare, ea este unealta oamenilor puternici şi înţelepţi.

Citind, vei cunoaște că viaţa nu este corectă, e perfectă. O viaţă perfectă nu înseamnă una exagerat de bună, lipsită de greutăţi, ci una potrivită pentru tine ca să creşti. Iubirea nu înseamnă să deţii persoane dragi ori bune alături de tine mereu, care să îţi dăruiască fericirea. Iubirea înseamnă să îi iubeşti pe toţi cei pe care îi întâlneşti chiar dacă ei nu o ştiu, chiar dacă nu îţi oferă şansa să le-o demonstrezi.

Dumnezeu nu trebuie căutat, ci observat

În viață toți dăm ce este mai bun din noi, dificultatea constă în faptul că valorile noastre diferă, unul se zbate ca să ajungă în vârful lumii, călcând pe oameni. Altul se dedică oamenilor, ridicându-i la cer.

Aşa înțelege Dumnezeu viaţa. Aşa procedează iubirea. Când oamenii o judecă, iubirea îi iubeşte. Ea este experienţa de a fi Dumnezeu. Atunci când vei atinge nivelul cunoaşterii adevărului vei putea să discerni informaţiile şi opiniile de unul singur. Vei alege variantele și vei observa că Dumnezeu nu lipseşte, dar vorbeşte prin toţi oamenii exact ce are nevoie fiecare să audă.

Unii se luptă să îşi aleagă conducătorul preferat, care îi va înşela şi le va adânci dezamăgirea, înstrăinând bogăţiile naţionale în interese personale. Însă voi aţi încetat să vă încredeţi în oameni, v-aţi coborât discernământul în inimi. De acolo sunteţi inspiraţi şi vă căpătaţi încrederea sau energia necesară pentru a păşi victorioşi şi independenţi.

Aţi devenit eroi, într-o lume a gândirii de turmă ce îi influenţează pe toţi cu o forţă de neimaginat. Şi chiar dacă aţi suferit sau aţi fost marginalizaţi, întreaga viaţă, astăzi a sosit vremea să vă bucuraţi, aţi reuşit. Ce faceţi, nu vă luaţi medalia?

Astăzi valorile se schimbă, haosul face victime, oamenii sunt gata să omoare sau se sinucid pe capete. Din ce în ce mai mulţi au nevoie de voi. Oamenii care v-au considerat ciudaţi în trecut pe motiv că nu aţi făcut parte din turmă, vă caută ca să le oferiţi sprijin. Stăpânirea minţii egotice a fost înlăturată și împărăţia a căzut, religia de asemenea. Dar odată cu ea s-au prăbuşit şi oamenii care au urmat-o.

Cei mai mulţi dintre ei au uitat să zâmbească căci li s-au înceţoşat privirile, li s-au afumat sufletele şi și-au pierdut minţile. Analizează tot ce ţi se spune, este singurul lucru pe care poţi să îl faci, fiindcă Dumnezeu nu trebuie căutat, ci observat şi simţit, apoi trăit ca experienţă. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Subscribe
Notify of

3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
adina
11 aprilie 2016 12:47

Cred ca sunt intr-o relative foarte buna cu dumnezeu pt ca raspunsurile mele nu se la sa asteptate ?

IOANA
11 aprilie 2016 20:18

Buna Alberto! A fost o perioada scurta in viata mea, in care m-am lasat „ispitita” sa-l caut pe Dumnezeu in biserica. Pentru ca nu am inteles acolo acele ritualuri si concepte false spuse multimii, am citit si Biblia, crezand ca acolo poate voi gasi raspunsuri la multele intrebari pe care mi le pusesem in cautarea adevarului. Dar. nu s-a intamplat aceasta, dimpotriva am fost complet deceptionata vazand ca se vorbeste acolo de un Dumnezeu crud , nemilos si razbunator ,nu Dumnezeul intelegerii si al iubirii, asa cum este in adevar. Atunci, contrariata, I-am trimis Marelui Creator o rugaminte sincera si… Read more »