Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici

Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici

Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici

Dumnezeu nu trebuie căutat, El este peste tot, tocmai de aceea Dumnezeu este de negăsit, pentru că tu cauţi ceva anume şi refuzi să priveşti în ansamblu. Eşti îndeajuns de puternic ca să o crezi? Citeşte articolul şi s-ar putea chiar să te convingi, nu doar să mă crezi, pe cuvânt, fără să judeci. Începem!

Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în bisericile inventate de oamenii primitivi, aceia păcătoşi, care le-au înfiinţat ca să controleze sau să subjuge umanitatea prin intermediul lor. Pe mine mă interesează ce gândeşte Dumnezeu, nu ce spun sau cred credincioşii, preoţii, pastorii, călugării, maeştrii, profeţii, antrenorii, savanţii ori profesorii şi fondatorii instituţiilor religioase, guvernamentale ori de celelalte feluri. Vreau să aflu adevărul de la Sursă nu de la oamenii al căror adevăr variază în funcţie de interesele lor, de cultura şi de obiceiurile regionale în care s-au născut. Cu aceasta am spus tot. Ea este o decizie independentă şi un strigăt autoritar, ajunge!

Omul nu se naşte în lume cu scopul de a Îl găsi pe Dumnezeu creatorul. Dumnezeu nu trebuie căutat, în ciuda învăţăturilor în care se folosesc cuvinte preţioase care îi uimesc pe cei mai creduli dintre oameni. Ideea a fost îmbrăţişată de mulţi, este lipsită de sens, iar analizată cu amănuntul ea sună în felul următor. Omul vine de la Dumnezeu, se naşte într-o lume în care Dumnezeu nu este, cu scopul de a Îl căuta pe Dumnezeu în ea.

Şi totuşi această teorie prinde viaţă în momentul în care consideri că oamenii nu vin de la Dumnezeu, crezi că vin de altundeva, din altă parte, trimişi sau creaţi de altcineva, cu scopul de a se alătura unui dumnezeu străin lor. Dumnezeu nu trebuie căutat.

În realitate te-ar ajuta să cunoşti faptul că omul vine de la Dumnezeu, se naşte (pur) într-o lume opusă faţă de ceea ce este în esenţă, ca să trăiască experienţa de a fi Dumnezeu, ca să îşi amintească cine este şi apoi să procedeze precum iubirea (Dumnezeu) în diverse situaţii.

O lumânare luminează în beznă, totuşi nu poate străluci la lumina soarelui. Tot aşa este omul care se naşte în lume. Astfel el înţelege de ce a făcut alegerea de a veni aici şi care sunt motivele pentru care simte, gândeşte sau procedează precum soarele, în final ajungând la acceptarea fiinţei sale şi părăsirea lumii provizorii care l-a ajutat în acest scop, chiar prin suferinţă.

Tristeţea, suferinţa, singurătatea sau eşecul, toate aceste metode de blocare a spiritului prin intermediul fricii, sunt de fapt unelte care te împing mai sus dacă ştii să te foloseşti de ele în misiunea ta. Despre ele, vei citi în cele peste două sute de pagini ale ultimei mele cărţi, pe care ţi-am pus-o la dispoziţie aici MIKEL.

Dumnezeu nu trebuie căutat prin biserici

Dumnezeu nu trebuie căutat în biserici, El este în inima ta, ea este Templul biblic. Ceea ce ai de făcut este să devii conştient de ea. În viaţă nu căuta ca oamenii să te accepte, crezând că atunci când cu toţii o vor face tu vei fi fericit. Străduieşte-te să îi accepţi tu pe ceilalţi şi astfel vei găsi fericirea. La fel e şi cu iubirea ori iertarea.

Nu te milogi cuiva ca cineva să te ierte. Viaţa te va plasa în postura în care tu vei nevoit să îi ierţi pe ceilalţi şi să îi iubeşti. Abia atunci devii una cu Dumnezeu şi aşa funcţionează viaţa, e examenul pe care ai nevoie să îl promovezi. Iertarea este eliberare, ea este unealta oamenilor puternici şi înţelepţi.

Citind vei înţelege că viaţa nu este corectă, e perfectă. O viaţă perfectă nu înseamnă una exagerat de bună şi lipsită de greutăţi, ci una potrivită pentru tine ca să creşti. Iubirea nu înseamnă să deţii persoane dragi şi bune alături de tine mereu, care să lucreze pentru a îţi construi fericirea. Iubirea înseamnă să îi iubeşti pe toţi cei pe care îi întâlneşti în viaţă, chiar dacă ei nu o ştiu, chiar dacă nu îţi oferă şansa să le-o demonstrezi.

Aşa înţelege Dumnezeu viaţa şi aşa procedează iubirea. Atunci când oamenii o judecă, iubirea îi iubeşte. Ea este experienţa de a fi Dumnezeu.

Dumnezeu nu trebuie căutat, ci observat

Atunci când vei atinge nivelul cunoaşterii adevărului vei putea să discerni informaţiile şi părerile de unul singur, vei alege variantele apoi vei observa că Dumnezeu nu lipseşte, ci vorbeşte prin toţi oamenii exact ceea ce are nevoie fiecare să audă.

Unii se luptă astăzi ca să-şi aleagă conducătorul preferat, care în final îi va înşela şi le va adânci dezamăgirea, înstrăinând bogăţiile naţionale în interese personale. Dar voi aţi încetat să vă încredeţi în oameni, v-aţi coborât discernământul în inimi. De acolo sunteţi inspiraţi şi vă căpătaţi încrederea sau energia necesară pentru a păşi victorioşi şi independenţi.

Aţi devenit eroi, într-o lume a gândirii de turmă ce îi influenţează pe toţi cu o forţă de neimaginat. Şi chiar dacă aţi suferit sau aţi fost marginalizaţi din pricina aceasta întreaga viaţă, tot timpul, a sosit vremea să vă bucuraţi, aţi reuşit. Ce faceţi, nu vă luaţi medalia?

Astăzi valorile se schimbă, haosul face victime, oamenii sunt gata să omoare şi se sinucid pe capete. Din ce în ce mai mulţi au nevoie de voi. Oamenii care v-au considerat ciudaţi în trecut, pe motiv că nu aţi făcut parte din turmă, vă caută ca să le oferiţi sprijin. Stăpânirea minţii egotice a fost înlăturată iar împărăţia a căzut, religia la fel. Dar odată cu ea s-au prăbuşit şi oamenii care au urmat-o. Cei mai mulţi dintre ei au uitat să zâmbească! Li s-au înceţoşat privirile, li s-au afumat sufletele şi le-au fost anesteziate minţile. Analizează tot ce ţi se spune, e singurul lucru pe care poţi să îl faci.

Dumnezeu nu trebuie căutat, ci observat şi simţit, apoi trăit ca experienţă.
Alberto Bacoi

3 gânduri pentru “Dumnezeu nu trebuie căutat, cel puţin nu în biserici

  1. IOANA

    Buna Alberto! A fost o perioada scurta in viata mea, in care m-am lasat „ispitita” sa-l caut pe Dumnezeu in biserica. Pentru ca nu am inteles acolo acele ritualuri si concepte false spuse multimii, am citit si Biblia, crezand ca acolo poate voi gasi raspunsuri la multele intrebari pe care mi le pusesem in cautarea adevarului. Dar. nu s-a intamplat aceasta, dimpotriva am fost complet deceptionata vazand ca se vorbeste acolo de un Dumnezeu crud , nemilos si razbunator ,nu Dumnezeul intelegerii si al iubirii, asa cum este in adevar. Atunci, contrariata, I-am trimis Marelui Creator o rugaminte sincera si profunda din adancul inimii mele, spunand asa: „Doamne, adevarul absolut este unul singur, acela care pleaca de la Tine . Eu , pe acela vreau sa-l aflu. Te rog sa ma ajuti ! ” Si bunul Dumnezeu m-a ajutat in perioada imediat urmatoare. Am parasit biserica pentru totdeauna cu ale ei dogme si am fost indrumata pas cu pas sa citesc cartile cu adevarate mesaje spirituale sau pe bloguri, pe internet , filtrand cu mare atentie, cu intelepciunea si discernamantul pe care le-am capatat pe parcurs, doar acele mesaje, adevaruri cu care fiinta mea interioara rezona. Si aceasta , pentru ca acolo, in interiorul meu , in inima mea, l-am descoperit pe adevaratul Dumnezeu, al iubirii, al iertarii si compasiunii, in acea scanteie divina care este sufletul meu. Iar de atunci , fericirea mea este deplina.

Lasă un răspuns