cititorii mei

Mesaj de recunoştinţă pentru cititorii mei

Cine sunt cititorii mei? Iată o scurtă caracterizare realizată la cererea audienței care mă citește. Şi voi începe cu un mulţumesc, smerit şi special, izvorât dintr-o inimă de om. Cititorii mei sunt oameni minunaţi şi simpli. Sunt suflete bine intenţionate, dotate cu harul înţelegerii şi cel al înţelepciunii. Astăzi a sosit timpul să vă laud.

Pe parcursul avântului pe care l-am dobândit în social media am interacționat cu câțiva creatori de conținut sau cu administratori de pagini, multe dintre ele fiind și mai dezvoltate decât Pagina mea. În urma unui studiu am realizat că audiența lor nu era interesată să citească ceva mai profund, să își antreneze mintea, să își liniștească sufletul, să îți vindece trupul și să își dezvolte spiritul, aprecia în schimb doar fotografii cu flori, citea un slogan lung de maxim cinci cuvinte, atât.

Voi ați despicat firul în patru, ați plecat de la zero și ați trecut peste toate confuziile și dezamăgirile. De aceea, sunt privilegiat că mă citiți. Dacă m-ați întâlnit și ați hotărât să rămâneți la sinceritate, la simplitate și adevăr, înseamnă că sunteți cei mai sofisticați, că sunteți autentici și cei mai puternici. Vă felicit.

Oamenii care îmi citesc materialele ocupă funcţii importante. Unii sunt avocaţi, alţii sunt judecători și psihologi ori terapeuţi, profesori, redactori, scriitori cunoscuţi, antrenori de dezvoltare spirituală ori chiar oameni de afaceri care încep să privească viaţa cu alţi ochi odată ce este pornit procesul. Ei se inspiră, se descoperă, se preţuiesc mai mult şi astfel devin mai mari şi oferă mai mult.

Printre cititorii mei se numără şi persoane cu situaţii delicate, care mă îndrăgesc şi cărora le-am trimis cărţi gratuit. Prieteni, nu aş fi crezut niciodată că voi fi apreciat la asemenea nivel, promovând un domeniu atât de dificil, iar voi să mă invitaţi în toată ţara, tot timpul. Dacă mi-ar sta în putere v-aş vizita pe toţi, pe fiecare în parte. Şi tu poţi face să se întâmple lucruri minunate în viaţa ta.

Am fost invitat de cititorii mei, care ulterior au devenit prietenii mei, în ţări ca Italia, Germania, Islanda, Austria sau Israel, fără să fiu nevoit să plătesc nici măcar drumul. Mulţumesc celor care mi-au trimis bani, este o onoare pentru mine faptul că recunoașteți valoare lucrărilor mele.

Mă bucur atunci când circul cu metroul și observ printre călătorii prăbuşiţi cu privirea în telefoane, cum unii dintre ei îmi accesează blogul. Există cititori care nu își permit să achiziționeze cărțile însă care le-au printat pe hârtie ca să le păstreze ori să le împrumute tuturor. Ceea ce este un efort imens. Cu toate acestea nu toţi oamenii citesc.

Dificultatea oamenilor români stă în faptul că nu citesc, că nu au niciun interes să îşi antreneze imaginaţia, spiritul creativ. Ei sunt obişnuiţi să privească imagini, să vadă titluri, să asculte zvonuri, să urmeze doctrine şi să se supună celor care se îmbogăţesc pe spatele lor. Cu toţii se înghesuie să acuze în toate părţile, toţi oamenii, că ar fi vinovaţi pentru nefericirea lor, mai puţin pe ei înşişi.

Atunci când urmăreşti un film vezi o poveste. Când citeşti o carte creezi o poveste. Când vizionezi un film mintea ţi se relaxează iar când citeşti o carte ea ţi se dezvoltă. Dar acest proces îți cere și eforturi în funcție de cât anume îți dorești să crești.

În ce ţară trăiesc, abia aştept să plec, gândesc cei mai deştepţi dintre ei. Dar iubitule, ţara este aşa pentru că tu eşti astfel. Ţara nu poate evolua cât timp tu alegi să rămâi la acelaşi nivel, atâta vreme cât colegul tău de cameră alege de fiecare dată acelaşi lucru.

Cititorii mei nu pot fi păcăliți

Din nefericire, primii dezamăgiţi vor fi tinerii. Tinerii nu studiază pentru ei, o fac în avantajul corporaţiilor pentru al căror vis vor trudi tot restul vieţii. Sistemul a ştiut aceasta dinainte să o cunoaşteţi voi ori părinţii voştri, iar în felul acesta aţi căzut în capcană. Societatea modernă a transformat lupta pentru îndeplinirea visului tău, în lupta pentru a le construi magnaţilor lumii imperii.

Magnaţilor care te plătesc cu o mie de euro lunar pentru rezultatele tale sau pentru lupta ta în scopul carierei tale, le aduci încasări de peste o sută de mii de euro săptămânal. În tot acest timp ei îşi desfată trupurile vizitând insule exotice, la care tu vânezi de minim trei ani de zile o ofertă cu sejur de trei zile și nu reuşeşti.

Nu intenţionez să fiu răutăcios cu cineva însă aşa sună mesajul dedicat celor care nu citesc, care nu gândesc ori nu creează, care nu veghează, care doar execută și care primesc cu mintea deschisă gunoiul promovat de mass-media, de vedetele cu minţile încete, cele care au transformat omul modern într-o sorcovă a informaţiilor şi a obiceiurilor.

În realitate, ai nevoie să te ridici. Ai nevoie să te accepți ca să îți găseşti liniştea. Eşti unic, frumos şi bun. Fă ce vrei să faci și ceea ce iubeşti să faci, fă-o cu pasiune ca şi cum ceva arde în inima ta. Acel ceva care te torturează sau te propulsează înspre înainte. Gândeşte cum vrei să gândeşti dar, cel mai important, fii tu însuţi. Descoperă-te, începe cu paşi mărunţi, nu te aştepta să ai succes de prima dată.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Cititul este ca oglinda, îţi arată ceea ce ai deja în interiorul tău.
Carlos Ruiz Zafon

2 Comentarii
Comentarii vechi
Comentarii noi Comentarii top
Inline Feedbacks
View all comments
IOANA
10 aprilie 2016 18:46

Buna Alberto! Este adevarat ca in scrierile tale am gasit multe idei frumoase,pline de iubire si intelepciune, am aflat raspuns la unele intrebari pe care , chiar eu, mi le pusesem, mai ales in trilogia ” Vorbind cu Dumnezeu”, pe care am parcurs-o cu mult interes. Chiar multi oameni aveau nevoie de asa scriere, daca poti sa mai continui, te rog sa o faci , caci ajuta multe suflete sa se trezeasca la realitate. Mie, personal, care imi place sa citesc ceea ce aleg ca este bun , util, ce rezoneaza cu fiinta mea – astept in continuare asemenea creatii.

2
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x