Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi. Nu mai este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii ori care promovează competiţia, negativismul și latura înnegrită a lumii. Să fii bun și să trăiești cu pasiune este o artă și o dovadă de putere.

Oamenii buni nu sunt buni din întâmplare, ei devin buni pe merit, căci aleg bunătatea în orice situație indiferent de consecințe. Dacă ești răzvrătit, dacă respingi totul și îi critici pe toți, și vrei să faci dreptate, nu ai ajuns la pace încă, ci te afli la stadiul spiritualului neînțeles care în realitate nu înțelege nimic.

Copiii noştri aproape sunt învăţaţi să fure de către sistemul educaţional, încă de la vârste atât de fragede. Poveștile pe care le ascultai în copilărie ţi-au deschis apetitul pentru a îţi răni frații și colegii ca să obţii mai mult decât au ei, dar la sfârşitul povestirii bunica îţi spunea că morala este ca tu să nu faci aşa, când în realitate ea tocmai îţi dăduse o idee genială, o nouă opţiune, cea de a trişa, fără să îşi dea seama ce făcea și tu să realizezi.

Atrage-i atenţia copilului tău să nu calce prin balta pe care el nici măcar nu a observat-o şi vei realiza că se va duce să o facă, chiar dacă îl vei ţine strâns de tricou. Se va smulge cu toată puterea din brațele tale, ca să aplice ideea pe care ai însămânţat-o în mintea sa oricâtă rezistenţă ai opune. Dacă nu îi atrăgeai atenţia nu călca, pentru că se uda! El este modul în care funcţionează psihicul uman în stadiul la care se află.

Fii bun! Iubiţilor fiţi buni şi înţelepţi, aveţi nevoie să fiţi aşa. Orice mi s-ar fi întâmplat în trecut, oricât de urât s-ar fi purtat cineva cu mine la un moment dat, în viaţă, rămân un om bun, pentru că mă cunosc şi asta sunt. Un om stabil emoţional nu se schimbă la fiecare două minute în funcţie de vreme, de starea sa sau de comportamentul celorlalţi faţă de el, nici de tonalitatea cu care i se adresează un şofer în trafic în drum spre serviciu.

Să pari rău, răzbunător sau superior în faţa celor din jur, a încetat să mai fie la modă, cu toate că niciodată nu a fost. Nu e nimic tare, cool și mişto să te comporţi ca un primitiv cu oamenii pe care îi întâlneşti, indiferent câtă dreptate ţi-ar şopti mintea ta neputincioasă că ai. Ba este ruşinos.

Oamenii care se comportă astfel faţă de partenerii de viaţă, de părinţi, de copiii lor și de, participanţii la viaţă, sunt oamenii cavernelor. Ei trăiesc cu şase mii de ani în urmă cu toate că îi poţi recunoaşte zilnic în aparaţiile televizate de cea mai mare audienţă, în sălile de conferinţă, îmbrăcaţi la cravată, în cele mai de lux saloane de relaxare ori de înfrumuseţare, în teatrele, operele şi bisericile lumești, despre care ți s-a spus că sunt locașuri dumnezeiești.

Fii bun cu ceilalţi oameni și nu căuta să fii mai bun decât ceilalţi oameni. Noi oamenii luptăm mereu pentru a fi cei mai buni, cei mai adoraţi şi mai apreciaţi dintre oameni, ca să ne odihnim pe locul întâi, acela de sus, osteniţi, după o călătorie lungă spre vârful pe care nu îl vom atinge niciodată, și nu ne mai rămâne timp să ne bucurăm. Nu avem nevoie să fim cei mai buni, e de ajuns să fim crenguţa roditoare care schimbă în totalitate direcţia copacului altoit.

Fii bun începând cu momentul prezent. În ceea ce mă privește întotdeauna voi fi un om bun, calm, calculat, ferm, și un prieten cald, un sprijin pentru toţi oamenii pe care îi întâlnesc. Aceste calităţi transmit un sentiment minunat de pace îzvorât din interior. Fii bun cu cei pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai cei care nu sunt iubiţi urăsc.

Să nu îţi fie teamă să fii bun

Priveşte soarele cum străluceşte pe cer ori cerul cât este de luminat; afară totul este minunat! Treci peste gândurile înşelătoare care încearcă să îţi înlocuiască starea luminată şi continuă ziua cu gratitudine. Fii bun, fii mai bun decât ai fost ieri. Astăzi poate fi ultima ta zi sau prima în care începi să trăieşti în adevăratul sens al cuvântului.

Fii un om mai bun, fii liniştit, bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi așa, și că poţi să faci ceea ce ai ales să faci. Trăieşte cu recunoştinţă şi petrece cât mai mult. Şi totuşi nu trăi pentru asta! Nu trăi pentru a organiza nunţi şi botezuri chiar dacă sunt frumoase, căci astfel vei rămâne gol, iar când tinereţea se va ofili te vei separa de partener. În schimb celebrează fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes. Fii ca un copac care înfloreşte de bucurie că va face fruct.

Să nu îţi fie teamă să te preţuieşti. Ca exerciţiu eu îţi adresez o provocare: amenajează-ţi un spaţiu pe balcon ori pe terasă, în care să bei un ceai, o cafea, o bere, seara sau dimineaţa, în mod regulat, ca să te linişteşti. Să reflectezi la persoana ta, la anii şi la realizările tale ca suflet călător, nu ca minte ancorată în egoism, câştiguri şi posesii de care nu te poţi cu niciun chip dezlipi.

Aşază pe terasa ta cel mai confortabil fotoliu, cel mai scump covoraş, o pătură fină și câteva flori îngrijite, o măsuţă și o lumânare în suport. Adaugă câteva cărţi. Construieşte-ţi altarul tău şi devino sursa ta de inspiraţie, eu te asigur că meriţi tot ce e mai bun și mai mult.

În viaţă, indiferent de posibilităţile tale sau de credinţa ta, dacă vei ajuta un singur om înseamnă că eşti în viaţă, că exişti şi că nu ai trăit degeaba. M-ai auzit? Dacă ajuţi un singur om înseamnă că exişti cu adevărat şi că nu ai trecut în zadar prin această lume, trăind degeaba pe Pământ. Atunci când vei obţine primele rezultate, care îţi vor înveseli fiinţa, nu ezita să îmi scrii, iar eu te voi invita la o cafea ca să discutăm despre ele, vii?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.