Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea aceasta are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi.

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea aceasta are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi. Nu mai este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii, promovând competiţia, negativismul și latura înnegrită a lumii. Să fii bun și să trăiești cu pasiune este o artă și o dovadă de putere.

Oamenii buni nu sunt buni din întâmplare, ei devin buni pe merit, căci aleg bunătatea în orice situație indiferent de consecințe. Dacă ești răzvrătit, dacă respingi totul și îi critici pe toți, ori vrei să îți faci dreptate, nu ai ajuns la pace încă, te afli la stadiul spiritualului neînțeles care în realitate nu înțelege nimic.

Un cititor m-a întrebat ce mă face să fiu bun, să nu port ură în inimă și să nu ripostez? Spunea că atitudinea mea denotă naivitate, slăbiciune. Afară este o lume dură, care calcă în picioare orice om care se împiedică sau se mișcă lent și că risc să rămân în urmă.

Iubitule, există o poveste în spatele fiecărui om cu caracter profund, a cărui încredere în sine nu poate fi clătinată de o părere, un gând sau o mie. Eu fac parte din acea categorie de oameni care nu și-a găsit scopul, l-a creat. Să îți explic:

În urmă cu unsprezece ani am fost pe punctul de a încheia socotelile cu viața, prin decizia mea. Ca printr-un miracol, însă, într-o secundă, cineva a intervenit și am supraviețuit. Atunci am înțeles faptul că am primit o nouă șansă și că este nevoie de mine. În semn de recunoștință caut să onorez această șansă prin bunătate și iubire.

Fii bun şi înţelept, ai nevoie să fii aşa. Orice mi s-ar fi întâmplat în trecut, oricât de urât s-ar fi purtat cineva cu mine la un moment dat în viaţă, rămân un om bun pentru că mă cunosc înainte de toate. Un om stabil emoţional nu se schimbă la fiecare două minute, în funcţie de comportamentul celorlalţi.

Să pari rău, răzbunător sau superior în faţa celor din jur, a încetat să mai fie la modă, cu toate că niciodată nu a fost. Nu este nimic tare, cool sau mişto să te comporţi ca un prost cu oamenii pe care îi întâlneşti, indiferent câtă dreptate ţi-ar şopti mintea ta neputincioasă că ai. Ba este ruşinos și primitiv, iar dreptate nu ai.

Oamenii care afișează atitudini reci și nepăsătoare față de partenerii lor, de părinţi și copii, sunt oameni ai cavernelor. Ei trăiesc cu şase mii de ani în urmă, cu toate că îi recunoşti zilnic la televizor, în sălile de conferinţă, îmbrăcaţi la cravată, în cele mai de lux saloane de relaxare și înfrumuseţare, în teatrele, operele şi bisericile lumești, despre care ți s-a spus că sunt locașuri dumnezeiești.

Fii bun cu ceilalţi oameni, nu căuta să fii mai bun decât ceilalţi oameni. Luptăm mereu pentru a fi cei mai buni, cei mai adoraţi şi mai apreciaţi dintre oameni, ca să ne odihnim pe locul întâi, acela de sus, osteniţi după o călătorie lungă către vârful pe care nu îl vom putea cuceri. În realitate nu avem nevoie să fim cei mai buni, este de ajuns să fim crenguţa roditoare care schimbă în totalitate direcţia copacului altoit.

Omul care vine şi îţi cere ajutor iar tu îi oferi, apoi mai vine o dată şi încă o dată iar tu îi oferi, dar în tot acest timp nu schimbă nimic în legătură cu situaţia sa, este un om pe care ai nevoie să îl laşi să înveţe să se ridice singur. Atunci tu devii și mai bun, deoarece i-ai oferit această șansă minunată. Dacă ajuți o persoană peste măsură o privezi de șansa de a învăța să se ridice singură.

Oamenii care te apreciază, oamenii care te caută, care nu uită să îţi spună mulţumesc şi te respectă indiferent ce decizie ai lua; cei care se fac plăcuţi prin prezenţă, nu doar printr-un aspect atrăgător, alte artificii sau urmărind diverse interese; cei de la care înveţi fără să îţi predea, pe ei merită să îi iubeşti.

Nu îţi fie teamă să fii bun

În ceea ce mă privește întotdeauna voi fi un om bun, un sprijin pentru cei pe care viața mi-i așază în cale. Această virtute îmi transmite un sentiment minunat de pace izvorât din interior. Fii bun cu cei pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc.

Priveşte soarele cum străluceşte pe cer. Treci peste gândurile înşelătoare care caută să îţi întunece gândirea şi continuă-ți ziua. Fii mai bun decât ai fost ieri, astăzi poate fi ultima ta zi sau prima în care începi să trăieşti cu adevărat.

Fii fericit pentru faptul că trăieşti acum aici şi așa. Modul în care se desfășoară viața ta este cel mai potrivit pentru tine. O minte sănătoasă nu exprimă niciodată regret, doar recunoștință și uimire. Petrece cât mai mult, dar nu trăi pentru a chefui. Chiar dacă sunt frumoase, petrecerile te fac să te simți gol. Celebrează în schimb fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes, tot așa cum un copac înflorește de bucurie că va face fruct.

Amenajează-ţi un spaţiu pe terasă, un loc curat în care să bei un ceai sau o cafea dimineaţa sau seara, în mod regulat, ca să te linişteşti. Acolo să reflectezi la persoana ta, la anii care au trecut şi la realizările tale ca suflet călător, nu ca minte ancorată în victorii și posesii.

Aşază pe terasa ta cel mai confortabil fotoliu, cel mai scump covoraş, o pătură moale și câteva flori îngrijite, o măsuţă și o lumânare în suport. Adaugă câteva cărţi, construieşte-ţi altarul tău şi devino sursa ta de inspiraţie. Tu meriţi tot ce e mai bun.

În viaţă, indiferent de posibilităţile și de credinţa ta, dacă ajuți un singur om înseamnă că eşti în viaţă, că exişti şi că nu ai trecut în zadar prin această lume, rătăcind pe Pământ. Atunci când vei obţine primele rezultate pozitive care îţi vor lumina fiinţa nu ezita să îmi scrii, iar eu te voi invita la o cafea ca să discutăm despre ele.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments