Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi.

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi. Nu mai este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii și care promovează competiţia, negativismul și latura înnegrită a lumii. Să fii bun și să trăiești cu pasiune este o artă și o dovadă de putere.

Oamenii buni nu sunt buni din întâmplare, ei devin buni pe merit, căci aleg bunătatea în orice situație indiferent de consecințe. Dacă ești răzvrătit, dacă respingi totul, îi critici pe toți și vrei să îți faci dreptate, nu ai ajuns la pace încă, te afli la stadiul spiritualului neînțeles care în realitate nu înțelege nimic.

Copiii noştri sunt învăţaţi să fure de către sistemul educaţional depășit încă de la vârste fragede. Poveștile pe care le ascultai în copilărie ţi-au deschis apetitul pentru a îţi răni frații și colegii ca să obţii mai mult decât ei, dar la final bunica îţi spunea că morala este ca tu să nu faci aşa, când în realitate ea tocmai îţi dăduse o idee genială, cea de a trişa, fără să îşi dea seama ce făcea iar tu să realizezi.

Atrage-i atenţia copilului tău să nu calce prin balta pe care el nici măcar nu a observat-o şi vei realiza că se va duce să o facă chiar dacă îl vei ţine strâns de tricou. Se va smulge cu toată puterea din brațele tale ca să aplice ideea pe care ai însămânţat-o în mintea lui oricât de multă rezistenţă ai opune. Dacă nu îi atrăgeai atenţia nu călca în baltă pentru că se uda. El este modul în care funcţionează psihicul uman în stadiul la care se află.

Fii bun, iubiţilor fiţi buni şi înţelepţi, aveţi nevoie să fiţi aşa. Orice mi s-ar fi întâmplat în trecut, oricât de urât s-ar fi purtat cineva cu mine la un moment dat în viaţă, rămân un om bun, pentru că mă cunosc înainte de toate. Un om stabil emoţional nu se schimbă la fiecare două minute în funcţie de vreme, de stare sau de comportamentul celorlalţi faţă de el, nici de tonalitatea cu care i se adresează un şofer în trafic în drum spre serviciu.

Să pari rău, răzbunător sau superior în faţa celor din jur, a încetat să mai fie la modă, cu toate că niciodată nu a fost. Nu este nimic tare, cool sau mişto să te comporţi ca un prost cu oamenii pe care îi întâlneşti, indiferent câtă dreptate ţi-ar şopti mintea ta neputincioasă că ai. Ba este ruşinos și primitiv.

Oamenii reci care își manifestă nepăsarea faţă de partenerii de viață, de părinţi și copii, sunt oamenii cavernelor. Ei trăiesc cu şase mii de ani în urmă cu toate că îi poţi recunoaşte zilnic în aparaţiile televizate de cea mai mare audienţă, în sălile de conferinţă îmbrăcaţi la cravată, în cele mai de lux saloane de relaxare și înfrumuseţare, în teatrele, operele şi bisericile lumești, despre care ți s-a spus că sunt locașuri dumnezeiești și așa mai departe.

Fii bun cu ceilalţi oameni și nu căuta să fii mai bun decât ceilalţi oameni. Noi luptăm mereu pentru a fi cei mai buni, cei mai adoraţi şi mai apreciaţi dintre oameni, ca să ne odihnim pe locul întâi, acela de sus, osteniţi după o călătorie lungă spre vârful pe care nu îl vom atinge niciodată. Nu avem nevoie să fim cei mai buni, e de ajuns să fim crenguţa roditoare care schimbă în totalitate direcţia copacului altoit.

Să fii bun nu înseamnă să fii naiv. Omul care vine şi îţi cere ajutor iar tu îi oferi, apoi mai vine o dată şi încă o dată iar tu îi oferi, dar nu schimbă nimic în legătură cu situaţia sa, este un om pe care trebuie să îl laşi să înveţe să se ridice singur. Atunci devii și mai bun, adică înțelept.

Să nu îţi fie teamă să fii bun

Fii bun începând cu momentul prezent. În ceea ce mă privește eu voi fi întotdeauna un om bun și un prieten cald, un sprijin pentru cei pe care viața mi-i așază în cale. Această virtute îmi transmit un sentiment minunat de pace izvorât din interior. Fii bun cu cei pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc.

Priveşte soarele cum străluceşte pe cer sau cerul cât este de luminat, afară totul este minunat. Treci peste gândurile înşelătoare care încearcă să îţi înlocuiască starea luminată şi continuă ziua cu gratitudine. Fii bun, fii mai bun decât ai fost ieri, astăzi poate fi ultima ta zi sau prima în care începi să trăieşti în adevăratul sens al cuvântului.

Fii liniştit, bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi așa și că faci ceea ce ai ales să faci. Trăieşte cu recunoştinţă şi petrece cât mai mult, dar nu trăi pentru asta. Nu trăi pentru a organiza nunţi şi botezuri chiar dacă sunt frumoase, căci după trecerea lor te vei simți gol, iar când tinereţea se va ofili te vei separa de partener. Voi nu ați petrecut pentru voi, ați petrecut  pentru ceilalți. În schimb celebrează fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes, tot așa cum înflorește un copac de bucurie că va face fruct.

Să nu îţi fie teamă să te preţuieşti, iar ca exerciţiu eu îţi adresez o provocare. Amenajează-ţi un spaţiu pe balcon sau pe terasă în care să bei un ceai sau o cafea seara sau dimineaţa, în mod regulat, ca să te linişteşti. Să reflectezi la persoana ta, la anii şi realizările tale ca suflet călător, nu ca minte egotică ancorată în câştiguri şi posesii iluzorii de care nu te poţi cu niciun chip dezlipi.

Aşază pe terasa ta cel mai confortabil fotoliu, cel mai scump covoraş, o pătură fină și câteva flori îngrijite, o măsuţă și o lumânare în suport. Adaugă câteva cărţi, construieşte-ţi altarul tău şi devino sursa ta de inspiraţie. Meriţi tot ce e mai bun.

În viaţă, indiferent de posibilităţile tale și credinţa ta, dacă ajuți un singur om înseamnă că eşti în viaţă, că exişti cu adevărat şi nu ai trecut în zadar prin această lume. Atunci când vei obţine primele rezultate care îţi vor înveseli fiinţa, nu ezita să îmi scrii, iar eu te voi invita la o cafea ca să discutăm despre ele, vii?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x