Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi.

Fii bun cu ceilalţi oameni şi iubeşte-i

Fii bun cu ceilalţi oameni și iubește-i, lumea are din ce în ce mai multă nevoie de tine, de mine, de noi. Nu mai este o noutate faptul că trăim într-o societate care instigă oamenii să fie răi unii cu alţii și care promovează competiţia, negativismul și latura înnegrită a lumii. Să fii bun și să trăiești cu pasiune este o artă și o dovadă de putere.

Oamenii buni nu sunt buni din întâmplare, ei devin buni pe merit, căci aleg bunătatea în orice situație indiferent de consecințe. Dacă ești răzvrătit, dacă respingi totul și îi critici pe toți ori vrei să îți faci dreptate, nu ai ajuns la pace încă, te afli la stadiul spiritualului neînțeles care în realitate nu înțelege nimic.

Copiii noştri sunt învăţaţi să fure de către sistemul educaţional încă din primii ani de viață. Poveștile pe care le ascultai în copilărie ţi-au deschis apetitul pentru a îţi răni frații ori colegii ca să obţii mai mult decât ei, iar la final bunica îţi spunea că morala este ca tu să nu faci aşa, când în realitate ea tocmai îţi dăduse o idee genială fără să vrea, aceea de a trişa.

Atrage-i atenţia copilului tău să nu calce prin balta pe care el nici măcar nu a observat-o şi vei realiza că se va duce să o facă chiar dacă îl vei ţine strâns de tricou. Se va smulge cu toată puterea din brațele tale ca să aplice ideea pe care ai însămânţat-o în mintea lui oricât de multă rezistenţă ai opune. Dacă nu îi atrăgeai atenţia nu călca în baltă pentru că se uda. El este modul în care funcţionează psihicul uman în stadiul la care se află.

Fii bun şi înţelept, ai nevoie să fii aşa. Orice mi s-ar fi întâmplat în trecut, oricât de urât s-ar fi purtat cineva cu mine la un moment dat în viaţă, rămân un om bun pentru că mă cunosc înainte de toate. Un om stabil emoţional nu se schimbă la fiecare două minute în funcţie de comportamentul celorlalţi faţă de el.

Să pari rău, răzbunător sau superior în faţa celor din jur a încetat să mai fie la modă, cu toate că niciodată nu a fost. Nu este nimic tare, cool sau mişto să te comporţi ca un prost cu oamenii pe care îi întâlneşti, indiferent câtă dreptate ţi-ar şopti mintea ta neputincioasă că ai. Ba este ruşinos și primitiv, iar dreptate nu ai.

Oamenii care afișează atitudini reci și nepăsătoare față de partenerii de viață, de părinţi și copii, sunt oamenii cavernelor. Ei trăiesc cu şase mii de ani în urmă cu toate că îi poţi recunoaşte zilnic prin aparaţiile televizate cu cea mai mare audienţă, în sălile de conferinţă îmbrăcaţi la cravată, în cele mai de lux saloane de relaxare și înfrumuseţare, în teatrele, operele şi bisericile lumești, despre care ți s-a spus că sunt locașuri dumnezeiești.

Fii bun cu ceilalţi oameni, nu căuta să fii mai bun decât ceilalţi oameni. Luptăm mereu pentru a fi cei mai buni, cei mai adoraţi şi mai apreciaţi dintre oameni, ca să ne odihnim pe locul întâi, acela de sus, osteniţi după o călătorie lungă către vârful pe care nu îl vom atinge niciodată. În realitate nu avem nevoie să fim cei mai buni, este de ajuns să fim crenguţa roditoare care schimbă în totalitate direcţia copacului altoit.

Să fii bun nu înseamnă să fii naiv. Omul care vine şi îţi cere ajutor iar tu îi oferi, apoi mai vine o dată şi încă o dată iar tu îi oferi, dar în tot acest timp nu schimbă nimic în legătură cu situaţia sa, este un om pe care ai nevoie să îl laşi să înveţe să se ridice singur. Atunci tu devii și mai bun, deoarece i-ai oferit această șansă minunată.

Oamenii care te apreciază, oamenii care te caută, care nu uită să îţi spună mulţumesc şi te respectă orice decizie ai lua; cei care se fac plăcuţi prin prezenţă nu doar printr-un aspect atrăgător, prin interese şi alte artificii; cei de la care înveţi fără să îţi predea, pe ei merită să îi iubeşti.

Să nu îţi fie teamă să fii bun

În ceea ce mă privește eu întotdeauna voi fi un om bun, un sprijin pentru cei pe care viața mi-i așază în cale. Această virtute îmi transmite un sentiment minunat de pace izvorât din interior. Fii bun cu cei pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc.

Priveşte soarele cum străluceşte pe cer. Treci peste gândurile înşelătoare care caută să îţi întunece gândirea şi continuă-ți ziua. Fii mai bun decât ai fost ieri, astăzi poate fi ultima ta zi sau prima în care începi să trăieşti cu adevărat.

Fii liniştit, bucuros şi fericit pentru că trăieşti acum aici şi așa, și că faci ceea ce ai venit aici ca să faci. Trăieşte cu recunoştinţă şi petrece cât mai mult, dar nu trăi pentru a chefui. Chiar dacă sunt frumoase, după trecerea lor petrecerile te fac să te simți gol. Celebrează în schimb fiecare idee bună ca şi cum ai fi avut deja succes, tot așa cum un copac înflorește de bucurie că va face fruct.

Să nu îţi fie teamă să te preţuieşti. Amenajează-ţi un spaţiu pe terasă, un loc curat în care să bei un ceai sau o cafea dimineaţa sau seara, în mod regulat, ca să te linişteşti. Acolo să reflectezi la persoana ta, la anii care au trecut şi la realizările tale ca suflet călător, nu ca minte ancorată în câştiguri şi posesii.

Aşază pe terasa ta cel mai confortabil fotoliu, cel mai scump covoraş, o pătură fină și câteva flori îngrijite, o măsuţă și o lumânare în suport. Adaugă câteva cărţi, construieşte-ţi altarul tău şi devino sursa ta de inspiraţie. Tu meriţi tot ce e mai bun.

În viaţă, indiferent de posibilităţile și credinţa ta, dacă ajuți un singur om înseamnă că eşti în viaţă, că exişti cu adevărat şi că nu ai trecut în zadar prin această lume, rătăcind pe Pământ. Atunci când vei obţine primele rezultate care îţi vor înveseli fiinţa nu ezita să îmi scrii, iar eu te voi invita la o cafea ca să discutăm despre ele.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.