Să nu îţi fie frică să eșuezi orice ţi-ai dori să faci.

Să nu îţi fie frică orice ai dori să faci

Să nu îţi fie frică să eșuezi orice ţi-ai dori să faci. În viață toţi avem nevoie să începem de undeva, să ne imaginăm o idee și apoi să o dezvoltăm, să creştem odată cu ea sau să transmitem spiritul creativ urmaşilor noştri, indiferent de alegerile și de aspiraţiile lor. Un om creativ îi inspiră chiar şi pe cei care îl urăsc, care îl critică și invidiază.

Nu renunţa din pricina lucrurilor care îţi lipsesc acum gândind, descurajat, la faptul că nu deţii o cameră video ultra performantă, că nu ai o chitară bună sau culori acrilice de calitate, haine scumpe ori coafuri interesante. În realitate nu ai nevoie de ele, foloseşte resursele pe care le ai iar restul surselor te vor întâmpina pe drum.

Susţine-ţi moral ori financiar familia. Fă ceva bun pentru tine, investeşte în tine citind cărţi cât mai bune, urmărește programe de calitate, urmează cursuri gratuite pentru dezvoltarea ta pe toate planurile. Nu arunca bani pe terapiile inventate de cei care citesc mai mult decât tine și care te cheamă dar să îţi vorbească contra cost despre ceea ce au citit pe internet, autointitulându-se vizionari sau vindecători.

Când am început să scriu pe blog nu reuşeam nici să încarc o fotografie, iar articolele mele erau citite de trei, patru, persoane pe zi. Mai târziu mi-am dat seama că cele câteva vizualizări apăreau din cauză că accesam eu articolul, cu scopul de a îl verifica de greşeli gramaticale.

Pe parcursul vieţii, până în prezent, am citit trei cărţi, pe alte două le-am început însă m-am oprit, nu meritau citite! Nu o scriu cu prilej de laudă. Vreau doar să te asigur că ceea ce îţi ofer sunt informaţii izvorâte din interior, ferite de modelarea provenită din exterior, într-o lume care se minte pe ea cu orice preţ, fără un scop real, tot timpul.

Mulţi dintre cititorii care trec pe aici sunt studenţi, tineri ambiţioşi, dornici de a creşte, de a învăţa cât mai mult și a ajunge cât mai departe. Poate nu toţi tânjiţi să vă terminaţi studiile, apoi să lucraţi întreaga viaţă pentru visul cuiva, vânzător într-un magazin sau help desk într-o corporaţie. Poate vreți să vă dezvoltați pe voi.

Eu nu am avut această şansă, nu am urmat un liceu bun, nici nu am terminat o facultate. Am ales, totuși, să fac ceva pentru mine iar în acelaşi timp o fac pentru tine, indiferent de riscurile la care mă expun îmbrăţişându-mi pe deplin visele. Să nu îţi fie frică să te impui.

În urmă cu patru ani am fost respins la un interviu pe care l-am susţinut în vederea angajării, pe un post de lucrător comercial, într-un magazin hipermarket, pe motiv că nu sunt capabil să prezint produsele acelei companii. Poate nu sunt îndeajuns de priceput încât să vând o pereche de pantofi de proastă calitate sau poate nu am nevoie să fiu.

Sunt convins că nu acesta este scopul pentru care am ales să mă nasc pe planetă. El nu face parte nici din misiunea ta. Să nu îţi fie frică să refuzi o ofertă și să nu mulţumeşti pe cineva. Fiindcă încrederea în tine se face simțită astfel iar starea de bine vine odată cu ea.

Nu îţi cer să refuzi să munceşti, ba te îndemn să munceşti cât mai mult; în felul acesta un procent din suma pe care o vei obţine va deveni sursa financiară care îţi va sprijini proiectele pe viitor.

Cei mai bogaţi, cei mai înţelepţi, cei mai inventivi, cei mai pragmatici ori mai remarcabili oameni, care trăiesc astăzi pe Pământ, au eşuat la rândul lor şi nu doar o dată, de nenumărate ori. Toţi oamenii care reuşesc, muncesc. Cei care câştigă la loterie se sting săraci.

Să nu îţi fie teamă să eşuezi

În viaţă nimeni nu îţi va face o surpriză până nu te vei surprinde tu însuţi, dăruindu-ţi cel mai frumos cadou, pe tine. Un învingător nu râde vreodată de cei care încearcă, ci încearcă să îi tragă după el, îi inspiră, îi îndrumă, devine ghid pentru ei. Căci, nu iei nimic cu tine atunci când pleci, în afară de iubirea pe care ți-o dăruiesc cei pe care i-ai învățat iubirea și respectul și cum să îi susțină și ei pe alții la rândul lor.

Să nu îţi fie frică de eşec! Nu te teme că reputaţia îţi va fi distrusă ori că imaginea ta va fi afectată. Oamenii care vor râde de tine de fapt încearcă să se încurajeze pe ei ştiind că nu au făcut nimic cu vieţile lor. Se bucură când observă că nici altuia nu îi e uşor și, obişnuiesc să strige în gura mare că au avut dreptate. Doar nevoia de a își face dreptate le-a mai rămas, fericirea fuge de ei.

Minunea este că dacă te afli acum aici pe Pagină şi citeşti acest mesaj, ai putea fi omul în interiorul căruia un soare arde mocnit, un sâmbure care aşteaptă să încolţească ca să se facă cunoscut. Nu familiei şi prietenilor sau vecinilor, nu oraşului sau ţării în care s-a născut, ci întregii lumi.

E posibil să fii acel cineva care din nimic creează ceva. Eu vreau să te încurajez să încerci, vreau să nu îţi fie frică de eşec. Dacă nu eşuezi, înseamnă că nu ai încercat. Tu ai nevoie să eşuezi. Eşecul, este un rău necesar în viața fiecărui călător, este felul prin care înveţi şi modul în care înaintezi.

Oamenii pe care i-am inspirat prin cărţile mele au scris cărţile lor, şi-au construit blogurile lor și au inspirat dar alţi oameni la rândul lor fără să datoreze cuiva ceva. Ea este minunea. Este satisfacţia şi răsplata pentru care rămân pe veci recunoscător, este cadoul pe care eu l-am primit deja. Aşa că faceţi ceva pentru sufletele voastre, ca realizările sufleteşti să vă aline minţile şi trupurile apoi. Altfel nu se poate, altfel nu aveţi cum, doar credeţi că aveţi cum.

Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta. Conştiinţa este ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce gândesc ceilalţi despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalţi despre tine nu e chiar problema ta, așa gândea Charlie Chaplin.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x