Să nu îţi fie frică să eșuezi orice ai dori să faci.

Să nu îţi fie frică orice ai dori să faci

Să nu îţi fie frică să eșuezi orice ai dori să faci. Toţi avem nevoie să începem de undeva, să ne imaginăm o idee și să o dezvoltăm, să creştem împreună cu ea sau să le transmitem spiritul creativ urmaşilor noştri, indiferent de alegerile și aspiraţiile lor. Un om creativ îi inspiră chiar şi pe cei care îl urăsc, care îl critică și invidiază.

Nu renunţa din pricina lucrurilor care îţi lipsesc acum, gândind descurajat la faptul că nu deţii o cameră video performantă, că nu ai o chitară bună sau culori acrilice de calitate, haine scumpe ori coafuri interesante. În realitate tu nu ai nevoie de ele. Foloseşte resursele pe care le ai, restul surselor te vor întâmpina pe drum.

Susţine-ţi moral și financiar familia, fă ceva bun pentru tine. Investeşte în tine citind cărţi cât mai bune, urmărind programe de calitate, absolvind cursuri gratuite pentru dezvoltarea ta pe toate planurile. Nu arunca banii pe terapiile inventate de cei care citesc mai mult decât tine și apoi te cheamă ca să îţi vorbească contra cost despre ce au citit pe internet, autointitulându-se vizionari sau vindecători.

Atunci când am început să scriu pe blog nu reuşeam nici măcar să încarc o fotografie, iar articolele pe care le scriam erau citite de trei sau patru persoane pe zi. Mai târziu mi-am dat seama că cele câteva vizualizări apăreau din cauză că accesam eu articolul cu scopul de a îl corecta.

Pe parcursul vieţii, până astăzi, am citit trei cărţi, pe alte două le-am început dar m-am oprit din cauză că nu meritau citite. Nu o spun cu prilej de laudă, vreau doar să te asigur că ceea ce îţi ofer sunt informaţii izvorâte din interior, ferite de modelarea exterioară a unei lumi care se minte pe ea cu orice preţ, fără un scop real, tot timpul.

Mulţi dintre cititorii care trec pe aici sunt tineri ambiţioşi, dornici de a creşte, a învăţa și a ajunge cât mai departe. Poate nu toţi tânjiţi să vă terminaţi studiile și să lucraţi întreaga viaţă pentru visul altuia, fie ca vânzător într-un magazin de haine sau helpdesk într-o corporaţie. Poate vreți să vă dezvoltați pe voi înșivă.

Eu nu am avut această şansă deoarece nu am urmat un liceu bun, nu am terminat o facultate. Am ales totuși să fac ceva pentru mine iar în acelaşi timp o fac pentru tine mult iubite cititor, indiferent de riscurile la care mă expun îmbrăţişându-mi visurile. Să nu îţi fie frică să te impui.

În urmă cu patru ani am fost respins la un interviu pe care l-am susţinut în vederea angajării pe post de lucrător comercial într-un magazin hipermarket, pe motiv că nu sunt capabil să prezint produsele acelei companii. Poate nu sunt îndeajuns de priceput încât să vând o pereche de pantofi de proastă calitate sau nu am nevoie.

Sunt convins că nu acesta este scopul pentru care am ales să mă nasc pe planetă și că el nu definește nici din misiunea ta. Să nu îţi fie frică să refuzi o ofertă sau să nu mulţumeşti pe cineva, fiindcă încrederea în tine se face simțită astfel iar starea de bine vine odată cu ea.

Nu îţi cer să refuzi să munceşti. Ba te îndemn să munceşti cât mai mult, în felul acesta un procent din suma pe care o vei obţine va deveni sursa financiară care îţi va sprijini proiectele pe viitor.

Cei mai bogaţi, cei mai înţelepţi, cei mai inventivi, cei mai pragmatici ori mai remarcabili dintre oamenii care trăiesc astăzi pe planetă au eşuat la rândul lor şi nu doar o dată. Toţi oamenii care reuşesc muncesc, cei care câştigă la loterie se sting săraci.

Există oameni a căror dorinţă este să fie sănătoşi şi să trăiască fericiţi, într-o lume paşnică, care iubeşte. Ei au iertat deja şi au lăsat în urmă tot ce a fost rău. În schimb alții încă se mai luptă cu neputința lor și rănesc în afara lor.

Să nu îţi fie teamă să eşuezi

În viaţă nimeni nu îţi va face o surpriză până nu te vei surprinde tu, dăruindu-ţi cel mai frumos cadou: pe tine. Un învingător nu râde niciodată de cei care încearcă, ci caută să îi tragă după el, îi inspiră și devine ghid pentru ei.

Să nu îţi fie frică de eşec ori că imaginea ta va fi afectată. Oamenii care vor râde de tine de fapt încearcă să se încurajeze pe ei, ştiind că nu au făcut nimic cu vieţile lor. Ei se veselesc atunci când văd că nici altuia nu îi este uşor și îi reproșează faptul că au avut dreptate, căci doar nevoia de a își face dreptate le-a mai rămas.

Minunea este că dacă te afli acum pe Pagină şi citeşti acest mesaj ai putea fi omul în interiorul căruia un soare arde mocnit, un sâmbure aşteaptă să încolţească și să se facă cunoscut lumii. Nu familiei, prietenilor și vecinilor, nu oraşului sau ţării în care s-a născut, ci întregului glob. Așadar mută-ţi atenţia de la problemele care persistă în viaţa ta şi fă o listă cu lucrurile bune. Vei observa că cele bune sunt mai multe şi astfel vei fi mai fericit.

Este posibil să fii acel cineva care din nimic creează ceva. Eu vreau să te încurajez să încerci, vreau să nu îţi fie frică. În viață dacă nu eşuezi înseamnă că nu ai încercat. Ai nevoie să eşuezi, eşecul este un rău necesar fiecărui călător, este modalitatea prin care înveţi şi felul în care înaintezi.

Oamenii pe care i-am inspirat prin cărţile mele au scris cărţile lor, şi-au construit blogurile lor și au inspirat alţi oameni la rândul lor, fără să datoreze cuiva ceva. Aceasta este satisfacţia mea şi răsplata pentru care rămân veșnic recunoscător. Aşa că faceţi ceva pentru sufletele voastre ca realizările sufleteşti să vă aline minţile şi trupurile. Altfel nu se poate, altfel nu aveţi cum, doar credeţi că aveţi cum.

Fă-ţi griji pentru conştiinţa ta, nu pentru reputaţia ta. Conştiinţa este ceea ce eşti tu, reputaţia este ceea ce gândesc ceilalţi despre tine, iar ceea ce gândesc ceilalţi despre tine nu este chiar problema ta, așa gândea Charlie Chaplin și avea dreptate.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments