E bine să asculţi toţi oamenii, în special pe oamenii care vorbesc despre ei din nevoia de a fi aprobaţi sau încurajaţi, compătimiţi ori iubiţi chiar şi prin cuvinte.

Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie

E bine să asculţi toţi oamenii, în special pe oamenii care vorbesc despre ei din nevoia de a fi aprobaţi sau încurajaţi, compătimiţi ori iubiţi chiar şi prin cuvinte. Fii cald, oamenii care vorbesc despre ei au probleme de discutat, situaţii de clarificat, lucruri de înţeles, evenimente de acceptat și obstacole de depăşit. Ei, au nevoie să fie atinşi pe umăr și îmbrăţişaţi fără să li se ceară aprobare.

Citind te vei convinge că există mai multe tipuri de oameni care vorbesc despre ei decât am identificat eu în articol. Caută să înțelegi oamenii înainte să îi judeci. Eu te accept, te iubesc și te aștept pe Facebook. Începem!

1). Oamenii care vorbesc despre situaţia lor la fiecare întâlnire sunt oameni trişti, neînţeleşi, cărora, viaţa le-a făcut o surpriză. Surpriza a fost că viaţa lor nu a mers pe calea pe care ei şi-au închipuit-o ca fiind cea mai bună, cea mai scurtă și cea mai confortabilă, aceea perfectă. Viaţa are căile ei, în aceasta constă perfecţiunea, ea este frumuseţea!

2). Femeile care vorbesc despre ele nu sunt ascultate de soţii ori de familiile lor. Ele au nevoie de atenţie, vor să fie băgate în seamă, apoi apreciate, lăudate pentru eforturile pe care le depun în fiecare zi. Femeile vor să fie admirate pentru calităţile lor ca oameni, nu doar ca jucării sexuale de care bărbaţii au nevoie şi atât.

Femeile vor ca opiniile lor să conteze. Sunt nevoit dar să recunosc că în majoritatea cazurilor opiniile femeilor sunt superioare celor însoţite de un aer superior și exercitate de bărbaţi. Astăzi bărbaţii au devenit oamenii care vorbesc despre eşecurile lor. În acest context eu sunt cel mai bun exemplu.

3). Sunt convins că nu sunt singurul căruia i s-a întâmplat să iasă cu o persoană ca să se cunoască, iar discuţia să fi fost direcţionată în mod inconştient de ea într-o prăpastie din care nu ai mai putut să o scoţi.

Te confrunţi cu un moment neplăcut când îţi povesteşte despre relaţiile pe care le-a avut în trecut şi, totuşi, tu poţi să scoţi idei bune din această experienţă cum ar fi, de exemplu, acest articol. El este semnul că persoana pe care ai ieşit ca să o cunoşti nu este încă pregătită să cunoască pe cineva.

Fii răbdător cu ea și ascult-o. Apoi, din când în când adresează-i întrebări. Încearcă să o convingi că preocuparea cu identificarea soluţiilor pentru viitor este soluţia. Ceea ce a fost, a fost aşa cum a fost. Ceea ce va fi, depinde de ea și de dorinţa ei de a îşi depăşi condiţia. Ia decizia, fii impulsul şi porneşte transformarea! Fii schimbarea!

4). Oamenii care vorbesc despre succesele lor în realitate au nevoie să fie observaţi mai mult. Aceștia, tânjesc să fie admiraţi sau răsplătiţi mai tare. Cărţile cu titluri „Cum să atragi banii în viaţa ta?“ exact asta vor atrage către autorii lor, banii, vreme în care cititorii rămân doar cu cititul ori cu câteva idei bune dar care nu prea pot fi puse în practică în fiecare caz.

Oamenii nu sunt chiar personalităţi trase la xerox. Apoi, piaţa odată invadată cu un produs nou, nu mai poate să fie invadată a doua oară cu acelaşi produs, creat de alt autor – tot aşa cum un artist nu poate debuta de mai multe ori. Oamenii modelează o informaţie în funcţie de nevoile lor şi ascund adevărul în funcţie de interesele lor.

I-ai văzut pe acei oameni frumoşi, care duc o viaţă frumoasă şi care se filmează vorbind despre fericire, dar căreia îi atribuie definiţii în funcţie de preferinţele lor? Nu intenţionez să fiu răutăcios, nu vreau să decredibilizez pe cineva! Nu spun că nu au dreptate dar nu toţi oamenii deţin o situaţie asemănătoare cu a lor. Nu toţi suntem tineri frumoşi, sănătoşi și independenţi din punct de vedere financiar, foarte mulţi dintre oameni îşi trăiesc vieţile complet singuri, ea fiind cauza pentru care se îmbolnăvesc şi îmbătrânesc prin spitalele de nebuni și azile.

Niciuna dintre aceste persoane publice nu le vorbeşte celor pe care i-am descris despre fericire și despre satisfacţia de a obţine ori de a realiza ceva? Când se dă mare omul se face urât. Atunci el devine neputincios, iar realizările lui îşi pierd credibilitatea.

Spre deosebire de un adult, un copil e pur, el nu judecă. De aceea, nu este răpus nici de suferință. El respiră, noi ne sufocăm. El zboară, noi ne târâim. El cântă, nouă ni s-a uscat vocea. El iubește, dar noi am uitat să iubim, să simțim și să dăruim sincer. Ți-am făcut cunoscut un fragment extras din ultima mea carte, MIKEL.

Oamenii care vorbesc despre eşecurile lor

5). Oamenii care vorbesc despre eşecurile lor, pe care le recunosc ca fiind EXPERIENȚE de care au avut nevoie ca să crească, sunt oameni de aur. Sunt sinceri, oneşti și recunoscuţi ca valori reale care umblă printre oameni în prezent, la fel cum maeştrii din trecut, au trăit aici cu scopul ca generaţiile de astăzi să aibă un reper stabil în călătoriile lor!

Învaţă de la oamenii ale căror vieţi s-au dovedit a fi un eşec, după cum scriam în nenumăratele articole de pe Blog! Repet, nu face ca ei, învață de la ei. Aceşti oameni au acumulat o sumă de experienţe care ţi-ar putea oferi soluţii la problemele tale actuale, care îţi dau bătăi de cap. Ca să nu mai spun că de cele mai multe ori eşecul şi succesul vin la pachet şi că sunt unul şi acelaşi lucru, aşa cum scria Jean-Paul Sartre.

6). În viaţă nu te vei veseli tot timpul, indiferent de situaţia ta, de aspectul tău și de avantajul pe care societatea ţi-l oferă. Fii pregătit să înfrunţi viaţa, realizând că starea ta naturală este fericirea. Tristeţea pe care o experimentezi e provizorie. Eşti influenţat de mediul în care convieţuieşti, tot ce trebuie să faci în lume e să iubeşti ca să o părăsești împlinit. Când realizările sunt pe măsură te simți fericit.

Atunci când crezi că ai pierdut de fapt ai câştigat. Însă când obţii succesul peste noapte te opreşti, te obişnuieşti cu aplauzele ori consideri că ţi se cuvine. Atunci rămâi aşa. Viaţa pe Pământ nu a fost destinată să deţină destinaţii, ea este provizorie.

7). Oamenii care vorbesc despre ei imploră atenţie. Ei strigă lumii prin toate modurile zicând sunt aici, m-am născut într-o lume care mă tratează ca pe un invizibil. Uite-mă! Respir, gândesc, trăiesc, simt, mă doare!

Viaţa este minunată dacă nu te temi de ea.
Charlie Chaplin

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bogdan cristian enache
30 martie 2016 21:48

Lista e lungă și poate continua. Dar tot farmecul stă în diversitatea “faunei”