Iubindu-te pe tine însuți lumea din jurul tău se schimbă.

Iubindu-te pe tine însuți

Iubindu-te pe tine însuți lumea din jurul tău se schimbă. Dar cum aş putea să mă iubesc cu adevărat și să încetez să mă mai mint, când realizez că am făcut atâtea lucruri demne de dispreţ în viața mea? Cum aș putea înceta să mă mai critic ca să îi pot accepta şi pe ceilalţi mai târziu?

În primul rând eu nu am nevoie să aflu ce lucruri rele ai făcut. În al doilea rând tu nu ești obligat să te tot compari cu ceilalți, măsurând faptele tale sau pe ale lor. Crede-mă, cu toţii am făcut lucruri de care nu suntem mândri, lucruri pe care astăzi ne dorim să nu le fi făcut vreodată, ca și când atunci când le-am săvârşit nu am fost noi.

Mândria ta a fost afectată de lucrurile demne de dispreţ pe care le-ai făcut în trecut, cu care ai încetat să te identifici în prezent. Dar indiferent ce ai făcut sau ce nu ai făcut, vine o zi în care trebuie să ieşi la lumină. Ai nevoie să te plasezi într-o poziţie favorabilă adevărului, ca să lași în urmă trecutul și să accepți prezentul.

Ceea ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. Învaţă din greşeli și realizează faptul că viitorul tău nu trebuie să arate ca trecutul şi că destinul nu ţi-a fost prestabilit de cineva. Iubindu-te pe tine însuți lumea din jurul tău se schimbă.

Repetă afirmația mea în gând și vei percepe stima de sine scăzută, autoînvinovăţirea și ataşarea de trecut ca pe un timp irosit, o reacție lipsită de sens și beneficiu, care te ţine pe loc și prin urmare îți blochează creșterea. Crede-mă, nu acolo îţi doreşti să trăieşti, chiar dacă amâni întâlnirea cu tine însuți.

Cu fiecare ezitare presiunea crește, iar mai devreme sau mai târziu adevărul te va lovi și vei avea nevoie de resuscitare și recuperare. Acel moment a ajuns astăzi la tine, iubindu-te pe tine închizi fiara din interiorul tău și arunci cheia.

Încercările tale, eşecurile, râvnele și toate ataşamentele, nu te definesc deloc, nu au făcut-o şi nu o vor face, deoarece tu nu eşti gândurile tale. Ești Conștiența care se află în spatele gânditorului, care te privește și te iubește fără să te judece.

În copilărie visam să devin un pictor cunoscut, să găsesc o fată pe care să o iubesc, alături de care să trăiesc fericit şi mândru, dar nimic din ceea ce mi-am imaginat nu s-a întâmplat. Și m-am prăbuşit. Apoi am auzit o Voce care mi-a spus că a pregătit altceva pentru mine, astăzi sunt un om împlinit.

Nu încerca din răsputeri să devii o persoană mai bună, deoarece cu cât te vei strădui mai mult să devii o persoană bună cu atât mai multă autoînvinovățire vei experimenta. Căci nu devii mai bun intenționând să faci mai multe fapte bune, devii mai bun descoperind bunătatea care există în interiorul tău şi a o lăsa să se manifeste.

Încercarea de a deveni omul care ţi-ai imaginat că trebuie să devii te împiedică să te identifici cu cel care eşti cu adevărat. Atinge cea mai înaltă stare de conștiență care îți este accesibilă și privește bogățiile de toate tipurile cum izvorăsc de acolo.

Astăzi nu este dificil să observăm că viaţa ne iartă la tot pasul. De pildă, atunci când te frigi la un deget pielea ţi se regenerează și rana se vindecă. În acel moment viaţa nu îţi adresează o listă de judecăţi zicând “imbecilule, ţi-am spus să ai grijă, să nu faci aia sau aia”. Ea şterge ceea ce găseşte rău la tine şi face să îţi fie bine din nou, adică îi dă trupului tău a doua şansă. Tu eşti pregătit să îţi acorzi o nouă şansă?

În cazul în care este răspunsul este da, te invit să respiri adânc și să renunți la criticile pe care ţi le adresezi zilnic. Lasă trecutul în trecut, astăzi a sosit timpul să mergi înainte iubindu-te pe tine. Iubindu-te pe tine însuți îi vei putea iubi și pe ceilalţi mai târziu.

Iubindu-te o iubești pe ea

Adolescenţii nu se îndrăgostesc, ei se ataşează unii de alții şi devin dependenţi. În clipa în care se produce ruptura apare durerea. Motivul este nevoia de a fi ascultați și înţeleşi, acceptați, luaţi în seamă. Ei tânjesc după afecţiunea pe care nu o primesc de la părinţii lor, la fel cum nici părinţii lor nu au primit-o de la părinţii lor la rândul lor.

În dragoste nu te agăţi de o persoană din cauză că fără ea nu poţi trăi. Tu poţi trăi şi fără ea, dar împreună puteţi trăi mai frumos și mai bucuroşi. Există sentimente pe care nu le poţi crea trăind în solitudine și visuri la care nu poţi visa fără el sau fără ea.

Eu sper să nu îmi pierd niciodată speranţa, pozitivismul şi încrederea în sine. Am trăit şi fără ele un timp, rătăcind prin iadul meu, experimentând starea de a fi în viaţă şi a nu simţi acest lucru.

Tu nu te-ai născut dependent de cineva, eşti perfect şi complet, iar de acest adevăr devii conştient prin acceptare și iubire. Iubindu-te pe tine trăiești în armonie şi îi permiţi vieţii să curgă. Căci oamenii au viețile lor, iar uneori preferințele lor nu te includ pe tine. Cu aceasta se confruntă în societatea noastră bătrânii. Din ce în ce mai mulți tineri își pierd compasiunea.

Și nu lupta cu morile de vânt, căutând să îţi construieşti o viaţă perfectă. Viziunea ta asupra perfecţiunii se schimbă de la zi la zi, la fel şi tu şi dorinţele tale sau zilele pierdute care nu se mai întorc. În schimb fii un om puternic şi iartă-i pe ceilalți iubindu-te pe tine. Iertarea este eliberarea.

Am întâlnit oameni care au rănit, care au rămas singuri şi au trăit aşa. Însă am întâlnit şi oameni care au fost răniţi, dar care au iertat şi și-au întemeiat familii. Așa că fă omului de lângă tine ziua mai bună, fie că îţi este iubit, coleg sau prieten. Toţi ceilalţi complotează la degradarea stării sale de bine.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments