Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă.

Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă

Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă. Însă cum aş putea să mă iubesc cu adevărat sau să încetez să mă mai mint, când realizez că am făcut atâtea lucruri demne de dispreţ în viaţa mea? De ce m-aş iubi pe mine? Cum aş putea să mă iubesc cu adevărat, să încetez să mă mai critic sau să mă învinovăţesc, ca să îi pot accepta şi pe ceilalţi mai târziu?

În primul rând eu nu am nevoie să aflu ce lucruri rele ai făcut. Nimeni nu are nevoie să le audă. Nimeni. În al doilea rând nu ai nevoie să te compari cu cineva, măsurând faptele tale sau pe ale sale. Crede-mă, cu toţii am făcut lucruri de care nu suntem mândri, lucruri pe care am dori să nu le fi făcut vreodată, de parcă atunci când le-am săvârşit nu am fost noi.

Mândria ta a fost afectată de lucrurile demne de dispreţ pe care le-ai făcut și cu care ai încetat să te mai asociezi în prezent. Însă indiferent de ceea ce ai fi făcut sau ce nu ai făcut, vine un moment când trebuie să ieşi la lumină. Acel moment când ai nevoie să te plasezi într-o poziţie favorabilă adevărului, în care să accepţi ceea ce s-a întâmplat.

Ceea ce s-a întâmplat s-a întâmplat deja. Învaţă din greşeli, realizează că viitorul tău nu trebuie să arate ca trecutul tău şi că, destinul nu ţi-a fost prestabilit. Reciteşte de câte ori ai nevoie afirmaţia mea. Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă.

Odată ce înţelegi acest lucru începi să percepi stima de sine scăzută, vinovăţirea şi regretele sau ataşarea de trecut, ca pe un timp irosit, lipsit de scop sau sens, care te ţine la pământ legat şi te trage înapoi. Crede-mă, tu nu acolo îţi doreşti să trăieşti. Odată şi odată ai nevoie să te scuturi ca să mergi înainte. Acel moment a ajuns astăzi la tine însă iubindu-te pe tine îl vei fructifica, apoi vei ajunge acolo unde îţi doreşti să fii, unde te aflai înainte să uiţi de tine.

Încercările tale, greşelile, eşecurile, râvnele, ieşirile, dependenţele sau toate ataşamentele, nu te definesc, deloc, nu au făcut-o şi nu o vor face. Deoarece, tu nu eşti gândurile și acţiunile tale. Când eram copil visam să devin un pictor cunoscut, să o găsesc pe fata pe care să o iubesc şi să trăiesc fericit şi mândru. Dar nimic din ce mi-am imaginat nu s-a întâmplat, nimic, şi m-am prăbuşit. Apoi am auzit o Voce care mi-a spus că a pregătit altceva pentru mine şi aşa s-a întâmplat. Astăzi sunt un om împlinit.

Nu încerca din răsputeri să devii o persoană mai bună, oricât de ciudat ţi s-ar părea ceea ce citeşti. Deoarece, cu cât te vei strădui mai tare să devii o persoană mai bună, cu atât mai multă vinovăţire vei avea să experimentezi, fiindcă nu te vei ridica niciodată la nivelul aşteptărilor tale. Nu devii mai bun încercând să devii mai bun, dar devii mai bun descoperind bunătatea care există deja în interiorul tău şi a o lăsa să se manifeste.

Încetarea de a încerca să devii cine ţi-ai imaginat tu că trebuie să devii te va determina să te identifici cu acela care eşti tu cu adevărat, privind mai târziu restul evenimentelor cum izvorăsc de acolo.

Astăzi nu este dificil să observăm cum viaţa ne iartă la tot pasul. De exemplu atunci când te frigi la un deget pielea ţi se regenerează, rana se vindecă. Atunci viaţa nu îţi adresează o listă de judecăţi zicând prostule, imbecilule ţi-am zis să ai grijă, să nu faci aia sau aia. Viaţa şterge tot ceea ce găseşte rău la tine şi face să îţi fie bine din nou, adică îi dă trupului tău o a doua şansă. Aşadar întrebarea mea pentru tine este următoarea, eşti pregătit să îţi acorzi a doua şansă?

Iubindu-te pe tine o iubeşti pe ea

Sper ca răspunsul tău să fie da. În cazul în care este te invit să respiri adânc şi să elimini toate supărările și criticile, neplăcerile pe care ţi le adresezi zilnic, tu debarasează-te de ele. Trecutul este trecut, astăzi a sosit timpul să mergi înainte iubindu-te pe tine. Iubindu-te pe tine îi vei putea iubi pe ceilalţi şi vei deveni un exemplu.

Adolescenţii nu se îndrăgostesc unii de alții, ei se ataşează unii de alţii şi devin dependenţi, apoi se naște suferinţa. Motivul este nevoia de a fi acceptaţi ori înţeleşi, luaţi în seamă şi a primi afecţiunea de care au nevoie, pe care nu o primesc de la părinţii lor, la fel cum nici părinţii lor nu au primit-o de la părinţii lor şi tot așa.

În dragoste nu te agăţi de o persoană din cauză că fără ea nu poţi trăi. Tu poţi trăi şi fără ea. Totuşi împreună puteţi trăi mai mult şi mai frumos ori mai bucuroşi. Există anumite clipe pe care nu le poţi adulmeca trăind în singurătate, vise pe care nu le poţi visa fără el sau fără ea, aceasta te întristează şi te face să nu vrei să mai trăieşti. Fii gata să o iei de la zero de fiecare dată când o persoană pe care te bazezi îţi înşeală încrederea şi te părăseşte. Și nu îţi pierde din entuziasm, doar iubirea îţi oferă puterea să ajungi la mal.

Tu nu te-ai născut dependent de cineva, tu eşti perfect şi complet iar de acest adevăr devii conştient prin acceptare. Iubindu-te pe tine accepţi prezentul şi îi permiţi vieţii tale să curgă. Oamenii au viețile lor și uneori viețile lor nu te includ pe tine. Cu aceasta se confruntă în societatea noastră bătrânii. Tot mai multor tineri le lipsește compasiunea.

Nu te sufoca. Nu lupta cu morile de vânt, încercând să îţi construieşti viaţa perfectă. Viziunea ta asupra perfecţiunii se schimbă de la zi la zi. La fel şi tu şi dorinţele tale sau zilele pierdute care nu se mai întorc. Tu fii puternic şi iartă oricum şi pe oricine, iubindu-te pe tine. Iertarea este eliberare.

Iubeşte oamenii şi nu te răzbuna pe ei ca să nu te răneşti pe tine. Am întâlnit oameni care au rănit şi care au rămas singuri şi au trăit aşa. Însă am întâlnit şi oameni care au fost răniţi, dar care au iertat şi apoi au întemeiat familii.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x