Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă

Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă

Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă

Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă. Însă cum aş putea să mă iubesc cu adevărat sau să încetez să mă mai mint, când realizez că am făcut atâtea lucruri demne de dispreţ în viaţa mea? De ce m-aş iubi pe mine? Cum aş putea să mă iubesc cu adevărat, să încetez să mă mai critic sau să mă învinovăţesc, ca să îi pot accepta şi pe ceilalţi mai târziu?

În primul rând eu nu am nevoie să aflu ce lucruri rele ai făcut. Nimeni nu are nevoie să le audă. Nimeni. În al doilea rând nu ai nevoie să te compari cu cineva, măsurând faptele tale sau pe ale sale. Crede-mă, cu toţii am făcut lucruri de care nu suntem mândri, lucruri pe care am dori să nu le fi făcut vreodată, de parcă atunci când le-am săvârşit nu am fost noi.

Mândria ta a fost afectată de lucrurile demne de dispreţ pe care le-ai făcut, cu care ai încetat să te mai asociezi în prezent. Însă indiferent de ceea ce ai fi făcut sau ce nu ai făcut, vine un moment când trebuie să ieşi la lumină, acel moment când ai nevoie să te plasezi într-o poziţie în care să accepţi ceea ce s-a întâmplat.

Ceea ce s-a întâmplat s-a întâmplat deja. Învaţă din greşeli, realizează că viitorul tău nu trebuie să arate ca trecutul tău şi că, destinul nu ţi-a fost prestabilit. Reciteşte de câte ori ai nevoie afirmaţia mea, iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă.

Odată ce înţelegi acest lucru începi să percepi stima de sine scăzută, vinovăţirea şi regretele sau ataşarea de trecut ca pe un timp irosit, lipsit de scop sau sens, care te ţine la pământ legat şi te trage înapoi. Crede-mă, tu nu acolo îţi doreşti să trăieşti. Odată şi odată ai nevoie să te scuturi şi să mergi înainte. Acel moment a ajuns acum la tine iar iubindu-te pe tine îl vei fructifica, apoi vei ajunge acolo unde îţi doreşti ca să fii, unde te aflai înainte să uiţi de tine.

Încercările tale, greşelile, eşecurile, râvnele, ieşirile, dependenţele şi toate ataşamentele, niciuna dintre ele nu te definesc deloc, niciodată nu au făcut-o şi nu o vor face. Deoarece tu nu eşti acţiunile tale.

Nu încerca din răsputeri să devii o persoană mai bună, oricât de ciudat ţi s-ar părea ceea ce citeşti. Deoarece cu cât te vei strădui mai tare ca să devii o persoană mai bună, cu atât mai multă vinovăţire vei avea să experimentezi, din pricina faptului că nu te vei ridica la nivelul aşteptărilor tale. Fiindcă nu devii bun încercând să devii mai bun, devii mai bun descoperind bunătatea care există deja în tine şi a o lăsa să se manifeste.

Încetarea de a încerca să devii cine ţi-ai imaginat tu că trebuie să devii te va determina să te identifici cu cine eşti tu cu adevărat, privind restul evenimentelor cum izvorăsc de acolo.

Astăzi nu este dificil să observăm cum viaţa ne iartă la tot pasul. De exemplu atunci când te frigi la un deget pielea ţi se regenerează, rana se vindecă. Atunci viaţa nu îţi adresează o listă de judecăţi zicând prostule, imbecilule ţi-am zis să ai grijă, să nu faci aia sau aia. Viaţa şterge tot ceea ce găseşte rău la tine şi face să îţi fie bine din nou, adică îi dă trupului tău o a doua şansă. Aşadar întrebarea mea pentru tine este următoarea, eşti pregătit să îţi acorzi a doua şansă?

Sper ca răspunsul tău să fie da. În cazul în care este te invit să respiri adânc şi să elimini toate supărările și criticile, frustrările pe care ţi le adresezi zilnic. Debarasează-te de ele, trecutul e trecut, acum a sosit timpul să mergi înainte iubindu-te pe tine. Iubindu-te pe tine îi vei putea iubi pe ceilalţi şi vei deveni un exemplu.

Iubindu-te pe tine o iubeşti pe ea

Adolescenţii nu se îndrăgostesc unii de alții, ei se ataşează unii de alţii şi devin dependenţi, apoi se naște suferinţa. Motivul este nevoia de a fi acceptaţi ori înţeleşi, luaţi în seamă şi a primi afecţiunea de care au nevoie, pe care nu o primesc de la părinţii lor, la fel cum nici părinţii lor nu au primit-o de la părinţii lor şi aşa mai departe.

În dragoste nu te agăţi de o persoană din cauză că fără ea nu poţi trăi. Tu poţi trăi şi fără ea. Totuşi împreună puteţi trăi mai mult şi mai frumos sau mai bucuroşi. Există anumite clipe pe care nu le poţi adulmeca trăind în singurătate și vise pe care nu le poţi visa fără el sau ea. Aceasta te întristează şi te face să nu vrei să mai trăieşti.

Tu nu te-ai născut dependent de cineva, tu eşti perfect şi complet. De acest adevăr devii conştient prin acceptare. Iubindu-te pe tine accepţi prezentul şi îi permiţi vieţii să se desfăşoare. Oamenii au viețile lor iar uneori viețile lor nu te includ pe tine. Cu aceasta se confruntă în societatea noastră bătrânii. Tot mai multor tineri le lipsește compasiunea.

Nu te sufoca, nu lupta cu morile de vânt, încercând să îţi construieşti viaţa perfectă. Viziunea ta asupra perfecţiunii se schimbă de la zi la zi, la fel şi tu şi dorinţele tale sau zilele pierdute care nu se mai întorc la tine.

Iubeşte oamenii şi nu te răzbuna pe ei ca să nu te răneşti pe tine. Am întâlnit oameni care au rănit şi care au rămas singuri şi au trăit aşa. Însă am întâlnit şi oameni care au fost răniţi, dar care au iertat şi apoi au întemeiat familii.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Fii puternic şi iartă oricum şi pe oricine, iubindu-te pe tine. Iertarea este eliberare.

Alberto Bacoi

3 gânduri pentru “Iubindu-te pe tine lumea din jurul tău se schimbă

  1. Ioana Remetea

    Buna ,Alberto! Si eu am simtit acest adevar: nu puteam iubi lumea din jurul meu, pentru ca nu ma iubeam pe mine. In anii de inceput ai vietii mele, in perioada de la 15 la 20 de ani,imi spuneam mereu ca nu sunt suficient de atragatoare (desi mai apoi, mi-am dat seama ca nu este deloc asa!), ca nu sunt suficient de inteligenta (desi terminasem ca sefa de promotie la liceu). Simteam ca ma urasc, ca nu am nimic bun in mine, in timp ce in jurul meu, ca o reactie de atractie la gandurile mele negative , vedeam , intalneam si simteam doar aspecte, evenimente neplacute. De indata ce m-am trezit la realitate si am inceput sa vad frumusetea din interiorul meu si sa ma iubesc, totul in jurul meu s-a schimbat. Lumea inconjuratoare mi-a aparut in alta lumina, frumoasa si atragatoare, am inceput sa iubesc fara conditii nu numai oamenii, dar si tot ce se afla in jurul meu. Ma simt,acum, un alt om,un om renascut in bine si iubire. Si este minunat! IOANA

Lasă un răspuns