mesaje de primăvară

Mesaje de primăvară, sfaturi şi motivaţie

Mesaje de primăvară este articolul prin intermediul căruia vreau să îţi urez la mulţi ani. A devenit deja o tradiţie să scriu un articol motivaţional la fiecare început de primăvară, fiindcă astăzi sărbătorim prima zi de primăvară. Iniţial am dorit să realizez o listă cu mesaje de 1 Martie dar mesaje de primăvară sună mai puţin comercial şi mai potrivit pentru tine. Mesaje de primăvară este articolul pe care ai nevoie să îl citeşti ca să te pui pe picioare.

Ştiai că peste jumătate din audienţa care mă citeşte sunt femei, cu vârste cuprinse între treizeci și cinci şi cincizeci și cinci de ani? Nu ai ştiut, dar ai aflat acum, odată cu mine, mulţumită statisticilor înregistrate de Facebook. Tot de acolo am aflat şi că cei mai mulți utilizatori îmi accesează articolele de pe dispozitive mobile, dimineaţa în drum spre serviciu. La mulţi ani!

Cum pot îmbrăţişa viaţa? Ce acceptare? Să accept faptul că lucrez zece ore pe zi şase zile pe săptămână, tot timpul, toată viaţa, totuşi în unele zile să nu am bani să ies în oraş ori să nu am cu cine? Să accept faptul că sunt frumoasă şi isteaţă, dar întâlnesc numai dobitoci şi dobitoace?

În regulă. Eu nu îţi pot oferi altă viaţă scormonind prin trusa mea de vieţi, cu toate astea te pot îndruma spre a ţi-o îmbunătăţi pe cea pe care o trăieşti în prezent. Ţine minte că fiecare frământare, frustrare, mânie și regret simţit şi trăit, sunt momente irosite. Sunt ani, luni, săptămâni, zile, ore, minute sau secunde de care îţi baţi joc literalmente, crezând că cumva nu se vor termina niciodată, că vin mereu sau că există din belşug.

Aceste reacţii te îmbătrânesc prematur, ele fac ca viaţa ta să se scurgă împotriva voinţei tale cu o viteză pe care nu o poţi controla. Şi astfel nu mai vezi nimic. Este ca şi cum ai călători cu un tren de mare viteză, când privind dar pe fereastră nu te poţi bucura de peisaj din cauza vitezei. Doar în depărtare pare că se vede mai clar, aproape de linia orizontului. Însă depărtarea nu poate fi trăită ca experienţă, ea rămâne doar o imagine, o dorinţă şi atât.

Începe să lucrezi cu tine. Ai petrecut sute de ore gândindu-te cum să îţi determini prietenii, colegii ori persoana de care eşti îndrăgostită în ascuns, să te placă, însă, totul în zadar. Tu nu eşti aici ca să îi mulţumeşti pe ceilalţi. Te afli aici ca să te mulţumeşti pe tine, inspirându-i pe ceilalţi prin prezenţa ta.

Plimbă-te, aleargă, du-te la sală, călătoreşte, tu caută să îţi dezvolţi pasiunile! Învaţă lucruri noi, citind cărţi care te înalţă la stele, scrie tot felul de mesaje. Începe să accepţi invitaţiile prietenilor tăi apoi răspunde tuturor oamenilor care te abordează pe stradă și admiră-i pentru ceea ce sunt. Căci cei mai mulţi dintre oameni îndrăgesc persoanele deschise, care trăiesc vieţi interesante, pătrunse de mister şi de aventură. Urmăreşte-ţi scopul, nu aştepta să răsară soarele, fii soarele!

Tu spune lucrurilor pe nume oricât ar fi ele de supărătoare pentru unii şi nu te îngrijora că o să rămâi fără prieteni! Poate că a sosit timpul să îi selectezi. Omului prost trebuie să îi spui că este prost, ca să cunoască adevărul apoi să facă ceva în privinţa aceasta pentru el.

Nu te îngrijora că la un moment dat vei rămâne fără soluţii sau idei. Câte idei ai avut atunci când te-ai născut aici? Lasă creativitatea să curgă prin tine, nu îți mai înfrâna unicitatea de teama părerilor limitate lumești. Chiar dorința de a te implica pozitiv în lumea aceasta a fost numită sindrom mesianic, timp în care prostia, răutatea și ignoranța sunt considerate normalități. Săracii oameni, cu zâmbetul pe buze afirm că ei pot fi și tâmpiți!

Viaţa nu este o telenovelă ori o comedie romantică care se termină de fiecare dată prost. Nu îţi irosi viaţa pentru o persoană pe care o iubeşti însă care nu te iubeşte înapoi, precum ţi-ai imaginat tu că ar trebui să fii iubită. Nu te-a condamnat nimeni la iubire şi nu îţi este destinată nicio suferinţă. Căci soarta nu ţi-a fost hărăzită de către Creator împotriva voinţei tale, El te-a lăsat pe tine să decizi pentru tine. Și totuși, Universul cunoştea ce decizii vei lua. Dar nu intrăm în alte discuţii, revenim.

Sfaturi şi mesaje de primăvară

Oamenii care nu te agreează nu te vor agreea, PUNCT. Mai simplu de atât nu puteam să o scriu. Scopul tău nu este să convingi pe cineva că eşti exagerat de bună, de isteaţă ori de frumoasă, luptând cu morile de vânt. Și renunţă la obsesiile pe care le ai faţă de persoane, poziţii, obiecte şi locuri. Nu te mai scuza sau minţi că nu eşti, că nu poţi să fii ori că nu poţi să obţii ceea ce îţi doreşti, înainte măcar să fi încercat.

Ia o pauză de la persoana cu care te-ai asociat în tot acest timp, mai mult de jumătate din viaţă. Părăseşte-te ca să te regăseşti! Fii relaxată mai tot timpul, orice ai face, povesteşte detaşată despre problemele tale cele mai cenuşii! Zâmbeşte ironic atunci când rămâi blocată în trafic. Parchează maşina, mergi pe jos. Râzi când primeşti o amendă pe nedrept. Contemplează, fii psihologul tău, scrie mesaje de primăvară apoi lipeşte-le pe frigider şi reciteşte-le în fiecare dimineaţă!

Cumpără o bicicletă ori închiriază una, dă-ţi demisia, caută un serviciu mai bun unde vei fi apreciată mai mult! Ieşi la aer, adulmecă viaţa şi zâmbeşte florilor, priveşte cerul, numără clipele, iubeşte prezentul, apoi cinsteşte oamenii. Admiră-te prin ochii lor! Fii aşa cum ai visat să devii, făcând ceea ce poţi, cu ceea ce ai, acolo unde eşti chiar acum, aşa cum ne învăţa Theodore Roosevelt.

Dăruiește articolul mesaje de primăvară tuturor femeilor, încurajează-le şi vor deveni mai bune. Pentru că mai bun înseamnă mai frumos, mai frumos înseamnă mai înalt, mai înalt înseamnă mai luminos și mai luminos e mai fericit. Mai fericit este mai liber. Îți dăruiesc primăvara din sufletul meu, simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Nu visa lucruri mărunte, pentru că ele nu au puterea să mişte inimile oamenilor“.
Johann Wolfgang von Goethe

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lumi
5 martie 2016 6:21

Multumesc!…O primavara cu mult senin sufletesc! :*