Sfaturi de viaţă pentru o viaţă împlinită este titlul care mi-a venit în minte după ce în urma inspiraţiei oferită prin cărţi și articole peste cinsprezece cititori au devenit autori.

Sfaturi de viaţă pentru o viaţă împlinită

Sfaturi de viaţă pentru o viaţă împlinită este titlul care mi-a venit în minte după ce în urma inspiraţiei oferită prin cărţi și articole peste cinsprezece cititori au devenit autori. Unii m-au contactat ca să îmi spună că citind experiențele mele au dobândit curajul să scrie, pe care cu bucurie le-am pus la dispoziţia tuturor. Începem!

1). Nu este o ruşine să recunoşti faptul că în viaţa ta persistă haosul şi că ai nevoie de limpezire. Cei care sesizează acest lucru şi iau măsuri din timp sunt acei oameni care de cele mai multe ori descoperă că ei sunt sprijinul de care au avut nevoie.

2). Cu cât înaintezi în viaţă zilele devin din ce în ce mai scurte, anii devin luni și lunile parcă au devenit acum zile. Săptămânile s-au transformat în ore iar tu ai început să dormi din ce în ce mai puţin.

3). Pe parcurs ce creşti realizezi faptul că o casă este o clădire, acasă este un sentiment.

4). Copiii sunt frumoşi şi puri, fă tot ce îţi stă în putere ca lucrurile să rămână astfel.

5). Ceea ce nu accepţi la partenerul tău la început de relaţie, va pune capăt relaţiei mai devreme sau mai târziu.

6). Un act sexual poate strica o relaţie de prietenie de o viaţă.

7). Acceptă sfaturi de viaţă de la bătrânii ale căror vieţi s-au dovedit a fi un eşec. Contrar aparenţelor ei au acumulat o gamă variată de învățături de viaţă. Astfel, sfaturile lor extrase din experienţele lor îţi pot oferi soluţii eficiente la problemele tale.

8). Orice activitate despre care ai realizat că a încetat să îţi mai aducă bucurie și entuziasm te îngroapă treptat, încet şi sigur. Debarasează-te de ea, fă alte lucruri, alege diferit ca să fii fericit.

9). Orice ţi-au spus oamenii că trebuie să faci nu trebuie să faci și orice ai simţit în inima ta ca vrei să faci ar fi bine să faci. Pentru că nu oamenii sunt responsabili pentru fericirea ta, tu eşti autorul şi personajul principal din povestea vieţii tale.

10). Dacă nu eşti convins că cel pe care îl faci este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face, renunţă să îl faci.

11). Dacă ai ceva de spus despre care eşti convins că necesită să fie spus fă-te auzit, strigă cu voce tare şi nu te feri să îţi scrii pe un blog ideile şi sfaturile. O listă cu sfaturi de viață îi poate încuraja pe mulţi.

12). Nu îţi crea o pagină cu autor anonim de teama părerilor venite din partea prietenilor care te știu din copilărie. Oamenii sunt liberi să creadă ce vor despre tine, iar viziunea fiecăruia este rezultatul formării pe care a primit-o. Cei mai mulți oameni nu deţin convingeri proprii despre viaţă, ei doar transmit mai departe ideile altora, pe care minţile lor le-au acceptat, chiar dacă nu sunt adevărate.

13). Nu accepta ceva ca fiind adevărat doar pentru faptul că ţi-a spus-o o persoană pe care o respecţi ori căreia îi eşti dator. Tu eşti liber să îţi colorezi destinul cu propriile nuanţe.

14). De obicei oamenii care nu sunt de acord cu ideile tale nu deţin idei mai bune, argumente valide sau convingeri diferite, ei nu le acceptă din cauză că au ceva personal de împărțit cu tine. Ei nu creează, nu inspiră, nu se bucură şi nu deţin realizări, doar urăsc, distrug și dispreţuiesc, reacţii provenite din neîmplinire de sine.

15). Nu te chinui să îi explici ceva cuiva care în realitate nu intenţionează să te înţeleagă, ci doar te provoacă, ca să îţi irosească energia şi timpul. Nu ai nevoie să fii pe locul întâi, nimeni nu este.

16). Cineva mi-a spus că scriu prea mult. Am răspuns că nu scriu prea mult, anumiţi oameni citesc prea puţin.

17). Nu citi cât mai mult, citeşte cât mai atent cărţi cât mai bune.

18). Dacă ai nevoie de aprobare din partea oamenilor ca să îmbraci un anumit gen de haine și să porţi o nouă pereche de încălţăminte, te afli în dificultate, personalitatea ta cândva a fost afectată şi vei avea de suferit.

19). Nu căuta să îţi organizezi viaţa exterioară ca să nu ucizi aventura sau misterul din ea. Încearcă în schimb să îţi hrăneşti spiritul, de acolo pleacă haosul care îţi ucide şansele şi îţi dă toate planurile peste cap.

Sfaturi de viaţă pentru oamenii pragmatici

20). Nu încerca să îţi trăieşti viaţa în aşa fel încât să îi mulţumeşti pe toţi. Oamenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi şi te apreciază din ce în ce mai puţin. Urmând acest scop în final te vei îneca.

21). Nu scrie, nu iubi, nici nu trăi pentru bani, cu ajutorul banilor vei reuşi să faci toate acestea. Nu sunt puţini la număr cei care confundă uneltele cu scopul.

22). În lumea aceasta totul este despre tine, dar nu privi acest adevăr prin prisma egoismului, îmbrăţişând ideea că tu eşti buricul Pământului și ceilalți sunt doar spectatori. Fiecare om este buricul Pământului pentru el şi spectator pentru ceilalți, ca să adulmece viaţa pe deplin.

23). Viaţa nu este o luptă, nici o şcoală şi nici o tragedie, este o călătorie care poate fi trăită cu bucurie.

24). Ceea ce nu te ucide astăzi te face mai puternic, până când se va întoarce la tine ca să te ucidă. Te temi de afirmaţia mea? Doar nu ai vrea să trăieşti o mie de ani aici şi aşa, în condiţiile despre care te plângi mai tot timpul.

25). Nu fugi de singurătate ca să nu alerge ea după tine.

26). Fii bun cu oamenii care sunt răi cu tine ca ei să îşi amintească faptul că ai fost bun cu ei atunci când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară şi vor fi buni cu tine pentru prima oară. Orice altceva ai încerca să faci, fie să te răzbuni sau să fii indiferent, vine din slăbiciune şi îţi va pricinui neplăceri mai târziu.

27). Nu încerca să îţi faci dreptate în faţa oamenilor cu orice preţ. Părăseşte zonele de conflict și pe oamenii care ţi-au dovedit în repetate rânduri că nu te agreează. Ele sunt sfaturi de viață care te ajută să nu rămâi jos. Facebook, Instagram, știi tu, nu mai este necesar să o spun.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments