Cum să fiu fericit când trăiesc o viaţă agitată, în care oamenii mă judecă și îmi etichetează toate deciziile?

Cum să fiu fericit mereu?

Cum să fiu fericit când trăiesc o viaţă agitată, în care oamenii mă judecă și îmi etichetează toate deciziile? Cum să fiu fericit când mi s-a stricat maşina, când se scumpeşte benzina, când partenerul de viaţă e din ce în ce mai nemulțumit de relația noastră? Oamenii din jur sunt mai lipsiți de omenie cu fiecare zi ce trece.

Lumea aceasta aşteaptă rezultate din ce în ce mai rapide, soluţii eficiente, iubiri accelerate și relaţii care în două ore par că există deja de două luni. Și de ce să mă chinui o viaţă întreagă încercând să schimb o persoană? De ce să trăiesc aşteptând să se întâmple ceva bun de la sine, în loc să fac ceva bun pentru mine? Cele mai graţioase momente sunt acelea în care mă simt liniştit, indiferent pe cine am alături sau pe cine am pierdut.

Pe timp de ploaie Bucureștiul arată asemeni unui grajd. Există prea multe șantiere începute și lăsate de izbeliște. Este prea multă aglomeraţie și totuși prea multă singurătate. Au loc prea multe tentative de suicid la metrou. Se produc prea multe accidente în trafic, deoarece șoferii sunt din ce în ce mai nervoşi. Există prea puţine căi de acces spre ieşirea din capitală.

Restaurantele de tip fast food au luat amploare, livratorii au fost depășiți. Tramvaiele şi autobuzele sunt pline, la fel şi agenţiile de recrutare care ne ademenesc cu locuri de muncă bine plătite în străinătate. Dar banii câștigați cu trudă în afară se cheltuie pe facturile lunare de transport și cazare.

Tinerii absolvenţi părăsesc ţara cu zâmbetul pe buze şi lacrimi în ochi, sperând la o viață mai bună. Cu toate acestea, mă întreb, cum să fiu împlinit atât timp cât atunci când sunt plecat visezi să mă întorc în România, iar când ajung aici îmi doresc plec cât de repede pot?

Adevărul este că dacă nu erau strâmtoraţi de împrejurări cei mai mulţi dintre tineri nu îşi ofereau șansa de a vizita lumea, lucrând sezonier prin ţări cu renume sau în insule exotice devenite paradis. Ei nu se deschideau, nu descopereau, ci se plafonau și mureau, lucrând o viaţă întreagă într-o hală ruginită, urmând aceeaşi rutină, având aceiaşi prieteni, rostind aceleași bancuri, fumând aceleaşi ţigări, împingând căruciorul celui mic în fiecare sfârşit de săptămână în Orășelul Copiilor, visând la o viaţă diferită.

În realitatea reală nu prea funcționează ceea ce am fost învățat la școală. Nu mă tem să experimentez, ci îndrăznesc să fac schimbări dese ca să asimilez. Învățarea nu se termină nici măcar după plecarea mea, iubirea continuă pentru totdeauna. Misterul este minunea, garanția ne ucide toată bucuria.

Butonând pe Facebook mi-a atras atenţia un citat care ne aminteşte că doar cu inima putem să atingem cerul. Mintea nu poate fi săturată oricât i-am da, ea trebuie doar convinsă să colaboreze ca să ne înălţăm sufletele. Cu cât se înrăiește lumea mai tare eu văd natura din ce în ce mai frumoasă și simt să mă retrag.

Mă gândesc să înfiinţez o sală de forţă, în interiorul căreia pe lângă corp să ne antrenăm şi mintea, ca să atingem spiritul. Să ne eliberăm sufletele de presiuni şi de critici, de toate judecăţile venite din partea oamenilor nefericiți. Acolo cum să fiu fericit să devină dintr-un termen de căutare pe Google o realitate simţită şi trăită. Anumiţi oameni mi-au atras atenţia că libertatea vine de la diavol, când în realitate Dumnezeu ne-a creat liberi, săracii.

La cum să fiu fericit se răspunde cel mai adesea cu ajutorul întrebării cine sunt, dacă îmi voi putea oferi răspunsul voi afla și ce mă face fericit. Pe mine mă face fericit o dimineaţă în care îmi savurez cafeaua pe malul lacului din Parcul Herăstrău, lângă debarcader, de unde îţi scriu chiar acum acest articol încurajator.

Ascult glasul pescăruşilor, ocolind lacul, gândindu-mă la cea mai eficientă metodă prin care aş putea să ajung la inima ta. Îmi place să privesc oamenii în ochi atunci când trec pe lângă mine, căci în priviri le văd suferinţa și tot mai mulţi parcă tânjesc după ceva. Nu toţi oamenii care intră în viaţa mea vor şi rămâne. Ei au roluri diferite, iar toate se întâmplă spre binele meu.

Cum să fiu fericit lucrând

Acasă nu este un loc, este un sentiment. Familia sunt acei oameni simpli care mă iubesc şi mă respectă, indiferent ce grad de rudenie există între noi sau dacă nu există. Fericirea nu provine doar din ceea ce fac, ci și din ceea ce sunt. În spatele rezultatelor mele se ascunde imaginația, ea creează gândurile care îmi provoacă emoțiile și îmi înalță vibrația.

În ultimii ani am strâns aproape cincizeci de mii de oameni minunaţi alături, aceasta mă face fericit. Astăzi am terminat de pregătit o carte în a cărei posesie poți intra apăsând pe titlu Cartea care scrie oameni. Faptul că mă dedic accepării și înțelegerii mă împlinește, ea este pasiunea mea.

Începând de astăzi am hotărât să fiu fericit trăind diferit. Dacă situaţia actuală nu îmi va permite să fac o schimbare majoră în viața mea voi începe prin a îmi imagina altceva. Voi asculta alt gen de muzică, voi căuta alte informații pe internet, voi citi alt gen de cărţi și voi socializa cu oameni pe care nu îi cunosc și care nu îmi datorează nimic. Mă voi hrăni diferit ca să fiu fericit.

Descoperă-ţi și tu pasiunea, investește timp și sentimente în ceva. Nu evita să stai din când în când cu tine însuți, în solitudine. Ascultă liniştea, dobândeşte încrederea, fii siguranţa! Până în ziua în care te vei abandona vieții vei citi cărți spirituale, vei urma programe motivaționale și vei merge la întâlniri de gen, dar nu vei trăi fericirea ca experiență și nu vei simți adevărul pe pielea ta, ci vei povesti altora despre cum au reușit mentorii tăi.

Săptămâna trecută am vizitat Prăvălia cu Cărți, de pe strada Ștefan cel Mare numărul 31, din Constanța, pe care am îmbogățit-o cu câteva exemplare, am semnat un proces verbal și am așezat cărțile pe raft la secțiunea noutăți. Dacă ai drum la librărie sau locuiești în apropiere poți răsfoi cartea mea într-o locație cu ambient plăcut și oameni primitori.

Credit foto freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments