Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit când trăiesc o viaţă într-un ritm alert, în care toţi oamenii gândesc robotic și vor să organizeze sau să eticheteze toate lucrurile și toate momentele, persoanele sau evenimentele? Cum să fii fericit când mi s-a stricat maşina, când se scumpeşte benzina, când partenerul de viaţă este din ce în ce mai plictisit sau, mai tăcut, mai lipsit de sentimente şi entuziasm cu fiecare zi ce trece?

Lumea aceasta aşteaptă rezultate din ce în ce mai rapide și soluţii eficiente, iubiri accelerate, ori relaţii care în două ore par că există deja de două luni, însă care după două zile se dizolvă asemeni unui material solubil în secunde ce pot fi numărate.

Aici este prea mult noroi şi prea multă aglomeraţie, prea multă gălăgie și totuși prea multă singurătate. Există prea multe tentative de suicid la metrou; prea multe accidente și mulţi şoferi sunt iresponsabili. Taximetriştii sunt din ce în ce mai nervoşi, sunt prea puţine căi de acces spre ieşirea din zonele centrale ale Bucureştiului.

Restaurantele de tip fast food sunt pline, tramvaiele şi autobuzele la fel, la fel sunt şi agenţiile de recrutare care ne ademenesc cu locuri de muncă bine plătite în străinătate, iar, banii câștigați cu trudă îi dai pe cheltuielile lunare de transport și cazare.

Tinerii absolvenţi părăsesc ţara cu zâmbetul pe buze şi lacrimi în ochi, cu gândul la părinţi, sperând către mai bine! Totuși, cum să fii împlinit dacă atunci când ești acolo visezi să te întorci aici, iar când ești aici îți dorești să pleci din nou acolo?

În viața reală nu prea funcționează ceea ce ai fost învățat la școală. Îndrăznește! Nu te teme să experimentezi. Abia atunci când începi să trăiești cu adevărat înveți, dar învățarea nu se va termina nici după plecarea ta, ci va continua pentru totdeauna.

Te invit să privim partea plină a paharului, dacă nu erau strâmtoraţi de împrejurări, cei mai mulţi dintre tineri nu îşi ofereau ocazia de a vedea lumea, lucrând sezonier prin ţări cu renume sau în insule exotice, devenite paradis. Ei nu se deschideau și nu descopereau, ba se plafonau ori mureau, lucrând întreaga viaţă într-o hală ruginită, cu geamuri sparte, în aceeaşi rutină, având aceiaşi prieteni, rostind aceleași bancuri, fumând acelaşi brand de ţigări, împingând acelaşi cărucior la fiecare sfârşit de săptămână, visând la altă viaţă, trăită undeva departe de tot ce îi întristează.

Butonând pe Facebook, mi-a atras atenţia un citat care ne aminteşte că doar cu inima putem să atingem cerul. Căci mintea nu poate fi săturată, ea trebuie doar convinsă să colaboreze ca să ne înălţăm într-acolo. Și așa este.

Mă gândesc să înfiinţez o sală de forţă, unde, pe lângă corp, să ne antrenăm şi mintea, ca să atingem spiritul. Acolo, să gustăm libertatea psihică, cea prin care ne eliberăm sufletul de presiuni şi de critici, de jigniri ori de judecăţi din partea oamenilor mult prea trişti. Cum să fii fericit să devină dintr-un termen de căutare pe Google chiar o realitate simţită şi trăită. Anumiţi oameni mi-au atras atenţia că libertatea psihică vine de la diavol, e incredibil!

La cum să fii fericit se răspunde cel mai adesea cu ajutorul întrebării cine eşti tu? Dacă îţi poţi da răspunsul vei afla ce te face fericit. Așadar pe mine mă face fericit o dimineaţă în care îmi servesc cafeaua pe malul lacului din Parcul Herăstrău, lângă debarcader, de unde îţi scriu chiar acum acest text ca să te inspir şi să te încurajez în continuare.

Ascult şi privesc preţ de câteva minute pescăruşii. Ocolesc lacul mergând pe jos, gândindu-mă la ce tip de sfaturi ai nevoie, prin ce context aş putea să ajung mai uşor la inima ta. Pe înserat mă întorc încărcat de energie. Îmi place să privesc oamenii în ochi când trec pe lângă mine. În priviri le văd suferinţa iar tot mai mulţi parcă tânjesc după ceva.

Cum să fii fericit prin pasiune

În ultimii ani am strâns aproape cincizeci de mii de oameni minunaţi alături, aceasta mă face fericit negreșit. Astăzi am terminat de pregătit o carte în a cărei posesie vei putea intra curând. Și aceasta mă face fericit și mă împlinește.

Eşti pregătit oare pentru 212 pagini presărate cu conţinut valoros și solid, aşa cum nu ai mai citit niciodată nicăieri, în nicio altă carte? Dacă nu, încă mai ai timp să te pregăteşti.

Cum să fii fericit? Răspunde la întrebarea cine eşti tu și vei afla ce te împlineşte. Trăiește diferit. Dacă situaţia nu îţi permite, imaginează-ţi altceva, ascultă alt gen de muzică, urmăreşte alte programe, citeşte alte cărţi și socializează cu alţi oameni, mănâncă diferit ca să fii fericit.

Descoperă-ţi pasiunea, trăieşte prin ea pentru tine ca să fii împlinit. Nu îţi fie teamă să petreci cât mai mult timp cu tine. Tu cugetă, regăseşte-te, ascultă liniştea, cheamă fericirea, dobândeşte încrederea, fii siguranţa. Intenţia cu care trecem prin viaţă ne defineşte valoarea sufletului.

Până nu te vei abandona vieții vei citi mesaje spirituale, cărți spirituale, vei urma cursuri spirituale sau vei merge la întâlniri de același fel, însă, nu vei trăi spiritualitatea ca experiență, nu vei simți adevărul pe pielea ta, ci vei povesti despre el altora, lucruri cât mai interesante dar care pentru tine vor rămâne de neatins.

Săptămâna trecută am vizitat Prăvălia cu Cărți situată pe strada Ștefan cel Mare numărul 31, din Constanța, pe care am îmbogățit-o cu câteva exemplare de carte MIKEL, am semnat un proces verbal între părți și am așezat cărțile pe raft la secțiunea noutăți. Dacă ai drum la librărie și locuiești prin apropiere, poți răsfoi cartea, servind o cafea într-o locație cu ambient plăcut și oameni primitori.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.