Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit când trăiesc o viaţă într-un ritm alert, când toţi oamenii de aici gândesc robotic sau îşi doresc să organizeze şi să eticheteze toate lucrurile, toate momentele, persoanele şi evenimentele? Cum să fii fericit când mi s-a stricat maşina, când se scumpeşte benzina, când partenerul de viaţă e din ce în ce mai plictisit şi mai tăcut, mai lipsit de sentimente şi entuziasm cu fiecare zi ce trece?

Lumea asta aşteaptă rezultate din ce în ce mai rapide, soluţii eficiente, iubiri accelerate sau relaţii care în două ore par că există deja de două luni, dar care după două zile se dizolvă asemeni unui material solubil în secunde ce pot fi numărate.

Aici e prea mult noroi şi prea multă aglomeraţie. E prea multă gălăgie dar prea multă singurătate. Sunt prea multe tentative de suicid la metrou și prea multe accidente. Mulţi şoferi sunt iresponsabili. Taximetriştii sunt din ce în ce mai nervoşi. Sunt prea puţine căi de acces spre ieşirea din zonele centrale ale Bucureştiului. Restaurantele de tip fast food sunt pline, iar tramvaiele şi autobuzele la fel. La fel sunt şi agenţiile de recrutare care ne oferă job-uri în străinătate.

Tinerii absolvenţi părăsesc ţara cu zâmbetul pe buze şi cu lacrimi în ochi, cu gândul la părinţi, sperând la mai bine. Și totuşi cum să fii împlinit dacă atunci când sunt acolo visez să mă întorc aici, dar când sunt aici îmi doresc să mă întorc din nou acolo?

În viața reală nu funcționează ceea ce ai fost învățat la școală, așa că nu te teme să experimentezi. Abia atunci când începi să trăiești înveți cu adevărat, iar învățarea nu se termină nici după plecarea ta, ea continuă pentru totdeauna.

Te invit să privim partea plină a paharului. Dacă nu erau strâmtoraţi de împrejurări cei mai mulţi dintre tineri nu îşi ofereau ocazia de a vedea lumea, lucrând sezonier prin ţări cu renume ori în insule exotice devenite paradis. Ei nu se deschideau, nu descopereau, ba se plafonau şi mureau, lucrând întreaga viaţă într-o hală ruginită, cu geamurile sparte, în aceeaşi rutină, având aceiaşi prieteni, făcând aceleaşi glume, fumând aceeaşi marcă de ţigări, împingând acelaşi cărucior prin parcul Orăşelul Copiilor la fiecare sfârşit de săptămână, visând la altă viaţă, una trăită undeva departe de tot ce îi întristează.

Butonând pe Facebook mi-a atras atenţia un citat care ne aminteşte că doar cu inima vom putea să atingem cerul. Mintea nu poate fi săturată, ea trebuie doar convinsă să colaboreze ca să ne înălţăm într-acolo. Și așa este.

Mă gândesc să înfiinţez o sală de forţă, unde, pe lângă corp să ne antrenăm şi mintea, ca să atingem spiritul. Unde să gustăm libertatea psihică, aceea prin care ne eliberăm sufletul de presiuni şi de critici, de jigniri sau de judecăţi din partea oamenilor mult prea trişti. Acolo cum să fii fericit să devină dintr-un termen de căutare pe Google o realitate simţită şi trăită pe deplin. Anumiţi oameni mi-au atras atenţia că libertatea psihică vine de la diavol, este absolut incredibil!

La cum să fii fericit se răspunde cel mai adesea cu ajutorul întrebării cine eşti tu? Dacă îţi poţi da răspunsul vei afla ce te face fericit. Ei bine pe mine mă face fericit o dimineaţă în care îmi servesc cafeaua pe malul lacului din Parcul Herăstrău, lângă debarcader, de unde îţi scriu chiar acum acest text ca să te inspir şi să te încurajez în continuare. Ascult şi privesc preţ de câteva minute pescăruşii. Ocolesc lacul mergând pe jos, gândindu-mă la ce tip de sfaturi ai nevoie ori prin ce context aş putea să ajung mai uşor la inima ta.

Pe înserat mă întorc încărcat de energie, privindu-vă. Îmi place să privesc oamenii în ochi când trec pe lângă mine. În priviri le văd suferinţa iar tot mai mulţi parcă tânjesc după ceva.

Cum să fii fericit prin pasiune

În ultimii doi ani am strâns aproximativ şapte mii de oameni minunaţi alături, aceasta mă face să fiu fericit. Astăzi am terminat de pregătit o carte în a cărei posesie vei putea intra curând. Aceasta mă face să fiu fericit.

Eşti pregătit pentru 212 pagini cu conţinut valoros și solid aşa cum nu ai mai citit niciodată nicăieri, în nicio carte? Dacă nu încă ai timp să te pregăteşti. Citeşte primele trei volume aici şi prinde curaj pentru următorul.

Cum să fii fericit? Răspunde-ţi la întrebarea cine eşti şi vei afla ce te împlineşte. Trăieşte în fiecare zi diferit. Dacă situaţia nu îţi permite imaginează-ţi altceva, ascultă alt gen de muzică, urmăreşte alte programe, citeşte alte cărţi, socializează cu alţi oameni, mănâncă diferit ca să fii fericit. Descoperă-ţi pasiunea şi trăieşte prin ea pentru tine ca să fii împlinit! Nu îţi fie frică să petreci cât mai mult timp cu tine. Tu cugetă, regăseşte-te, ascultă liniştea, cheamă fericirea, dobândeşte încrederea, fii siguranţa!

Săptămâna trecută am vizitat Prăvălia cu cărți, situată pe strada Ștefan cel Mare numărul 31, din Constanța, pe care am îmbogățit-o cu câteva exemplare de carte MIKEL. Am semnat un proces verbal între părți și am așezat cărțile pe raft, la secțiunea noutăți. Dacă ai drum la librărie sau locuiești în apropiere, poți răsfoi cartea, servind o cafea într-o locație cu ambient plăcut și oameni primitori.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Intenţia cu care trecem prin viaţă ne defineşte valoarea sufletului.
Alberto Bacoi

6 gânduri pentru “Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

 1. the lost angel

  simt ca lumea in care trăiesc ma simt de parca nimeni nu ma înțelege nici măcar membrii familiei mele nu ma inteleg nici măcar mama sau oricare persoana cu care intru in contact si eu ma consider un om normal credincios sinceră buna la suflet îmi place sa ajut oameni sa fac în fiecare zi o faptă buna dar de ce trăim ca niste ciudați în aceasta lume de ce fiecare judecă pe fiecare eu totusi sper intro lume mai buna

 2. Mihaela-Dorina Buliga

  Trebuie să traim cu fericirea în suflet mereu în fiecare zi, seară sau secundă, minunat. …Viața este frumoasă dacă iti dorești sa o faci frumoasă, depinde de fericire pe care o poți în sufletul tău! ♥Orice lovitură pe care o primești în viața trebuie să te întărească și sa iti dea putere să o ei de la capăt. Sufletul trebuie hrănit mereu și poți fi fericit! ♥

 3. Cozma Fabiola

  Treaba aia cu cei care pleaca ” afara ”…cat de adevarat..am plecat de tanara, acum 11 ani,”afara”..m-am intors definitiv cu familia dobandita pe parcurs..am constat cu inima ca tara asta a noastra are ceva special,de nu ma pot dezlipi acum de ea :))..

 4. Elena Matasaru

  Din pacate oamenii traiesc in mod mecanic,nicicand nu au auzit vorbindu-se ceva despre munca interioara…Sa ne schimbam este necesar,dar oamenii nu stiu cum sa se schimbe; sufera mult si nici macar nu stiu de ce sufera…A avea bani nu este totul. Viata multor persoane bogate se dovedeste a fi cu adevarat tragica… Fiecare dintre noi tr. sa descopere de unul singur rostul propriei sale vieti, ceea ce il mentine prizonier in temnita durerii…Avem nevoie sa stim ce este viata.Avem nevoie sa intelegem cine suntem ? De unde venim ? Si incotro ne indreptam ? Fara toate ac. intrebari si intelegeri totodata, nu putem avansa pe drumul spiritual. Toate bune !

Lasă un răspuns