Cum să fii fericit când trăiesc o viaţă într-un ritm alert, în care toţi oamenii gândesc robotic și vor să organizeze sau să eticheteze toate lucrurile și toate momentele, persoanele sau evenimentele?

Cum să fii fericit oriunde, oricum, mereu?

Cum să fii fericit când trăiesc o viaţă într-un ritm alert, în care oamenii gândesc robotic și vor să organizeze sau să eticheteze toate lucrurile, evenimentele și persoanele? Cum să fii fericit când mi s-a stricat maşina, când se scumpeşte benzina, când partenerul de viaţă este din ce în ce mai plictisit sau mai tăcut, mai lipsit de sentimente şi entuziasm cu fiecare zi ce trece în defavoarea mea?

Lumea aceasta aşteaptă rezultate din ce în ce mai rapide, soluţii eficiente, iubiri accelerate și relaţii care în două ore par că există deja de două luni, dar care după două zile se dizolvă asemeni unui material solubil în secunde ce pot fi numărate.

Este prea mult noroi şi prea multă aglomeraţie, prea multă gălăgie și totuși prea multă singurătate. Există prea multe tentative de suicid la metrou, prea multe accidente și şoferi iresponsabili pe străzi. Taximetriştii sunt din ce în ce mai nervoşi, sunt prea puţine căi de acces spre ieşirea din zonele centrale ale Bucureştiului.

Restaurantele de tip fast food sunt pline, tramvaiele şi autobuzele la fel, tot așa sunt şi agenţiile de recrutare care ne ademenesc cu locuri de muncă bine plătite în străinătate. Dar banii câștigați cu trudă în afară îi cheltui cu facturile lunare de transport și cazare.

Tinerii absolvenţi părăsesc ţara cu zâmbetul pe buze şi lacrimi în ochi, cu gândul la părinţi, sperând către mai bine. Totuși cum să fii împlinit dacă atunci când ești acolo visezi să te întorci aici, iar când ești aici îți dorești să pleci din nou acolo?

În viața reală nu prea funcționează ceea ce ai fost învățat la școală. Îndrăznește, nu te teme să experimentezi, abia atunci când începi să trăiești cu adevărat înveți ce este viața. Învățarea nu se termină nici după plecarea ta, ea continuă pentru totdeauna. Misterul este minunea, garanția ucide bucuria.

Te invit să privești partea plină a paharului, dacă nu erau strâmtoraţi de împrejurări cei mai mulţi dintre tineri nu îşi ofereau șansa de a vizita lumea, lucrând sezonier prin ţări cu renume sau în insule exotice devenite paradis. Ei nu se deschideau și nu descopereau, ba se plafonau și mureau lucrând întreaga viaţă într-o hală ruginită, cu geamuri sparte, conduși de aceeaşi rutină, având aceiaşi prieteni, rostind aceleași bancuri, fumând acelaşi brand de ţigări, împingând acelaşi cărucior la fiecare sfârşit de săptămână, visând la o altă viaţă trăită undeva departe de tot ce îi limitează.

Butonând pe Facebook mi-a atras atenţia un citat care ne aminteşte că doar cu inima putem să atingem cerul, mintea nu poate fi săturată, ea trebuie doar convinsă să colaboreze ca să ne înălţăm într-acolo. Și așa este.

Mă gândesc să înfiinţez o sală de forţă în care pe lângă corp să ne antrenăm şi mintea, ca să atingem spiritul. Acolo să gustăm libertatea psihică prin care ne eliberăm sufletele de presiuni şi de critici, de jigniri și judecăţi din partea oamenilor mult prea trişti. Cum să fii fericit să devină dintr-un termen de căutare pe Google o realitate simţită şi trăită. Anumiţi oameni mi-au atras atenţia că libertatea psihică vine de la diavol, este incredibil.

La cum să fii fericit se răspunde cel mai adesea cu ajutorul întrebării cine eşti tu? Dacă îţi poţi da răspunsul vei afla ce te face fericit. Pe mine mă face fericit o dimineaţă în care îmi servesc cafeaua pe malul lacului din Parcul Herăstrău, lângă debarcader, de unde îţi scriu chiar acum acest text ca să te inspir şi să te încurajez.

Ascult preţ de câteva minute pescăruşii. Ocolesc lacul mergând pe jos, gândindu-mă la ce tip de sfaturi ai nevoie, prin ce context aş putea să ajung mai uşor la inima ta. Pe înserat mă întorc încărcat cu energie. Îmi place să privesc oamenii în ochi atunci când trec pe lângă ei. În priviri le văd suferinţa și tot mai mulţi parcă tânjesc după ceva.

Cum să fii fericit prin pasiune

Acasă nu este un loc, este un sentiment. Familia sunt oamenii care te fac să simţi că eşti iubit şi te respectă, indiferent ce grad de rudenie există între voi sau dacă nu există. Fericirea nu provine doar din ceea ce faci, ci și din ceea ce îți amintești că ești. Peste toate rezultatele tale se revarsă imaginația, ea creează gândurile care îți provoacă emoțiile care îți ridică vibrația.

În ultimii ani am strâns aproape cincizeci de mii de oameni minunaţi alături, aceasta mă face fericit negreșit. Astăzi am terminat de pregătit o carte în a cărei posesie vei putea intra curând. Faptul că mă dedic pentru ceea ce înțeleg eu prin bine mă împlinește.

Eşti pregătit pentru 212 pagini presărate cu înțelepciune din cel mai înalt nivel extrasă din experiențe de tot felul, aşa cum nu ai mai citit niciodată în nicio altă carte? Dacă nu, încă mai ai timp să te pregăteşti.

Cum să fii fericit? Răspunde-ți la întrebarea cine eşti și vei afla ce te împlineşte. Trăiește diferit, dacă situaţia nu îţi permite imaginează-ţi altceva, ascultă alt gen de muzică, urmăreşte alte programe, citeşte alte cărţi și socializează cu alţi oameni, mănâncă diferit ca să fii fericit.

Descoperă-ţi pasiunea, trăieşte prin ea pentru tine ca să fii împlinit. Să nu îţi fie teamă să petreci cât mai mult timp cu tine în solitudine, cugetă, regăseşte-te, ascultă liniştea, cheamă fericirea, dobândeşte încrederea, fii siguranţa.

Până nu te vei abandona vieții vei citi cărți spirituale, vei urma cursuri spirituale și vei merge la întâlniri de același fel, dar nu vei trăi spiritualitatea ca experiență, nu vei simți adevărul pe pielea ta, ci vei povesti altora lucruri cât mai interesante dar care pentru tine vor rămâne doar un vis.

Săptămâna trecută am vizitat Prăvălia cu Cărți de pe strada Ștefan cel Mare numărul 31, din Constanța, pe care am îmbogățit-o cu câteva exemplare din cartea Mikel, am semnat un proces verbal între părți și am așezat cărțile pe raft la secțiunea noutăți. Dacă ai drum la librărie sau locuiești în apropiere poți răsfoi cartea servind o cafea într-o locație cu ambient plăcut și oameni primitori.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.