încredere în sine

Omul lipsit de încredere în sine moare, ceilalţi învie

Omul lipsit de încredere în sine are tendinţa să se îndoiască de absolut orice sau de oricine, să-i bănuiască pe cei din jurul său de complot împotriva bunăstării sau a succesului, pentru care se zbate asemeni unui peşte pe uscat ca să îl obţină. Cel ce se cunoaşte culege cu calm şi cu fermitate informaţiile bune, apoi, renunţă la cele pe care nu le agreează dar fără să le acuze. Astfel de comportament face diferenţa între un om stăpân pe sine şi cel lipsit de încrederea în sine, care se lasă purtat de valuri, acel tip de om care are nevoie să fie condus.

Există oameni care caută conducători în care să se încreadă, cărora să le dăruiască coala de hârtie pe care le va fi desenat destinul. Stăpânitorii le promit protecţie şi că o să îi înveţe ce să facă, cum să trăiască mai bine! Iar, toate se derulează la nivelul subconştientului al fiecărui individ. Din nefericire, există oameni care caută să acceseze cu intenţii mai puţin bune psihicul uman. Omul lipsit de încredere în sine devine uşor de controlat.

Omul lipsit de încredere în sine se teme

Există oameni care caută întreaga viaţă „salvatori“ trupeşti ori sufleteşti, pe care îi votează şi li se supun şi se încred în ei, când într-unul când în altul! Însă sfârşesc prin a fi dezamăgiţi de fiecare dată. Aceşti oameni sunt gata să te rănească dacă încerci să îi sfătuieşti către binele lor. Deoarece, întreaga viaţa s-au bazat pe alţii nu pe ei şi au fost dezamăgiţi de atâtea ori încât nu mai acceptă vreun sfat nici atunci când sfatul îi îndeamnă să se bazeze pe ei înşişi, pe puterea, pe cunoştinţa şi pe credinţa lor.

Atunci când îi îndemni să se bazeze pe ei însişi, vor crede că încerci să îi păcăleşti ca să îi amăgeşti, şi să îi lipseşti de ceva ce deţin. Aceşti oameni sunt gata să te rănească înainte să te cunoască. Ei bine, ei rănesc şi atacă atât cât pot, oriunde şi pe oricine le iese în cale, ca un câine speriat care muşcă ca să nu fie muşcat.

Sigmund Freud spunea că „majoritatea oamenilor nu vor să fie liberi, libertatea presupune responsabilitate, dar, majoritatea oamenilor sunt înspăimântaţi de responsabilitate“, şi avea dreptate.

Omul lipsit de încredere în sine e singur

În societatea actuală oamenii sunt formaţi în aşa fel încât să renunţe la încrederea în ei, însă să se bazeze de fiecare dată pe sistemul salvator, aceasta mă doare. Dezamăgiţi frecvent ei caută să se sprijine unii pe alţii, şi asta mă bucură. Totuşi, nefiind capabili să relaţioneze ori să se accepte pentru că nu au fost învăţaţi cum să o facă, încep să se considere între ei duşmani, se rănesc, se separă, până rămân singuri, apoi alţi salvatori falşi îşi vor face apariţia şi tot aşa.

Ceea ce mă miră cu adevărat la oameni este faptul că sunt chinuiţi de acest sistem care le provoacă suferinţă şi majoritatea o ştiu, dar nimeni nu luptă împotriva sistemului care le provoacă suferinţă pentru că tot Sistemul i-a convins ca atunci când situaţia se înrăutăţeşte să lupte unul împotriva celuilalt – care să supravieţuiască şi care să iasă mai în faţă.

Omul lipsit de încredere în sine se luptă

Omul lipsit de încredere în sine se luptă ca să îşi facă dreptate, în loc să-i ierte pe cei care aparent îi greşesc! Iertarea înseamnă imunitatea de a fi rănit a doua oară. Capacitatea de a ierta este Putere. Iertarea e siguranţă! Prin ea devii invincibil şi poţi domina lumea, iertarea conduce lumea! Dar, nu iertarea după care au fost păcăliţi să tânjească religioşii ca să o primească rostind rugăciuni şi făcând mătănii. Eu vorbesc despre puterea de a-i ierta tu pe ceilalţi fără să le-o spui. Astfel iertarea devine puterea care opreşte conflictele. Putere pe care omul lipsit de încredere în sine nu a dobândit-o încă.

Omul lipsit de încredere în sine găseşte refugiu în ignoranţă şi în răzbunare, în eu iert dar nu uit, dacă eşti bun eşti luat de prost şi aşa mai departe. Eşti liber să mă urăşti, însă, dacă obişnuieşti să gândeşti aşa în realitate eşti o victimă a circumstanţelor, dar „circumstanţele“ sunt produsul minţii tale care nu reuşeşte să depăşească un anumit impas.

Omul lipsit de încredere în sine, e supus

De fiecare dată când scriu despre manipularea prin furnizarea de informaţii, din mass media, social media, unii cititori consideră că cineva doreşte să îi lipsească de entertainment. Nu este aşa, ci există o diferenţă enormă între a urmări un program relaxant la televizor şi a lua drept un Adevăr definitiv o informaţie pe care o asimilezi butonând telecomanda cu ţigara în bot şi cu picioarele pe masă.

Omul lipsit de încredere în sine este confuz. Acela, priveşte viaţa prin prisma unui elev ce aşteaptă indulgenţă de la un profesor, sever, frustrat sau lipsit de simţăminte, pe care nu îl va îmbuna oricât şi-ar da silinţa. Hai să îţi spun un secret, tu nu ai nevoie de nimeni dar asta nu înseamnă că nu îi respecţi pe ceilalţi. Din contră, abia atunci când devii independent vei putea să-i respecţi pe cei din jurul tău pentru ceea ce sunt ei şi nu pentru ce ai putea obţine de la ei. Simte liber!

Dacă ţi-a plăcut articolul nu uita să îl recomanzi şi prietenilor tăi sau să mă urmăreşti pe Facebook, pe curând!

Pentru minţile slabe ignoranţa este o binecuvântare. Pentru minţile geniale iubirea este un mod de a trăi!.
Şi totuşi nu permite iubirii care izvorăşte din tine să se transforme în obsesie sau în răzbunare, din pricina. faptului că oamenii nu te. iubesc în felul în care îi iubeşti tu.
Adevărata iubire seamănă iubire şi culege acelaşi lucru, restul sunt detalii
.
Alberto Bacoi.

1 Comentariu
Comentarii vechi
Comentarii noi Comentarii top
Inline Feedbacks
View all comments
Elena Matasaru
15 mai 2016 7:59

Important este sa obtinem transformarea vietii, iar ac. este posibil daca ne-o propunem, in mod profund… Transformare, inseamna ca „un lucru sa se schimbe in alt lucru diferit”. In orice transformare exista moarte si nastere sau moarte si inviere; Daca samanta nu moare, planta nu se naste..

1
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x