Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de 60 de ani

Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de 60 de ani

Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de 60 de ani

Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de şaizeci de ani, e o listă cu douăzeci de sfaturi de la oamenii care au depăşit această vârstă. E lista pe care am tradus-o în speranţa că vă inspira. Încă de când am primit-o mi s-a părut genială. O listă cu sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta a doua este cel puţin vitală. Dacă consideri că articolul este util nu uita să îl recomanzi prietenilor tăi, apoi să mă urmăreşti pe Facebook. Începem!

Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta a doua

1). Oamenii îţi vor zice mereu „asigură-te că vei obţine un loc de muncă prin care să iubeşti ceea ce faci“. Dar el nu este chiar cel mai bun sfat. Locul de muncă potrivit este acela în care iubeşti câteva zile, în care poţi să tolerezi cele mai multe zile şi astfel îţi poţi plăti facturile. Aproape nimeni nu are un loc de muncă pe care să îl iubească în fiecare zi.

2). Anii trec cât ai clipi din ochi. Nu te căsători de tânăr, trăieşte-ţi viaţa. Vizitează locuri sau fă diverse lucruri, prin orice mijloace. Împachetează câteva lucruri, călătoreşte acolo unde îţi permiţi, fă autostopul. Nu cumpăra lucruri materiale, vizitează lumea.

3). Nu lua viaţa prea în serios, chiar dacă pare întunecată. Încearcă să râzi de cât de ridicolă este.

4). Un prieten adevărat e cel care vine alergând chiar dacă îl suni în miezul nopţii. Restul sunt doar cunoştinţe.

5). Cea mai importantă persoană din viaţa ta e aceea care a acceptat să îşi împartă viaţa cu a ta. Prin urmare, tratează această persoană cu respect în orice circumstanţă.

6). Copiii cresc în mod accelerat. Asigură-te că îţi petreci îndeajuns de mult timp alături de ei.

7). Niciun om nu a murit vreodată dorindu-şi să fi lucrat mai mult. Munceşte din greu, totuşi, fă în aşa fel încât munca să nu devină o prioritate pentru tine.

8). Ai putea să trăieşti o viaţă lungă ori una foarte scurtă, nimeni nu poate să ştie exact. În ambele cazuri ar fi bine să ai mai multă grijă de tine în tinereţea ta.

9). Dacă te simţi copleşit de griji în viaţă, revino în prezent, savurează tot ce e frumos şi reconfortant, respiră adânc şi relaxează-te.

10). Mănâncă şi fă exerciţii fizice ca şi cum ai fi un pacient diagnosticat cu diabet sau unul ce tocmai a suferit un atac cerebral, ca în felul acesta să nu cumva să devii un astfel de pacient.

11). Nu doresc nimănui să se trezească la vârsta de şaizeci de ani realizând că nu a făcut nimic din ce a dorit cu adevărat să facă sau să fie.

12). E posibil ca punctul doisprezece să nu fie atât de profund ca celelalte. Cu toate acestea consider că este la fel de important. Ai grijă de dinţii tăi, problemele dentare sunt îngrozitoare.

13). Nu lua sfatul nimănui drept o evanghelie. Poţi cere sfaturi de la cineva pe care îl respecţi, dar analizează situaţia ta şi ia propriile decizii. În esenţă, să îţi urmezi sfatul tău e sfatul meu pentru tine.

14). Lucrurile materiale sunt lucruri materiale şi vor rămâne la fel. Aşadar nu îţi lipi inima de lucruri materiale ci preţuieşte timpul, preţuieşte oamenii şi experienţele trăite.

15). Ceea ce nu te doboară acum îşi va lua revanşa mai târziu chiar dacă consideri că ţi-ai revenit în totalitate.

16). Apreciază lucrurile simple şi fii prezent în acele clipe unice. Se pare că tinerii de astăzi aşteaptă rezultate accelerate. Din nefericire nu vom sta pe această planetă minunată pentru totdeauna, cele mai plăcute senzaţii pot fi găsite în cele mai banale activităţi. În loc să trimiţi un text cuiva apropiat pune mâna pe telefon şi sună-l, sună-ţi mama şi poartă cu ea o discuţie despre absolut nimic.

17). Plăteşte-ţi facturile şi stai cât mai departe de credite şi împrumuturi.

18). Gelozia distruge relaţii. Acordă încredere persoanei pe care o iubeşti, altfel în cine ai putea să te încrezi?

19). Dacă visezi să devii ceva ori să faci ceva ce pe moment pare imposibil de realizat, încearcă, totuşi. Visul tău va deveni din ce în ce mai realizabil cu cât înaintezi în vârstă şi devii responsabil pentru ceilalţi oameni.

20). Atunci când întâlneşti o persoană pentru prima oară opreşte-te, realizează că nu ştii absolut nimic despre ea. Tu vezi numai rasa, sexul, vârsta şi hainele. Las-o baltă, nu, nu ştii nimic. Aceste etichete pe care mintea umană le adoră sunt limitate, ele îţi limitează viaţa.

Mulţumiri lui Bobby Popovic, autorul listei cu douăzeci de sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de 60 de ani.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Nu lua viaţa prea în serios de fiecare dată. Obişnuindu-te să o trăieşti astfel.
v
ei uita cât este de minunată.
Alberto Bacoi.

Un gând pentru “Sfaturi de la oamenii trecuţi de vârsta de 60 de ani

Lasă un răspuns