Sfaturi de la oameni trecuţi de vârsta de şaizeci de ani este o listă cu douăzeci de sfaturi reale, actuale, adunate de la oamenii care au depăşit vârsta a doua.

Sfaturi de la oameni trecuţi de șaizeci de ani

Sfaturi de la oameni trecuţi de vârsta de şaizeci de ani este o listă cu douăzeci de sfaturi reale, actuale, adunate de la oamenii care au depăşit vârsta a doua. Textul publicat este și singurul articol guest post de pe Blog pe care l-am tradus în speranța că va inspiră. Încă de când l-am primit pe e-mail mi s-a părut genial. Așadar, o listă cu sfaturi de la oameni trecuţi de vârsta de șaizeci de ani este cel puţin vitală.

–  Am depășit vârsta de șaizeci de ani și nu mi-a dăruit nimeni nimic niciodată. De aceea am hotărât să dăruiesc eu celorlalți ceea ce pot, prin prezență, spunea un bătrân simpatic căruia nu i-am reținut din nefericire numele.

În viaţă nu ai nevoie să fii cel mai bogat sau cel mai adorat, ai nevoie să fii tu însuţi, de acolo izvorăşte fericirea. Nu îți poți imagina ce emoție puternică îl copleșește pe un om bătrân atunci când îl privești în ochi și îi mulțumești că există și că a rămas neclintit până la sfârșit. Dacă crezi că articolul este folositor și, îi recunoști valoarea, nu uita să îl recomanzi și prietenilor tăi. Eu te aștept pe Instagram sau pe Facebook. Începem!

1). Oamenii te vor sfătui mereu să te asiguri că vei obţine un loc de muncă prin care să iubeşti ceea ce faci. El, însă, nu este chiar cel mai tare sfat. Locul de muncă potrivit este acela în care iubeşti câteva zile, în care poţi să tolerezi cele mai multe zile şi astfel îţi poţi plăti facturile. Aproape nimeni nu are un loc de muncă pe care să îl iubească în fiecare zi. Aceasta este o fantezie.

2). Anii trec cât ai clipi din ochi. Nu te căsători de tânăr, trăieşte-ţi viaţa. Vizitează locuri și fă diverse activități, prin orice mijloace. Împachetează câteva lucruri și călătoreşte acolo unde îţi permiţi. Fă autostopul. Nu cumpăra lucruri, vizitează lumea și bucură-te de șansa care ți s-a dat. Colecționează amintiri nu oameni sau lucruri.

3). Nu lua viaţa prea în serios, chiar dacă pare întunecată. Încearcă să râzi de cât de ridicolă este.

4). Un prieten adevărat este acela care vine alergând chiar dacă îl suni în miezul nopţii, restul sunt doar cunoştinţe.

5). Cea mai importantă persoană din viaţa ta e cea care a acceptat să îşi împartă viaţa cu a ta. Prin urmare, tratează această persoană cu respect în orice circumstanţă, în caz contrar dovedești că nu te iubești pe tine.

6). Copiii cresc în mod accelerat, asigură-te că îţi petreci îndeajuns de mult timp alături de ei.

7). Niciun om nu a murit vreodată dorindu-şi să fi lucrat mai mult. Munceşte din greu însă fă în aşa fel încât munca pentru alții să nu devină o prioritate pentru tine. Prioritatea este relaxarea iar supraviețuirea e motivul pentru care te trezești ca să muncești.

8). Ai putea să trăieşti o viaţă lungă ori una foarte scurtă, nimeni nu poate să ştie exact. În ambele cazuri, ar fi bine să ai mai multă grijă de tine în tinereţea ta. Medicamentația și știința nu pot da timpul înapoi.

9). În viață, dacă te simţi copleşit de griji revino în prezent, savurează tot ce e frumos şi reconfortant, respiră adânc şi relaxează-te în natură.

10). Mănâncă şi fă exerciţii fizice, ca şi cum ai fi un pacient diagnosticat cu diabet sau unul care tocmai a suferit un atac cerebral, ca în felul acesta să nu cumva să devii un astfel de pacient.

11). Nu doresc nimănui să se trezească la vârsta de şaizeci de ani, realizând că nu a făcut nimic din ce și-a dorit, cu adevărat, să facă sau să fie. Fii creativ și îndrăzneț, nu ezita să îți manifești individualitatea, dacă ea este singura ta șansă? Nu merită să lupți pentru asta? Nu merită să mori pentru asta?

12). Este posibil ca punctul doisprezece să nu fie atât de profund ca celelalte. Și totuși îl consider, cu certitudine, la fel de important. Ai grijă de dinţii tăi, problemele dentare sunt îngrozitoare.

13). Nu lua sfatul nimănui drept o evanghelie. Poţi cere sfaturi de la o persoană pe care o respecţi, însă, analizează mai întâi situaţia ta şi ia propriile decizii. În esenţă, să îţi urmezi sfatul tău este sfatul meu pentru tine.

Sfaturi de la oameni trecuţi de vârsta a doua

14). Lucrurile materiale sunt lucruri materiale şi acest aspect va rămâne la fel. Nu îţi lipi inima de lucruri materiale ci preţuieşte timpul, preţuieşte oamenii şi toate experienţele pe care viața ți le așterne la picioare.

15). Ceea ce nu te doboară acum îşi va lua revanşa mai târziu, chiar dacă consideri că ţi-ai revenit în totalitate.

16). Apreciază lucrurile simple și fii prezent în acele clipe magnifice. Din nefericire, tinerii de azi aşteaptă rezultate accelerate. Se parecă nu vom trăi pe această planetă minunată pentru totdeauna, senzațiile cele mai plăcute pot fi găsite în cele mai obișnuite activităţi. În loc să trimiţi un text cuiva apropiat pune mâna pe telefon şi sună. Sună-ţi mama şi poartă cu ea o discuţie despre absolut nimic. Nu vă feriți să râdeți ca proastele, degeaba.

17). Plăteşte-ţi facturile şi stai cât mai departe de credite şi împrumuturi.

18). Gelozia distruge relaţii. Acordă încredere persoanei pe care o iubeşti, altfel în cine ai putea să te încrezi?

19). Dacă visezi să devii ceva ori să faci ceva ce pe moment pare imposibil de realizat, încearcă, totuşi. Visul tău va deveni din ce în ce mai realizabil cu cât înaintezi pe drumul tău şi devii responsabil.

20). Când întâlneşti o persoană pentru prima oară, opreşte-te, realizează că tu nu ştii absolut nimic despre ea. Vezi doar rasa, sexul, vârsta sau hainele. Las-o baltă, nu ştii nimic. Aceste etichete pe care, mintea umană le adoră, sunt limitate, ele îţi întunecă judecata și te lipsesc de liniște și de bucurie.

Mulţumiri autorului listei cu douăzeci de sfaturi de la oameni trecuţi de șaizeci de ani. Simte liber.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x