Sfaturi de la oamenii trecuţi de şaizeci de ani este un articol compus din douăzeci de învățături sănătoase și utile, adunate de-a lungul timpului de la oamenii care au depăşit pragul vârstei a doua.

De la oamenii trecuţi de șaizeci de ani

Sfaturi de la oamenii trecuţi de şaizeci de ani este un articol compus din douăzeci de învățături sănătoase și utile, adunate de-a lungul timpului de la oamenii care au depăşit pragul vârstei a doua. Textul este și singurul articol guest post de pe Blog, pe care l-am tradus în limba română în speranța că te va inspira.

Am ajuns la vârsta de șaizeci de ani și am realizat faptul că nu mi-a dăruit nimeni nimic niciodată. De aceea am hotărât să ofer eu celorlalți o fărâmă din învățătura adunată, spunea un bătrân simpatic căruia din nefericire nu i-am reținut numele.

1). Oamenii te vor sfătui mereu să cauți un loc de muncă la care să iubeşti ceea ce faci, dar el nu este chiar cel mai bun sfat. Un loc de muncă potrivit este cel la care iubești câteva zile și poți tolera cele mai multe din zile, în felul acesta să reușești să îți plătești facturile. Nimeni nu a avut vreodată un loc de muncă pe care să îl iubească în fiecare zi.

2). Anii trec cât ai clipi din ochi. Nu te căsători de tânăr, trăieşte-ţi viaţa. Vizitează locuri și fă diverse activități, indiferent de mijloace. Împachetează câteva lucruri și călătoreşte acolo unde îţi permiţi. Dacă nu ai bani fă autostopul. Explorează lumea și bucură-te de șansa care ți s-a dat. Colecționează amintiri, nu oameni sau lucruri.

3). Nu lua viaţa prea în serios, chiar dacă uneori pare întunecată. Încearcă să râzi de cât de ridicolă este. Aceasta ca să treci mai ușor peste piedici și să îți demonstrezi cât de matur ești.

4). Un prieten adevărat este cel care vine alergând chiar dacă îl suni la miezul nopţii, restul sunt doar cunoştinţe. Încrederea se câștigă greu şi se pierde atât de ușor, într-o clipă, cu un cuvânt rostit la nervi.

5). Cea mai importantă persoană din viaţa ta este cea care a acceptat să îşi împartă viaţa cu a ta. Tratează această persoană cu respect în orice circumstanţă, ca să te respecți mai întâi de toate pe tine.

6). Copiii cresc în mod accelerat, asigură-te că petreci îndeajuns de mult timp împreună cu ei. Ei sunt frumoși, sănătoși și puri, cum îi păstrezi așa îi ai.

7). Niciun om nu a murit dorindu-şi să lucreze mai mult. Plictiseala a ucis mai mulți oameni decât truda. Munceşte cât mai mult în scopul împlinirii visurilor tale, dar fă în aşa fel încât să nu transformi munca într-un scop. Căci toate lucrurile sunt bune atât timp cât eşti cumpătat şi le foloseşti în scop nobil.

8). Ai putea să trăieşti o viaţă lungă sau una foarte scurtă, nimeni nu ştie exact. În ambele cazuri te sfătuiesc să ai mai multă grijă de tine în tinereţea ta. Medicamentația, știința și religia nu pot da timpul înapoi. La bătrânețe nu mai poți repara nimic.

9). În viață, dacă te simţi copleşit de griji revino în prezent. Savurează tot ce este frumos şi reconfortant, respiră adânc şi relaxează-te. Toate lucrurile pot fi înfăptuite cu răbdare şi credinţă. Durerea se accentuează în clipa în care obstacolele întâlnite se izbesc de tine ca de un zid. Lasă viaţa să se întâmple, fii ca o apă limpede.

10). Mănâncă hrană verde atât cât este posibil şi fă exerciţii fizice ca şi cum ai fi un pacient diagnosticat cu diabet sau unul care a suferit un atac cerebral, ca în felul acesta să eviți să devii un astfel de pacient.

11). Nu doresc nimănui să se trezească la vârsta de şaizeci de ani și să realizeze că nu a făcut nimic din ceea ce și-a dorit cu adevărat. Așa că fii îndrăzneț și creativ, gândește liber și manifestă-te în voie. Nu îți mai reprima unicitatea, fii tu însuți până la sfârșit.

12). Mă tem că punctul doisprezece nu este atât de profund ca celelalte, cu toate acestea eu îl consider la fel de important. Ai grijă de dinţii tăi, problemele dentare sunt îngrozitoare!

13). Nu lua sfatul nimănui drept o evanghelie, oricât de logic și promițător ar părea că este pe moment. Poţi cere îndrumare de la o persoană pe care o respecţi, dar mai întâi analizează situaţia în care te afli şi ia decizii proprii. Să îţi urmezi sfatul tău este sfatul meu pentru tine.

14). Lucrurile materiale sunt lucruri materiale şi atât. Transformă-ți banii în amintiri plăcute, nu îţi lipi inima de hârtii. Preţuieşte oamenii nu lucrurile şi profită de toate oportunitățile pe care viața ți le pune la dispoziție.

Oamenii frumoși și buni

15). Ceea ce nu te doboară astăzi se va întoarce la tine mai târziu ca să îşi ia revanşa, chiar dacă ai crezut că ţi-ai revenit în totalitate un timp. Totuși, Dumnezeu nu îți va da niciodată o povară mai grea decât poți duce.

16). Prețuiește lucrurile simple și momentele în care stai cu tine însuți liniștit. În loc să trimiţi un text persoanelor dragi, în prag de sărbători, pune mâna și dă un telefon sau o sută. Contactează-ţi mama şi poartă cu ea o discuţie despre absolut nimic.

17). Plăteşte-ţi facturile şi stai cât mai departe de credite şi împrumuturi. Caută să fii un om frumos și bun atunci când poți, căci de fiecare dată poți. Oferă din puținul tău ca să devii bogat. O viață în care nu dăruiești, una pe care vrei să o trăiești doar pentru tine însuți, nu merită trăită.

Oamenii care reușesc să vadă binele chiar și în cel mai întunecat om și îi oferă șansa să se integreze, sunt îngeri. Ei nu așteaptă o răsplată, căci cunosc faptul că indiferent de aparențe suntem cu toții fii ai aceluiași soare.

18). Gelozia poate distruge chiar și cea mai solidă relaţie. Acordă încredere persoanei pe care o iubeşti, altfel în cine ai putea să te încrezi?

19). Dacă visezi să devii o persoană importantă sau vrei să realizezi un lucru care pare imposibil de realizat pe moment, străduiește-te totuşi. Visul tău va deveni din ce în ce mai realizabil cu cât înaintezi pe drumul tău şi devii responsabil.

20). Atunci când întâlneşti un străin opreşte-te și realizează că nu ştii absolut nimic despre el. Tu vezi doar rasa, genul, vârsta și hainele cu care se îmbracă. Aceste etichete pe care mintea umană le adoră sunt limitate, ele îţi întunecă judecata și te lipsesc de liniște și de orice bucurie.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments