Articolul sentimente şi scrieri sub mângâierea răsăritului, este un fragment extras din cartea Vorbind cu Dumnezeu volumul I.

Sentimente şi scrieri sub mângâierea răsăritului

Articolul sentimente şi scrieri sub mângâierea răsăritului, este un fragment extras din cartea Vorbind cu Dumnezeu volumul întâi. Comandă cartea, vizitează-mă pe Instagram sau pe Facebook și simte liber. Răsfață-te așa cum meriți. Începem!

Privind deseori spre cer și cugetând la greutăţile care mă apasă, servindu-mi cafeaua pe terasă în zorii dimineţii, am privilegiul să observ ceva ce nu am mai observat până acum: frumuseţea răsăritului de soare. Îmi amintesc vag să îl mai fi urmărit acum o vreme, odihnindu-mă pe nisipurile Constanţei. Totuşi, la vârsta de aproape douăzeci şi şase de ani mi-am dat seama că nu l-am privit niciodată cu adevărat şi nici nu am inten­­ţionat să o fac.

Oare am fost orb să pierd 9478 de răsărituri de soare pentru că am fost ocupat, cu ce? Nu mi-am putut sacrifica trei minute din nesfârşitul maraton către nicăieri ca să privesc ceea ce a fost creat cu scopul de a mă încărca cu energia necesară pe care o caut zilnic în sticlele cu băuturi energizante?

Suspin, gândindu-mă la unul fără vedere, un jalnic ne­­fe­­ricit care nu l-a privit niciodată dar care îşi imaginează cerul mai frumos decât l-am privit eu până astăzi. Îmi pare rău iar, odată cu căirea mea sunt străpuns iată de răspunsul la o întrebare pe care nu am apucat niciodată să o adresez.

Fără loc de îndoială noi suntem cei care avem nevoie de lumina şi căldura soarelui, nicidecum el nu depinde de noi. Gândind realizez că dacă vrei să te bucuri de soare, să iubeşti natura, să ajuţi la sto­parea defrişării pădurilor, poluării oceanelor, aerului, și să contribui la campanii împotriva aruncării rezidurilor peste întinderile umilei planete, nu eşti în măsură să te proclami un erou care a contribuit la salvarea ei; deoarece nu planeta este salvată, tu eşti salvat. Nu natura are nevoie de ajutor, tu ai, căci tu vei muri înaintea ei.

Gândurile de ocrotire a naturii vin de la Dumnezeu, cu scopul salvării resurselor care asigură supravieţuirea noastră în viitor, nu de la tine pentru salvarea planetei Pământ.

Întorcându-mă la sentimentele care izvorăsc din interiorul meu, observ splendoarea răsăritului, la mar­­ginea cerului întins. Ce nuanţe de culori, bogăţii și sentimente transmite liniştea dimineţii, care cântă și îmi şopteşte că trăiesc. Şi adevărat vă spun, nu există privilegiu mai mare pe Pământ faţă de acela de a trăi.

Dintre norii aşezaţi parcă cu pensula Pictorului divin zăresc sfera roşie de foc care îmi mângâie obrazul cu razele ei calde şi plăcute la atingere. Soarele îmi poartă gândul în zări ori depărtări, imaginându-mi locuri în care nu am mai păşit și totuşi parcă le cunosc. Oftez ironic şi încep să îmi imaginez.

Mă imaginez să fiu un călător tot restul vieţii mele, un însetat de cunoaştere, un admirator pentru Creator şi o fiinţă umilă cu sufletul bogat şi atât de luminat. Și de-aş avea aripi să zbor mi-aş odihni trupul pe crestele munţilor înalţi ca să ajung cât mai aproape de adevăr.

Continui să îmi imaginez că plutesc lent deasupra pădurilor tropicale ce purifică aerul întregii planete, care elimină oxigen curat, iar eu adulmec mireasma pură direct de la sursă. Apoi traversez Nilul de la un capăt la celălalt privind vieţuitoarele sălbatice, rude ale omului îndepărtat, aşa numit primitiv. Însă cei ce îl numesc astfel sunt mult mai sălbatici şi mai puţin înţelepţi decât el. Iar ei trăiesc astăzi printre noi.

Oamenii sunt buni, de aceea ar fi bine să răspundă cu bine în orice situaţie. Într-o lume provizorie singurul lucru pe care un om ar trebui să îl apere este bunătatea, deoarece ea este esența. Am fost readus la viață prin sentimente şi scrieri. Am transformat sentimentele în cuvinte care redevin sentimente atunci când sunt citite.

Lumea a fost creată în aşa fel încât în orice colţ de planetă te-ai afla să simţi că eşti acasă. Dar uneori oamenii te fac să te simţi străin la locul de muncă sau chiar în familia ta.

Sentimente şi scrieri, convingeri

Dragostea este inocență, nu naivitate. Bunătatea este în primul rând sinceritate. Dacă un om are o problemă despre care nu este conștient, are nevoie să i se spună, ca să facă ceva în privința aceasta pentru el, chiar dacă adevărul va fi dureros pentru el. Astfel i s-a făcut un bine.

Când ți se spune să fii iubitor pentru că stă în natura ta să iubești, nu înseamnă să fii naiv ori să faci pe plac tuturor oamenilor. Înseamnă în primul rând să fii un om matur.

Înseamnă să îi lași liberi pe cei care au nevoie să experimenteze singurătatea și o cer, să fii un umăr pe care cei slabi să plângă, să fii un exemplu pentru cei care te judecă și să rămâi tu însuți până la sfârșit.

Recunoaşterea compatibilităţii este foarte simplă. Atunci când doi oameni nu se înţeleg din priviri, cu atât mai mult ei nu se vor înţelege după nesfârşitele explicaţii şi clarificări ale nesfârşitelor evenimente. Iar încrederea în oameni o recâștigi înțelegând faptul că nu ai nevoie să ai încredere în cineva în afară de tine, ca să fii fericit. Atunci când te bazezi pe tine nu vei mai fi dezamăgit. Odată cu dezamăgirea dispare și supărarea sau izolarea.

Visez că planez deasupra celor mai renumite cascade sau prăpăstii, chiar și peste întinderile deşertului. Simt stropii de ploaie cum îmi alină faţa, ridicându-mă deasupra norilor şi a furtunilor, ca să pot privi de sus luminile fulgerelor, ce trosnesc şi cad pe pământ. Vreau să cutreier polii fără a îngheţa, peisajele An­­tarc­­ticii să mă hrănească, iar aurora boreală să mă învelească şi să mă încălzească. Să număr stelele cerului în noapte şi fulgii de zăpadă într-o clipă, ca să aflu care sunt mai numeroşi. Apoi să mă întorc la ai mei cu drag şi să îi privesc, îi iubesc. Să mă retrag pe un deal visând la lumina lu­­nii, iar dimineaţa următoare să mă poarte către noi călătorii.

Iată că scriu aceste rânduri pătruns de entuziasm, satisfacţie, dar şi mirare. Dacă un singur răsărit de soare ascunde asemenea frumuseţe, sentiment, emoţie, imaginaţie sau un izvor interior, care mă poartă în istorie peste meleaguri, ţări, anotimpuri şi timpuri, imaginaţi-vă unde aş fi ajuns astăzi dacă mi-aş fi deschis inima şi celorlalte 9478, cărora nu le-am oferit niciodată atenţie.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x