eşecul visului tău

Eşecul visului tău va fi alimentat de oameni

Eşecul visului tău va fi alimentat de oameni, nu de tine. Tu doar le permiţi să o facă, în mod conştient sau mai puţin conştient. Cum o faci te întrebi? Ai să te convingi în continuare, până una alta eu te aştept pe Facebook.

Visul meu este să zbor peste munţi, păduri sau râuri, pilotând o avionetă. Vreau să mă bucur de peisaj, plutind şi căutând soarele printre crestele munţilor înalţi în asfinţit de toamnă, timp în care îmi ascult muzica preferată şi fac manevre în aer până când mă plictisesc.

Pe când aveam doar nouăsprezece ani un om matur, instructor auto şi prieten de familie, care s-a oferit să mă ajute, mi-a spus că fără el nu voi obţine carnetul de conducere auto niciodată. Băi, niciodată, acela m-a sfătuit nici să nu încerc. Cu toate că oamenii de pe întreaga planetă, fie ei bărbaţi, femei, ori copii de optsprezece ani deţin carnet de conducere auto şi conduc. Oare el i-a ajutat pe toţi ca să îl obţină?

Pe atunci, lipsit fiind de orice urmă de încredere în mine, în mintea mea s-a născut o nouă portiţă, voi fi nevoit să iau legătura cu o persoană importantă ca să mă ajute, poate cu Barack Obama sau chiar cu Dumnezeu, ca să găsim împreună o soluţie la problema mea.

În realitate oricine e în stare să piloteze un avion, nu există om care să nu poată să conducă o maşină sau un tren, un vapor şi să manevreze o macara. Există doar oameni care nu au fost pregătiţi în acest scop. Plecând urechea la gurile oamenilor limitaţi, eşecul visului tău se va produce inevitabil. Să obţin permisul de conducere a fost mai uşor decât să prind un peşte. Şi te asigur că şi pentru tine va fi la fel.

În viaţă, când te vei lovi de probleme reale şi le vei rezolva, vei căpăta încredere în tine. Tot ce pot să îţi spun acum e să nu te subestimezi şi să nu spui că nu poţi să faci un lucru pe care nu l-ai făcut niciodată. Nici dacă vei încerca să pictezi un tablou, cu toate că tu nu eşti pictor, şi din acest motiv nu vei reuşi să îl finalizezi, să nu spui că nu ştii să pictezi. Cine a zis că nu ai putea învăţa să pictezi dacă ai dori să devii pictor? Toţi putem picta dacă învăţăm tehnicile şi dacă exersăm.

Apoi mi-ar plăcea să sar cu paraşuta, de această dată pun bani de-o parte şi sar. Nu pot să trec prin viaţă fără să trăiesc aceste senzaţii care te scot de pe şine. Dar gurile oamenilor limitaţi mi-au spus aşa:

„Eu nu vreau să îţi spulbăr visul, însă, ţie ţi-a fost frică şi în telegondolă la Sinaia, nu oricine sare cu paraşuta! Când eram în armată, la antrenamente unuia i s-a făcut rău înainte să se arunce iar altuia nu i s-a mai deschis paraşuta. Soldaţi adevăraţi au renunţat să sară“.

Eşecul visului tău, reprimarea visurilor

Din fericire lucrurile nu stau chiar aşa. Orice om, matur sau imatur, copil sau bebeluş, căţel, maimuţă şi pisică, poate sări cu paraşuta, însă nu toţi au fost antrenaţi în acest scop. Şi totuşi, pot fi. Paraşuta li se va deschide fără cotă de risc iar ei se vor bucura de senzaţia înălţimii. Evident, scrâşneşti puţin din dinţi la început, apoi îţi poţi deschide o bere în cădere.

Iubiţilor, încetaţi să mai construiţi obstacole neadevărate şi absurde trecând prin viaţă! Viaţa este chiar atât de simplă şi frumoasă, trebuie savurată din plin. Nu aşteptaţi ca viaţa să vă curgă pe gât, ci, întindeţi mâninile ca să apucaţi paharele care v-au fost puse la dispoziţie.

Pe viitor vreau să scriu nişte Cărţi, simt că pot fi o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi oameni ori pentru anumită categorie de oameni. Vreau să îmi pun amprenta pozitivă pe locul unde am trăit şi asupra oamenilor care m-au cunoscut. Aleg să nu irosesc o viaţă în zadar! Să irosesc o viaţă în zadar… Cine ar scrie o astfel de porcărie? Doar nu poţi irosi o viaţă cu scop, în fine.

Obiectivul fixat? Hollywood! Să începem! Dar gurile oamenilor limitaţi mi-au spus aşa:

„Ce carte să scrii tu mă? Frate nu scoţi bani din aşa ceva, cel puţin nu în România! Există atâţia care au scris cărţi de dezvoltare personală sau spirituală în lume. Au fost atâţia filosofi. Bibliotecile sunt arhipline. Ai citit ce scriu unii ca Neale, Wayne Dyer sau ce spune Bashar? Ei aruncă la gunoi în două cuvinte şi pe bună dreptate, ceea ce omenirea a presupus vreme de două mii de ani de existenţă, iar tu vrei să te apuci de scris?“ Şi astfel eşecul visului tău se produce instantaneu.

Eşecul visului tău, eliminarea şanselor

În primul rând te întreb dacă eşti de părere că existenţa ta pe planetă are un Scop sau consideri că s-a produs din neatenţie ori din pură indiferenţă? Dacă gândeşti astfel nu vei putea să faci nimic cu viaţa ta. De fapt viaţa ta devine lipsită de importanţă dacă deţii astfel de convingeri despre tine.

În realitate nu există om care să se fi născut din neatenţie sau indiferenţă. Cu toţii deţinem un Scop şi suntem parte din acest organism care a fost numit umanitate. Apoi fără unul singur dintre oameni nu va putea fi dus la bun sfârşit Planul.

Oamenii care trăiesc în jurul tău au nevoie să te cunoască. Din acest motiv ai venit în mijlocul lor, ca să fii un sprijin şi să găseşti încurajare atunci când te loveşti şi cazi, ca să creşti.

Ce te face să crezi că scrierile acestor autori şi oameni minunaţi sunt mai bune decât scrierile şi decât faptele mele sau ale tale? Dacă tot ce a fost de spus, de făcut ori de descoperit, în această lume, au făcut deja Enoh, Platon, Buddha sau Isus, tu de ce te-ai mai născut? Eu de ce trăiesc acum aici şi scriu acest articol minunat?

Oare o pădure poate fi numită pădure, având un singur copac în ea, un copac înalt, gros sau frumos, vreme în care restul copacilor de pe planetă ar trebui tăiaţi ori ar fi bine să nu mai crească şi alţi copaci?

Eşecul visului tău şi negarea scopului

Acel copac înalt ori frumos, de unul singur, nu formează o pădure. Eu sunt de părere că toţi copacii, împreună, fie mici, mari, groşi şi subţiri, de toate soiurile ori crescuţi în toate direcţiile, formează pădurea peste care zbor cu avioneta mea, întindere pe care o admir şi căreia îi adulmec mireasma umedă şi oxigenul pur.

Te-ai convins cine alimentează eşecul visului tău? Eşecul visului tău pleacă de la convingerea că realitatea pe care o proiectează cât mai mulţi oameni asupra ta, este adevărată. Care este motivul pentru care îi crezi când îţi spun cine eşti ori, cât eşti de capabil? Eu îţi spun că dacă şapte miliarde de oameni gândesc într-un anume fel, iar tu în sinea ta deţii o altă părere, părerea ta este cea pe care trebuie să o urmezi.

Fiindcă inovaţia nu a venit niciodată de la mase, ea a venit prin părţile individuale care au condus omenirea pe drumul potrivit. Faptul că umanitatea a fost nevoită să depăşească anumite Provocări, s-a datorat neîncrederii în părţile individuale care au venit aici ca să o îndrume. Societatea, s-a mulat de fiecare dată pe convingeri de tip zvon, care au fost răspândite de mase, mai degrabă decât pe studiu, apoi, evident pe convingeri personale.

În lumea noastră: „Dacă oamenii nu râd de visele tale, înseamnă că visele tale nu sunt îndeajuns de mari“ aşa cum scria Robin Sharma. Aşa că fii un realist, visează!

„Mergi cu încredere în direcţia visurilor tale. Trăieşte-ţi viaţa aşa cum ţi-ai imaginat-o“.
Henry David Thoreau.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments