Flori şi iubire de toamnă în sufletul tău

Flori şi iubire de toamnă în sufletul tău

Flori şi iubire de toamnă în sufletul tău

Am întâlnit tineri frumoşi și bine intenţionaţi, care au plăcerea de a dărui ceea ce deţin. Aceasta le aduce fericire în suflet. Ei au înflorit ca florile de toamnă, iar, în jur s-au strâns mulţimi care îi admiră, oameni curioși să afle cum au procedat, ce au făcut, care este secretul?

Secretul este ascuns în inima fiecăruia. De acolo pleacă totul și niciodată nu a stat altundeva. Puterea care îţi oferă viaţa este şi cea care o menţine, care te urcă şi te coboară apoi te udă la rădăcină atunci când ai nevoie ca să creşti. Porți o iubire de toamnă în suflet de când te știi, tot ce ți-a rămas de făcut este să te descoperi.

Mi-ar plăcea să vă aduc la cunoştinţă un aspect în legătură cu cine sunt, ce am ales să fac sau de ce, oare care este motivul? Eu nu am dorit să ies în evidenţă înaintea cuiva, să mă fac cunoscut ori să ajung o vedetă, după cum spun unii că am devenit. Nu am dorit aceasta însă nu am avut de ales.

Mesajul care mi s-a făcut cunoscut a fost mult prea important ca să rămână în umbră. Cărţile care au mângâiat mii de suflete se adresează tuturor oamenilor, atât cât îi voi putea cuprinde ori la câţi voi putea să ajung până mor. Ele au puterea să îl mângâie pe omul căzut în suferinţă, însă şi pe cel ce are nevoie de soluţii pentru o viaţă mai bună! O viață mai iubitoare, în care să iubim mai mult şi să se ne bucurăm mai tare. Să fim recunoscători mai des.

O doamnă minunată în vârstă de șaizeci și cinci de ani mi-a spus uimită că cu asemenea gândire ar trebui să devin preşedintele ţării. Atunci am zâmbit, încântat de faptul că s-a dovedit a fi încântată de scrierile mele.

Altcineva, impresionat până la lacrimi de povestea mea, m-a întrebat dacă e obligatoriu să treacă prin ce am trecut eu şi mulţi alţii, asemeni mie, care au reuşit să vadă viaţa în felul în care o văd eu, să ajungă să o privească în felul în care o privesc eu?

I-am spus că nu, nu e obligatoriu ca cineva să sufere ca să capete iluminarea, ea nu este o regulă. Însă, majoritatea oamenilor ale căror realizări îi fac să strălucească au suferit. Din acest motiv, ideea că suferinţa este modul cel mai eficient la care răspunde psihicul uman prinde contur.

În lume nu există oameni care dăruiesc mai mult și oameni care dăruiesc mai puţin, pe motiv că deţin mai puţin, și astfel contribuie mai puţin. Imaginaţi-vă că cel mai darnic ori mai înţelept om de pe planetă ar fi singur pe planetă. În următoarea secundă valoarea lui ar scădea dramatic, iar ceea ce are de oferit s-ar opri din a mai fi oferit, acela ar deveni un dar nefolositor.

Atunci înţelepciunea lui ar fi zadarnică iar darurile i s-ar pierde în nicăieri, deoarece atunci nu ar mai exista un cerc care să preia ajutorul, să se folosească de el şi apoi să ți-l trimită înapoi sub formă de recunoştinţă. Mi-ar plăcea să cunoaşteţi că lumea nu poate funcţiona fără unul dintre noi. Cei care dorm pe stradă îți dăruiesc Șansa să devii mai bun, tu caută să le mulțumești mai degrabă decât să îi judeci că nu au reușit sau să îi desconsideri.

Întreaga viaţă ai fost învăţat că Pământul se învârte şi fără tine ori fără Mihăiţă. În realitate însă fără tine nu ar mai fi existat Pământul şi nici Mihăiţă. Tu eşti tot ceea ce cunoşti că există şi tot ce ai nevoie ca să creşti. Înţelepţii doar îţi arată calea, tu eşti cel care păşeşte prin ea fără a te îndatora cuiva.

Lumea în care trăieşti e genială, natura este genială, iar tu eşti genial şi unic şi frumos, eşti deştept şi bun. Toamna dă drumul la viaţă atunci când simţi că ai obosit să rătăceşti prin viaţă și o lasă să curgă.

Oamenii sunt buni cu tine atunci când tu eşti bun cu ei. Dacă ei sunt răi cu tine însă tu eşti bun cu ei, îşi vor aminti că ai fost bun cu ei când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară și vor fi buni pentru prima oară după cum i-ai determinat tu ca să fie. Altfel nu se poate, altfel nimic nu are sens, lucrurile nu pot funcţiona altfel.

Toamnă în sufletul tău

Lasă o urmă pe Pământ cât timp trăieşti pe el, fie ea o vorbă bună, o haină oferită sau un milion de oameni pe care îi alini cu prezenţa ta. Lasă o mângâiere în sufletul cuiva și o urmă de lumină acolo pe unde ai călătorit, ea se vede din spaţiu şi te asigur că va rămâne vie şi după plecarea ta, tot așa cum rămân copacii după fiecare toamnă.

Caută să iubeşti oamenii, întinde-ţi braţele împrejurul lumii ca o iubire de toamnă. Fii prezent peste tot. Contribuie la schimbare din proprie iniţiativă. Luptă cu armele dragostei în scop de pace și clădeşte o lume cum nu a mai fost vreodată aici. Fă toate acestea pentru inima ta și nu în ultimul rând pentru copiii tăi.

Dă un bună ziua străinilor atunci când te plimbi prin sat. Cumpără un covrig nefericitului care doarme la metrou în drumul tău, în fiecare dimineață. Preţuieşte oamenii și nu lucrurile, chiar şi pe cei care îţi spun că eşti un ciudat, că eşti un impostor sau că eşti antihrist.

Oamenii se comportă astfel deoarece nu ştiu cine sunt, dar asta îi opreşte din a cunoaşte cine eşti tu. Aşadar, caută să conștientizezi faptul că oamenii nu sunt conștienți. Din acest motiv, ei nu pot fi trași la răspundere. Iubește-i, eu te asigur că nu există ceva mai bun de făcut în această lume.

Există o forţă impresionantă care ne leagă şi ne iubeşte pe toţi aşa cum suntem, și nu ne iubeşte pentru faptele pe care le facem şi pentru ce deţinem, ci pentru ceea ce suntem. Nu îţi pot spune exact cum arată Ea pentru că nu am văzut-o, însă, am simţit-o şi am cunoscut felul în care iubeşte. Iubirea pe care am cunoscut-o are un singur îndemn pentru noi:

–  Faceţi şi voi la fel.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Ascultă natura, transform-o într-o melodie, pune vântul pe hârtie, dansează prin furtuni.şi mare
și odihneşte-te la soare. Astfel vei deveni o inimă tare.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.