Flori și iubire de toamnă este un articol despre tinerii frumoşi și bine intenţionaţi, care au plăcerea de a dărui din ceea ce sunt.

Flori şi iubire de toamnă

Flori și iubire de toamnă este un articol despre tinerii frumoşi și bine intenţionaţi, care au plăcerea de a dărui din ceea ce sunt. Aceasta le aduce mulțumire în suflet. Ei au înflorit ca florile de toamnă, iar în jur s-au adunat mulţimi care îi admiră, oameni curioși să afle cum au procedat, care este secretul?

Secretul a fost ascuns în inima fiecăruia, acolo se nasc toate dorințele pozitive. Puterea care îţi oferă viaţa este şi cea care o menţine, care te urcă şi te coboară, apoi te udă la rădăcină ca să creşti. Tu porți o iubire de toamnă în suflet de când te știi, tot ce ți-a mai rămas de făcut este să te descoperi.

Eu nu am plănuit vreodată să ies în evidenţă sau să devin cunoscut. Sunt un om retras de fel, de care nu ar fi auzit nimeni nici dacă ar fi trăit o sută de vieți. Însă nu am avut de ales, mesajul care mi s-a făcut cunoscut a fost prea important ca să fie păstrat în umbră.

Cărţile care au mângâiat sute de suflete se adresează tuturor, nu doar oamenilor speciali. Ele au puterea de a îl mângâia pe cel rătăcit şi a îl întări pe acela conștient, care caută soluţii pentru a se îmbunătăți periodic. Să iubim mai mult şi să fim recunoscători mai des este obiectivul.

O doamnă minunată mi-a spus uimită că datorită gândirii mele ar trebui să devin preşedintele ţării. Am zâmbit, încântat de faptul că s-a dovedit a fi încântată de scrierile mele. Impresionată până la lacrimi de povestea mea m-a întrebat dacă e necesar să treacă prin ce am trecut eu, ca să reușească să vadă viaţa în felul în care o văd eu?

Permite-mi să îți aduc la cunoștință faptul că nu este obligatoriu să suferi ca să capeți iluminarea, înțelepciunea, mântuirea. În ciuda acestui adevăr mulți oameni care și-au pus amprenta pozitivă în lume au suferit. Din acest motiv ideea că suferinţa este modul cel mai eficient la care răspunde psihicul uman și se dezvoltă a prins contur.

În lumea aceasta minunată nu există oameni care dăruiesc mai mult și oameni care dăruiesc mai puţin, pe motiv că unii deţin mai puţin și astfel contribuie mai puţin. Imaginează-ți că cel mai darnic om de pe planetă ar rămâne singur pe planetă. Atunci valoarea lui ar scădea dramatic, iar altruismul ar deveni o calitate inutilă.

Atunci dorința lui de a dărui ar fi în van, din cauză că nu ar exista un cerc de oameni care să preia ajutorul, să îl folosească şi să il trimită înapoi sub formă de recunoştinţă. Între noi există o legătură invizibilă, care nu ar putea exista fără unul sau fără altul. Amărâții care dorm la colț de stradă ne oferă șansa să devenim mai buni. Eu caut să le mulțumesc mai degrabă decât să îi acuz pentru faptul că nu muncesc sau să îi desconsider.

Întreaga viaţă ai fost învăţat că Pământul se învârte şi fără tine sau fără Mihăiţă. În realitate fără tine nu ar fi existat Pământul, nici Mihăiţă. Tu eşti tot ceea ce există şi ai înăuntrul tău toate uneltele necesare desăvârșirii tale. Înţelepţii doar îţi arată calea, tu eşti cel care păşeşte pe ea fără a se îndatora cuiva.

Lumea pe care o explorezi în prezent este genială, iar tu eşti genial și unic, frumos şi bun. Toamna dă drumul la viaţă în clipa în care simţi că ai obosit să ții piept furtunii și o lasă să curgă.

În general oamenii sunt buni cu tine atunci când tu eşti bun cu ei. Dacă ei sunt răi cu tine și tu eşti bun cu ei, îşi vor aminti că ai fost bun cu ei atunci când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară și vor fi buni pentru prima oară, așa cum i-ai determinat tu ca să fie. Altfel nu se poate, altfel nimic nu are sens, lucrurile nu pot funcţiona altfel.

Toamnă în sufletul tău

Toți oamenii sunt liberi să se supere, să te judece și să se îndepărteze, chiar dacă o fac pe nedrept. Viața nu este corectă, este mai mult decât atât. Tu nu judeca niciodată un om despre care nu ştii absolut nimic, pe baza zvonurilor despre el. De fapt, nu judeca pe nimeni…

Lasă o urmă pe Pământ atât timp cât trăieşti pe el, fie aceasta o vorbă bună, o haină oferită gratuit sau un milion de oameni pe care îi alini cu prezenţa ta. Lasă o mângâiere în sufletul cuiva și o urmă de lumină prin locurile pe unde ai călătorit. Ea se vede din Cosmos şi te asigur că rămâne vie după plecarea ta, tot așa cum rămân copacii toamna.

Iubeşte oamenii, întinde-ţi braţele în jurul lumii ca o iubire de toamnă și fii prezent în toate și în toți. Contribuie la schimbare din proprie iniţiativă, luptă cu armele dragostei în scop de pace și clădeşte o lume așa cum nu a mai fost vreodată aici. Fă toate acestea pentru inima ta și nu în ultimul rând pentru cei pe care îi lași în urmă.

Salută un străin, cumpără un covrig și dăruiește-l nefericitului care doarme în drumul tău. Preţuieşte oamenii și animalele, nu doar lucrurile, chiar şi pe cei care îţi spun că eşti ciudat, un impostor sau antihrist.

Oamenii se comportă astfel deoarece nu ştiu cine sunt, aceasta îi împiedică să afle cine eşti tu. Acceptă faptul că cei mai mulți dintre ei nu sunt conștienți și că din acest motiv nu pot fi trași la răspundere. Caută acceptarea și înțelegerea, nu există ceva mai bun de făcut pe durata șederii aici.

Există o forţă impresionantă care ne leagă şi ne iubeşte pe toţi aşa cum suntem. Ea nu ne iubeşte pentru faptele pe care le săvârșim ori pentru ceea ce deţinem, ci pentru ceea ce suntem. Nu îţi pot spune exact cum arată pentru că nu am văzut-o, dar am simţit-o şi am cunoscut felul în care iubeşte. Iubirea pe care am cunoscut-o are un singur îndemn pentru noi: faceţi şi voi la fel.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments