Flori și iubire de toamnă este articolul despre tinerii frumoşi și bine intenţionaţi, care au plăcerea de a dărui ceea ce deţin.

Flori şi iubire de toamnă în sufletul tău

Flori și iubire de toamnă este articolul despre tinerii frumoşi și bine intenţionaţi, care au plăcerea de a dărui ceea ce deţin. Aceasta le aduce fericire în suflet. Ei au înflorit ca niște flori de toamnă și în jur s-au adunat mulţimi care îi admiră, oameni curioși să afle cum au procedat, ce au făcut, care este secretul?

Secretul a fost ascuns în inima fiecăruia, de acolo pleacă totul și niciodată nu a stat altundeva. Puterea care îţi oferă viaţa este şi cea care o menţine, care te urcă şi coboară, apoi te udă la rădăcină atunci când ai nevoie să creşti. Porți o iubire de toamnă în suflet de când te știi, tot ce ți-a rămas de făcut este să te descoperi.

Mi-ar plăcea să vă aduc la cunoştinţă un aspect în legătură cu cine sunt, ce am ales să fac sau care este motivul. Eu nu am dorit niciodată să ies în evidenţă înaintea cuiva, să mă fac cunoscut ori să ajung vedetă, așa cum spun unii că am devenit, însă nu am avut de ales.

Mesajul care mi s-a făcut cunoscut a fost prea important ca să rămână în umbră. Cărţile care au mângâiat sute de suflete se adresează tuturor oamenilor, nu doar anumitor oameni. Ele au puterea să îl mângâie pe cel scufundat în suferinţă, dar şi pe cel ce are nevoie de soluţii pentru a se perfecționa pe diferite planuri. O viață în care să iubim mai mult şi ne bucurăm mai tare, în care să fim recunoscători mai des, este obiectivul.

O doamnă minunată în vârstă de șaizeci și cinci de ani mi-a spus uimită că cu asemenea gândire ar trebui să devin preşedintele ţării. Am zâmbit încântat de faptul că s-a dovedit a fi încântată de scrierile mele. Altcineva, impresionat până la lacrimi de povestea mea, m-a întrebat dacă este obligatoriu să treacă prin ce am trecut eu şi mulţi alţii asemeni mie, care au reuşit să vadă viaţa în felul în care o văd eu, ca să ajungă să privească viața în felul în care o privesc eu?

I-am spus că nu, nu este obligatoriu ca cineva să sufere ca să capete înțelepciunea, aceasta nu este o regulă. Însă majoritatea oamenilor care strălucesc astăzi au suferit. Din acest motiv ideea că suferinţa este modul cel mai eficient la care răspunde psihicul uman și se dezvoltă prinde contur.

În lume nu există oameni care dăruiesc mai mult și oameni care dăruiesc mai puţin, pe motiv că deţin mai puţin și astfel contribuie mai puţin. Imaginaţi-vă că cel mai darnic și mai înțelept om de pe planetă ar rămâne singur pe planetă. În următoarea secundă valoarea lui ar scădea dramatic iar ceea ce are de oferit s-ar opri din a mai fi oferit, căci ar fi un dar nefolositor.

Atunci înţelepciunea lui ar fi zadarnică și darurile i s-ar pierde în nicăieri, deoarece nu ar mai exista un cerc care să preia ajutorul, să se folosească de el şi să il trimită înapoi sub formă de recunoştinţă. Lumea nu poate funcţiona fără unul dintre noi. Cei care dorm pe străzi ne dăruiesc șansa să devenim mai buni. Eu caut să le mulțumesc mai degrabă decât să îi acuz pentru faptul că nu au reușit sau să îi desconsider.

Întreaga viaţă ai fost învăţat că Pământul se învârte şi fără tine ori fără Mihăiţă, în realitate însă fără tine nu ar mai fi existat Pământul, nici Mihăiţă. Tu eşti tot ceea ce cunoşti că există şi tot ce ai nevoie ca să te desăvârșeşti. Înţelepţii doar îţi arată calea, tu eşti cel care păşeşte prin ea fără a te îndatora cuiva.

Lumea în care trăieşti este genială, natura este genială, iar tu eşti genial, unic şi frumos, deştept şi bun. Toamna dă drumul la viaţă atunci când simţi că ai obosit să rătăceşti prin viaţă și o lasă să curgă.

Toamnă în sufletul tău

Oamenii sunt buni cu tine atunci când tu eşti bun cu ei. Dacă ei sunt răi cu tine iar tu eşti bun cu ei, îşi vor aminti că ai fost bun cu ei când vor dori să fie răi cu tine pentru a doua oară și vor fi buni pentru prima oară, așa cum i-ai determinat tu ca să fie. Altfel nu se poate, altfel nimic nu are sens, lucrurile nu pot funcţiona altfel.

Oamenii sunt liberi să se supere, să te judece, să se îndepărteze, chiar dacă o fac pe nedrept. Viața nu este corectă, este mai mult decât atât. Doar iubirea poate zbura peste obstacole.

Lasă o urmă pe Pământ cât timp trăieşti pe el, fie ea o vorbă bună, o haină oferită sau un milion de oameni pe care îi alini cu prezenţa ta. Lasă o mângâiere în sufletul cuiva și o urmă de lumină acolo pe unde ai călătorit, ea se vede din spaţiu şi te asigur că rămâne vie după plecarea ta, tot așa cum rămân copacii toamna.

Caută să iubeşti oamenii, întinde-ţi braţele în jurul lumii ca o iubire de toamnă și fii prezent peste tot. Contribuie la schimbare din proprie iniţiativă, luptă cu armele dragostei în scop de pace și clădeşte o lume așa cum nu a mai fost vreodată aici. Fă toate acestea pentru inima ta și nu în ultimul rând pentru cei pe care îi lași în urma ta.

Salută străinii atunci când te plimbi prin sat, cumpără un covrig nefericitului care doarme la metrou dimineața în drumul tău, preţuieşte oamenii și animalele și nu lucrurile, chiar şi pe cei care îţi spun că eşti ciudat, că eşti impostor sau antihrist, săracii.

Oamenii se comportă astfel deoarece nu ştiu cine sunt, aceasta îi opreşte din a cunoaşte cine eşti tu. Aşadar acceptă faptul că oamenii nu sunt conștienți și că din acest motiv nu pot fi trași la răspundere. Iubește-i, te asigur că nu există ceva mai bun de făcut în această lume.

Există o forţă impresionantă care ne leagă şi ne iubeşte pe toţi aşa cum suntem. Ea nu ne iubeşte pentru faptele pe care le facem ori pentru ceea ce deţinem, ci pentru ceea ce suntem. Nu îţi pot spune exact cum arată pentru că nu am văzut-o, dar am simţit-o şi am cunoscut felul în care iubeşte. Iubirea pe care am cunoscut-o are un singur îndemn pentru noi:

–  Faceţi şi voi la fel.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments