Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci şi te asigur că meriţi să trăieşti o viaţă trăită frumos, învăţând întâi cum să priveşti viaţa.

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci şi te asigur că meriţi să trăieşti o viaţă trăită frumos, învăţând întâi cum să priveşti viaţa. Învaţă de la oamenii înţelepţi, căci ei te vor învăţa despre iubire, fără iubire nu există înţelepciune ci doar creduli şi impostori. Nu uita să mă urmăreşti pe Facebook. Începem!

Eliberează-te de tipare şi de tot ce este negativ în lume. Îndepărtarea negativismului nu reprezintă o fantasmă sau iresponsabilitate, dimpotrivă, este putere. Capacitatea de a renunţa la ceea ce îţi dăunează este putere. Depresia şi stările prăpăstioase nu definesc o minte matură, ci una imatură, slabă.

Oamenii, dacă te văd că aduni frunze și castane pe stradă, dacă numeri stelele plin de veselie ori râzi la serviciu în timp ce îţi faci datoria, te consideră imatur, nebun, iar cei mai buni la suflet se vor oferi să îți dea o mână de ajutor. Dar dacă zaci cu capul în ecran și scoţi câte un cuvânt odată la două zile, ori eşti dependent de antidepresive, ei te vor considera un om matur, realist, care cunoaşte cu ce se mănâncă viaţa şi felul cum funcţionează psihicul.

Mulţi oameni au abordat acest tip de viaţă sub formă de trend, considerând că asemenea comportament le va oferi un aer interesant înaintea colegilor, apoi au rămas aşa. Ştii vorba aceea, dacă faci pe prostul e posibil să rămâi aşa! În realitate negativismul este un surplus în viaţa ta.

Nu este nimic de împărţit în această lume, nici măcar această lume nu trebuie împărţită. Ea nu este a nimănui, nici nu are ceva în ea care să poată fi obţinut de cineva. Tu învaţă să trăieşti frumos dăruind. Nu te poţi lupta cu cineva pentru o femeie, acest lucru este imposibil. Femeia nu este un obiect care să poată fi obţinut. Ea nu este o cană. În schimb o poţi întreba cu cine doreşte să rămână într-o relaţie amoroasă şi de la cine aşteaptă una de prietenie. De ce? Deoarece femeia deţine libertatea să aleagă, o cană nu poate să aleagă.

Nu te poţi război doisprezece ani prin tribunale, pentru o bucată de pământ, apoi să ajungi să pui mâna pe topor şi să ucizi ca un animal și să sfârşeşti în închisoare ca un animal. O bucată de pământ nu poate să fie a cuiva, iar alta a altcuiva şi nu ai cum să o cumperi pentru că în realitate Pământul nu este de vânzare. Cei ce declară că vând sau că achiziționează o bucată de pământ nu fac altceva decât să trăiască un vis pe care îl visează cu ochii deschiși.

Nu ai nimic de demonstrat. În viață, evită să te iroseşti trăind în cercuri de oameni al căror scop este competiţia cu vecinul de cartier ori cu cel din sat. Încetează să mai urmăreşti ce îşi cumpără altul şi nu te mai compara cu oricine ca să nu te înjoseşti în felul acesta. În schimb învaţă să trăieşti frumos și liber.

Un prieten care locuieşte la ţară m-a sunat ca să îmi ceară un sfat în legătură cu marca maşinii pe care ar vrea să o achiziţioneze cu banii pe care i-a obţinut muncind în Spania. Mi-a spus că are de gând să îşi cumpere un BMW 320 fabricat în anul 1995, care are mulţi kilometri parcurşi până în prezent şi un preţ ridicat. Și era în dubii ţinând cont că avea să îşi cheltuie toată agoniseala.

L-am întrebat dacă îndrăgeşte cu adevărat acel model, dacă îl avantajează la consum sau dacă poate suporta suma necesară înscrierii unei maşini cu capacitate cilindrică atât de mare. A răspuns că nu şi că maşina pare să aibă deja ceva probleme tehnice. Taxa de mediu este extrem de ridicată. Consumul, la fel. S-a gândit să monteze o instalație GPL pe ea, care îl va costa două mii de lei în plus. Nici măcar nu îi place maşina, e mare şi nu este pe gustul lui. Nu avea ce să facă totuși, situaţia nu depindea de el, tot satul își cumpărase BMW deja, spunea.

Învaţă să trăieşti frumos observând frumosul peste tot

Creativitatea îţi oferă puterea necesară să te ridici după fiecare lovitură și să înaintezi în direcția ta. Ea te învaţă să trăieşti frumos și liber. Omul care nu creează moare, cel care construieşte învie. Tu caută acel ceva de care oamenii au nevoie şi nu ezita să îl dăruieşti în mod necondiţionat, iar darurile vor veni la tine negreşit.

Oamenii au nevoie de linişte, înţelegere, sprijin, acceptare şi iubire în toate formele ei; fie de partener şi de părinţi, de copii și prieteni, de natură, de animale. Învaţă-ţi copilul să gândească liber şi creativ. Copiii, sunt unica speranţă ca această lume să devină liberă.

Nu eşti obligat să urmăreşti ştirile care îţi afectează simţămintele, în care interlopii se ucid cu săbii, îşi incendiază casele ori maşinile, îşi răpesc copiii şi se ameninţă cu moartea, dacă cel din tabăra adversă nu îndeplineşte nu ştiu ce preferinţă. Cu riscul de a părea insensibil, ți-o spun: acei oameni sunt liberi să se omoare atât cât vor, apoi să se nască și să se omoare iar.

Tu nu eşti obligat să iei parte la acţiunile lor și să te implici emoțional privind în fiecare zi la televizor. Tu meriţi să îţi trăieşti viaţa aşa cum simţi şi aşa cum ţi-o clădești. Trăieşti aici ca un musafir, într-o lume străină iubirii. Diferită este lumea de natura ta ori de tot ce a cunoscut sufletul tău până astăzi colindând prin Univers. Și nu îţi irosi viaţa încercând să schimbi pe cineva, trăieşte-ţi viaţa ca pe un exemplu pe care ceilalţi îl vor observa şi îl vor imita după plecarea ta.

Dacă cineva vrea să îţi ia tot ori caută să te rănească în felul în care crede el că vei fi rănit, pleacă de la el, rupe-te de acel om şi acele lucruri sau împrejurări, simte liber. Tu nu ai nevoie de nimic, tu eşti orice şi poţi fi totul.

Apoi, oriunde te vei duce lumea se va lumina şi oriunde vei călca în urma paşilor tăi vor creşte flori. Oriunde te vei ascunde iubirea te va găsi, ea va veni lângă tine şi te va ţine în viaţă ca să te bucuri de frumos. Așadar tu învaţă să trăieşti frumos oricum ar fi viaţa ta, fii recunoscător pentru ea.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x