Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci, tu meriţi tot ce e mai bun pe lume măsurându-ți credința dovedită și eforturile depuse.

Învaţă să trăieşti frumos dăruind

Învaţă să trăieşti frumos, pentru tine o faci, tu meriţi tot ce e mai bun pe lume măsurându-ți credința dovedită și eforturile depuse. Învaţă mai întâi cum să priveşti viaţa. Învaţă de la oamenii înţelepţi, căci ei te vor învăţa despre iubire. Fără iubire nu există înţelepciune, doar creduli şi impostori.

Eliberează-te de tipare şi de tot ce este negativ în lume. Îndepărtarea negativismului nu este fugă sau iresponsabilitate, dimpotrivă, este putere. Capacitatea de a renunţa la ceea ce îţi dăunează este putere. Depresia şi stările prăpăstioase nu definesc o minte matură, ci una imatură, care nu a fost încercată.

Oamenii dacă te văd că aduni castane de pe jos, dacă numeri stele plin de veselie ori râzi la serviciu în timp ce îţi faci în mod conștiincios datoria, te consideră imatur, iar cei mai buni la suflet se vor oferi să te sprijine. Însă dacă zaci cu ochii în ecran și scoţi câte un cuvânt o dată la două zile ori eşti dependent de antidepresive, ei te vor considera un om matur, realist, care cunoaşte cu ce se mănâncă viaţa. Aici se produce confuzia.

Mulţi și-au reprimat manifestarea, afișând o atitudine tristă, mimând gesturi care trădează povești dramatice de viață care în realitate nu au avut niciodată loc. Omul modern tânjește după atenție.

Nu ai nimic de împărţit în această lume, nici măcar lumea nu ar trebui să fie împărţită. Ea nu este a nimănui și nu are ceva în ea care să poată fi obţinut de cineva. Atunci când toți luptă ca să obțină tu învaţă să trăieşti frumos dăruind.

Nu te lupta cu cineva pentru iubirea unei femei, acest comportament denotă nebunie. Femeia nu este un obiect care să poată fi obţinut, ea nu este o cană. În schimb o poţi întreba cu cine doreşte să rămână într-o relaţie amoroasă şi de la cine aşteaptă una de prietenie. Femeii i-a fost dăruit dreptul să aleagă, o cană nu poate să aleagă.

Nu te război zeci de ani prin tribunale pentru o bucată de pământ, până ajungi să îți pierzi cumpătul și să ucizi ca un animal, apoi să sfârşeşti în închisoare asemeni unui animal. O bucată de pământ nu poate fi a cuiva iar alta a altcuiva și nu ai cum să o cumperi deoarece în realitate Pământul nu este de vânzare.

Cei care declară că vând sau că achiziționează o bucată de pământ visează cu ochii deschiși vreme de cinsprezece sau douăzeci de ani, apoi sunt treziți brusc, căci sunt nevoiți să plece din lume fără nimic așa cum au venit.

Cea mai mare risipă de timp şi de energie se produce atunci când depui eforturi uriașe pentru a îi impresiona pe oamenii pe care nu îi placi. O parte din tine caută să le demonstreze că eşti mai presus decât ei, în loc să te preocupe fericirea ta.

O cunoștință care locuieşte într-un sat din apropiere de Bacău m-a contactat ca să îmi ceară un sfat în legătură cu marca maşinii pe care și-a propus să o achiziţioneze cu banii pe care i-a obţinut muncind în Spania. Spunea că are de gând să îşi cumpere un BMW 320, fabricat în anul 1995, care are mulţi kilometri parcurși şi un preţ ridicat. Avea dubii, căci urma să îşi cheltuie toată agoniseala.

L-am întrebat dacă îndrăgeşte acel model, dacă poate suporta consumul excesiv de carburant sau suma necesară înscrierii unei maşini cu capacitate cilindrică atât de mare. Răspunsul a fost nu şi că maşina are deja câteva probleme la motor. Îi venise ideea să instaleze o instalație GPL pe ea, care avea să îl coste două mii de lei în plus. Nici măcar nu îi plăcea maşina, dar situaţia nu depindea de el, repeta, tot satul își cumpărase BMW deja.

Să nu crezi despre tine că nu eşti îndeajuns de bun dacă nu eşti aşa cum oamenii preferă, iar din acest motiv ei nu te aprobă. Tu eşti aici ca să îţi faci sufletul fericit, nu ca să câştigi respectul egourilor, să fii plăcut falşilor.

Învaţă să trăieşti frumos

Imaginația îţi oferă puterea necesară să te ridici după fiecare lovitură și să înaintezi în direcția ta, ea te învaţă să trăieşti frumos și liber. Omul care nu creează moare, cel care construieşte rămâne. Caută acel ceva de care oamenii au nevoie şi nu ezita să îl dăruieşti în mod necondiţionat, răsplata se va întoarce la tine negreşit.

Oamenii au nevoie de linişte, înţelegere, sprijin, acceptare şi iubire în toate formele ei, fie de partener şi de părinţi, de copii și prieteni, de natură sau animale. Învaţă-ţi copilul să gândească creativ și liber, el este singura speranţă ca această lume să renască.

Nu eşti obligat să urmăreşti ştirile care îţi afectează simţămintele, în care interlopii se ucid cu săbii, îşi incendiază casele și maşinile, îşi răpesc copiii şi se ameninţă cu moartea. Cu riscul de a părea insensibil o spun: acei oameni sunt liberi să se omoare atât cât vor, apoi să se nască și să se omoare iar.

Nu lua parte la acţiunile lor, privindu-le isprăvile în fiecare zi la televizor. Tu meriţi să trăieşti o viață liniștită și prosperă. Te-ai născut ca un musafir, într-o lume străină iubirii, departe de tot ce a cunoscut sufletul tău până astăzi colindând prin Univers. Pământenii nu își cunosc esența sau faptul că soarele și iubirea sunt tot una. Și nu îţi irosi viaţa încercând să schimbi pe cineva, fii un exemplu pe care ceilalţi îl vor observa şi îl vor imita după plecarea ta.

Dacă cineva vrea să îţi ia tot sau caută să te rănească în felul în care crede el că vei fi rănit pleacă de la el, rupe-te de acel om și acele împrejurări, trăiește liber, în solitudine. Tu nu ai nevoie de nimic, eşti orice şi poţi fi totul.

Oriunde vei fi prezent cu sufletul lumea se va lumina și oriunde vei păși în urma ta va înflori locul. Oriunde te vei ascunde iubirea te va găsi, va veni lângă tine şi te va ţine în viaţă ca să te bucuri de frumos. Învaţă să trăieşti frumos prin oricâte încercări ai trece, fii recunoscător pentru fiecare cruce.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Foto by freepik.com

Subscribe
Notify of

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments