Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea vine atunci când îi construieşti o cale

Fericirea, bucuria, împlinirea, liniştea, numeşte cum doreşti cuvântul în spatele căruia se ascund o mulţime de stări şi emoţii minunate. Ai mai citit aşa ceva? Gândeşti că da, eu te asigur că nu. Pragmatismul este necesar, istețimea a devenit sexi. Fă ceva cu viața ta, eu am început.

Te-ai întrebat vreodată, de ce de cele mai multe ori nu reuşim să ajungem acolo unde ne dorim, de ce nu reuşim să obţinem ceea ce ne aduce fericirea, de ce nu suntem aşa cum ne-am imaginat sau de ce nu putem atinge fericirea? Fiindcă, ceea ce ne dorim să fim nu am fost până astăzi, iar acel ceva pe care dorim să îl obţinem nu l-am mai avut.

Nicio fiinţă nu va dori să fie aşa cum a mai fost. În felul acela a fost deja și cunoaşte experienţa, ea nu mai vede un scop în a o retrăi. De asemenea, odată ce a obţinut un lucru, se va opri din a lupta pentru el, acela a devenit deja al ei și se bucură de el, îl consumă, iar după finalizare va căuta altul şi tot aşa.

Atunci când îţi propui să fii cumva cum nu ai mai fost, de pildă, încrezător, înţelept, bogat sau, plin de faimă, nu ştii cum să procedezi ca să devii astfel. Nu ştii de unde să porneşti, care sunt paşii de urmat ori viteza cu care vei trece de la stabilirea noilor obiective până la reuşită.

Evident, atunci când nu reuşeşti să vezi cu mintea o schemă bine definită a ceea ce vrei să trăieşti ca experienţă în viitorul apropiat, experienţa după care tânjeşti va întârzia să ajungă la tine. Imaginaţia şi desigur intenţia, joacă un rol important în acest proces.

Vrei să faci vlog, să scrii o carte sau să construiești un blog unde să îţi scrii gândurile? Nu vei putea să faci asta, nu vei putea să o faci pentru că nu ştii cum ori de unde să începi. Vei reuşi să te bucuri de experienţă odată ce ți-o vei construi treptat în mintea ta, apoi îi vei da aripi către a deveni o realitate palpabilă.

Exersează când scrii. Rupe zeci de foi. Șterge ce ai scris şi reîncepe să scrii. Imaginează-ţi în fiecare seară că cineva îţi citeşte scrierile şi se emoţionează. Imaginează-ți că reacţionează impresionat la citirea mesajelor tale și apoi te contactează ca să îţi mulţumească și te stimează.

Caută strategii potrivite, de promovare, în funcţie de ceea ce oferi. Contactează persoane care activează în domenii asemănătoare. Dacă te vor refuza sau te vor lua peste picior, devino conştient de motivul care i-a determinat să te trateze în felul acesta. Sunt atât de imaturi încât au impresia că nimeni nu mai are dreptul să se ocupe cu aşa ceva, au observat calitatea conţinutului pe care îl prezinţi sau se tem de concurenţă.

Dă tot ce ai mai bun din tine și nu cere nimic în schimb, fă-o din plăcere ori devotament. Comportă-te ca şi cum nu ai fi făcut nimic de genul realizări remarcabile. Cineva spunea odată că, dacă am scris cărţi de dezvoltare spirituală nu ar trebui să mă amuz uitându-mă la Vacanţa Mare.

Nu condiţiona cititorii să dea like ori să te urmărească în schimbul unui material oferit gratuit. Majoritatea fac asta, ei reuşesc să strângă o listă de abonaţi în timp foarte scurt și totuşi ea nu reprezintă o garanţie a faptului că îţi vor citi cartea sau că vor rămâne pe Pagină. Nu îţi trebuie o sută de mii de abonaţi care nu te citesc, ci o sută care sunt interesaţi de conţinut.

Oamenii sunt programaţi social să cumpere lucruri ieftine chiar dacă nu le plac sau nu le folosesc. Ai o mulţime de lucruri pe care nu le foloseşti și pe care le-ai cumpărat pentru simplu fapt că ţi-au apărut în cale. Dacă nu mă crezi poftim dovada, este unul chiar pe biroul tău. Identifică-l!

Fericirea este o alegere conştientă nicidecum o reacţie automată. De ce e atât de important să faci ceva ca să obţii fericirea ori mai bine zis să revii la ea? Pentru că eşti o fiinţă creatoare, aşa ai fost creat tu ca să fii, iar asta faci din clipa în care te naşti, până mori. Când stai degeaba întreaga zi te plictiseşti, atunci viaţa începe să îşi piardă sensul în viziunea ta. Când creezi te bucuri de creaţia mâinilor tale, te descoperi şi îţi dezvolţi abilităţile, aspiraţiile.

Programează-ţi fericirea, nu te afunda în eşec

Vrei să realizezi vloguri și să motivezi oamenii ori să te faci cunoscut? Imaginează-te cum vorbeşti mulţimii și cum reacţionează ea la ascultarea ideilor tale, exersează-ţi zâmbetul şi expresiile feţei în oglindă. Aşa cum ştii, fericirea nu este ceva gata făcut.

Ai nevoie ca oamenii să simtă că acel ceva pe care îl transmiţi vine din tine, nu din ceea ce ai reţinut citind articole pe internet. Și fii cât mai natural atunci când transmiţi oamenilor faptul că avem nevoie unii de alţii. Ne-am născut într-o lume în care oferim servicii unii altora, avem nevoie să fim apreciaţi pentru ceea ce suntem și ce facem, dacă ne-am transforma într-o planetă de avocaţi, de traineri și antreprenori, de speakeri sau directori, şi nu ar mai exista gunoieri, ne-am sufoca în propriul deşeu cu tot cu imaginea noastră care sunt nevoit să recunosc că vinde.

Concentrează-te pe obiectivul pe care îţi propui să îl atingi, contruieşte-ţi un plan vizual în minte. Dacă îţi este mai uşor pune-l pe hârtie apoi munceşte ca un descreierat ca să îl îndeplineşti. Nu permite perfecțiunii să stea în calea productivității. Căci, bucuria vine din lucrurile mărunte. Fericirea este suma acestor bucurii, care se nasc din lucruri mărunte, în mod repetat.

Un tânăr zicea că nu ai cum să alergi 1000 de kilometri într-un an dacă îţi propui, sunt de acord, nu ai cum. Dar tot el a zis apoi că 1000 de kilometri într-un an înseamnă 83,3 de kilometri pe lună şi 2,68 de kilometri pe zi.

Oamenii nu acordă importanţa necesară puterii imaginaţiei când îşi fixează noi obiective considerând, astfel, că nu este atât de importantă ori că e chiar inutilă, când de fapt imaginaţia reprezintă puterea. Nu îţi dori să fii altcineva, chiar dacă admiri pe bună dreptate persoana respectivă. Cum ar fi arătat lumea sau ce sens ar mai fi avut, dacă toţi oamenii ar fi fost la fel şi ar fi făcut aceleaşi lucruri?

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.