Fericirea, liniștea, împlinirea de sine, numeşte așa cum vrei cuvântul în spatele căruia se ascund o mulţime de emoţii minunate. Ai mai citit aşa ceva? Gândeşti că da, eu te asigur că nu. Pragmatismul este necesar, istețimea a devenit sexi. Fă ceva cu viața ta, eu am început.
Te-ai întrebat vreodată de ce nu reuşești să ajungi acolo unde îți dorești, ce te împiedică să atingi starea la care aspiri și nu ești deloc aşa cum ai visat să fii? Nu reușești din cauză că așa cum îți dorești să devii nu ai mai fost, iar acel ceva pe care dorești să îl obţii nu l-ai mai avut.
Adevărul este că nicio fiinţă nu bate pasul pe loc în ceea ce privește evoluția individuală. Ceea ce a trăit deja nu alege să retrăiască, deoarece cunoaşte experienţa și nu mai vede în ea un scop. În aceeași măsură, odată ce a obţinut un lucru va înceta să mai lupte pentru el. Ea se bucură de el, îl consumă, ca după finalizare să căute altul.
Prin urmare, atunci când îţi propui să fii încrezător, înţelept, bogat și plin de faimă, nu ştii cum să procedezi ca să devii astfel deoarece nu ai mai fost. Tu nu ai idee de unde să începi, care sunt paşii de urmat, nici viteza cu care vei trece de la stabilirea noilor obiective la reuşită.
Dacă nu reuşeşti să vizualizezi mental o schemă bine definită a ceea ce îți propui să trăieşti ca experienţă în viitorul apropiat, experienţa după care tânjeşti va întârzia să ajungă la tine. Imaginaţia şi desigur intenţia ta, joacă un rol important în acest proces.
Vrei să scrii o carte, să faci vlog sau să construiești un blog pe care să îți scrii gândurile sub formă de articole? Nu vei reuși să faci acest lucru căci nu ştii cum să începi. Te vei bucura de experienţă odată ce o vei vizualiza în imaginația ta, ca apoi să îi dai aripi pentru a deveni o realitate palpabilă.
Exersează! Rupe zeci de foi, șterge ce ai scris şi ia-o de la capăt! Imaginează-ţi în fiecare seară că cineva îţi citeşte articolele şi că reacţionează pozitiv, apoi te contactează ca să îţi mulţumească și te stimează. Momentul acela în care îți dorești ceva cu atâta ardoare și totuși nu se împlinește, este cheia care face diferența între învins și învingător. Renunți sau continui? Alegerea este a ta.
Caută strategii de promovare și contactează persoane care activează în domeniu! Dacă te vor privi de sus și vor refuza colaborarea, devino conştient de motivul care i-a determinat să te trateze astfel: ori sunt atât de imaturi încât au impresia că nu mai există tineri talentați și că lor li se cuvine totul, ori au observat calitatea conţinutului pe care îl prezinţi și se tem de concurenţă.
Dăruiește ceea ce ești și nu cere nimic în schimb, fă-o din pasiune și devotament. Comportă-te ca şi cum nu ai realizat nimic remarcabil. Nu condiţiona pe nimeni să îți aprecieze lucrările și să te urmărească. Majoritatea creatorilor de conținut procedează astfel și reuşesc să strângă o listă de abonaţi în timp foarte scurt, totuşi nu au garanţia că ei le vor citi și cumpăra cărțile sau că vor rămâne activi. Nu ai nevoie de un milion de abonaţi care nu te citesc, ci de o mie de suflete sincere interesate de conţinutul tău.
Oamenii sunt programaţi să achiziționeze lucruri ieftine, chiar dacă nu le plac sau nu le folosesc. Ai o mulţime de lucruri pe care le-ai cumpărat pentru simplu fapt că ţi-au apărut în cale. Dacă nu mă crezi poți identifica unul chiar acum, pe biroul tău.
Fericirea este o alegere conştientă, nu o reacţie automată. Motivul pentru care este atât de important ca în viață să faci ceea ce te împlinește este faptul că eşti o fiinţă creatoare. Ai fost creat în așa fel încât să creezi la rândul tău și așa procedezi de când te știi, căci mintea nu se odihnește niciodată. Atunci când trece timpul în zadar te plictiseşti, iar viaţa începe să îşi piardă sensul. Când creezi te bucuri de lucrarea ta, te descoperi şi îţi dezvolţi abilităţile și aspiraţiile.
Programează-ţi fericirea
Vrei să vorbești oamenilor, să îi motivezi și să devii cunoscut? Imaginează-te că vorbeşti în public și că ascultătorii reacţionează pozitiv la auzirea ideilor tale. Exersează în fața unei camere video, fii natural, calm și zâmbitor. Fericirea nu este ceva gata făcut.
Ai nevoie să transmiți oamenilor sentimentul că învățătura ta vine din interiorul tău, nu din ceea ce ai reţinut citind pe internet. În viața trăită pe Pământ avem nevoie unii de alţii, niciunul nu este dator celuilalt. Suntem o comunitate strânsă care se susține pe ea însăși, iar meritul este al tuturor.
Dacă ne-am transforma într-o societate de avocaţi, directori sau antreprenori, şi nu ar mai exista gunoieri, ne-am sufoca în propriul deşeu, cu tot cu imaginea noastră despre care sunt nevoit să recunosc că vinde.
Concentrează-te pe obiectivul pe care îţi propui să îl atingi, vizualizează-l în imaginația ta, fă ce ai tu de făcut. Dacă îţi este mai uşor pune-l pe hârtie, apoi munceşte ca un descreierat ca să îl îndeplineşti. Nu permite perfecțiunii să stea în calea productivității. Bucuria vine din lucrurile mărunte, fericirea este suma acestor bucurii, care se nasc din lucruri mărunte în mod repetat.
Spunea cineva că nu ai cum să alergi o mie de kilometri într-un an dacă îţi propui. Sunt de acord, nu ai cum, e prea mult. Tot el a spus mai târziu că o mie de kilometri într-un an înseamnă 83,3 de kilometri pe lună şi 2,68 de kilometri pe zi. Analizată astfel sarcina nu mai pare atât de înspăimântătoare.
Oamenii nu dau importanţă imaginaţiei atunci când îşi fixează noi obiective, considerând că nu este utilă, și se pierd în viitor în loc să revină cu picioarele în prezent. În realitate secretul succesului este imaginaţia, de acolo pleacă toate lucrurile. Nu îţi dori să fii altcineva, chiar dacă admiri pe bună dreptate persoana respectivă. Cum ar fi arătat lumea sau ce sens ar mai fi avut, dacă toţi oamenii ar fi fost la fel şi ar fi făcut aceleaşi lucruri?