Lecţie de viaţă, sfaturi de viaţă, soluţii pentru o viaţă mai bună sau o lectură spirituală motivaţională.

Lecţie de viaţă, sfaturi şi motivaţie

Lecţie de viaţă, sfaturi de viaţă, soluţii pentru o viaţă mai bună sau o lectură spirituală motivaţională. Poți numi așa cum dorești articolul pe care urmează să îl citeşti și apoi lasă-mi un comentariu pe Facebook. Între timp am depășit un milion de accesări, din acest motiv vreau să îți mulțumesc, sunt onorat.

Apropie-te de natură şi uneşte-te cu ea atunci când cugeţi sau când meditezi. Și astfel vei deveni una cu tot ceea ce cunoşti tu că există iar iubirea pe care o transmiţi se va întoarce către tine sub diferite forme mai târziu. Din pricina descurajărilor primite în mod repetat ai uitat că nu eşti un simplu om. Dar chiar dacă eşti un simplu om, în realitate omul este mai mult decât ai fost învăţat că este sau că ar putea deveni.

Tu zbori prin văzduh, prin lumi și în ceruri și cauţi furtuni pe care alergi să le potoleşti. Trăirile tale servesc scopului tău cel mai înalt și al celor din jurul tău. De multe ori o despărţire traumatizantă este un pas uriaş făcut chiar înspre înainte, cu toate că realitatea primitivă pe care reuşeşti să o percepi cu mintea se dovedeşte a fi sfâşietoare. Cu toții suntem răpuși de această lecţie de viaţă ce dă semne că nu se mai termină.

Pluteşti deasupra munţilor cu o viteză ameţitoare, simţi stropii de ploaie cum îţi alină pielea, te bucuri de senzaţiile pe care ţi le oferă peisajul și devii una cu el. Și cine te mai poate răni dacă tot ceea ce există eşti doar tu?

Aşa cum iubeşti pruncul care a ieşit din tine, tot aşa simţi astăzi pentru toţi oamenii. Pentru că toţi au ieşit din unul cu ceva timp înaintea ta. Singura diferenţă este că unii, au ajuns la capăt, alţii sunt în stare să ucidă pentru locurile de pe urmă. Chiar și exemplele negative devin o lecţie de viaţă, atunci când ştii să priveşti lumea. Ele îţi arată calea care nu trebuie urmată, ca propria ta viaţă să devină o lecţie de viaţă pentru ceilalți.

Tot ce ţi-ai imaginat şi dorit sau ales înainte să te naşti aici, acum trăieşti cu mintea. Dificultatea constă în faptul că ai uitat să te bucuri. Nimic nu se petrece la întâmplare, tu eşti magicianul care mişcă universul tău, cel care îl poate colora şi pe cel din afara sa. Dumnezeu te ascultă și e fidel cererilor tale, cu toate acestea nu toţi deţin puterea de a cere și a îşi materializa dorinţele. Alţii nici nu ştiu să ceară ori nu cunosc această opţiune.

Atunci când îți dorești ceva comportă-te ca şi cum l-ai fi primit deja, iar el va ajunge la tine prin diferite mijloace. În felul acesta îţi construieşti experienţa de a avea sau de a trăi acea experienţă. Isus a spus-o atât de frumos.

Există oameni care au şi nu simt că au şi oameni care nu au, dar care simt că au atât cât le e necesar. Fii unul dintre acei oameni despre care îţi vorbesc şi îţi vei găsi liniştea. Iar liniştea vine odată cu fericirea, însoţite de bucuria care se naşte din cele mai neînsemnate lucruri.

Priveşte la o floare ori urmăreşte un fluture. Fluturele este liber să zboare peste tot şi zboară, floarea se simte la fel de liberă chiar dacă încă nu poate zbura, însă găzduieşte cu toată dragostea fluturele care poposeşte pe petalele ei.

Viaţa nu înseamnă doar fugă spre o stare de bine, mă duc aici sau acolo, undeva unde să fiu iubit și să nu iubesc pe nimeni. Viaţa nu înseamnă doar să ai bani sau să fii mai tare decât altul. Ea este mai degrabă o provocare de a ierta decât a alerga întreaga viaţă pentru a îţi face dreptate, considerând astfel că ai fost modelat în mod corect pentru a condamna tot ceea ce este incorect.

Există oameni care vor să intre în vorbă cu tine fiindcă te admiră. Însă tu nu crezi acest lucru, te împotriveşti şi ucizi orice oportunitate de sinceritate, crezând că te aperi sau că ştii mai bine. În realitate, nu ştii nimic şi nu permiţi nici vieţii să te înveţe, tu refuzi să trăieşti ca nu cumva să fii rănit. Totuși, rană mai adâncă decât frica de a trăi nu există, încă nu s-a inventat.

Lecţie de viaţă şi spiritualitate

Viaţa e bucuria inocentă pe care o simţeai atunci când erai copil. Entuziasmul de a te juca fără a urmări un scop pur şi simplu te determina să te joci din plăcere. O altfel de plăcere, aceea care a fost înlocuită pe parcurs cu satisfacţia de a avea ceea ce altuia îi lipseşte. Iată altă lecţie de viaţă care te-ar putea inspira.

Iubirea dintre un bărbat şi o femeie nu înseamnă sună-mă de zece ori pe zi, căci, dacă nu mă suni o zi, înseamnă că nu mă iubeşti sau că nu ţii la mine. Iubirea nu înseamnă obsesie şi apartenenţă, ea nu e posesivitate şi cu siguranţă nu reprezintă un obicei, o regulă ori vreo tradiţie.

Există soţi care s-au despărţit din cauza unei periuţe de dinţi. El îşi uita periuţa în fiecare zi pe chiuvetă. Ea o aşeza în suportul ei. Și totuși, nu i-a atras niciodată atenţia de frică să nu dăuneze relaţiei cu nemulţumirea. După doi ani bărbatul a fost găsit înjunghiat, cu circa treizeci de lovituri de cuţit, având în mână un bilet pe care soţia îi scrisese:

– Tu nu m-ai iubit niciodată, eu te voi iubi mereu.

Iubiţilor, căutaţi să vă cunoaşteţi ori să vă acceptaţi pe voi înșivă, înainte de a intra într-o relaţie şi a fi obligaţi să îi acceptaţi pe ceilalți. Fiţi compleţi, înainte să vă împreunaţi cu cineva. Nu vă grăbiţi să căutaţi completarea. Apariţia unui partener în viaţa ta nu este o completare a ta, este un bonus pentru tine, tu eşti perfect şi fără să ţi-o confirme periodic cineva.

Viaţa nu înseamnă doar confuzie ori suferinţă, este cu totul altceva. Ea nu a fost construită să fie doar atât de puţin iar lucrurile nu vor rămâne astfel pentru totdeauna. Dragostea nu te condamnă să trudeşti pentru ea, ea lucrează în serviciul celor pe care îi iubeşte.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lidia Marian
10 iulie 2016 21:30

E minunat !Multumesc.te citesc mereu cu fascinatie.esti mereu o lectie noua in dezvoltarea mea personala.