Universul şi prostia

Prin intermediul articolului de astăzi, am ales să descriu universul şi prostia. Da, voi începe cu un adevăr de o anvergură cel puţin astronomică. Nimeni nu te poate învăţa ce e bine ori ce e rău pentru tine, sau ce e bine ori ce e mai puţin bine pentru ceilalţi. Istoria şi, indubitabil, experienţa, ne-au confirmat acest lucru. Că unii refuză să o recunoască, este doar problema lor.

Nimeni din această lume nu îţi poate spune ce este viaţa sau care este scopul acesteia. Tot ceea ce a învăţat un preot, un profesor ori un politician, este din lume. Cu toate că ceea ce a învăţat un preot, un profesor ori un politician exista până acum în lume şi totuşi lumea arată astfel, nu este dificil să ne dăm seama că ce au fost învăţaţi este nimic, nu duce nicăieri, nu aduce nimic bun umanităţii aşa cum nu a adus nici înainte ca ei să se fi născut. Dacă şi tu simţi la fel te aştept pe Facebook!

Absolut tot ceea ce societatea promovează sau susţine este pe dos, merge în direcţia opusă ori a fost înţeles greşit. Folosesc des această expresie, dar ea nu este doar o expresie, nu este vreun argument conspiraţional! Este o dovadă vie care poate fi analizată cu amănuntul.

După patruzeci de zile de vară înăbuşitoare, la 39/40 de grade celsius, când oraşele mai au puţin şi se sufocă, când bătrânilor li se face rău în autobuz şi leşină pe trotuare, când recoltele sunt pe jumătate risipite iar râurile sunt secate, când bolile sunt în floare iar locuitorii sunt lipsiţi de orice urmă de Speranţă, de entuziasm sau de energie, însă, situaţia se îmbunătăţeşte şi apar norii, ca să ne ferească de arşiţă, să ne răcorească sau să ne îmbogăţească, oamenii spun că se strică vremea, că timpul se înrăutăţeşte, iar televizorul ne atenţionează să nu ieşim din case, asigurându-ne că ne-a pregătit programe de calitate.

Cel menţionat nu este un exemplu prost şi lipsit de valoare, este un set de valori după care generaţiile viitoare şi-ar putea mula vieţile. Au făcut-o, e absolut incredibil!

Universul şi prostia la nutriţionişti

Florile de ceai de tei cad din copaci, sunt călcate în picioare pe trotuarele Bucureştiului, apoi, sunt măturate şi adunate în containere ca drept gunoi. Singura diferenţă dintre florile de tei gratuite care cresc în copaci şi cele pentru care oamenii plătesc zece lei pe zece plicuri, e că acestea din urmă sunt îndulcite artificial, conservate sau colorate chimic.

Zi de zi apar tot felul de nutriţionişti, care te îndeamnă să consumi produse care nu conţin zahăr, cu scopul de a îşi vinde produsele. Totuşi produsele care nu conţin zahăr sunt îndulcite cu ajutorul substanţelor ca zaharină ori aspartam. Zahărul este natural. El nu vine de pe Marte! Dacă aş fi fost atras de domeniu aş fi scris o carte cu titlul: „Zahărul vine de pe Marte, sorbitolul, lactitolul ori maltitolul vin de pe Venus“. Tu ce alegi să mănânci?

Iubesc tinerii care aleargă în fiecare zi pentru sănătatea lor. Aş da orice să pot să alerg măcar un sfert faţă de cât de mult aleargă ei. Păcat că trei sferturi dintre ei nu îşi antrenează şi mintea, ci doar trupul.

Universul şi prostia prin societate

Societatea modernă îl loveşte pe cel căzut, dar îl menajează pe acela care este deja sus. Oamenii care nu îşi pot plăti dările la timp, sunt taxaţi în plus, sunt penalizaţi periodic şi condamnaţi în loc să fie sprijiniţi ori pur şi simplu iertaţi de datorie. Nu cred că ai simţit intensitatea cu care am scris ultimul rând; băi, am spus iertaţi de datorie şi atât! Pe orice planetă sănătoasă din întregul Univers se procedează aşa, mai puţin pe Pământ unde încă guvernează prostia din nu ştiu ce rahat de motive.

Aici, oamenii înstăriţi sunt scutiţi de taxe. Ei sunt încurajaţi, apoi primesc periodic oferte cu noi oportunităţi de afaceri, pentru a îşi tripla profitul. Ei bine, numai o minte bolnavă poate proteja un astfel de sistem nesănătos! Ţine-te bine, acum vine descurajarea totală! Trei sferturi dintre locuitorii de pe Pământ, inclusiv cei strâmtoraţi, consideră că aşa este corect şi drept. Ceee ? ?  ?

O astfel de tragedie nu a prins viaţă deoarece aşa gândesc oamenii, nici pentru că rasa umană ar putea fi una animală, care nu se ridică cu mult deasupra soiurilor de primitive, aşa cum crede şi declară majoritatea. Ea se întâmplă pentru că aşa li s-a impus oamenilor să gândească, iar ei au executat.

Gândirea critică, cu beneficiile ei

De curând, am primit o vizită de la o cunoştinţă stabilită în Israel. Ei bine „constituţia“ morală a unui sistem de oameni sănătoşi care merge, îi graţiază de taxe pe cei nevoiaşi. Mai mult, îi susţine financiar, fără condiţionări drastice. Poate să pară destul de ciudat pentru tine fiindcă nu ştii aceste lucruri, dar, economia lor creşte, rata criminalităţii scade, iar societatea prosperă. Apoi celelalte state (mai puţin prospere) se revoltă în loc ca pur şi simplu să urmeze exemplul comunităţilor care chiar Funcţionează. Totuşi, nu se vrea nu este acelaşi lucru cu nu se poate, din nefericire.

Am teminat de vizualizat un sait de ştiri şi publicaţii pe care l-am accesat din pricina unui titlu extrem de prost. Din nefericire, am ajuns la categoria „cultură şi educaţie“, am citit primele titluri din pagină dar imediat am ieşit. În continuare voi cita câteva titluri, cu scopul de a expune Nivelul percepţiei a culturii şi a educaţiei promovate.

Tradiţii şi superstiţii de la ortodocşi, Miron Cosma iese în stradă, Actorul cutare a murit, Un elev de la Colegiul Leonida a primit un laptop, Perle de la bac (partea întâi), De ce refuză biserica să îl canonizeze pe sfântul etc, şi Perle de la bac (partea a doua şi a treia). Bine mă, unde dracu’ e cultura sau educaţia?

Din acest motiv, Gândirea critică este de aur pentru omenire, chiar dacă majoritatea susţinătorilor de concepte învechite zbiară că a venit antihristul. Linişteşte-te, la fel ca în orice proces de renovare, mai întâi este nevoie să dărâmăm vechiul ca să facem loc Noului şi să clădim omenirea pentru a doua oară. Albert Einstein spunea că două lucruri sunt infinite în lume, universul şi prostia umană. Dar de primul nu putem fi încă siguri.

„Guvernele îţi oferă minciuni materiale, biserica minciuni spirituale,
iar tu rămâi cu ochii în ziar la nişte femei goale“.
Sişu Tudor

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
19 iulie 2015 10:48

De la Einstein la Sișu! Faina analogia! Lumea este defecta si uitandu-te asa la ea, parca intelegi de ce oamenii vor in esenta lor sa vina un sfarsit al tuturor. Chiar daca constiinta lor nu vrea sa moara, cealalta parte din ei vrea sa se termine, eventual sa mai incerce o data, cu o alta ocazie noua. Nu pot sa imi explic altfel, de ce cei punctati de tine mai sus, cred intrun sfarsit al lumii, il simt ca se apropie, oarecum cerceteaza in detaliu cum anume va veni. Spiritul lor vrea sa incheie povestea personala, vrea sa se intoarca… Read more »