Cel mai preţios lucru din lume e să visezi, iar mai târziu să faci tot ce îţi stă în putere pentru a îţi atinge obiectivele.

Cel mai preţios lucru din lume e iubirea

Cel mai preţios lucru din lume e să visezi, iar mai târziu să faci tot ce îţi stă în putere pentru a îţi atinge obiectivele. Acceptă toate evenimentele care se îndreaptă către tine, devino conştient de faptul că fiecare trăire vine însoţită de un scop. Reacţionează aşa cum știi tu cel mai bine, întrece-te pe tine!

Eu nu îți cer să fii bun ci îți cer să fii tu însuți, căci bunătatea a fost sădită în fiecare om. Dar majoritatea activităților lumești te fac să uiți cine ești. Autovinovățirea instalată atent în conștientul tău inferior este cel mai puternic factor care îţi afectează creșterea. Ea se hrănește cu încrederea ta în tine şi te consumă precum rugina erodează fierul.

În viață, ca să îți găsești sensul și apoi să îți menții echilibrul, ai nevoie să cunoști binele și răul. Echilibrul e cel mai prețios lucru pe care îl poți întreprinde. Nu te lăsa clătinat de orice persoană pregătită să arunce cu noroi în oricine. Sensul vieții ești tu și Cheia fericirii este la tine. Iubirea este natura, trupul este mecanismul prin intermediul căruia atingi lumea cu inima, oamenii sunt florile pe care ai venit aici să le uzi.

Eşti în pijamale. Te-ai trezit în faţa unui şemineu uriaş, care arde într-un ritm fermecător, și asculţi lemnele pocnind. Te afli într-o cameră necunoscută și stai pe o canapea confortabilă. Ai un brad împodobit în dreapta cum priveşti, în stânga se vede o fereastră mică. Închide pagina de Facebook. Concentrează-te! Ești pe cale să faci cunoștință cu cel mai prețios lucru din lume, cu cea mai sfântă clipă și cel mai de scump moment.

E seară și a început să ningă. Pe marginile geamului se aşează fulgi de mărimea unor mingi de ping pong. Milioane au început să cadă încet iar totul s-a albit parcă în câteva secunde. Vezi brazii cum se leagănă uşor, îţi dai seama că te afli într-o zonă de munte, linişte. Și nu zărești nicio casă în jurul celei în care te afli acum. În braţele tale doarme ghemuită o fetiţă de cinci ani, iar, alături, cu capul la pieptul tău, stă persoana care i-a dat viaţă.

Stop, opreşte-mă din vis sau lasă-mă acolo! Nu am pentru ce să mă mai întorc, nimic din ce am trăit în cei douăzeci şi opt de ani nu se compară cu o secundă din visul meu. Dar cu un minut? Aceasta e povestea Albei, cel mai preţios lucru din lume și din viaţa fiecărui om.

Poate nu m-am exprimat îndeajuns de clar, încât să pătrunzi în povestea mea. Uite-ne papucii îmblăniţi lângă sobă! Sunt trei perechi. Unii mari, în mijloc sunt cei mijloci, iar cei mici la capăt. Sunt două perechi de mănuşi şi o căciulă puse la uscat. Cu siguranţă ne-am jucat cu zăpadă în marea parte a zilei.

Evident, dacă mi-ar sta în putere nu i-aş mai da drumul din braţe Albei vreodată, doarme atât de liniştită. O mângâi neîncetat pe a ei mamă de parcă aş mângâia-o pentru ultima dată. Nu mă mai satur să îi ating părul ondulat şi să îi sărut mâinile delicate sau pielea fină. Sunt îndrăgostit de amândouă şi iubesc acest moment, atât cât reuşesc eu de tare. Încerc să scriu cât mai silenţios ca să nu trezesc pe cineva. Citiţi şi voi în şoaptă, să nu îmi tulburați fericirea.

Ați ghicit, stau cu telefonul în mână deoarece încerc să salvez astfel de clipe pe care vreau să le port cu mine peste tot. Îmi imaginez cum citiţi acum cuvintele mele și, pentru asta încep să lăcrimez, aş vrea să simţiţi totul. Eu nu pot să adorm, sunt prea ocupat să visez. Dacă nu aş mai visa cine ar îmbrăţişa iubirea care îmi doarme în poală?

–  Te iubesc, rostesc cu voce tare. Aş vrea ca această seară să nu se termine niciodată.

Experimentez cea mai sublimă emoţie a celei mai înalte minţi, cea mai mare minte preţuieşte cele mai mici clipe și cele mai mici clipe sunt cele mai importante secunde din viaţa unui om. Uneori gândesc că cel mai important lucru din lume este imaginaţia.

Cel mai preţios lucru din lume

Aici nu există responsabilităţi sau obligaţii, există alegeri, sacrificii şi răsplată. Există satisfacţia și entuziasmul care provin din dragoste. Există raţiunea care provine din dragoste şi raţiunea care provine din afara ei.

Dragostea şi Raţiunea nu se exclud una pe cealaltă, ele nu se pot măsura ca elemente paralele. Căci una este Sursa iar cealaltă este unealta cu ajutorul căreia ne întoarcem privirile către Sursă. Prin Raţiune poţi să descoperi, apoi să înţelegi Dragostea, însă odată ce devii Dragoste nu mai poţi vedea ceea ce nu este Dragoste. Ceea ce nu e Dragoste în realitate nu există.

Există viaţa pe care o cinstim, aceea pentru care ne trezim dimineaţa. Există o iubire pentru oameni, care, stă peste capacitatea de înţelegere a minţii omeneşti. Şi niciun cuvânt citit, rostit și gândit, şi nicio lacrimă nu vor fi în zadar, toate ramân scrise undeva, ca să ştiţi prin câte aţi trecut şi pe unde aţi călătorit.

Eforturile ca să nu adorm acum sunt uriaşe, însă dacă m-aş opri din scris tu nu ai mai avea ce să citeşti şi nu aş mai putea să te inspir. Focul arde mocnit şi dă semne că urmează să se stingă. Mă ridic uşor, apuc câteva lemne ca să le pun pe foc, iau pătura în mână ca să îmi învelesc comoara dar scap telefonul din mână.

Alba s-a trezit și pentru o secundă parcă s-a uitat la mine. Totul a fost doar un vis, eu nu am fost niciodată acolo cu trupul. Atunci când Alba s-a trezit eram demult pe scaunul biroului meu, în faţa laptopului, la mine în casă, de unul singur. Cu toate acestea ea mă strigă în fiecare noapte în vis cu vocea blândă. Şi am să le ofer cu mintea căldura de care au nevoie până când voi reuşi să ajung la ele şi să nu mai plec niciodată. Mulţi dintre voi sunteţi acasă însă de cele mai multe ori uitaţi să vă iubiţi.

Când recomanzi materialele mele nu mă ajuți pe mine, nu te ajuți pe tine, îi ajuți pe cei ce au nevoie de ajutor însă nu știu unde să îl caute. Simte liber.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Ştii că eşti îndrăgostit când nu mai poţi adormi căci realitatea, este, în sfârşit, mai frumoasă decât visul.
Theodor Seuss

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Comandă cărți Comandă cărți
Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.