Cel mai preţios lucru din lume

Cel mai preţios lucru din lume

Cel mai preţios lucru din lume

Cel mai preţios lucru din lume este să visezi și apoi să faci tot ce îţi stă în putere pentru a îţi atinge obiectivele. Acceptă toate evenimentele care se îndreaptă către tine. Devino conştient că fiecare trăire vine însoţită de un scop. Reacţionează aşa cum poţi tu cel mai bine. Întrece-te pe tine!

Eu nu îți cer să fii bun, îți cer să fii tu însuți, bunătatea a fost sădită în fiecare om. Însă, majoritatea activităților lumești te fac să uiți cine ești. Regretul şi vinovăţia sunt cei mai puternici factori care îţi afectează dezvoltarea. Ele se hrănesc cu încrederea ta în tine şi te consumă aşa cum rugina erodează fierul. Începem!

Eşti în pijamale, te-ai trezit în faţa unui şemineu uriaş, care arde într-un ritm fermecător. Acum asculţi lemnele pocnind. Te afli într-o cameră necunoscută, şezând pe o canapea confortabilă. Ai un brad împodobit în stânga cum priveşti, iar în dreapta este o fereastră mică. Închide pagina de Facebook şi concentrează-te aici!

E seară, e amurg şi a început să ningă. Pe marginile geamului se aşează fulgi de mărimea unor mingi de ping pong. Milioane au început să cadă încet iar totul s-a albit parcă în câteva secunde. Vezi brazii cum se leagănă uşor şi îţi dai seama că te afli într-o zonă de munte. E linişte, nu zărești nicio casă în jurul celei în care te afli acum. În braţele tale doarme ghemuită o fetiţă de cinci ani, iar alături, cu capul la pieptul tău, stă persoana care i-a dat viaţă.

Stop, opreşte-mă din vis ori lasă-mă acolo! Nu am pentru ce să mă mai întorc aici, nimic din ce am trăit în cei douăzeci şi opt de ani nu se compară cu o secundă din visul meu, dar cu un minut? Aceasta e povestea Albei, cel mai preţios lucru din lume sau din viaţa unui om.

Poate că nu m-am exprimat îndeajuns de clar ori de potrivit încât să pătrunzi în povestea mea. Uite-ne papucii îmblăniţi lângă sobă! Sunt trei perechi, unii mari, în mijloc sunt cei mijloci și cei mici la capăt. Văd nişte mănuşi şi o căciulă puse la uscat. Cu siguranţă s-a jucat cu zăpadă în marea parte a zilei.

Of, dacă mi-ar sta în putere nu i-aş mai da drumul din braţe Albei niciodată, doarme atât de liniştită. O mângâi neîncetat pe a ei mamă de parcă aş mângâia-o pentru ultima dată. Nu mă mai satur să îi ating părul ondulat şi să îi sărut mâinile delicate sau pielea fină. Sunt îndrăgostit de amândouă şi iubesc acest moment cât reuşesc eu de tare. Încerc să scriu cât mai silenţios, ca să nu trezesc pe cineva. Citiţi şi voi în şoaptă ca să nu îmi daţi planurile peste cap.

Ați ghicit, eu stau cu telefonul în mână deoarece încerc să salvez astfel de clipe ca să le port cu mine peste tot. Îmi imaginez cum citiţi cuvintele pe care le scriu și pentru asta încep să lăcrimez. Aş vrea să simţiţi totul. Eu nu pot să adorm fiindcă sunt prea ocupat să visez. Dacă nu aş mai visa cine ar mai îmbrăţişa iubirea care îmi doarme în poală?

Te iubesc, rostesc cu voce tare. Aş vrea ca această seară să nu se termine niciodată. Experimentez cea mai sublimă emoţie a celei mai înalte minţi. Cea mai mare minte preţuieşte cele mai mici clipe, iar cele mai scurte clipe sunt cele mai importante secunde din viaţa unui om. Poate cel mai important lucru din lume e imaginaţia!

Nu există responsabilităţi ori obligaţii, există alegeri, sacrificii şi răsplată. Există satisfacţia și entuziasmul care provin din dragoste. Există raţiunea care provine din dragoste şi raţiunea care provine din afara ei.

Cel mai preţios lucru din lume e dragostea

Dragostea şi raţiunea nu se exclud una pe cealaltă, nu se pot măsura ca elemente paralele. Una este sursa iar cealaltă este unealta cu ajutorul căreia ne întoarcem privirile către sursă. Prin raţiune poţi să descoperi ori să înţelegi dragostea. Dar odată ce devii dragoste nu mai poţi vedea ceea ce nu este dragoste. Ceea ce nu este dragoste în realitate nu există.

Există viaţa pe care o cinstim şi pentru care ne trezim dimineaţa. Există o iubire pentru oameni care stă peste capacitatea de înţelegere a minţii omeneşti. Şi niciun cuvânt citit, rostit sau gândit, şi nicio lacrimă nu vor fi în zadar. Toate ramân scrise undeva, ca să ştiţi prin ce aţi trecut şi pe unde aţi călătorit.

Eforturile ca să nu adorm acum sunt uriaşe, însă dacă m-aş opri din scris tu nu ai mai avea ce să citeşti şi nu aş mai putea să te inspir. Focul arde mocnit şi dă semne că urmează să se stingă. Mă ridic uşor, apuc câteva lemne ca să le pun pe foc, iau pătura în mână ca să îmi învelesc comoara dar scap telefonul din mână…

Alba s-a trezit şi pentru o secundă parcă s-a uitat la mine. Of, totul a fost doar un vis, eu nu am fost niciodată acolo cu trupul. Atunci când Alba s-a trezit eram de mult pe scaunul biroului meu, în faţa laptopului, la mine în casă, de unul singur. Cu toate astea ea mă strigă în fiecare noapte în vis cu vocea blândă. Şi am să le ofer cu mintea căldura de care au nevoie, până când voi reuşi să ajung la ele şi să nu mai plec niciodată. Mulţi dintre voi sunteţi deja acasă, dar de cele mai multe ori uitaţi să vă iubiţi.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Ştii că eşti îndrăgostit atunci când nu mai poţi adormi pentru că realitatea este,
în sfârşit, mai frumoasă decât visul“.
Theodor Seuss

Un gând pentru “Cel mai preţios lucru din lume

Lasă un răspuns