abundenţă şi iubire

Abundenţă şi iubire, împlinire şi succes

Abundenţă şi iubire, cu toţii cunoaştem că acestea înseamnă mai mult decât o listă de cuvinte siropoase şi aşezate pe hârtie. Cu toate astea iubirea rămâne un simplu cuvânt până atunci când începi să o trăieşti, nu doar să o citeşti. Acum vreau să te concentrezi doar aici, închide celelalte pagini. Dacă trişezi pe tine te vei păcăli. Sunt recunoscător că mă urmăreşti pe Instagram sau pe Facebook.

Nu ai nevoie să faci ceva în plus ca să iubeşti. Ar fi bine doar să eviţi să îi răneşti pe ceilalţi şi i-ai iubit deja. Nu este necesar să te concentrezi pe aceasta, odată ce descoperi adevăratul tu din interiorul tău, nu te mai poţi preface că îţi urăşti co-participanţii la viaţă. O floare nu urăşte altă floare, ea se bucură că împreună cu ele formează un câmp de flori. Aminteşte-ţi cuvintele mele de fiecare dată când devii gelos sau invidios.

Nu ai nevoie să oferi bani ori hrană unui nevoiaş pentru a demonstra că ajuţi şi că respecţi umanitatea. Ar fi bine să încetezi să îi mai limitezi dreptul la hrană şi l-ai iubit deja. Cu toate că ei trăiesc pe străzi și tu în casă, că tu le duci mâncare iar ei îţi mulţumesc, se află aici ca să te ajute şi tu nu ştii.

Nu ai nevoie să încurajezi o persoană la care ţii lăudând-o, e necesar să nu mai rosteşti lucruri neadevărate despre ea, în mod direct sau fără ca ea să ştie, şi deja ai iubit-o. Tot ceea ce pleacă de la tine se întoarce ca să te rănească sau să te salute, după caz. Aşadar tu ai fost de acord cu aceasta cândva şi nimic nu se întâmplă în defavoarea ta, ci totul este despre tine şi vine la tine cu abundenţă şi iubire, pentru împlinire şi succes.

Tu nu ai nevoie să îndrăgeşti toate animalele pe care le întâlneşti în drum, mai ales pe acelea ale căror stăpâni este altcineva decât tine. Tot ce ar fi bine să faci este să încetezi să le mai ignori şi deja le-ai iubit.

Nu îmi oferi aprecieri ori comentarii frumoase la postări ca să îmi arăţi că mă iubeşti, citeşte pentru tine, fără să te vadă cineva, iar în felul acesta m-ai iubit deja. Fii sigur că am nevoie de iubirea ta. Iată câteva sfaturi pentru abundenţă şi iubire.

Descarcă-ţi gunoiul menajer lângă un copac mai degrabă decât să îl tai, iar astfel, să te lipseşti de oxigen şi ai iubit natura. Ceea ce elimini tu e hrană pentru el iar deşeul eliminat de el este chiar aerul pe care îl respiri.

Nu îţi îndemna copilul să traverseze strada în mod corect într-o societate al cărei sistem s-a dovedit a fi bolnav mai degrabă decât incorect. Învaţă-l să fie atent şi atunci când ar fi corect să poată traversa. Așa l-ai iubit deja. Fii sigur că are nevoie de protecţia ta.

Într-o zi un grup de elevi împreună cu a lor învăţătoare s-a angajat într-o traversare corectă, prin spaţiul destinat pietonilor. Imediat, un autobuz care circula la fel de corect a rămas fără sistemul de frânare. Câţi copii crezi că au mai rămas în viaţă? Îţi spun eu câți, niciunul.

Shakespeare spunea că oamenii iubesc ploaia dar folosesc umbrela ca să nu se ude. Iubesc soarele dar totuşi caută umbra atunci când el îi încălzeşte. Oamenii iubesc vântul însă închid ferestrele ca să nu fie curent. De aceea le este teamă când cineva le spune te iubesc. Eu vă spun că a iubi pe cineva fără ca să fii iubit înapoi nu este o dramă. A nu iubi niciodată de teamă că nu vei fi iubit reprezintă cea mai cumplită dramă.

Nu toţi cei care îţi promit abundenţă şi iubire sau împlinire şi succes în schimbul unui bilet în valoare de 180 de lei la un workshop, au şi ceva real de oferit. Sunt convins că vei pleca de acolo la fel cum te-ai dus. Totuși gazda îşi va încheia seara mai plină de abundenţă şi iubire sau împlinire și succes, decât a venit.

Piedici morale împotriva creării realităţii

Fericirea nu se poate cumpăra cu bani. Şi totuşi odată ce devii fericit te poţi îmbogăţi. Fericirea nu se obţine şi nici nu se devine, ea se hrăneşte cu adevăr ca să crească în tine. Fiindcă într-o lume construită pe minciună adevărul e soluţia. O haină cu noroi nu se poate curăţa tot cu noroi. Fericirea este simplitate și împlinire de sine.

În funcţie de convingerile tale, îţi construieşti realitatea. Dacă crezi că Dumnezeu vrea să fii sărac sau să suferi, ca astfel să obţii milă sau întâietate înaintea Sa, eşti o victimă. În realitate aceasta au dorit unii oameni ca tu să crezi, pentru a se bucura de autoritate pe nedrept. Tu ai dori ca al tău copil să sufere sau să fie sărac? Dacă da, de ce?

Știu că acum gândești: „Mulți te îndeamnă să te iubești și să te prețuiești, însă, cum rămâne cu cămila prin urechile acului şi cu bogatul în Împărăţia lui Dumnezeu? Căci rămănând vorba între noi nici cei mai buni traineri nu au găsit o explicaţie îndeajuns de convingătoare pentru noi“.

Pilda cu bogatul care nu poate intra în Împărăţia lui Dumnezeu este mai simplă decât crezi. Te naşti gol, îţi trăieşti experienţa şi apoi pleci la fel cum ai venit. Însă dacă îţi vei lipi inima de bogăţiile lumeşti mai degrabă decât să te foloseşti de ele ca să îţi trăieşti experienţa, atunci nu a sosit timpul să pleci. Tu nu poţi să treci mai departe fiindcă nu ai promovat examenul. Posesiile nu ţi se vor lua împotriva voinţei tale. Dumnezeu nu alege în locul tău ci caută să facă posibile alegerile celui pe care îl iubeşte.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Fericirea este singurul lucru care nu se poate consuma.
Dacă era de mâncare, o mâncau alţii până la mine şi la tine.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments