spiritualitate

Spiritualitate pe internet, o afacere profitabilă

Spiritualitate pe internet e subiectul despre care am hotărât să scriu un articol răutăcios, dar necesar. Voi începe cu afirmaţia, înţelepciunea se oferă gratis dar, nu o ia nimeni, minciuna se vinde scump și o cumpără toţi. Ce vorbă am putut să rostesc, acum, în vreme ce servesc cafeaua şi privesc de la balcon. Permite-mi dar să o mai scriu o dată, de această dată citește-o cu adevărat.

Înţelepciunea vi se oferă gratis însă nu o ia nimeni, minciuna se vinde scump şi o cumpără toţi. Vreau să îţi vorbesc puţin despre conducta de informație care s-a spart şi a inundat internetul în ultima perioadă. Începem!

Mulţi mă vor judeca dacă voi publica articolul acesta, mă vor urî, vor încerca să îmi pună beţe în roate și vor dori să îmi defăimeze scrierile în faţa audienţei. Deoarece folosesc cuvinte periculoase și tăioase, care îi lasă fără hrană pe cei care o câştigă pe nedrept.

În ziua de astăzi cel mai bun vânzător este imaginea unui guru hindus. Dacă este posibil, să fie amestecată cu ceva din budism, dar, să foloseşti frecvent numele Allah. Îţi legi o cruce creştină de gât, te informezi şi ţii seama de lista pe care ţi-o prezint în acest articol. Eşti foarte norocos că m-ai găsit. Este ca şi cum ţi-ai deschide o shaormerie ori o casă de pariuri sportive.

Ai nevoie să cunoşti cât mai multe informaţii din culturi sau tradiţii diferite. De preferat, caută-le pe acelea mai rar practicate în zona României. Succesul te va năvăli negreșit.

Într-o ţară de ortodocşi totul este credibil, de la un tablou care lăcrimează, până la o păpușică din ceramică, care te mântuieşte. Spiritualitatea reprezintă o poartă de conectare cu spiritul tău. Perfect! Spiritul (Sinele) nu a fost văzut de nimeni, deci nici tu nu trebuie să îl prezinţi cuiva.

O să mă conectez cu spiritul meu ori cu al celorlalţi doritori de conexiuni supranaturale. Pentru aceasta am nevoie de foarte multe simboluri, iar unul trebuie să fie cel principal. Crucea? Nu, acesta a fost folosit de unii mai deştepţi care mi-au luat-o înainte. Am găsit! O stea! O să îmi pun o stea pe perete! Uite una care seamănă cu cea evreiască, prin bradul de Crăciun. Iubito, dacă mai eşti la supermarket mai cumpără câteva stele de pom, te iubesc.

Voi desena stele chiar şi pe perete. Cu cât am mai multe simboluri, cu atât par mai credibil. Cum era mă ochiul ăla de pe Youtube? Cel de-al treilea ochi.

Am fost la Krishna, o cafenea în Bucureşti, creaseră acolo o atmosferă absolut fermecătoare. Zici că erai în Templul Brihadishwara din Thanjavur, India. Am nevoie şi de o statuie a elefantului ăla albastru care avea multe mâini, cum se numea mă? Aha, Dumnezeu, Ganesha. Nici Buddha nu ar strica să fie aşezat lângă aerul condiţionat. Pune-l şi pe Isus Hristos pe perete.

Ai nevoie de o imagine extrem de interesantă, lasă-ţi părul să crească şi poartă un medalion la gât, legat cu şiretul de la adidaşi. Poartă pantaloni largi de in şi umblă desculţ la fiecare întâlnire, dă atât de bine.

Acum ai nevoie o prezentare bună. Bagă ceva din reiki, iniţieri, chakre şi iluminări. În descriere, ai nevoie de câteva cuvinte cheie. Iată un exemplu de cuvinte cheie şi care merg la orice, lumină, divin, îngeri, aură, Univers şi vibraţie sau energie. Adaugă şi ceva incitant, sexul vinde orice şi oricui. Foloseşte energia kundalini, deschiderea chakrelor, iluminarea prin consumul de leuştean şi alte astfel de nimicuri. Tu chiar crezi că lumea e o glumă?

Alege un nume bun, de pildă Ramahandra Sun Kumar, așa l-am inventat eu și fă rost de o locaţie. Vopseşte camera în culori calde ori bagă şi nişte sclipici. Roagă-ţi câţiva prieteni să se fotografieze cu tine în camera aia. Este foarte important ca toţi să zâmbească la poză, doar le oferi fericire din abundenţă.

Felicitări, acum poţi posta anunţuri pe internet în care să oferi la promoţie iniţieri, mântuiri, grade de spiritualitate, conexiuni cu entităţi malefice sau divine la doar 450 de lei pe şedinţă. Moşule, de ce e aşa scump tată că parcă Isus Hristos mântuia gratuit?

Adevărul este gratuit și simplu

Iubiţilor, cunosc oameni care au fost fascinaţi de imaginea pe care v-am prezentat-o şi au plătit această sumă, însă nu numai o dată. Bă eşti nebun? Cu toate acestea, până şi eu m-aş duce la aceste cursuri. Ştii de ce? Ca să profit de femei vulnerabile. Desigur că este o glumă, însă realitatea este îngrijorătoare iar discernământul a pierit.

Oamenii au fost formați în așa fel încât să își pună încrederea în orice altceva în afară de ei înșiși, cum ar fi, într-un politician, profesor, preot, psiholog, în personajele fictive, partener, părinți, păreri și prieteni. Sătui de dezamăgiri ei pun astăzi la îndoială totul, chiar și mesajele care îi îndeamnă să se încreadă în ei înșiși.

Vezi tu, în realitate spiritualitatea nu e ceva în plus în viaţa ta, ceva cu care să îţi încarci și mai mult viaţa, este ceva în minus pentru tine. Tu nu te încarci cu spiritualitate datorită spiritualităţii, ci renunţi la ceea ce îţi este nefolositor. Spiritualitatea este un antivirus şi atât. Citește și articolul Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea.

Și oamenii nu au înţeles un lucru cât se poate de simplu, acela că dacă porţi haine în stilul vintage nu înseamnă că eşti actor sau vreun artist. Dacă te accesorizezi cu simboluri de tip religios oriental și occidental, nu înseamnă că ai devenit un maestru spiritual, iar dacă te îmbraci la costum nu înseamnă că eşti un om de afaceri.

Recunoștința pe care ți-o port nu poate fi exprimată prin cuvinte. Da, vorbesc de tine, acela care citești chiar acum! Mulțumesc pentru susținerea pe care mi-o arăți zilnic prin simpla ta prezență pe Pagină, prin accesări sau aprecieri, prin comentarii, distribuiri și comenzile de carte.

„Cel care încearcă să pară că este ceva ce nu este, nu este ceea ce încearcă să pară că ar fi“.
Alberto Bacoi

6 Comentarii
Vechi
Noi Cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
Marcela Ioana Rusu
20 mai 2015 10:17

Foarte bine punctat. Ar fi interesant de stiut la cine faci referire… Nu de alta, dar ca sa stim de cine sa ne „ferim”. Multumesc pentru postare.

20 mai 2015 13:17

Nu este nevoie sa dau vreun nume. Scopul a fost ca oamenii sa fie ajutati in vederea identificarii acestor vanzatori, care „salveaza” suflete contra-cost.

ana
20 mai 2015 11:46

Multumesc si sunt recunoscatoare pentru articol,si ….ca sa te citez ” Citeste peste tot”.
O zi frumoasa sa avem!

20 mai 2015 13:18
Reply to  ana

Multumesc!

28 iunie 2015 11:15

Intr-adevar da pe afara deja, internetul, de persoane ,,pline de spiritualitate”, care arunca cu barda in luna ca vor sa faca o lume mai buna… .A fost o perioada in care, cu adevarat, eram atrasa de subiect. Acum, insa, ceva din interiorul meu respinge aproape tot ce vine din aceasta directie. Prea multa spiritualitate, atat de putina compasiune! Doar interese: personale, financiare, de imagine….! Nimic pe gratis! Totul se plateste, si cu sume care necesita eforturi financiare extraordinar de mari din partea multora. Ma intreb, oare asta sa fie solutia pentru o lume mai buna?!?!?! Intuitia meu imi da semne… Read more »

stefan
15 iunie 2016 23:06

E chiar si un film pe tema asta.
Am uitat cum ii spune.
La urma acel guru fals le spune celor pacaliti ca el a facut doar un experiment si nu le vine sa creada. Erau in stare sa-l urmeze si asa .