Eu scriu peste tot, citeşte peste tot

Citeşte peste tot este articolul pe care l-am scris drept răspuns la o provocare. Într-o zi cineva mi-a cerut să aleg cel mai bun articol de pe Blog pe care să îl citească și apoi să îl republice pe saitul său. I-am răspuns că nu am aşa ceva însă citeşte-l pe acesta, i-am zis şi a fost de ajuns. Eu scriu peste tot, tu citeşte peste tot. Începem!

Fii fericit cu cât ai, alături de cei care te iubesc şi te apreciază și apoi demonstrează-le că îi iubeşti înapoi. Răbdarea este o calitate rară în zilele noastre, dorinţa de a primi totul de-a gata a devenit cel mai aprig duşman al tău și nicio realizare obţinută pe nedrept nu îţi va umple golul care te seacă oricât de mult ai câştiga.

Îţi scriu fiindcă am văzut prea multe familii frumoase, însă, care s-au destrămat fără motive reale; am văzut prea mulţi soţi ce s-au luptat zeci de ani ca să poată să aibă un copil, iar după ce au reuşit, când ea a rămas însărcinată, au ales separarea.

E prea multă durere neadevărată şi dramă împrumutată din exterior. Nu mă înţelege greşit, tristeţea este reală dar nemulţumirea nu este tristeţe. Nemulţumirea e iluzia care te lasă fără ceea ce ai sau cea care te aruncă în abisul singurătăţii, acolo unde nimicul este egal cu totul.

Un prieten care îmi citeşte articolele mi-a spus că ar dori să nu mai existe nimic. Şi totuşi, dacă nu ar fi existat nimic mi-ar fi spus acum plângând că ar dori să existe totul. Aceasta este relativitatea.

Acum sunt la metrou şi sunt uimit. Câţi oameni aleargă zilnic fără să se vadă unii pe alţii! Unii merg cu acelaşi metrou şi în acelaşi vagon tot drumul, dar abia în pauza de ţigară şi cafea se salută prima oară.

Alături de mine s-a aşezat o prietenă pe care o cunosc din copilărie. Dar nu mă vede deoarece stă cu capul în telefon de zece minute. Probabil că are treabă, îmi spun, însă se joacă un joc stupid cu pătrăţele. În orice caz, nici eu nu sunt mai presus ca ea, ţin privirea în telefon, totuşi o fac cu scopul de a scrie aceste articole pentru generaţia mea. „Mă bucur să te văd“ îi spun. „Salut, ne auzim pe Facebook“ apoi se deschid uşile şi cobor. Ce să vorbim pe Facebook, noi tocmai ne-am întâlnit în realitate!

Îmi plac toţi oamenii, însă port o luptă continuă cu ceea ce îi controlează, dar ei nu ştiu. Oamenii sunt perfecţi, dar au uitat acest lucru despre ei. Astăzi, omul este înclinat spre informaţiile de tip negativ. Pe acelea pozitive nu le observă. Această slăbiciune a fost numită realism sau maturitate.

De cele mai multe ori când folosesc afirmaţia asta în discuţii, în postări şi articole, oamenii se retrag, spunând că e prea frumos ca să fie adevărat, de parcă aş colecta taxe în schimbul complimentelor sau adevărurilor, pe care vi le scriu de zor aici. Citeşte peste tot!

Prin urmare, toţi oamenii sunt perfecţi, prin perfecţi înţelegând mai mult potriviţi decât exagerat de buni. Exact, perfect înseamnă să fii Potrivit mai degrabă decât exagerat de bun. Aşadar, toţi oamenii sunt potriviţi celor din jurul lor. Din acest motiv totul este perfect aşa cum este şi e cea mai potrivită experienţă pe care ai fi putut să o trăieşti. Acum analizează-ţi situaţia (starea) şi elimină nemulţumirea din viaţa ta.

Nici eu nu mă simt fericit în fiecare zi şi totuşi sunt mulţumit zilnic. Dacă eram fericit într-una nu îţi mai scriam aceste mesaje, pentru că atunci nu aş fi ştiut ce înseamnă suferinţa, nici nu aş fi ştiut că există suferinţă.

Poate aş fi putut să scriu aceste cărţi mai devreme decât le-am scris. Poate aş fi putut să fiu mai frumos, mai deştept, mai cunoscut sau mai misterios, dar sunt mulţumit de mine sau de situaţia pe care am creat-o. Poate aş fi putut să nu dezamăgesc pe nimeni niciodată sau să iubesc mai mult, apoi să demonstrez asta prin fapte! Poate mi-aş fi putut iubi mama mai mult sau să i-o spun mai des, cu toate că ştiu că îmi citeşte articolele.

Mamă, dacă citeşti articolul, pentru că ştiu că pe celelalte le-ai citit printre picături, la serviciu, te iubesc, chiar dacă nu ştiu să o spun sau să o arăt. Cu siguranţă, ultima îmbrăţişare pe care a „cerşit-o“ tata de la mine i-am dăruit-o cu doi ani înainte să moară, în rest, am fost ocupat. Poate m-am trezit mai târziu decât trebuia. Poate nu trebuia! Dar îl iubesc aşa cum sunt şi aşa cum pot.

Poveşti adevărate

Nici eu nu am încă o familie, dar asta nu mă opreşte să fiu fericit. Nici nu eu am încă o casă, o maşină, haine frumoase şi scumpe. Şi totuşi, asta nu mă opreşte să fiu fericit. Citeşte şi articolul Zece sfaturi pentru a fi mai fericit, funcţionează.

Aş fi putut să am un nume mai frumos, mai mulţi prieteni şi mult mai bine intenţionaţi; mai multă faimă sau să am familia mai aproape, dar asta nu mă opreşte să fiu fericit. Aş fi putut să fiu ajutat sau aş fi putut să ajut eu mai mult. Unii oameni s-au oferit să mă ajute la început iar la scurtă vreme au renunţat. Asta nu mă împiedică să fiu fericit.

Aş fi putut să vând sute de cărţi, să cer oamenilor să mă numească autor în loc de prieten, ori să mă comport asemeni celor care confundă scopul cu interesul; aş fi putut să conduc maşini negre şi să scriu pentru cel mai mare sait de publicaţii din România. Însă, cei de acolo mi-au pus condiţii peste text şi am renunţat. Una dintre condiţiile impuse era să nu mai scriu despre dragoste, oamenii nu vor să citească despre aşa ceva şi nu scoţi bani din asta. În felul acesta valoarea textelor mele ar fi scăzut şi buzunarele mi s-ar fi umplut. Totuşi viaţa nu funcţionează astfel. Încă mai cauţi motive să fii nefericit? Citeşte peste tot!

„Nu încerca să devii un om de succes, încearcă în schimb să fii un om de valoare“.
Albert Einstein.

6 Comentarii
Comentarii vechi
Comentarii noi Comentarii top
Inline Feedbacks
View all comments
BogdanG
17 aprilie 2015 8:58

Asta e unul dintre cele mai bune articole pe care l am citit in ultimii anii!!!!
Sunt exact ca tine

17 aprilie 2015 9:22
Răspuns pentru  BogdanG

Multumesc mult Bogdan! Bine ai venit.

MITRACHE LOREDANA
17 aprilie 2015 14:18

Este atât de minunat cum lucrează Bunul Dumnezeu în inimile oamenilor! Lucrarea Lui este atât ne delicată, de gingașă și de frumoasă, încât te umple tot de duioșie și de zâmbet! Minunile pe care le săvârșește în jurul nostru, în fiecare zi, sunt atât de pline de dulceață! Le săvârșește cu o așa delicatețe și o așa smerenie, ce nu pot fi descrise în cuvinte! DOAR EL, ÎN MAREA LUI IUBIRE FAȚĂ DE NOI, POATE FACE TOATE ASTEA! SLAVĂ LUI PENTRU TOATE!!!

Lili
24 iunie 2016 10:22

Dumnezeu sa te binecuvânteze cu iubire!

NICOLITA
14 ianuarie 2017 12:24

Multumesc pentru faptul ca existi si ai aparut in realitatea mea!

6
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x