Zece sfaturi pentru a fi mai fericit este un articol scris din inimă, pe care ți-l ofer în mod gratuit pentru că te iubesc veșnic.

Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

Zece sfaturi pentru a fi mai fericit a rămas unul dintre cele mai folositoare articole, pe care l-am scris din inimă și ți-l ofer în mod gratuit pentru că te iubesc veșnic. Opreşte-te din orice altă activitate care îți distrage atenția şi vezi despre ce este vorba. Nu eşti obligat să citeşti lista, cu toate acestea parcurgând conținutul îți vei recăpăta încrederea.

Situația de viață în care te afli de atâta amar de vreme pare a fi o prăpastie, dar în realitate este o rampă. Folosește funia care te ține legat ca să te ridici. Acum gândești că ești la capătul puterilor, spui că pentru tine este prea târziu și te descurajezi, dar nu este. Vestea bună e că până astăzi nu ai avut o sfoară, ci trăiai resemnat în prăpastia ta.

În ceea ce mă privește prima jumătate din viaţă am trăit încercând să îi mulţumesc pe ceilalți, crezând că în felul acesta mă vor respecta şi iubi. Pe parcurs am realizat că nu am nevoie de aprobare din partea oamenilor ca să fiu real și să trăiesc frumos. Viața m-a învățat să mă mai dezlipesc și de oamenii pe care îi iubesc, ca eu să fiu liber și pe ei să nu îi sufoc.

1). Nu mai confecţiona motive ca să fii nefericit, încetează să mai blamezi realitatea care se întâmplă. Absenţa oricărei forme de judecată te ajută să apreciezi realitatea. Nu te mai tortura cu trecutul, nu te mai frământa cu viitorul, în schimb îmbrățișează prezentul. Un lucru nu trebuie să aibă logică sau sens ca să fie adevărat, el pur şi simplu este.

2. Mintea vede defecte chiar și acolo unde nu sunt, ea inventează probleme chiar dacă nu ai. Așadar, caută să ieşi cât de des poţi din mintea ta. A fi în toate minţile nu este o calitate, este o slăbiciune. Căci în loc să te plângi că viața nu este așa cum ți-ai imaginat, mai bine te-ai bucura de ceea ce îți oferă.

3. Renunță la ideea că tu eşti corpul tău, deoarece aceasta este doar o invitaţie la nefericire. Oricât i-ai oferi corpului nu va fi îndeajuns încât să devii cine vrei tu să devii. Tu ești problema și soluția ta, ești ființa care doarme în interiorul carcasei în care tot investești.

4. Acceptă faptul că lumea exterioară este o iluzie. În felul acesta vei realiza că tu eşti magicianul care controlează evenimentele care apar în viaţa ta. Iar dacă un eveniment apare în viaţa ta fără voia ta, depinde de tine ce stare va proiecta el asupra ta.

5. Toţi oamenii care trăiesc pe Pământ eşti tu. La nivelul conştienţei planetare există un singur suflet, care s-a divizat în miliarde de părţi de suflet. Cunoscând acest lucru poți înțelege faptul că cel căruia i-ai vorbit urât de dimineață în trafic, în drum spre serviciu, ești tu. În clipa în care devii conştient de acest adevăr și iei măsuri împotriva iluziei separării, suferinţa dispare.

6. Atunci când ești împăcat cu tine însuți simți că nu mai ai nevoie de nimic. Această senzație nu ar trebui să te facă să îi îndepărtezi pe toți, ci să îi aduni pe toți, ca să le împarți și lor din fericirea ta.

7. Transformă-ţi dependenţele în preferinţe. De exemplu dacă te afli într-un local și iubeşti muzica rock, însă dj-ul pune doar muzică house, este absolut copilăresc să renunţi la starea ta de bine şi să te plângi întreaga seară. Tu nu eşti dependent de muzica rock, dar o preferi în comparaţie cu celelalte genuri.

Fericirea nu poate fi cumpărată, dăruită sau povestită, fericirea se simte și se duce. Până astăzi tu nu ai căutat să fii fericit, ai alergat după lucrurile care credeai că îți vor aduce fericirea odată cu obținerea. Peste toate acestea ai vrut să îți faci dreptate, de aceea nu te regăsești în nimic.

Casa în care este linişte e locuită de oameni frumoşi şi sănătoşi, care ştiu să trateze cu calm şi seninătate orice problemă. Ei cunosc faptul că nicio problemă nu este definitivă şi că există întotdeauna o cale de rezolvare. Aceștia despre care îți vorbesc își educă copiii frumos, iar copiii lor ajung oameni mari.

O invitație la fericire

8. Dacă te afli la început de drum pe o cale spirituală, nu te mai chinui să iubeşti toți oamenii, căci oricât de mult te vei strădui nu vei reuşi. Caută în schimb o modalitate prin care să încetezi să îi mai judeci, el este primul pas. Al doilea constă în conștientizarea faptului că cea mai rapidă cale pentru a fi fericit este să oferi altora ceea ce îţi doreşti tu să primeşti.

9. Distanțează-te social ca să nu rămâi singur și trăiește liniștit, în solitudine. Principiul care stă la baza imperiului mental este separarea. Aici unul e român, altul este basarabean, Dumnezeu e undeva, iar omul este altundeva. Teologia separării este cea mai puternică iluzie care a fost creată, căci oricât ai încerca să o îmblânzești nu vei reuşi să integrezi armonia în separare.

10. Nu lua etichetele pe care ți le pun oamenii drept un adevăr despre tine. Mergi în direcția visului tău și fii tu însuți până la sfârșit. Oamenii nu ştiu cine sunt, nici ce au de făcut. Majoritatea nu cunosc scopul pentru care trăiesc acum aici și totuşi se ambiţionează să o facă.

Cei mai mulți dintre prietenii cu care interacționezi sunt resemnați. Ei și-au pierdut demult încrederea în sine, de aceea se amuză pe seama celor care îndrăznesc să viseze să schimbe ceva. Căci au fost învățați să creadă că viața este o luptă pe care au pierdut-o deja și caută să profite de ultima clipă. Prin urmare, unii oameni caută să se îmbogăţească, eu vreau să îmbogăţesc oamenii.

Viața mi-a demonstrat faptul că la greu unul singur vine să te ajute, ceilalți se înghesuie ca să te judece și să îşi dea dreptate. De aceea sunt recunoscător din adâncul sufletului pentru prezentul minunat, pentru faptul că am vizitat lumea şi am trăit atâtea. Eu sunt un om sănătos şi priceput, cu putere de muncă şi pace în inimă.

Reciteşte lista cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit de ori de câte ori te simţi descurajat și nefericit.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments