Salut, am creat o listă cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit pentru tine.

Zece sfaturi pentru a fi mai fericit

Salut, am creat o listă cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit pentru tine. Permite-mi dar să ţi-o prezint, opreşte orice altă activitate care îți ocupă timpul şi concentrează-te aici, vezi despre ce este vorba. Nu eşti obligat să citeşti, însă ar fi bine să o faci, observi diferența?

Ceea ce trăieşti acum pare a fi o prăpastie, însă de fapt este o rampă, o scară sau o funie cu ajutorul căreia te ridici. Acum eşti jos. Privești cât de sus eşti nevoit să urci şi recunosc că este descurajator. Totuşi, până astăzi nu ai avut o scară, trăiai resemnat şi sufocat în prăpastia ta.

Eu mi-am trăit prima jumătate din viaţă încercând să îi mulţumesc pe toţi însă mai puţin pe mine, crezând că astfel voi obţine aprobarea oamenilor şi că voi putea trăi aşa cum îmi place. Însă pe parcurs am realizat că în realitate nu îmi pasă, nu am nevoie de aprobarea cuiva ca să mă conving că am trăit ceva real. Începem!

1). Nu mai confecţiona motive pentru a fi nefericit, încetează să mai blamezi realitatea care ți se întâmplă. Absenţa oricărei forme de judecată te ajută să apreciezi realitatea. Nu te mai identifica cu nimic, îmbrățișează prezentul. Un lucru nu trebuie să aibă logică ori sens pentru orice minte limitată ca să fie adevărat, el pur şi simplu este adevărat.

2. Încearcă să ieşi cât de des poţi din mintea ta. A fi în toate minţile nu este o calitate, ci o slăbiciune.

3. Încetează să te mai identifici cu corpul tău, considerând, definitiv, că tu eşti corpul şi atât. Deoarece, aceasta este doar o invitaţie la nefericire. Și oricât i-ai oferi corpului tău, nu va fi îndeajuns încât să devii ceea ce vrei tu să devii. Nu a lui este puterea, nu corpul este cel care ia decizia. Tu ești cheia, ființa care ești.

4. Acceptă faptul că lumea care te înconjoară e doar o iluzie. Și în felul acesta vei realiza că tu eşti magicianul care controlează evenimentele din viaţa ta. Iar dacă un eveniment care apare în viaţa ta nu depinde de tine, depinde de tine ce stare va proiecta el asupra ta.

5. Toţi oamenii care trăiesc pe Pământ eşti tu. La nivelul Conştienţei planetare există un singur suflet, divizat dar în miliarde de părţi de suflet. În cazul acesta, cel căruia i-ai vorbit urât în trafic, în drumul tău de întoarcere spre casă, devii tu însuţi. Când devii conştient de acest adevăr ori când iei măsuri împotriva iluziei separării, suferinţa dispare.

6. În momentele când ești cu adevărat fericit simți că nu ai nevoie de nimeni. Dar aceasta nu trebuie să te facă să îi îndepărtezi pe toți, ba să îi aduni pe toți ca să le împărtășești puțin din fericirea ta. Nu ai nevoie de nimic din afara ta ca să trăieşti. Tu trăieşti acum aici şi aşa, însă ai trăit şi înainte ca toate lucrurile de care eşti dependent să fi fost construite.

7. Transformă-ţi dependenţele în preferinţe. Dacă te afli într-un club şi iubeşti muzica rock însă dj-ul de acolo pune numai muzică house, este absolut copilăresc să renunţi la starea ta de bine şi să alegi să fii nefericit întreaga seară. Tu nu eşti dependent de muzica rock, ci preferi această muzică în comparaţie cu celelalte genuri.

Fericirea nu poate fi înțeleasă și povestită, cumpărată ori dăruită. Ea se alege și se simte. Doar că până astăzi tu nu ai ales să fii fericit, ai ales să alergi după lucrurile care credeai că te vor face fericit. De aceea nu te-ai regăsit.

Oamenii nu își cunosc esența divină, care îi îndrumă spre altruism și bunătate. Dacă și-ar cunoaște-o, faptele lor ar intra în conflict cu ei înșiși și astfel, ar renunța la ele. Responsabilitatea ta, omule conștient, este să le spui ceea ce știi despre ei și despre tine, ca să vă întoarceți la Unu, Acela care este sinonim cu calea, adevărul și viața.

Sfaturi pentru a fi mai fericit

8. Dacă te afli la început de drum pe o cale spirituală reală, nu te mai chinui să iubeşti oamenii. Fiindcă oricât te-ai strădui nu vei reuşi. Încearcă în schimb să găseşti o modalitate prin care să încetezi să îi mai urăşti, el e primul pas. Al doilea pas este să realizezi că cea mai rapidă cale către a obţine fericirea este să oferi celorlalţi ceea ce îţi doreşti tu să primeşti.

9. Ieşi din societate ca să nu rămâi singur. Ţi se pare deplasat sfatul pe care l-ai citit? Evident. Principiul care stă la baza societăţii în care trăieşti este separarea. De exemplu, tu eşti aici iar altul este acolo. Unul este român iar altul basarabean. Dumnezeu este acolo, iar, diavolul e în partea cealaltă. Teologia separării este cea mai puternică iluzie care a fost construită de oameni vreodată și pe care oricât de tare ai încerca să o modelezi nu vei reuşi să integrezi armonia în separare.

10. Renunţă să mai crezi că eşti cine ţi-au spus oamenii că eşti. Ei nu ştiu cine sunt, nici ce au de făcut. Majoritatea nu ştiu pentru ce trăiesc dar totuşi se ambiţionează să o facă. Cunoscând acestea, te întreb eu, cum ar putea un om să îţi spună cine eşti, cât eşti de capabil sau cât de mult vei realiza în viaţă?

Oamenii în loc să fie învăţaţi să îşi recapete încrederea, ca să învie, au fost convinşi că viaţa este o luptă pe care au pierdut-o deja. Oamenii sunt educaţi să accepte înfrângerea în lupta cu viaţa. Ei sunt învăţaţi să plângă în loc să fie lăsaţi să se bucure, chiar de către învățători sau îndrumători. Prin urmare unii oameni caută să se îmbogăţească, eu vreau să îmbogăţesc oamenii.

Reciteşte lista cu zece sfaturi pentru a fi mai fericit de ori de câte ori te simţi descurajat și nefericit, apoi transmite informaţia şi prietenilor tăi. Îți mulţumesc că m-ai citit. Te aştept să ne împrietenim pe Instagram sau pe Facebook. La greu, unul singur vine să te ajute, ceilalți se înghesuie să te judece pentru suferinţa ta și să îşi dea dreptate.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments