Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi

Eşti mai importantă decât crezi femeie, să nu uiţi nici în cele mai cumplite momente prin care vei fi nevoită să treci. Ca să dobândești această convingere te îndemn să citeşti articolul. Ce câştigi dacă îl citeşti? Nimic, dar cu siguranţă vei renunţa la multe obiceiuri de care în realitate nu prea ai nevoie.

Ești mai importantă decât crezi și devii mult mai puternică atunci când te cunoști. Capeți încredere în tine însăți pe parcurs ce înaintezi în călătoria ta cu fruntea sus și crești. Ca să fii fericită, nu compara ceea ce ești, ceea ce ai și cât poți, fii tu însăți. Un om nefericit spune că nu există fericire, un om fericit crede că nu există nefericire. Începem.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să refuzi să te accepţi aşa cum eşti, apoi, să îi judeci şi pe ceilalţi, pe motiv că ei nu sunt și că tu nu eşti aşa cum ţi-ai dorit să devii. Ai lucruri mai importante de făcut decât să îi învinuieşti pe alţi oameni pentru nereuşita ta. Ai lucruri mai importante de făcut decât să te compari cu cele pe care le admiri ori le invidiezi. Da, ai lucruri mai importante de făcut decât să afirmi că umanitatea se îndreaptă spre o direcţie greşită irevocabil, dar fără a contribui la încercarea de a evita acest eveniment.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să înjuri, să urăşti și să trudeşti fără să fii eficientă în ce faci. Asta am făcut eu în ultimele patru zile. Totuşi fără tristeţile pe care le îndur în fiecare zi mesajele mele ce îţi luminează ziua nu ar mai fi putut exista. Câteodată simt că mă supun unui experiment ca odată cu mine să fiţi alinaţi cu toţii. Şi aşa este.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să refuzi să iubeşti. Căci oricât de mare ar fi fost dezamăgirea ta în viaţă, o asemenea judecată nu îţi poate aduce nicio formă de mângâiere, niciodată. Ura nu este o soluţie, ci este un refugiu al celor slabi. Oamenii puternici caută mai întâi odihna. Apoi continuă să păşească pe cărarea lor, zâmbind, călcând pe cuie.

Atunci când te înţepi într-un cui sau două te răneşti. Însă dacă vei aşeza două mii de cuie cu faţa în sus, unul lângă altul, vei putea păşi pe cuie fără ca ele să îţi străpungă pielea tălpilor.

Ai lucruri mai importante de făcut decât să îţi plângi de milă, zbierând că viaţa este nedreaptă, că îţi este greu și că meritai mai mult. Tu nu ai venit aici pentru a obţine ceva ori pentru a deveni altcineva decât eşti. Te afli aici pentru a realiza că niciun lucru, nicio persoană ori nicio împrejurare nu te poate umple. Nu ai venit aici cu sacoşa goală ca să faci cumpărături. Fiindcă nu vei lua nimic cu tine. Eşti doar un sac cu daruri pe care le împarţi oamenilor în mod necondiţionat, adică fără a le măsura meritele.

Eşti mai importantă decât crezi. Eşti minunată. Eşti aşa cum ai fost proiectată ca să fii și aşa cum alegi. În fiecare zi, alegerea ta poate fi îmbunătăţită. Eşti mai curajoasă decât ai fost ieri, și mai plină de încredere în sine decât ai fost vreodată. Fiecare om ascunde o fațetă strălucitoare în inima sa, nu te mai nega, permite-i dar vieții să se manifeste prin tine.

Adevăr îţi spun eu, nimic nu contează cu adevărat. Nimic nu contează, doar tu contezi. Nici faptul că îţi scriu aceste rânduri nu ar conta, dacă inima ta nu le-ar accepta şi recunoaşte mai târziu. Cuvintele mele reprezintă o reamintire pentru sufletul tău, sufletul e singurul lucru care contează, atunci când simţi că nimic nu mai contează pentru tine! De aceasta să fii sigură.

Eşti mai importantă decât crezi femeie

Ai venit aici ca să înţelegi faptul că banii, toate bogăţiile, maşinile şi carierele, luxul și sărăcia, durerea și suferinţa, lacrimile copiilor care mor fără să se poată bucura de viaţă, crimele ori oraşele, şterse de pe faţa Pământului, nu îţi pot ucide iubirea pe care o porţi pentru oameni. Cei care au nevoie de iubire și o prețuiesc o și oferă.

Ai venit aici ca să înţelegi că plantele, animalele, pământul ori cerul, deţin sentimente, doar tu eşti cea care se lasă controlată de gânduri. Universul nu se îndoieşte de tine, aşa cum te îndoieşti tu de tine și de tot ceea ce poţi vedea şi atinge. Aşadar permite-mi să te întreb, exişti sau nu exişti, aici, acum?

Eşti o fiinţă completă. Eşti un exemplu pentru celelalte vieţuitoare. Prin urmare, cum ești tu la fel vor fi şi ele. Dacă vei iubi te vor iubi apoi se vor iubi între ele, dacă te vei teme totul va fi pătruns de teamă. Teama destramă materia iar dragostea o strânge la un loc. Maeştrii care au trăit pe Pământ au ştiut-o, astăzi ştii şi tu.

Eşti frumoasă. Tu eşti comoara lumii. De cele mai multe ori tu eşti cea care îşi doreşte să fie altfel, nu oamenii sunt cei care doresc să te schimbe. Majoritatea te ignoră, iar cei mai puţini te admiră. Să fii sigură de asta la fel cum ştii că atunci când îţi este foame trebuie să mănânci.

Eşti o fiinţă creatoare. Creezi în interiorul tău și tot ce te înconjoară se transformă sub privirea ta. De aceea orice ai fi, oricine ai fi sau oriunde ai fi, fără tine nimic nu poate fi, fără tine nimic nu este, treci peste. Dar dacă tot ce ţi-am scris prin intermediul articolului vorbeşte despre tine aşa cum eşti acum, imaginează-ţi câte ai fi putut să faci dacă ai fi reuşit să crezi cuvintele pe care le-ai citit. Eu te aştept pe Facebook cu comentarii și distribuiri și nu uita, chiar dacă ești conștientă de acest lucru, uneori ai nevoie să îți fie reamintit, ești mai importantă decât crezi.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

9 Comentarii

 1. Elena Mihaela

  Dumnezeu alege ființele care știu să Îi deslușească învățăturile, și să le transpună în cuvinte pentru cei care trebuie să le afle. Sunt cuvinte care vorbesc despre mine, iar sufletul meu le-a recunoscut. Primăvara începe cu mine, cu tine și cu oricine își amintește. Avem foarte multe de învățat din scrierile tale!

 2. Alberto Bacoi

  Sa fii eficienta inseamna sa stii sigur ce ai de facut si de unde sa incepi! In legatura cu familia, cauta sa-i inveti cum sa traiasca, nu cum sa devina dependenti de tine. Atunci cand un membru al familiei devine dependent de altul, pierd amandoi. De ce? Fiindca unul se sacrifica, vrand sa ofere ajutor, fara sa realizeze ca in acelasi timp elimina orice posibilitate ca cel pe care il ajuta sa poata sa invete cum sa supravietuiasca singur.

  1. Diana

   De fapt raspunsul asta este scris pentru mine. Exact asta incerc sa fac cu o persoana pe care o simt dependenta de mine. Si ma simt frustrata pentru aceasta dependenta, pentru ca am impresia ca asteapta ca eu sa-i umplu golul pe care il are. Si incerc sa fac sa inteleaga ca dependenta nu e buna , ca ne e greu la amandoi. Mie, pentru ca imi taie aripile si lui , pentru ca nu incearca sa zboare singur….

 3. Silvia Meuț

  Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Dar în clipa de față mă simt ca un cadavru, sunt distrusă, parcă am sufletul mort și nu știu cum să mă elibrerez de tristețe. Stau în întuneric, nu mai suport nimic.

 4. Irina Alcaza

  Mesaj pentru doamna care stă în întuneric. Apreciez faptul că ați avut curajul să spuneți ce aveți pe suflet. Și eu am rămas singură, crescând doi copii, locuind cu chirie. De multe ori m-am lăsat copleșită de întuneric, dar am realizat că am fost slabă. În jurul meu și în mine era multă lumină. Și m-am ridicat, m-am scuturat de praf și am plecat. Sunt mai importantă decât cred!

 5. Iulia Rață

  Este frumos ceea ce scrii despre iubire. Însă ce te faci atunci când oferi iubire și nu ți se răspunde pe măsura așteptărilor tale? Și nu mă refer la iubirea dintre un bărbat și o femeie. Trebuie să mă mulțumesc cu ceea ce ofer? Să fiu recunoscătoare pentru faptul că eu ofer iubire, dar nu o primesc înapoi de la cei cărora le-o ofer? Ea este de fapt menirea mea?

  1. Alberto Bacoi Autorul

   Scopul unui om este să fie el însuși în orice circumstanță. Să rămână neclintit, indiferent câte furtuni vor veni sau vor pleca. Dacă ești iubire, rămâi iubire până la sfârșit. Dacă crezi despre tine că ești altceva, fii ceea ce crezi că ești până la sfârșit sau trezește-te. Oamenii vin și pleacă, unii te încălzesc iar alții te lasă rece. Un singur îndemn am pentru tine: nu renunța la iubire!

 6. Pasărea Spin

  Este binevenită această poveste. Am trecut prin dezamăgire dar nu urăsc ceea ce am trăit, am puterea să iert și să mă deliberez. Doar așa reușesc să mă ridic și să plec la drum, hoinărind prin viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.