cuvinte de iubire

Cuvinte de iubire ce mi-au arătat lumea altfel

Nu vreau să îţi vorbesc despre Valentine’s Day sau Dragobete, eu vreau să îţi vorbesc despre iubire, deoarece nu mă pricep încă la afaceri. Dacă stăpâneam domeniul administrării afacerilor obţineam un profit de peste şapte mii de lei din accesările pe care le-am înregistrat pe Blog în ultima perioadă. Astăzi în schimb am scris cuvinte de iubire pe care m-aş bucura să le iei în serios. Acestea fiind spuse, începem! Adevărul este că dacă nu aş fi simţit iubirea şi nu m-aş fi întors la ea de fiecare dată atunci când sunt ostenit şi rănit sau descurajat, toată înţelepciunea mea, toate cunoştinţele, realizările ori spectacolul creat, ar fi fost în zadar. Vorbe de iubire şi fapte de iubire nu sunt sinonime. Ceea ce vreau ca tu să ştii este faptul că niciunul dintre noi nu e mai frumos sau mai deştept decât celălalt. Noi toţi suntem egali. Singura diferenţă e faptul că eu sunt preocupat de oameni în general și de starea lor de bine, asta mă împlineşte negreşit. Cele pe care le citeşti sunt propriile cuvinte de iubire sau o declaraţie de iubire. Fără iubire nu doar că nu am exista, nu am avea pentru ce să o facem oricine am fi şi orice am face. Aşa cum scriam în articolul trecut, unul este doctor, el serveşte celor care au nevoie de intervenţii pe corpul fizic. Alta este învăţătoare, prin mâinile ei trecând generaţii de copii de-a lungul vieţii. Dacă m-ai pune să operez o persoană aş leşina instantaneu iar dacă aş fi nevoit să lucrez cu cei mici, m-aş muta pe vârful Muntelui Everest. Cu toate astea iubesc copiii şi pe toţi oamenii, aşa cum ştiu şi aşa cum pot. Apoi, dacă m-ai întreba cât fac 5 x 7 te-aş privi lung şi aş părăsi îndată încăperea. De aceea vreau ca tu să ştii că niciunul nu e mai înţelept decât altul, noi toţi suntem egali. Deocamdată eu fac asta deoarece asta mă mulţumeşte. E menirea şi este alegerea mea.

Dacă ai nevoie de mine sunt aici, dacă nu ai nevoie de mine te voi aştepta până când vei avea. Te iubesc.

Pentru ce ai tresărit aşa? Te temi de această afirmaţie, ţi se pare neobişnuită? Eşti prea supărat pe viaţă în general? Ţi s-au întâmplat multe de-a lungul anilor, sunt convins. Spre uimirea ta am curajul să o spun din nou. Salut, sunt Alberto, te iubesc! Pot să ţi-o spun şi live dacă vrei. De acolo vine înţelepciunea, înţelepciunea mă însoţeşte pentru că te iubesc. Pe când aveam numai şapte ani m-am îndrăgostit de o fată care era cu mine în clasă. De fapt, m-am îndrăgostit de trei, una dintre ele fiind chiar învăţătoarea mea. Însă, dacă cineva mi-ar fi pus la dispoziţie posibilitatea de a alege, aş fi ales-o pe prima. Desigur că fata nu a aflat vreodată ce am simţit pentru ea. Multă vreme nici eu nu am înţeles nimic din mine. Tot ce ştiu este că i-aş fi şoptit cuvinte de iubire şapte zile din şapte. În fiecare zi de vineri, după ce ieşeam de la şcoală, mă întristam groaznic, ştiind că în următoarele două zile nu voi putea să o văd. Uneori eram mai melancolic decât o adolescentă la pubertate. Și nici în prezenţa ei nu mă simţeam prea confortabil, inima îmi pulsa ca şi cum ar fi dorit să iasă afară. Mă roşeam la faţă iar sângele îl simţeam până în unghii. În fond era singura persoană care mă făcea să mă simt prost fără să îmi facă ceva.

Cuvinte de iubire, vise, amintiri

Abia dacă schimbam două trei cuvinte pe săptămână, însă, ochii nu mi se dezlipeau de ea. Îmi era dor de ea şi când stătea cu mine în bancă. Avea o amică cu care petreceam două ore pe zi doar ca să îmi povestească de fata pe care o iubeam. O iubeam și totuși, vezi tu, la vârsta de aproape şapte ani m-am îndoit prima dată de iubire, apoi a urmat căderea. Cuvinte de iubire s-a transformat în lacrimi de iubire într-o secundă. Şi totuşi îmi plăcea că iubesc. Nopţile erau fascinante când mă gândeam la ea, îmi imaginam orice. Eram liber să o fac. Atunci când părinţii mă trimiteau la culcare zâmbeam mulţumit şi plecam în grabă. Aveam tot ceea ce aveam nevoie în interiorul meu. Aşadar, dulciurile, programele televizate, jucăriile sau orele pierdute pe afară, nu mai erau o prioritate pentru mine. Mintea mea avea totul deja, iubirea. Povestea s-a încheiat fără să înceapă vreodată cu adevărat. Minunea s-a petrecut doar în mintea mea. Mi-au trebuit trei ani ca să îmi revin şi nici acum nu am făcut-o în totalitate. Totuși nu regret nicio zi, niciun minut, nicio secundă sau o sutime de secundă de iubire. Acum aş vrea să îţi imaginezi că te afli pe Marte, ca printr-un miracol ai supravieţuit şi nu ai mai întâlnit un om sau altă fiinţă de mai bine de trei ani. Ai rămas blocat definitiv acolo. Imaginează-ţi cerul întunecat care se apasă peste tine, nisipul roşu care îţi tăbăceşte pielea tălpilor și praful care îţi usucă gâtul. Imaginează-ţi setea, suferinţa, dorul care te-a cuprins. Visele pe care le ai, singurătatea. Teama te încolăceşte din ce în ce şi tot ce vrei să faci acum este să îţi pierzi cunoştinţa, dar aşa ceva nu este posibil. Te îneci uşor în lipsa de iubire şi zbieri. A primi cuvinte de iubire constă în a dărui cuvinte de iubire cât trăieşti.

Cuvinte de iubire, cuget, regret

Au trecut şapte ani, vreme în care speranţa şi luciditatea au renunţat să te mai urmeze, nu te mai recunoşti. De fapt acesta eşti tu, iar, ceva te împiedică să îţi mai aminteşti de tine, de cel care erai înainte să te pierzi aici. Totuşi, după şapte ani întâlneşti un om, este sărmanul ce dormea odată pe trotuarul din drumul tău de fiecare zi. E acela pe care l-ai ignorat jumătate din viaţă pe motiv că te-ai născut avantajat în comparaţie cu el. Nu-i aşa că acum l-ai îmbrăţişa ori că nu l-ai mai lăsa să plece? Nu-i aşa că l-ai întreba cum îl cheamă, i-ai prezenta locurile, i-ai povesti peripeţiile tale și l-ai întreba dacă sunt fericiţi cei care au rămas pe Pământ, dacă oamenii se apreciază sau dacă se iubesc? Oare este obligatoriu să ne pierdem ca să ne găsim? Oricine poate să condamne ori să dispreţuiască, totuși nu oricine poate să iubească. Oricine poate să trăiască cu un venit de două mii de euro lunar, poate locui într-o casă cu etaj ori să conducă un autovehicul de lux. Dar nu oricine poate să trăiască fără ele. Aceasta este puterea. Toţi avem nevoie de iubire însă puţini o recunosc. Prima simptomă a unui om lipsit de iubire dar care are nevoie de iubire, se manifestă chiar prin negarea acestui lucru. Tipul acesta de comportament poate fi asociat cu simptomele unui diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Dar pentru lipsa de iubire nu solicită nimeni tratament. Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

„Iubirea este singurul lucru care activează inteligenţa şi creativitatea, care ne purifică şi ne eliberează“. Paulo Coelho

3 Comentarii
Vechi
Noi Cele mai apreciate
Inline Feedbacks
View all comments
EMMA
20 februarie 2015 8:23

TE IUBESC !

Adriana Serafim
9 februarie 2017 6:49

Multumiri din suflet.

Ghiga Liliana
4 aprilie 2017 7:01

Ești diferit prin faptul că înțelegi totul altfel, prin iubire și bunătate…. Ai atâtea lucruri să ne înveți, mulțumim și te iubim om frumos 💜‼

Acest site web folosește cookie-uri ca tu să obții cea mai bună experiență de navigare.