Mai există dragoste între un bărbat și o femeie?

Mai există dragoste între un bărbat și o femeie?

Mai există dragoste între un bărbat și o femeie?

Citeam în urmă cu două săptămâni pe o reclamă uriașă plasată în zona stației de metrou Piața Victoriei, din Bucureşti, titlul „Dragostea doare ca dracu’“. Astfel, în mine s-a născut întrebarea, mai există dragoste între un bărbat şi o femeie?

Cu siguranţă că oamenii care folosesc aceste mesaje (cel puțin aberante) ori au fost doborâți de eșec, pe bază de neputință, ori intenționează a se îmbogăți din pricina vulnerabilității tinerelor cupluri, care, mă simt nevoit să recunosc că au fost expuse unor încercări incredibile în ultima perioadă. Nu mi-ar plăcea să mă trezesc într-o lume în care femeile urăsc bărbații și soții conviețuiesc împreună pe motiv că așa trebuie, că așa e normal sau natural.

Dintre sutele de articole în care s-a abordat această temă unul a reușit să îți atragă atenția și te asigur că îți va clarifica unele aspecte în ceea ce privește dragostea de care fiecare dintre noi fugim.

Prima intenție a mea e să dezbat problema comunicării în cuplu şi între posibilii parteneri (cuplurile în devenire) ca să mă conving dacă mai există dragoste sau dacă mai există iubire. Începem!

Într-o după-amiază un prieten m-a întrebat ce trebuie să facă pentru a se apropia de o tânără cu care nu are nimic în comun, fiind descurajat din punct de vedere al comunicării, convins că astăzi nu mai există dragoste.

„Nu aș putea să mă apropii de ea în autobuz şi să o întreb cum o cheamă sau să îi cer numărul de telefon. Ar fi ciudat din partea mea în viziunea ei“, spunea el cu convingere. În aceeași zi o bună prietenă m-a întrebat ce se întâmplă cu bărbații din ziua de astăzi, deoarece, este singură deja de foarte mult timp, iar, în drum întâlnește o mulţime de bărbați educați și prezentabili dar care nu îi spun absolut nimic.

„În ultima vreme am ajuns să îi privesc insistent, aproape agresiv, în autobuz și am lăsat impresia că aștept să intru într-o discuție cu ei, însă niciunul nu s-a apropiat de mine, domnii s-au mulțumit doar cu privitul“.

Prin urmare problema comunicării există. Însă pentru a scurta articolul voi selecta câteva idei eficiente pe care ți le voi prezenta sub formă de listă. Voi numi această listă, simplu, soluţii.

1). Atunci când intenționezi să intri în contact cu o persoană necunoscută de sex opus, imaginează-ți din punct de vedere emoțional că te adresezi vânzătorului sau vânzătoarei de la pâine. În felul acesta vei elimina o parte din emoțiile nejustificate, care ți-au convins deja trupul că urmează să vorbești cu Justin Bieber sau cu Madona.

2). Nu găsesc nimic ciudat în a fi tu însuți atunci când te adresezi unei persoane necunoscute de sex opus. Ba ciudat devii când încerci să pari că ești altcineva decât ești tu în realitate. Dar cunoști aceasta deja, ai citit-o de milioane de ori și totuși, nu e atât de ușor de pus în practică. Gândeşti că dacă într-adevăr mai există dragoste, eşti nevoit să o păcăleşti ca să rămână la tine.

Te contrazic. Cel mai ușor lucru pe care poți să îl faci este să fii în starea ta naturală. Exersează cu vânzătorul sau cu vânzătoarea de la pâine. Te asigur că nu se va supăra pe tine, ba chiar îi vei face ziua mai placută.

Metode eficiente pentru abordare

3). Nu e obligatoriu să deții o locuinţă, una sau mai multe mașini ori alte posesii, pentru a îi spune unei femei că este frumoasă și atât. Eu am făcut-o de câteva ori, apoi am plecat în grabă. Una din zece femei m-a oprit ca să îmi spună că și eu sunt de asemenea frumos.

4). Nu ai nevoie de măști, de un anumit tip de haine ori de o atitudine inspirată din filmele hollywoodiene pentru a răspunde unui compliment sau pentru a întreba pe cineva cât este ceasul.

5). În orice mod ai aborda o persoană necunoscută de sex opus, nu ți se poate întâmpla ceva mai rău decât să fii ignorat sau ignorată. Şi nimeni nu a murit din asta.

6). Aflat la începutul unei relații este extrem de important să lucrezi cu tine ca să te cunoști, de exemplu dacă te accepți așa cum ești nu vei mai fi nevoit să depui eforturi pentru a ascunde ceea ce nu vrei ca partenerul tău să afle despre tine. Aceste acțiuni pe care le-aș numi infracţiuni, te storc de energie și vei obosi înainte să începi. Ele îți vor aduce neplăceri mai târziu.

Ce încerc să îți transmit este să te dezbraci în fața lui/ei. Dacă nu va fi impresionat sau impresionată, mulțumit sau mulțumită de ceea ce ești, va pleca singur. Este atât de simplu!

Mai există dragoste pe Pământ?

Nu ai nimic mai bun de făcut în această lume decât să îți iubești partenerul sau persoanele apropiate. Dacă îți stă în putere iubește întreaga planetă. În felul acesta vei afla dacă mai există dragoste aici, iubind..

Sigur că a iubi pe cineva nu înseamnă că doare ca dracu’, totuși boala pe care oamenii o confudă cu dragostea doare ca dracu’. Majoritatea dintre oameni cred că dragostea înseamnă apartenență în loc de libertatea de a își exprima sentimentele. Chiar dacă unii vor refuza să recunoască acest lucru, cu toții îl simt.

7). În viață nu trebuie să înveţi „cum să îi aparții partenerului tău“, de James Patterson și Emily Raymond, autori ai romanului de dragoste intitulat „Prima Iubire“. În realitate ar fi bine să înveți cum să nu aparți nimănui, cum să devii independent. Dependența de partener nu este dragoste, este boală, iar din acest motiv dependența doare ca dracu’.

8). Dependența nu este iubire. Obsesia, gelozia, teama de schimbare ori frica de a nu rămâne singur, finalizând o relație care a încetat să mai funcționeze, nu este dragoste.

Omul, fiinţă perfectă şi completă

Nimeni nu posedă pe nimeni sub nicio formă, niciodată. Dacă mai există iubire ea nu este posesie. Animalul de companie pe care îl hrănești și îl plimbi, nu îți aparține. Tu doar te-ai angajat să îi oferi niște servicii în schimbul altor servicii. Ai ales să îi oferi un loc călduros iar el îți luminează zilele mai puțin luminate.

9). Omul este o ființă perfectă și completă, el nu are nevoie de cineva care să îi confirme zilnic acest lucru. Eşti o ființă independentă. Ești perfectă așa cum ești, chiar și singur/singură. Apariția unui partener de viață în viața ta nu reprezintă o completare a ta, este un bonus pentru tine..

Cei ce susțin că omul a fost creat pe jumătate, cu scopul de a se uni cu alt om, iar dacă unimea nu se produce viața devine un eșec, nu știu ce vorbesc. Faptul că nu știu despre ce vorbesc creează haos. Haosul aduce frica iar frica reprezintă partea opusă a dragostei. Frica de a trăi este boală, din acest motiv teama doare ca dracu’.

Răspunsul la întrebare rămâne unul pozitiv, sigur că mai există dragoste între un bărbat şi o femeie. Mai există iubire și totuși nu îţi pot garanta că mai există înţelegerea semnificaţiei acestui sentiment. Succes cu replicile de agățat! Pe curând!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog şi urmăreşte-mă pe Instagram sau pe Facebook.

A iubi pe cineva fără să fii iubit înapoi nu este o dramă. A nu iubi niciodată
de teamă că nu vei fi iubit reprezintă cea mai cumplită dramă.
Alberto Bacoi

7 Comentarii

 1. lacramioara

  Scrii frumos!Cuvintele iti merg la esenta,la suflet,chiar daca fizic esti f.tanar,ai un suflet batran si intelept.Scrie mai departe te vei remarca cat de curand.Mult succes!

 2. Mihaela

  Frumos si adevarat! Totul imi naste o intrebare. Ce faci atunci cand te trezesti ca…ai urcat intr-un tren gresit….si nu mai poti cobori? Cand pe traseu…ai dat nastere unei noi vieti?
  E usor sa renunti? E usor sa o iei de la capat? Cum? Cat de tare trebuie sa fii sa ramai vertical?
  Toti citim si ne regasim si spunem ce dragut, ce adevarat, ce simplu e!!!! Ma caut si nu ma gasesc……………….oare mai exist?
  Multumesc

  1. Alberto Bacoi Autorul

   Mihaela, nu exista tren gresit, exista doar trenul potrivit! Asta inseamna ca oricat de dura pare ca a fost experienta ta de pana acum, a fost cea mai potrivita pentru dezvoltarea si cresterea ta de pana acum.
   Daca alegi sa ramai acolo, inseamna ca nu ai incheiat acea etapa inca si esti de parere ca mai ai ceva de scos la iveala din tine, ca sa te cunosti! Daca alegi sa treci mai departe inseamna ca ai implinit cu succes etapa, ai extras din ea lectiile pe care sufletul tau a dorit sa le traiasca si te-ai eliberat. Sufletul nu ramane in aceeasi situatie (stare) daca nu ii mai este folositor.

   1. George

    Alberto, scrii destul de frumos si intelept dar se cunoste ca esti tanar. Mihaela are intradevar si alte intrebari cu care, atunci cand te confrunti la o anumita varsta (si dupa ce ai un copil), iti este mai greu sa ajungi la o solutie foarte transanta. Si eu am o situatie similara, dar cel putin imi dau seama cat de mult am gresit eu pentru ca m-am izolat de lume murind putin cate putin iar sotia avea dreptate pentru ca vedea lucrurile din exterior. Nu este usor sa o iei de la capat la oa anumita varsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.