Mai există dragoste în lume, iubirea nu s-a terminat. Adevărul este că nu ai nimic mai bun de făcut în această lume decât să îți iubești partenerul și familia. Dacă este cu putință iubește toți oamenii care încap în inima ta.

Mai există dragoste între noi?

În urmă cu două săptămâni citeam o reclamă uriașă plasată în zona stației de metrou Piața Victoriei, din Bucureşti, care mă atenționa cu privire la faptul că dragostea doare. Atunci m-am întrebat dacă mai există dragoste, sinceritate și frumos, știind că din ce în ce mai multe cupluri se destramă.

Marketerii care folosesc aceste mesaje urmăresc să își crească încasările manipulând emoțional tinerii vulnerabili care au fost expuși unor încercări incredibile în ultima perioadă. Nu mi-ar plăcea să mă trezesc într-o lume în care femeile urăsc bărbații, iar soții conviețuiesc pe motiv că așa trebuie, că este normal sau natural, fără să mai existe iubire între ei.

Dintre sutele de articole în care s-a abordat această temă unul a reușit să îți atragă atenția și te asigur că îți va clarifica măcar câteva aspecte privind dragostea care doare și de care majoritatea oamenilor fug.

Convins că nu mai există dragoste, un prieten m-a întrebat cum ar fi bine să procedeze pentru a se apropia de o tânără, fiind descurajat din punct de vedere al comunicării. O abordare simplă în autobuz ar fi ciudată în viziunea ei, spunea el cu convingere. În aceeași zi o domnișoară minunată mi-a adus la cunoștință faptul că bărbații din ziua de astăzi se mulțumesc doar cu privitul, că întâlnește o mulţime de tineri educați și prezentabili care o admiră dar nu îi spun absolut nimic.

În clipa în care intenționezi să intri în contact cu o persoană de sex opus imaginează-ți, din punct de vedere emoțional, că te adresezi vânzătoarei de la pâine. În felul acesta vei elimina emoțiile care ți-au convins fiecare celulă care îți alcătuiește trupul că te pregătești să intri în contact cu Rihanna sau Madona.

Fii tu însuți în orice situație, dar mai ales în clipa în care te pregătești să intri în contact cu o persoană pe care mintea zbiară că trebuie să o impresionezi prin ceea ce nu ești. Dacă într-adevăr mai există dragoste, gândești că eşti nevoit să o păcăleşti și chiar atunci gafezi.

Cel mai ușor lucru pe care poți să îl faci în această viață este să intri în starea ta naturală. Exersează cu vânzătoarea de la pâine. Nu se va supăra pe tine, ba chiar îi vei face ziua mai placută, iar tu vei deveni mai încrezător.

Nu trebuie să deții o locuinţă, una sau mai multe mașini ori alte posesii, pentru a avea curajul să îi spui unei femei că este frumoasă și atât, ori pentru a îi dărui o floare în ghiveci. Eu am făcut-o de câteva ori și am plecat în grabă, fără să încerc să îi transmit sentimentul că îmi datorează ceva.

Cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla este să fii ignorat, dar nimeni nu a murit vreodată atât de ușor. Tu cere și ți se va da, bate și ți se va deschide. Folosește toate metodele pentru a te face observat atât timp cât respecți toți oamenii și nu rănești pe nimeni.

Lucrează mai întâi cu tine, ca să te cunoști. Aceasta să fie prioritatea ta. Nu te arunca în brațele amorului imaginar de la prima întâlnire. Oamenii nu apar în viața ta ca să te facă pe tine fericit, iar dacă nu își îndeplinesc sarcina arunci în ei cu toată suferința. Fericirea ta este responsabilitatea ta, dragostea are alte atribuții.

Mai există dragoste în lume, iubirea nu s-a terminat. Adevărul este că în viață nu ai nimic mai bun de făcut decât să îți iubești partenerul și familia. Dacă este cu putință iubește toți oamenii care încap în inima ta.

Dragostea nu doare, doare boala pe care cei mai mulți o confudă cu iubirea. Oamenii care analizează suprafața și nu pătrund mai profund ca să guste esența, consideră că dragostea înseamnă închisoare mai degrabă decât eliberare. Încearcă să îți exprimi afecțiunea sărutând perna sau îmbrățișând un scaun și vezi ce se întâmplă. Aceasta este închisoarea, nevoia de a îți oferi iubirea și a nu avea cui.

În viață nu trebuie să înveţi cum să îi aparții partenerului tău, așa cum te îndeamnă cele mai bine vândute romane de dragoste. Un sine fals care caută să se atașeze de altul asemănător în speranța solidificării identității lui provizorii va simți că i-a fost smulsă o parte din suflet în momentul în care relația se va încheia. Viața reală te învață să nu aparții nimănui, ca să devii independent și desăvârșit așa cum Dumnezeul care te-a trimis aici este.

Omul perfect și complet

Dependența de o persoană, un lucru, un statut sau un loc, nu este dragoste, este boală, iar boala doare. Gelozia, obsesia, simpla obișnuință sau teama de a nu rămâne singur finalizând o relație care a încetat să mai funcționeze, nu sunt dragoste.

Omul adult care se mânie este asemeni unui copil care plânge. El nu a atins maturitatea necesară pentru a suporta o durere în linişte, fără a judeca şi a îi învinovăţi pe alţii pentru condiţia sa.

Omul este o ființă perfectă și completă, el știe că nimeni nu posedă pe nimeni sub nicio formă, niciodată. Dacă mai există iubire, ea nu este posesie. Animalul de companie pe care îl îngrijești și hrănești nu îți aparține, tu doar te-ai angajat să îi oferi protecție și un loc călduros, iar el îți luminează zilele mai puțin luminate prin prezență.

Omul desăvârșit este o ființă perfectă și completă, el nu are nevoie de cineva care să îi confirme acest lucru. Tu ești perfect așa cum ești, chiar și singur. Apariția unui partener de viață în viața ta nu reprezintă o completare a ta, este un bonus pentru tine.

Cei care susțin ideea că omul a fost creat cu scopul de a se uni cu un alt om, iar dacă unimea nu se produce viața lui este un eșec, nu știu ce vorbesc. Uitarea provoacă haos, haosul aduce frica, iar frica reprezintă opusul dragostei. Căci a iubi pe cineva fără să fii iubit înapoi nu este o dramă, în schimb a nu iubi niciodată de teamă că nu vei fi iubit este cea mai cumplită dramă.

Răspunsul la întrebare rămâne unul clar și pozitiv, căci iubirea trece peste orice obstacol. Mai există dragoste între un bărbat şi o femeie, dar nu îţi pot garanta că mai există înţelegerea semnificaţiei acestui sentiment unic. Divorțurile și despărțirile sunt în floare, dar sufletele depășesc toate obstacolele, iubesc și se desăvârșesc așa cum e firesc, indiferent de aparențe.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jorda Lăcrămioara
15 februarie 2015 1:20

Scrii frumos, cuvintele îți ajung la suflet. Chiar dacă fizic ești foarte tânăr, ai un suflet bătrân și înțelept.

Ana Mihaela
5 august 2015 10:54

Frumos și atât de adevărat! Dar ce faci atunci când te trezești că ai urcat într-un tren greșit și nu mai poți coborî, când pe traseu a apărut o nouă viață? Cât de tare trebuie să fii să rămâi vertical? Mă caut și nu mă găsesc, mulțumesc.

Lidia Marian
10 iulie 2016 21:38

Simplu și frumos.