Zece întrebări despre viaţă care te scot de pe pilot automat

Zece întrebări despre viaţă care te scot de pe pilot automat

Zece întrebări despre viaţă care te scot de pe pilot automat

Zece întrebări despre viață este articolul care îți va pune în mișcare fiecare neuron. Tot el te scoate de pe pilot automat și te face să reflectezi la viața ta. Există o diferență uriașă între ceea ce crezi despre tine că ești și cine ești tu cu adevărat. Ți-am pus la dispoziție o listă cu zece întrebări despre viaţă la care mi-aș dori să răspunzi în intimitatea ta, pentru tine.

Materialul îți va oferi impulsul de care ai nevoie în călătoria descoperirii de sine și de ce nu te va ajuta în identificarea pasiunilor și a ceea ce te împlinește. Nu există un buton pe care dacă îl apeși îți activezi fericirea. Starea ta de bine este responsabilitatea ta, ea vine la pachet cu împlinirea. Pe toate le poți aduce în viața ta odată cu conștientizarea.

Îmi este de folos să rămânem conectați pe Instagram sau pe Facebook și să ne cunoaștem în felul acesta. De ce nu, să îndrăznim să legăm o prietenie sinceră. Dacă ești familiarizat cu termenii sef help și free listening nu ezita să îmi scrii. Începem!

1). De cât timp nu ţi-a mai plăcut de tine, așa cum ești, dar ai îndrăgit în schimb imaginea altor oameni, verificând pe ascuns profilurile lor, stilurile lor vestimentare și locurile pe care le vizitează? Nu te îngrijora, oamenii care își expun viețile pe paginile de socializare postează vârfurile vieții lor. Cu toții avem zile când ne detestăm și nu vrem să luăm contact nu nimeni. Ești un om perfect, sănătos și cerebral, să nu uiți niciodată asta.

2). Când ai încetat să mai crezi în capacităţile tale şi în faptul că poți reuși, însă te-ai aruncat lipsit de nădejde în braţele societăţii, vâslind de la un glas la altul, în funcţie de ceea ce ţi-au dictat oamenii ca să devii? Cunoști măcar ce este corect sau drept, pentru tine?

3). Când ai încetat să te mai asculţi, dar să te urmezi? Mai ții minte ce te făcea fericit înainte de prăbușire?

4). Oare ţi-ai vorbit vreodată sau te-ai ascultat? Dacă ești persecutat de toată lumea, fii tu cel indulgent cu tine, iartă-te că nu poți să faci mai multe și mergi înainte. Viața știe să te surprindă în mod plăcut.

5). Cine eşti, pentru ce trăiești? Ce alegi să faci câtă vreme vei trăi aici?

6). Eşti mulţumit de funcţia ta ori de poziţia în care ai fost plasat de către societate, un statut pentru care ai trudit mai bine de șaispreze ani? Chiar și după atâta trudă rezultatele tale nu par să te arunce în vârful Piramidei lui Abraham Maslov, obiectiv pe care ţi l-ai închipuit zilnic dar care se prăbuşeşte cu fiecare zi ce trece, fiecare oră trecând în defavoarea ta. Ți-e teamă că îmbătrânești și nu îți vei găsi sensul și că nu vei dobândi victoria?

Încă nu te-ai convins că oricât de repede ai alerga timpul ţi-o va lua înainte, ba chiar te-a depăşit deja şi nu ţi-a mai rămas timp pentru a îţi materializa sutele de dorinţe?

7). Ce faci tu pentru tine, pentru adevăratul tu? Dar aici mă simt nevoit să repet întrebarea. Ce faci tu pentru tine, nu pentru șeful tău, nu pentru compania la care lucrezi sau pentru imaginea ta, nu pentru mașina ta sau pentru familia ta și pentru prietenii tăi, ci pentru tine?

8). Dacă ai putea da timpul înapoi ai proceda în acelaşi fel, fără să clipeşti sau să te gândeşti a doua oară?

9). Din moment ce ai bifat lista tiparului social fără greșeală, ți-ai finalizat studiile, ți-ai găsit un job bun, te porți elegant și ești educat și prezentabil, ți-ai luat o nevastă pe măsură, ți-ai cumpărat o casă nouă, o mașină la fel, organizezi petreceri periodic și călătorești frecvent, de ce nu ești fericit iar în unele zile te simți mai gol decât o damigeană în care nu a turnat nimeni nimic niciodată?

Care e motivul pentru care celor cărora li s-a spus că ştiu nu știu, iar celor cărora li s-a spus că nu ştiu, de fapt știu? Dacă oamenii s-ar purta cu tine așa cum te porți tu cu ei, ai fi trist sau fericit?

Întrebări despre viață care te reprogramează

10). O minte uşor de influenţat, programată să memoreze informaţii care nu servesc scopului ei, ci acelora care au lucrat la formarea minţilor oamenilor în interes personal, pentru bunăstare și pentru putere, este îndreptăţită la superioritate? Sigur nu avem de-a face cu cea mai mare înşelătorie din istoria umanităţii, pe sistemul, cineva a convins oamenii că sunt liberi ca nu cumva ei să caute să cerceteze și să se elibereze?.

Cei din urmă vor fi cei dintâi, tot ce ne-a mai rămas de făcut este să ne dăm seama de aceasta și să luam inițiativă. Oare ceea ce trăim astăzi ca experienţă are vreo legătură cu textul care ne-a fost lăsat, care s-a păstrat până în zilele actuale? Oare Conştienţa Hristică a coborât în inimile celor mai pragmatici dintre noi, scopul fiind acela de a ne ajuta să identificăm minciunile vieţii?

Dacă ţi-au plăcut întrebările mele și dacă ţi-au deschis apetitul pentru a cunoaşte mai mult, dacă crezi despre tine că eşti o persoană stăpână pe propriile alegeri, una care nu aşteaptă fericirea de la învăţători, doctori, psihologi, politicieni sau de la preşedintele ţării, te invit să descoperi cum să devii propriul tău sprijin.

Ești gata să devii administratorul gândurilor tale? Citeşte seria Vorbind cu Dumnezeu şi te asigur că te vei vedea altfel, mă vei vedea altfel iar în cele din urmă vei vedea lumea altfel. Eu îți urez o viață cât mai plăcută şi nu uita, fiecare zi este un miracol. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Eșecul nu înseamnă neîndeplinirea planului tău, viața știe să te surprindă în mod plăcut. De cele mai multe ori ne opunem vieții, crezând că deținem un plan mult mai potrivit pentru noi decât cel care ni se oferă, acesta este de fapt eșecul.
Alberto Bacoi

2 Comentarii

 1. Ionela

  1) Ai pus degetul pe rana ! De ani de zile ma lupt pentru a ma accepta asa cum sunt. Am cateva kgme de care tot vreau sa scap , insa in ani de zile de cand sunt constienta de ele nu am putut sa le accept si sa le iubesc , pt ca stiu ca doar asa ele se vor topi . Am invatat k toate acele retete minune sunt minciuni si este trist sa vad ca sunt multi , chiar foarte mult care le cred … Raspunsul la intrebare este … de foarte mult timp nici nu mai stiu de cand , in schimb zilnic gasesc o persoana pe care sa o admir dorindu-mi sa fiu ca ea …

  2).N-am incetat 100 % sa cred in mine , insa totdeauna am cautat sa fac ceea ce zic ceilalti crezand ca ei stiu mai bine , pentru ca au o varsta , un nume , niste cunostinte , studii , etc .. . Faptul ca n-am incetat niciodata sa cred macar 1% in mine m-a ajutat enorm sa descopar si sa ma rup de reguli absurde .

  3). Nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare , nu stiu ce inseamna a ma asculta …. dar a ma urma …. Poti sa imi spui tu ?

  4).Poate mi-am vorbit atunci cand imi proiectez planurile , visele , proiectele si simt acel entuziasm si aceea forta , insa este trist ca n-am gasit puterea sa le si urmez !

  5). „Cine sunt ?” – este intrebarea care ma macina clipa de clipa , citesc multe si vad cate se spune de fiinta umana , de oameni in generall , am si oameni care imi spun cat de minunata sunt insa eu nu cred asta despre mine … In viata asta aleg sa descopar scopul cu care mi-am creat problemele , apoi sa le rezolv si dau mai departe si celor care se confrunta cu aceleasi nemultumiri ca mine …. este un drum lung pe care aleg sa-l strabat si stiu ca voi invata multe si visele mele sunt la un pas departare de implinire .

  6).Nu ma pot declara multumita , pt ca chiar simt ca pe zi ce trece ma indepartez mai mult de mine . In fiecare zi incep cu promisiuni care stiu ca nu le voi implini si uite asa scade forta si increderea mea …

  7).Iti dau dreptate , timpul fie ne este prieten fie dusman , depinde ce alegi …. Am de multe ori sentimentul ca nu mai am timp , desi am abea 21 de ani si vise cu carul …

  8).Daca as da timpul inapoi si n-as stii ce sa fac cu ce folos ? Iar daca as da timpul inapoi si as detine cunostintele de acum pe care nu stiu cum sa le aplic , mai bine nu … Trecut e trecut si chiar de m-as intoarce este stins . Singura mea sansa este sa fac ceva aici , acum . Maine s-ar putea sa fie prea tarziu .
  9). Pentru ca s-a urmarit manipilarea oamenilor . Marii conducatori si-au dorit puterea absoluta , iar pentru a o detine trebuia sa aiba prosti care NU STIAU insa credeau ca stiu, nu oameni care STIAU si care au fost ignorati si redusi la tacere . Cum poate conduce cineva intr-o lume fara frici ?!

  10)Asta e jocul parsiv in care multi ne pierdem , chiar di eu acum cautand sa raspund la intrebare realizez ca m-am crezut superioara , ca am toate informatiile si ca nu mai are rost sa caut pentru ca oricum nu voi reusi . Chiar asa e suntem convinsi ca stiu o gramada de lucruri , cand de fapt nu stim NIMIC . Cineva zicea : „Cu cât știu mai mult, cu atât mai mult îmi dau seama cât de puțin știu”- Lao Zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.