să nu impui copilului

Cum să nu impui copilului tău

De ce să nu impui copilului tău, care sunt consecinţele întemniţării sufletului lui și efectele care îi vor decide viaţa? Acesta este un articol scris la cerere. Îți mulţumesc pentru sugestiile pe care mi le-ai trimis pe Facebook. Astăzi vei afla de ce să nu impui copilului tău. Începem!

Învaţă-ţi copilul să trăiască liber şi creativ. Demonstrează-i prin fapte, comportament şi soluţii în gândire, faptul că viaţa e mai mult decât un miracol, este fericire prin natura ei. Viaţa este mai degrabă un joc al fericirii și cu toţii ne aflăm acum aici ca să ne jucăm cu viaţa.

Învaţă-ţi copilul că toţi cei care încearcă să îi impună să fie aşa cum este lumea sunt mai mici decât el. Aceştia au de străbătut o cale extrem de lungă ca să ajungă la eliberarea pe care viaţa le-a pus-o la dispoziţie, cea pe care nu o cunosc şi nu o pot atinge. Viaţa nu este o închisoare, este un teren de joacă, un supermarket în care ţi s-au pus la dispoziţie uneltele cu ajutorul cărora să creezi cea mai fabuloasă experienţă a ta.

În primul rând nu există legea atracţiei, există Legea creaţiei. Eşti o fiinţă creatoare, nu un magnet care atrage bani, maşini și femei, din cosmos sau cu ajutorul căruia să devii un al doilea Mark Zuckerberg peste noapte, prin puterea minţii. În Cosmos nu există astfel de experiențe, de unde tot încearcă unii să te convingă că le atragi?

Adevărul este că ți s-au dat unelte prin care să îţi poţi modela viaţa. Credinţa în capacităţile tale şi încrederea în conexiunea cu Universul care te-a creat, te vor determina să faci minuni. Eu am făcut, ele se pot vedea din Cosmos.

Uneltele prin care îți creezi realitatea care a fost scrisă sunt spiritul creativităţii, intuiţia, ambiţia, discernământul, emoţia, pasiunea, credinţa şi nevoia de asimilare a adevărului de care te-ai separat prin naşterea ta aici. Cu ajutorul lor îţi poţi modela viaţa în mod inconştient sau în mod conştient controlat.

Să nu impui copilului tău să urmeze o facultate sau să obţină cele mai bune rezultate la învățătură. Îndrumă-l să o facă numai atunci când alege din proprie inițiativă asta. Una sau zece pregătiri avansate, în domenii căutate, nu te învaţă să lucrezi pentru tine, te învaţă să lucrezi pentru alţii ca să supravieţuieşti. Atunci când sistemul lor se schimbă ori pur şi simplu nu vor mai avea nevoie de serviciile tale, tu încetezi să mai exişti. De fapt tu nu ai existat niciodată, ci ai făcut eforturi imense ca uriaşii celor mai mari companii să existe.

Cea mai mare minciună a societăţii este faptul că implementează generaţiei actuale în conştientul inferior gândul că cel mai uşor de influenţat dintre oameni, deci cea mai perfectă clonă, cel care se opune sistemului cel mai puţin ori deloc, e cel demn de admiraţie şi de apreciat dintre oameni.

Se presupune că el ar fi un exemplu pentru ceilalţi. Din acest motiv este premiat periodic de stat sau de companiile private. Cu modestie îţi spun că ea nu e o soluţie pentru a câştiga viaţa, e resemnarea prin care îţi îndemni copilul să renunţe la ea.

Să nu introduci în programul de formare al copilului tău sistemul pe care eu îl numesc educaţie aplicată. Tot ce va încerca să facă din clipa în care îi vei limita acţiunile, deci atunci când se va simţi controlat, va fi să îţi demonstreze că este liber prin natura lui, chiar dacă va fi nevoit să o facă pe ascuns un timp.

Nu deveni indiferent cu copilul tău, indiferent de dificultățile pe care le întâmpini, de grijile care îţi macină bucuria faptului că deţii o familie. Preţuieşte darurile cu adevărat importante.

În viață tot confortul după care tânjeşti are scopul de a lucra împotriva ta. Odată ce te-ai convins că în realitate nu ai nevoie de nimic, începi să percepi lucrurile materiale la valoarea lor reală. Viaţa începe să te invadeze cu bucurie şi inevitabil cu lucrurile menite să îţi ofere confortul necesar pe durata şederii aici.

Când am obţinut permisul de conducere mi-am dorit atât de tare o maşină încât am fost gata să fac orice pentru a obține una. În cele din urmă, când răbdarea mea ajunsese la final, mi-au trecut tot felul de gânduri prin minte, cum ar fi să îmi vând un rinichi ori să mă apuc de videochat o perioadă, până strâng banii necesari ca să o achiziționez.

Din fericire nu am făcut nimic din câte mi-au trecut prin minte la vremea respectivă. Desigur că am avut trei maşini personale de atunci şi până astăzi. Astăzi nu mai am nevoie de aşa ceva.

Să nu impui copilului tău

Să nu impui copilului tău când şi pe cine să iubească ori când să se ferească de iubire, minţindu-l că tu intenționezi să îl protejezi de fapt. Tu nu ştii ce e iubirea. Iar de fiecare dată când consideri că ştii ce este iubirea, aminteşte-ţi cuvintele acestea „cum nu îmi iubesc copilul, tocmai i-am dat un milion!?“ Reacţia ta nu exprimă iubire, e ignoranţă faţă de cea mai preţioasă fiinţă din viaţa ta.

Construieşte-ţi un program pe care să îl respecţi, în felul acesta vei obţine rezultate pozitive în viaţă. Pierzi timpul! Organizează-ţi activităţile, devino robot! Depăşeşte-ţi limitele, lucrează până cazi din picioare! Eşti o fire puternică, asigură-ţi viitorul, luptă pentru a obţine fericirea! Nimic mai fals!

Nu ai nevoie de un program pentru a îţi îmbunătăţi viaţa. Spre deosebire de o maşinărie care este programată, ție ţi s-a dat o minte. Cu ajutorul minţii poţi comunica verbal cu ceilalţi, poţi lua decizii și poţi decide ce îţi place și ce nu. Azi te poţi simţi entuziasmat să faci un anume lucru, mâine ești liber să faci cu totul altceva. Reţine, organizarea activităţilor exterioare creează haosul interior. Să nu impui copilului tău!

Ştiu că ceea ce citeşti crezi că sunt doar cuvinte. Aşadar încearcă să te trezeşti la aceeaşi oră în fiecare dimineață, mănâncă acelaşi lucru ori îmbracă-te la fel, comportă-te la fel, impune-ţi standarde de personalitate şi de partener, aspiră la o viziune a perfecţiunii limitate, iar la sfârşitul vieţii mă vei contacta ca să îmi spui că am avut dreptate. În vremea aceea, din fericire, eu nu voi mai fi aici.

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Viaţa e mai mult decât un miracol, este fericire prin natura ei.
Viaţa e un joc al fericirii şi cu toţii ne aflăm aici ca să ne jucăm cu viaţa.
Alberto Bacoi

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x