Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit, obstacolele întâlnite ori frica de succes, ele sunt doar câteva dintre subiectele pe care am fost rugat să le dezvolt în ultima săptămână și sper ca materialul meu să îți fie de folos.

Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit

Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit, obstacolele întâlnite ori frica de succes, ele sunt doar câteva dintre subiectele pe care am fost rugat să le dezvolt în ultima săptămână și sper ca materialul meu să îți fie de folos. Dacă îți este, nu ezita să îi inspiri și pe alții, pe care îi cunoști și știi că se confruntă cu aceeași problemă.

Când eram copil îi admiram pe prietenii mei mai mari, visam să devin ca ei chiar dacă mă desconsiderau. Pe parcurs am reușit să mă accept așa cum sunt, să nu mă compar sau să încerc să imit pe cineva. Astăzi ei își doresc să devină ca mine și îi admir pentru asta. Îți dezvălui calea pe care am urmat-o ori notițele pe care mi le-am luat, observațiile, iar în final experiența pe care am căpătat-o.

Atunci când realizezi cine eşti tu cu adevărat şi, îţi continui drumul, luptând pentru a îndeplini scopul pentru care te afli acum, aici, prietenii încep să devină din ce în ce mai puţini, până când cei mai mulţi dispar definitiv! Majoritatea rudelor şi apropiaţilor se vor îndepărta, de asemenea.

În acel moment începe să îţi piară interesul faţă de preocupările cu esenţă mediocră, cum ar fi lupta pentru a ieşi în evidenţă, a te afişa cu cineva în faţa cuiva anume ori dezbaterile nesfârşite, în care se discută probleme, persoane şi accesorii. De asta să fii sigur!

Unii oameni, puţini la număr, vor deveni capabili să vadă intenţiile, capacităţile şi strălucirea ta. Însă majoritatea nu te vor înţelege. Cei care nu vor înţelege intenţiile tale, vor spune despre tine că nu înţelegi nimic. Mai mult, ei nu îți vor recunoaște capacităţile, ba vor deveni geloşi şi vor încerca, dacă ar putea, să facă tot ce le stă în putere pentru a îţi îngreuna traiul. Teama de unicitate a devinit o reală provocare pentru fiecare.

Petrecerile celor mulţi ţi se vor părea fără gust, dar amărăciunea de odinioară se va transforma într-un adevărat dar. Adevăr îţi spun, eşti privilegiat pentru faptul că simți acestea. E semn că te-ai eliberat din lanțul colectiv, care trage în larg turma, ai devenit conștient, ești stăpânul tău; tu poți să gândești ori să îți oprești gândirea, poți să te acoperi cu pătura emoțiilor sau poți să te dezbraci de ea.

Teama de unicitate te ține sub observație, în mulțime, cu toate că oamenii nu văd nimic. Singurătatea îți va da bătăi de cap. De cele mai multe vei trece ca un invizibil printre oameni, cei mai mulţi nici nu vor şti că locuiești la comun cu ei. Crescând, vei simţi durerea din ce în ce mai intens, dar bucuria ta va fi mai mare. Lacrimile tale vor curge doar pentru cei care te iubesc cu adevărat.

Astăzi este pentru prima dată când poţi privi persoanele din viaţa ta pur şi simplu dezgolite. Te miri, poţi vedea mai limpede ca niciodată cu cine şi ce fel de relaţie deţii, pe care ar fi bine să o închei sau în care ar fi bine să investeşti mai mult. Falsul nu se mai îmbracă cu hainele adevărului, pentru tine.

Chiar dacă vei permite aparenţelor să se joace cu mintea ta ori să îţi întristeze viaţa pentru un timp, chiar dacă ceea ce se îndreaptă către tine pare a fi de culoare cenuşie, răsuflă uşurat, și cunoaşte faptul că te afli pe drumul cel bun. Tu ai dovedit a fi singura stâncă de sprijin printre valurile învolburate ale minciunilor vieţii. Astfel, întreb eu, ce ar fi apele fără uscat?

În ziua în care am încetat să mai încerc să fiu pe placul celorlalți, am început să am timp pentru mine. Iar lucrând la ea, noua mea variantă a fost acceptată şi de ceilalţi. Vine un moment când eşti nevoit să te retragi ca să poţi merge înainte. Cu cât te laşi mai mult controlat de oameni şi de tiparele lor, cu atât vei fi secat de energie.

Curajul de a fi diferit

Eu sunt fericit, însă în acelaşi timp sunt copleșit de tristeţe. Sunt un fericit trist tot timpul și nu am fost întotdeauna așa, tristeţea am căpătat-o. Eu sunt fericit, însă nu în sensul satisfacţiei minţii, sunt fericit cu sufletul şi mulţumit pe măsura realizărilor mele.

Mintea ta se află în conflict continuu cu cele mai înalte nevoi ale ființei care ești, dacă vei fi preocupat tot timpul să o mulţumești te vei ignora pe partea reală, îți vei bloca dezvoltarea și vei rămâne conştient doar în trup. Însă trupul se naște, trăiește și moare, să îl cintești dar să nu îl urmezi.

Cărţile mele se adresează omului care caută liniştea, care e curios să afle cum funcţionăm ca ființe tripartite sau de unde apar neîmplinirile ori conflictele. Prin ele cititorii găsesc multe răspunsuri, totuşi miracolul constă în faptul că îi determin pe ei să le descopere înăuntrul lor, ca pur și simplu să le ştie, nu doar să mă creadă pe cuvânt. Omul are nevoie să înveţe să se bazeze pe el însuşi, ca să nu mai fie manipulat sau lăsat de izbelişte.

În viaţă, dezamăgirile te urmăresc la tot pasul. Nimic din ceea ce este, nu este aşa cum ţi-ai imaginat. Dificultatea a plecat de la faptul că nu ai fost învăţat să accepţi opiniile oamenilor sau să le respecţi libertatea. Tot aşa au păţit şi cei care încearcă să te determine să renunţi la unicitatea ta, ca să urmezi gloata.

Cumpără cărţile Vorbind cu Dumnezeu în format tipărit şi descoperă lumea aşa cum este, nu cum ţi-au spus alţii că ar putea să fie. Pe lângă beneficiile pe care le vei obţine citind, cumpărând cărțile mă susţii în proiectele viitoare.

Călătoreşte oriunde îți propui să călătoreşti și îmbracă-te cu ceea ce îţi place să te îmbraci, mănâncă tot ce îţi place să.mănânci și iubeşte pe cine alegi tu să iubeşti. Întoarce-te la cel la care doreşti să te întorci, dar nu uita niciodată de tine, de Mine, de noi. Inspiră și tu, simte liber!

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Scrie ceva despre acest subiectx
()
x