Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit

Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit

Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit

Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit, obstacolele întâlnite ori frica de succes. Ele sunt doar câteva dintre subiectele pe care am fost rugat să le dezvolt pe Blog în ultima săptămână. Sper să vă fie de folos.

Atunci când realizezi cine eşti tu cu adevărat şi îţi continui drumul vieţii, luptând pentru a împlini scopul pentru care te afli acum aici, prietenii încep să devină din ce în ce mai puţini, până când cei mai mulţi dispar definitiv! Majoritatea dintre rude şi apropiaţi se vor îndepărta de asemenea.

Începe să-ţi piară interesul faţă de preocupările cu esenţă mediocră, cum ar fi lupta pentru a ieşi în evidenţă, a te afişa cu cineva în faţa cuiva anume, însă şi dezbaterile nesfârşite în care se discută probleme, persoane şi accesorii. De asta să fii sigur!

Unii oameni, ce-i drept puţini la număr, vor deveni capabili să vadă intenţiile, capacităţile şi strălucirea ta. Însă, majoritatea nu te vor înţelege. Cei ce nu vor înţelege intenţiile ori capacităţile tale vor spune despre tine că nu înţelegi nimic. Apoi vor deveni geloşi sau invidioşi şi vor încerca, dacă ar putea, tot ce le stă în putere pentru a îţi îngreuna traiul. Astfel detaşarea de teama de unicitate devine o provocare uriaşă pentru fiecare om.

Petrecerile celor mulţi ţi se vor părea fără gust, dar amărăciunea de odinioară ţi se va părea că s-a transformat într-un adevărat dar. Adevăr îţi spun, eşti privilegiat pentru faptul că vezi aceste lucruri.

Detaşarea de teama de unicitate

De cele mai multe ori vei trece invizibil printre oameni. Cei mai mulţi dintre localnici nici nu vor şti că locuieşti la comun cu ei. Vei simţi durerea din ce în ce mai intens iar bucuria ta va fi mai mare. Lacrimile tale vor curge doar pentru cei care te iubesc cu adevărat…

Acum este pentru prima dată când poţi privi persoanele din viaţa ta pur şi simplu dezgolite. Astăzi, poţi vedea mai limpede ca niciodată cu cine şi ce fel de relaţie deţii, pe care ar fi bine să o închei sau în care ar fi bine să investeşti mai mult. Decide pentru tine! Detaşează-te de teama de unicitate! Simte liber!

Chiar dacă vei permite aparenţelor să se joace cu mintea ta şi să îţi întristeze viaţa pentru un timp, chiar dacă ceea ce se îndreaptă spre tine pare a fi în esenţă de culoare cenuşie, răsuflă uşurat apoi cunoaşte despre tine că eşti pe drumul cel bun. Tu ai dovedit a fi singura stâncă de sprijin printre valurile învolburate ale minciunilor vieţii. În cazul acesta, te întreb eu, ce ar fi apele fără uscat?

Când am încetat să mai încerc să fiu pe placul tuturor, am început să am timp pentru mine. Însă lucrând la ea, culmea, noua mea variantă a fost acceptată şi de ceilalţi. Vine un moment când eşti nevoit să te retragi ca să poţi merge înainte. Cu cât te laşi mai mult controlat de oameni şi de tiparele lor, cu atât te vei usca, te vor lăsa fără energie. Şi din nou, detaşarea de teama de unicitate devine o luptă, o provocare uriaşă pentru fiecare om.

Obţine curajul să gândeşti diferit

Eu sunt fericit. Însă, în acelaşi timp sunt pătruns de tristeţe. Sunt un fericit trist tot timpul. Sigur că nu am fost mereu aşa, tristeţea am căpătat-o. Eu sunt fericit, dar nu în sensul satisfacţiei minţii. Sunt fericit cu sufletul şi mulţumit pe măsura realizărilor mele. Totuşi mintea se află în conflict continuu cu nevoile mele cele mai înalte. Dacă aş fi preocupat să o mulţumesc m-aş ignora pe partea celalaltă, mi-aş bloca dezvoltarea spiritului, astfel aş rămâne conştient doar în minte şi aş muri.

Cărţile mele, inclusiv întreg conţinutul de pe acest blog, se adresează omului care caută liniştea, a celui care a devenit curios să afle cum funcţionăm ca oameni, ori de unde apar nemulţumirile şi conflictele. Prin ele cititorii găsesc multe răspunsuri. Totuşi, miracolul constă în faptul că îi determin pe ei să le descopere înăuntrul lor şi, pur şi simplu să le ştie, nu doar să le creadă pe cuvânt. Oamenii au nevoie să înveţe să se bazeze pe ei înşişi ca să nu mai fie lăsaţi de izbelişte sau spulberaţi de vânt.

Vezi tu, în viaţă, dezamăgirile te urmăresc la tot pasul. Nimic din ceea ce este nu este aşa cum ţi-ai imaginat! Dificultatea a plecat de la faptul că nu ai fost învăţat să accepţi opiniile oamenilor sau să le respecţi libertatea. Tot aşa au păţit şi ceilalţi, care încearcă să te determine să renunţi la unicitatea ta.

Comandă cărţile mele în format tipărit şi descoperă lumea aşa cum este nu cum ţi-au spus alţii că ar putea să fie. Pe lângă beneficiile pe care le vei obţine citind, cumpărând cărţile mă susţii în proiectele mele viitoare.

Călătoreşte unde vrei să călătoreşti, îmbracă-te cu ce îţi place să te îmbraci, mănâncă ce îţi place să. mănânci şi iubeşte pe cine alegi tu să iubeşti! Întoarce-te la cel la care doreşti să te întorci, dar nu uita.
niciodată de tine, de Mine, de noi.
Alberto Bacoi.

6 gânduri pentru “Teama de unicitate, lipsa curajului de a fi diferit

 1. Lisa

  Nu ma tem de toate astea. Sunt ani de cand prietenii nu ma inteleg si nu ma aproba, unii m-au numit habotnica doar pentru ca am scris despre Dumnezeu sau pentru ca am facut urari de genul „Dumnezeu sa te binecuvanteze cu fericire…”. Nu ma tem nici ca voi ramane singura, petreci timp de calitate cu propria-ti persoana, nu ma tem nici de durere pentru ca stiu ca o pot duce si de moarte nu m-am temut niciodata, mereu am sustinut ca moartea e un alt inceput. Vreau doar sa stiu indiferent de ce durere imi va aduce aceasta cunoastere a Adevarului. Am citit cartile tale. Le gasesc fascinante si in opozitie cu ce am fost invatata sa cred, dar in mare masura in asentiment cu ceea ce stiam ca trebuie sa cred, mai snt aspecte care ma sperie, sau imi ridica intrebari, dar va venii ziua in care le voi intelege si accepta si pe acestea. Apreciez ca ai avut curajul sa scrii aceste carti si iti multumesc pentru ele. Dumnezeu sa te binecuvanteze cu iubire!

 2. Elena

  De cate ori iti citesc articolele simt nevoia sa iti multumesc. Sa iti multumesc ptr iubirea ta neconditionata , ptr ca simti ceea ce eu simt si in felul asta nu ma mai simt singura. M-am schimbat mult si in bine in ultima perioada. Acum simt ca pot privi lumea in fata iubind-o si intelegand-o ptr ca am ajuns sa ma inteleg si sa ma iubesc pe mine insami. Toate astea s-au intamplat cand m-am pierdut si a tb sa ma caut,s-au intamplat cand am suferit atat de mult incat singura mana care mi-a fost intinsa a fost propria mea mana, cand m-am iertat si am iertat , cand mi-am dat seama ca iubirea e alta decat tot ceea ce mi s-a spus pana acum. Iubirea este libertate si este Dumnezeu.Iubirea sunt EU si TU. Iubirea suntem NOI. Multumesc inca odata. Te iubesc.

 3. Marina

  Un om minunat e cel ce a scris aceste randuri!
  Am ramas placut impresionata, deoarece ma regasesc printre ele. Inteleg cum e sa fii o lume aparte, o planeta nedescoperita inca, cu o gravitatie mult mai scazuta de cea a pamantului, dar si „cu soarele in fata”. Mult succes pe viitor!

Lasă un răspuns