Lipsa curajului de a fi diferit, creativitatea rudimentară și obstacolele întâlnite în drum sunt doar câteva dintre subiectele pe care am fost rugat să le dezvolt pe Blog.

Lipsa curajului de a fi diferit

Lipsa curajului de a fi diferit, creativitatea rudimentară și obstacolele întâlnite în drum sunt doar câteva dintre subiectele pe care am fost rugat să le dezvolt pe Blog. Îmi doresc ca materialul scris să îți fie de folos. Dacă îți este, nu ezita să îi inspiri și pe alții care se confruntă cu teama de unicitate, cea de a se expune și așa mai departe.

În copilărie îi admiram pe oamenii mari, visam să devin ca ei chiar dacă unii mă desconsiderau. Nu eram atât de priceput la cuvinte, lipsa curajului de a lua inițiativă trăda faptul că nu mă simțeam bine în pielea mea. Pe parcurs am reușit să mă accept așa cum sunt, să nu mă mai compar cu ceilalți și am încetat să îi imit. Eu sunt așa cum sunt, tu ești așa cum ești.

În clipa în care realizezi cine eşti cu adevărat şi îţi continui drumul vieții luptând pentru a îți îndeplini scopul pentru care te afli acum aici, prietenii tăi se răresc, până când cei mai mulţi dispar definitiv. Majoritatea dintre rude și apropiați se vor îndepărta de asemenea.

Începe să îţi piară interesul pentru preocupările cu esenţă mediocră, cum ar fi a ieşi în evidenţă la școală sau la locul de muncă, a te afişa cu un alt partener în faţa partenerului de viață ori nesfârşitele dezbateri despre persoane şi accesorii.

Unii oameni vor observa intenţia și strălucirea ta, însă cei mai mulți nu te vor înţelege. Cei care nu te vor înţelege vor spune despre tine că nu înţelegi nimic. Apoi vor deveni geloşi şi vor încerca să îţi îngreuneze traiul prin orice metodă. Este și normal să te respingă, tu ești unic și vii cu ceva nou despre care ei nu cunosc nimic. A fi tu însuți într-o lume trasă la xerox este o reală provocare pentru fiecare suflet născut aici.

Petrecerile celor mulţi ţi se vor părea fără gust, iar singurătatea ta de odinioară se va transforma într-un dar. Adevărat îți spun, eşti privilegiat pentru faptul că simți aceste lucruri. E semn că te-ai eliberat din lanțul colectiv care ține turma pe loc și ai devenit creatorul evenimentelor din viața ta. Astăzi poți gândi și îți poți opri gândirea, te poți înveli cu haina emoției și te poți dezbrăca de ea.

Lipsa curajului de a ieși din tiparul gândirii te-a ținut sub observație, ca pe un prizonier al propriei minți. Gândirea compulsivă căruia i se supun toți este tiranul ascuns pe care ființa conștientă îl precede. Libertatea și independența ta sunt intolerabile pentru orice identitate egotică.

Din acest motiv izolarea îți va mai da bătăi de cap un timp. De cele mai multe ori vei trece ca un invizibil printre oameni, cei mai mulţi nici nu vor şti că locuiești la comun cu ei. Crescând vei simţi tristețea din ce în ce mai intens, dar în același timp bucuria ta va fi mai mare. Lacrimile îți vor curge doar pentru cei care te iubesc cu adevărat.

Și pentru prima dată poţi privi persoanele din viața ta pur şi simplu dezgolite. Astăzi știi cu cine şi ce fel de relaţie deţii, pe care este indicat să o închei și în care ar fi bine să investeşti mai mult. Falsitatea nu mai ia forma adevărului pentru tine, tu vezi dincolo de aparențe.

În ziua în care am încetat să mă mai străduiesc să fiu pe placul celorlalți am început să am timp și pentru mine. Vine un moment în care eşti nevoit să te retragi, să faci ordine în viața ta ca să îți poţi continua călătoria. Să fii singur este poate unul dintre cele mai triste lucruri care ţi se pot întâmpla. Să te simţi singur în preajma zecilor de prieteni este şi mai trist. Solitudinea este cel mai minunat dar.

Eu sunt fericit, dar în acelaşi timp sunt copleșit de tristeţe. Nu am fost mereu așa, tristeţea am căpătat-o. Am mintea obosită dar sufletul îmi este fericit pe măsura realizărilor mele. Căci m-am dovedit a fi singura stâncă de sprijin printre valurile învolburate ale minciunilor vieţii. Mentorul meu este și va fi inima mea.

Curajul de a fi tu însuți

Mintea ta se află în conflict cu cele mai înalte nevoi ale ființei care ești. Dacă vei fi tot timpul preocupat să o mulţumești te vei ignora, vei bloca energia vitală care curge prin tine și vei rămâne conştient doar în realitatea limitată a tangibilului.

Am scris o serie de volume al căror mesaj se adresează căutătorului interior, care în urma dezamăgirilor experimentate în mod repetat a devenit curios să afle cum funcţionăm ca ființe tripartite și ce ne alimentează conflictele. Omul are nevoie să înveţe să se bazeze pe sine, ca să nu mai fie manipulat ori lăsat de izbelişte.

În viaţă dezamăgirile te urmăresc la tot pasul. Nimic din ceea ce este nu este aşa cum ţi-ai imaginat tu ca să fie. Tu nu ai fost învăţat să gândești liber și să respecți libertatea oamenilor. De aceea în inima ta fierbe nevoia de a controla și a îți manifesta dreptatea cu riscul pierderii fericirii.

Comandă cărţile Vorbind cu Dumnezeu în format tipărit şi descoperă lumea aşa cum este ea. Pe lângă beneficiile obţinute citind vei avea satisfacția că contribui la acest minunat proiect care a devenit alinare pentru atât de mulți. Cititul este odihnă pentru trup, mângâiere pentru minte și aripi pentru suflet.

Călătoreşte acolo unde îți propui să călătoreşti, îmbracă-te cu ceea ce îţi place să te îmbraci, mănâncă ce îţi place să mănânci și iubeşte pe cine alegi tu să iubeşti. Desparte-te de cine vrei atunci când vrei și împacă-te cu cel care te primește înapoi, dar nu uita niciodată de tine, de Mine, de noi.

Atunci când spui că nu mai ai pentru ce trăi, căci ai pierdut ceea ce iubești, corpul te ascultă. El pornește procesul degradării ca să grăbească plecarea, iar mintea creează împrejurările potrivite ca să îți îndeplinească dorința. Acest mecanism este atât de eficient încât unii au ajuns la concluzia că sunt blestemați. În schimb omul care este recunoscător pentru viață așa cum este ea renaște și rămâne.

Citeşte mai multe articole asemănătoare pe Blog.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments