Retrospectiva anului

Retrospectiva anului, jurnalul meu către casă sau analiza ultimilor ani, e un motiv revigorant şi de recunoştinţă pentru mine, în călătoria mea pe care am ales-o. Tu ai un astfel de carnet de notiţe ori nu îţi trebuie? Începem!

Retrospectiva anului 2016

Nu toate lucrurile frumoase sunt cu adevărat strălucitoare. Şi de aceasta mi-am dat seama pe parcursul anului ce e pe cale să se încheie. Tot el m-a ajutat să realizez că în viaţă ai nevoie să fii mai întâi orb ca să realizezi că eşti vizionar. Acum ştiu că atunci nu ştiam, dar atunci nu ştiam că astăzi voi şti. Ea este conştientizarea şi dezvoltarea care nu se opreşte niciodată.

Dacă alţii reuşesc mai mult decât ai reuşit tu, chiar dacă depun mai puţine eforturi, iar, acest gând te frământă şoptindu-ţi că nu este drept, ţi se întâmplă din cauza firii slabe de om, care te convinge să fii gelos ori invidios pe succesul altora. Caută să elimini răutatea din tine şi disconfortul va dispărea fără urmă. Atunci te vei putea bucura de realizările tale şi îi vei admira pe oamenii care reuşesc. Abia apoi vei fi admirat ori apreciat la rândul tău, îmi scriu, stând la birou, vorbind cu mine. Doar tu poţi să te faci pe tine fericit!

Realizările nu s-au oprit nici de această dată să mă copleşească. Însă fără să le fi strigat eu de la zece mii de ani lumină distanţă niciuna nu s-ar fi apropiat de mine. Fericirea ta depinde doar de tine!

Am publicat mult aşteptata carte Mikel; dacă nu ai citit o carte care să te impresioneze încă a sosit momentul să o citeşti. Te va impresiona. Ceea ce îţi vorbesc nu e o credinţă, este o certitudine. Îţi garantez că nu ai mai citit aşa ceva niciodată şi nu vei mai întâlni un conţinut asemănător după ce o vei termina.

Am scris zeci de articole, m-au contactat sute de oameni şi mi-am făcut mii de gânduri. Am postat aproape în fiecare zi. Am fost descurajat, îmbolnăvit, dezamăgit, dar am reuşit. Mă aflu acum în faţa ta şi te privesc cum mă citeşti. Îţi mulţumesc pentru sprijinul pe care mi-l acorzi.

Am adus trei sute de mii de oameni pe blog şi cinsprezece mii de oameni pe pagina de Facebook, însă nu am de gând să mă opresc aici. Am fost invitat la câteva interviuri, am fost chemat să vorbesc la o emisiune radio. Am muncit în vânzări şi nu numai…

M-am odihnit mai mult decât trebuia sau poate mai puţin, cine ştie? Cert este că sunt mulţumit de eficienţa pe care am dovedit-o, susţinându-mi moral şi financiar familia sau prietenii. Mi-am achitat datoriile, mi-am depăşit limitele, am acceptat toate provocările. Şi tu o poţi face, dacă nu ai făcut-o deja. Şi astfel, retrospectiva anului 2016 îmi transformă viaţa într-una de succes.

Retrospectiva anului 2015

Am publicat cele trei volume care alcătuiesc seria Vorbind cu Dumnezeu apoi ţi le-am pus la dispoziţie în mod gratuit, la secţiunea Citeşte online. Articolele de pe Blog au circulat pe internet şi, au ajuns la peste două sute de mii de oameni, iar cărţile au fost citite de alte aproximativ şapte mii de suflete. Am creat evenimente online ducând la capăt tot felul de proiecte. Am obţinut sponsorizare pentru unul dintre ele şi, am bucurat câţiva copii în perioada sărbătorilor de iarnă!

Am terminat de scris a patra carte iar la începutul anului viitor urmează să o public. Am oferit consiliere online şi în mod direct celor care m-au contactat şi asistenţă celor ce mi-au pus întrebări pe perioada de timp în care au studiat cărţile şi după, oricând. Aşa mi-am făcut nenumăraţi prieteni.

Am cunoscut oameni frumoşi, pe care i-am încurajat apoi să rămână astfel, şi am investit câteva mii de lei ca mesajele mele să ajungă la tine. Faptul că eşti acum aici şi citeşti acest mesaj, se datorează orelor de muncă fizică şi psihică, pe toate planurile.

Banii au fost investiţi în costurile privind publicarea cărţilor, tipărirea, promovarea lor, menţinerea saitului sau a paginilor de socializare, cum ar fi Facebook, Google plus, promovarea articolelor, a evenimentelor ş.a.m.d.

Am fost jignit, ameninţat, lăudat ori copiat! Cititorii care la început au râs sau care m-au ignorat, mă citesc azi pe ascuns şi se inspiră de la mine ca să găsească soluţii la problemele lor, acelea pe care le întâmpină ori pe care nu le-au luat în considerare până acum.

Cei care mă urăsc există şi vor exista în continuare. Avantajul este că 70% mă iubesc, 25% mă ignoră iar 5% fac parte din categoria cu proşti. Dacă statisticile se dovedeau a fi invers, m-aş fi oprit înainte să încep. Şi nu aş putea să nu iubesc oamenii vreodată! Iar, astfel, retrospectiva anului 2015 îmi transformă călătoria într-una de succes. Simte liber!

Retrospectiva anului 2014

Cei care mi-au citit cel puţin o carte au spus că am dreptate. Cei ce au refuzat să citească, mi-au spus că mă înşel. Aceia care au crezut în Cuvintele pe care le-au găsit aici mi-au trimis mesaje de mulţumire, încântaţi de schimbarea pozitivă care s-a produs în vieţile lor. Celor care nu au crezut ori, care, au trecut cu vederea peste eforturile mele, viaţa le-a pregătit exact ce au trăit şi până acum.

Dacă până astăzi societatea a luptat ca să păstreze înţelepciunea individuală la nivel inferior, înţelepciunea, a ocolit societatea şi pe aceia care o conduc!

Astăzi privesc entuziasmat tinerii care au înflorit ca florile de primăvară, crescute pe Pământul pustiit, îmbibat cu legi sau cu otrăvuri sufleteşti. Văd palatele cu valori mincinoase cum se prăbuşesc din pricina Adevărului care a ieşit la iveală ori adolescenţii cum sting televizoarele, încetând să îşi mai hrănească mintea cu poveşti, timp în care nesătuii de faimă şi control devin exemple negative pentru generaţiile viitoare.

Dacă în luna martie am ales să îmi creez un blog prin care să ajung mai uşor la inima ta, dar vreme de câteva luni a fost citit de mai puţin de 15/20 de oameni pe zi, acum se bucură de câteva mii de cititori în mai puţin de două sau trei zile.

Am ales un domeniu aproape imposibil de promovat, l-am dezvoltat, dăruindu-mă în totalitate acestuia. Astăzi s-a transformat în cel mai discutat subiect. Apoi toţi cei care mi-au spus că n-am nicio şansă, promovând aşa ceva, îşi doresc să fi făcut aceasta în locul meu. Mă bucur să mă urmaţi. Uşa vă e deschisă. Nu aş putea să nu iubesc oamenii vreodată. În felul acesta, retrospectiva anului 2014 îmi transformă viaţa într-una de succes!

Un gând pentru “Retrospectiva anului

Lasă un răspuns