Retrospectiva anului

Retrospectiva anului, jurnalul meu către casă sau analiza ultimilor ani, e un motiv revigorant ori de recunoştinţă pentru mine. Tu ai un astfel de carnet de notiţe ori nu îţi trebuie? Începem!

Retrospectiva anului 2017

Prima zi a anului m-a întâmpinat cu un sentiment de recunoștință. Am simțit că nu mai am nevoie de nimic, că tot ceea ce am hotărât să fac am dus la bun sfârșit chiar dacă am fost dezamăgit, apoi m-au trecut fiorii. M-am oprit să privesc apusul, pășind pe lacul înghețat din Parcul Herăstrău. Ce liniște, câte culori frumoase, mă simt privilegiat că sunt acum aici și că fac ceea ce am ales să fac, am zis. Atunci parcă s-a deschis cerul.

Aproape opt mii de accesări pe Blog într-o singură zi, mii de aprecieri, zeci de prietenii și oameni calzi care mi s-au alăturat în acest proiect. Am primit donații, cele mai scumpe cadouri. În realitate oamenii iubitori sunt cele mai minunate cadouri, am rămas surprins. Viața, cât este de frumoasă!

Am plecat să lucrez pe o perioadă de două luni într-o localitate numită Agios Giorgios, situată pe Insula Corfu, din Grecia, unde am trăit clipe ireale și am cunoscut oameni simpli și atât de frumoși. Am scris zece articole în acea perioadă și v-am delectat cu peisaje de vis postând fotografii pe Instagram.

Am vizitat orașul Veliko Târnovo, Bulgaria. Câțiva cititori minunați mi-au asigurat deplasarea și cazarea pentru a se bucura de prezența mea în Stuttgart, Germania, preț de câteva zile, așa frumusețe cum strălucea în ochii lor nu am mai privit demult. În luna noiembrie, de ziua mea, m-am plimbat cu bicicleta surorii mele prin orașul Toulouse, Franța și am cunoscut astfel felul cum trăiește și pe cei dragi ei. Dacă citești acest mesaj thumbs up for you Rebeca!

Am retipărit cartea MIKEL, am vândut jumătate din stoc iar cu restul urmează să umplu rafturile câtorva librării din România. Am susținut un eveniment la Hotel Ibis, în Constanța, unde m-au întâmpinat peste douăzeci de oameni interesați de frumusețea interioară, dezvoltarea umană și reușita individuală. Am fost prezent la prima ninsoare în stațiunea Predeal și în orașul Brașov.

Habar nu am avut că voi mai scrie o carte, departe de planurile mele acest gând. Dar viața știe să te surprindă în mod plăcut. Spre final de an mi-am rezervat un citybreak în Roma, Italia, cu scopul de a mai adăuga câteva rânduri în jurnalul pe care l-am numit călătoriile mele. Am scris un articol aproape săptămânal, am postat în fiecare zi și am lucrat trei luni pe un șantier ca postările de pe Facebook să ajungă la tine. Mulțumesc, am avut nevoie să fac asta.

Retrospectiva anului 2016

Nu toate lucrurile frumoase sunt cu adevărat strălucitoare, de asta mi-am dat seama pe parcursul anului care e pe cale să se încheie. Tot el m-a ajutat să realizez că în viaţă ai nevoie să fii mai întâi orb ca să realizezi că eşti vizionar. Acum ştiu că atunci nu ştiam, dar atunci nu ştiam că astăzi voi şti. Ea e conştientizarea, e dezvoltarea care nu se opreşte niciodată.

Dacă alţii reuşesc mai mult decât ai reuşit tu chiar dacă depun mai puţine eforturi, iar acest gând te frământă, ţi se întâmplă din cauza firii tale slabe de om, care te convinge să fii invidios. Caută să elimini răutatea din tine şi disconfortul va dispărea fără urmă. Atunci te vei putea bucura de realizările tale şi îi vei admira pe oamenii care reuşesc în viață.

Ai întâlnit vreodată un om care preocupat fiind cu ceea ce îl împlinește să obișnuiască să își irosească energia, criticând visurile celorlalți? Nicidecum, doar cei care nu fac nimic cu viețile lor au timp să fie invidioși.

Realizările nu s-au oprit nici de această dată să mă copleşească. Însă, fără să le fi strigat eu de la zece mii de ani lumină distanţă nu s-ar fi apropiat de mine. Fericirea ta depinde doar de tine!

Am publicat mult aşteptata carte MIKEL, dacă nu ai citit o carte care să te impresioneze încă a sosit momentul să o citeşti. Îţi garantez că nu ai mai citit aşa ceva vreodată nici nu vei mai întâlni un conţinut asemănător după ce o vei termina. Ceea ce îţi prezint nu e o credinţă, este o certitudine.

Am adus trei sute de mii de oameni pe Blog şi cinsprezece mii de oameni pe pagina de Facebook, însă nu am de gând să mă opresc aici. Am fost invitat la câteva interviuri și am fost chemat să vorbesc la o emisiune radio. Am muncit în vânzări şi nu numai.

M-am odihnit mai mult decât trebuia sau poate mai puţin. Cine ştie? Cert este că sunt mulţumit de eficienţa pe care am dovedit-o, susţinându-mi moral şi financiar familia sau prietenii. Mi-am achitat datoriile, mi-am depăşit limitele și am acceptat toate provocările. Şi tu o poţi face, aceasta dacă nu ai făcut-o deja.

Retrospectiva anului 2015

Am publicat cele trei volume care alcătuiesc seria Vorbind cu Dumnezeu și ți le-am pus dar la dispoziţie, online, gratuit. Articolele au circulat pe internet şi au ajuns la peste două sute de mii de oameni. Am creat evenimente online, ducând la capăt tot felul de proiecte. Am obţinut sponsorizare pentru unul dintre ele şi am bucurat câţiva copii în perioada sărbătorilor de iarnă.

Am terminat de scris a patra carte și la începutul anului viitor urmează să o public. Am oferit consiliere online şi în mod direct celor care m-au contactat, asistenţă celor care mi-au pus întrebări pe perioada de timp în care au studiat cărţile şi după, oricând. Aşa mi-am făcut nenumăraţi prieteni.

Am cunoscut oameni frumoşi, pe care i-am încurajat apoi să rămână astfel, şi am investit ca mesajele mele să ajungă la tine. Faptul că eşti acum aici şi că citeşti acest mesaj, se datorează orelor de muncă fizică şi psihică!

Am fost jignit, ameninţat, lăudat sau copiat. Cititorii care la început au râs sau care m-au ignorat, mă citesc azi pe ascuns şi se inspiră ca să găsească soluţii la problemele pe care nu le-au luat în considerare până acum.

Cei care mă urăsc există şi vor exista în continuare. Avantajul este că 70% mă iubesc, 25% mă ignoră, iar, 5% fac parte din categoria cu proşti. Dacă statisticile se dovedeau a fi invers, m-aş fi oprit înainte să încep. Şi nu aş putea să nu iubesc oamenii vreodată! Retrospectiva anului 2015 îmi transformă călătoria într-una de succes.

Retrospectiva anului 2014

Cei care mi-au citit cel puţin o carte au spus că am dreptate. Cei ce au refuzat să citească mi-au spus că mă înşel. Aceia care au crezut în cuvintele pe care le-au găsit aici mi-au trimis mesaje de mulţumire, încântaţi de schimbarea pozitivă care s-a produs în vieţile lor. Celor care nu au crezut ori care au trecut cu vederea peste eforturile mele, viaţa le-a pregătit exact ce au trăit şi până acum.

Dacă până astăzi societatea a luptat ca să păstreze înţelepciunea individuală la nivel inferior, înţelepciunea a ocolit societatea şi pe aceia care o conduc.

Astăzi privesc entuziasmat tinerii care au înflorit ca florile de primăvară, crescute pe pământul pustiit, îmbibat cu legi și cu otrăvuri sufleteşti. Văd palatele cu valori mincinoase cum se prăbuşesc din pricina adevărului care a ieşit la iveală și adolescenţii cum sting televizoarele, încetând să îşi mai hrănească mintea cu poveşti, timp în care nesătuii de faimă şi control devin exemple negative pentru generaţiile viitoare.

Dacă în luna martie am ales să îmi creez un Blog prin care să ajung mai uşor la inima ta, iar vreme de câteva luni a fost citit de mai puţin de cinsprezece oameni pe zi, acum se bucură de câteva mii de cititori în mai puţin de două sau trei zile.

Am ales un domeniu aproape imposibil de promovat, l-am dezvoltat, dăruindu-mă în totalitate acestuia. Astăzi s-a transformat în cel mai discutat subiect. Și toţi cei care mi-au spus că nu am nicio şansă promovând aşa ceva, îşi doresc să fi făcut aceasta în locul meu. Mă bucur că mă urmaţi, uşa vă e deschisă. Nu aş putea să nu iubesc oamenii vreodată. În felul acesta, retrospectiva anului 2014 îmi transformă viaţa într-una de succes.

Simte liber!
Alberto Bacoi

Un gând pentru “Retrospectiva anului

Lasă un răspuns