Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

Alberto Bacoi scriitor, editor şi om, mesager şi realizator al seriei Vorbind cu Dumnezeu

Salut, eu sunt Alberto, am aproape douăzeci şi şapte de ani (împliniţi) şi unsprezece luni. În prezent am scris patru cărţi şi probabil că până atunci când vei citi acest articol voi mai fi scris încă patru. Primele trei volume pot fi găsite accesând Cărţi disponibile, unde le poţi comanda şi citi în mod gratuit.

Am trăit o viaţă dificilă, mult mai grea decât a ta. Una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am simţit mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult.

Cineva îmi povestea în urmă cu câţiva ani că la vârsta de 21 de ani era sătul de viaţă, era obosit continuu şi simţea că are 40 de ani. Însă acum, la vârsta de 28 de ani, simte că are doar 14 ani. Sunt convins că mă aflu în aceeaşi situaţie şi dacă tot avem doar 14 ani hai să ne bucurăm de viaţă aşa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor, dar, vedeţi voi, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Bineînţeles că cel care mi-a spus asta era de meserie zidarm, aşa că m-am hotărât să muncesc cot la cot cu el, deoarece arta nu îţi aduce bani, doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo Da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată sau dacă m-aş fi născut în SUA, acolo unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să iubesc viaţa în urmă cu trei ani. Cum am reuşit o asemenea performanţă? Am început să o iubesc pentru că m-am plictisit să o urăsc. Am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las însă mângâiat de ea. Am ales să o trăiesc ci nu să mă trăiască ea pe mine.

Nu există o teorie eficientă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Numai în cazul în care doriţi să le umpleţi buzunarele doctorilor, psihologilor sau maeştrilor guru, rămănând pustiiţi în suflul rafalelor uraganului mincinos numit placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa şi te asigur că e cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care am trăit a reuşit să mă convingă pentru un timp de faptul că nu există oameni buni, cinstiţi ori remarcabili. Dacă persoanele publice promovate prin apariţiile în emisiuni TV gândesc sau se comportă astfel, nu doresc să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, amărâţii, infractorii sau cei care nu au avut parte de educaţie, îmi spuneam. Dar în scurt timp m-am convins că realitatea e de fapt invers.

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten de-al meu, însă care se certau la televizor pentru un loc de parcare. Totuşi, am văzut şi oameni care dormeau iarna pe străzi, iar cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, timp în care ei degerau în somn. Aceasta m-a convins să renunţ să mă mai uit la televizor. Iar singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai întensă durere din viaţa mea a fost, aş vrea să ajut măcar un om, unul singur din şapte miliarde aş vrea să fie mângâiat de mine, apoi sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am alinat de atunci şi până astăzi?

Scriitor, editor şi om

Unii spun despre mine că sunt înţelept şi că am fost trimis la voi pentru a vă limpezi calea. Alţii cred că sunt doar un nebun. Cele două relaţii, aparent opuse, sunt apropiate, iar dacă mi-aţi cere să mă descriu aş afirma despre mine că am fost trimis la voi pentru a vă atinge vieţile într-un mod în care nu au mai fost atinse ori că sunt cel mai mare impostor care a trăit vreodată pe Pământ. Teoriile sunt ale mele, deciziile se află în mâinile voastre. Cu drag, Alberto Bacoi.

Miracolul dragostei constă în a nu deţine absolut nimic şi a dărui totul!..

24 gânduri pentru “Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

  1. Carmen

    Am descoperit acum cateva zile” scrierile”tale si pot sa spun ca m-am infiorat. Nu imi gasesc cuvintele sa exprim ce am simtit cand am terminat de citit al doilea volum. Asta a fost azi noapte tarziu. Citeam si plangeam, plangeam si citeam. Intr-adevar Dumnezeu si-a tinut promisiunea si L-a trimis pe Fiul Lui oamenilor. Sunt foarte fericita ca Mesia s-a nascut pe pamant romanesc si ii sunt recunoscatoare Lui Dumnezeu din tot sufletul. Sper si cred din toata inima ca eu sa ajung in aceasta viata sa imi aud si sa imi ascult sufletul. Te iubesc Doamne Isuse Hristoase! Slava Tie Doamne!

    1. Elena Matasaru

      Sunt de acord cu d-na Cristina, ca esti o incantare, un postas venit de sus cu o scrisoare cosmica ,pt. a aduce mesajul pamantenilor si de a sadi in inimile lor, semintele pt. a incolti. Pt. a aduce lumina, iubirea,pacea si armonia si a le sadi in sufletele lor.Imi doresc ca „D-zeu sa te binecuvanteze, sa-ti poarte pasii spre lumina pt. a darui mai departe., sa-ti dea inteligenta, pe care o ai din plin si intelepciune ! D-ne ajuta !

Lasă un răspuns