Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

Alberto Bacoi scriitor, editor şi om, mesager,
fondator şi realizator la vorbindcudumnezeu.com

Salut, eu sunt Alberto. Am aproape douăzeci şi şapte de ani şi unsprezece luni. În prezent am scris patru cărţi şi probabil până când vei citi acest articol voi mai fi scris încă patru. Primele trei volume pot fi citite gratuit iar pe al patrulea îl poţi comanda accesând în meniul lateral pagina Cărţi disponibile.

Am trăit o viaţă dificilă, mult mai grea decât a ta. Una în care am plâns mai mult, m-am bucurat mai mult, am simţit mai mult, am muncit mai mult şi m-am odihnit mai mult. Am devenit scriitor, editor şi om mai întâi de toate.

Cineva îmi povestea în urmă cu câţiva ani că la vârsta de 21 de ani era sătul de viaţă, era obosit continuu şi simţea că are 40 de ani. Iar acum, la vârsta de 28 de ani, simte că are doar 14 ani. Sunt convins că mă aflu în aceeaşi situaţie iar dacă tot avem doar 14 ani să ne bucurăm de viaţă aşa cum o făceam la acea vârstă.

În copilărie mi-am dorit să devin pictor. Dar, vedeţi voi, cineva mi-a spus că lucrările mele sunt mai puţin bune. Bineînţeles că cel care mi-a spus asta era de meserie zidar, aşa că m-am hotărât să muncesc cot la cot cu el, deoarece arta nu îţi aduce bani, doar în cazul în care porţi numele Van Gogh, Pablo Picasso sau Leonardo da Vinci, oameni care nu m-au impresionat niciodată sau dacă m-aş fi născut în SUA, acolo unde cu cât eşti mai prost cu atât devii mai repede celebru.

Am început să iubesc viaţa în urmă cu trei ani. Cum am reuşit o astfel de performanţă? Am început să o iubesc pentru că m-am plictisit să o urăsc, am obosit să o mai rabd şi am ales să mă las mângâiat de ea. Am ales să o trăiesc, nu să mă trăiască ea pe mine.

Şi nu există o teorie eficientă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, în cazul în care doriţi să le umpleţi buzunarele doctorilor, psihologilor, maeştrilor guru, rămănând pustiiţi în suflul rafalelor uraganului mincinos numit placebo. În realitate adevăratul psiholog al tău eşti tu, aşa funcţionează viaţa şi te asigur că e cel mai perfect lucru care există.

Lumea în care am trăit a reuşit să mă convingă pentru un timp de faptul că nu există oameni buni, cinstiţi sau remarcabili. Dacă persoanele publice promovate prin emisiuni TV gândesc sau se comportă astfel, nu doresc să îmi imaginez cum sunt ceilalţi, amărâţii, infractorii sau cei care nu au avut parte de educaţie, mi-am spus. În scurt timp m-am convins că e de fapt invers.

Scriitor, editor şi om

Am văzut oameni care deţin hoteluri, piscine şi planete, vorba unui bun prieten de-al meu, însă care se certau la televizor pentru un loc de parcare. Şi totuşi am văzut şi oameni care dormeau iarna pe străzi, iar cu singura pătură pe care o aveau înveleau un câine, timp în care ei degerau în somn. Aceasta m-a convins să renunţ să mă mai uit la televizor.

Iar singura dorinţă pe care mi-am pus-o atunci când am simţit cea mai intensă durere din viaţa mea a fost, aş vrea să ajut măcar un om, unul singur din şapte miliarde aş vrea să fie alinat de mine apoi sunt pregătit să mor. Câte suflete credeţi că am mângâiat de atunci şi până astăzi?

Unii spun despre mine că sunt înţelept şi că am fost trimis la voi pentru a vă limpezi calea. Alţii credeţi că sunt doar un nebun. Cele două relaţii aparent opuse sunt apropiate, iar dacă mi-aţi cere să mă descriu aş spune că am fost trimis la voi pentru a vă atinge vieţile într-un mod în care nu au mai fost atinse ori că sunt cel mai mare impostor care a trăit vreodată pe Pământ. Teoriile sunt ale mele, alegerile sunt ale voastre.

Plăcerea de a comunica în felul acesta cu voi, familia mea, îmi oferă puterea să postez chiar și atunci când nu am timp sau starea necesară. Îți doresc un sfârșit de an minunat, petrecut alături de oameni dragi şi de calitate. Cu drag, Alberto.

Miracolul dragostei constă în a nu deţine absolut nimic şi a dărui totul.
Alberto Bacoi

24 gânduri pentru “Alberto Bacoi scriitor, editor şi om

  1. Carmen

    Am descoperit acum cateva zile” scrierile”tale si pot sa spun ca m-am infiorat. Nu imi gasesc cuvintele sa exprim ce am simtit cand am terminat de citit al doilea volum. Asta a fost azi noapte tarziu. Citeam si plangeam, plangeam si citeam. Intr-adevar Dumnezeu si-a tinut promisiunea si L-a trimis pe Fiul Lui oamenilor. Sunt foarte fericita ca Mesia s-a nascut pe pamant romanesc si ii sunt recunoscatoare Lui Dumnezeu din tot sufletul. Sper si cred din toata inima ca eu sa ajung in aceasta viata sa imi aud si sa imi ascult sufletul. Te iubesc Doamne Isuse Hristoase! Slava Tie Doamne!

    1. Elena Matasaru

      Sunt de acord cu d-na Cristina, ca esti o incantare, un postas venit de sus cu o scrisoare cosmica ,pt. a aduce mesajul pamantenilor si de a sadi in inimile lor, semintele pt. a incolti. Pt. a aduce lumina, iubirea,pacea si armonia si a le sadi in sufletele lor.Imi doresc ca „D-zeu sa te binecuvanteze, sa-ti poarte pasii spre lumina pt. a darui mai departe., sa-ti dea inteligenta, pe care o ai din plin si intelepciune ! D-ne ajuta !

Lasă un răspuns