În viață, în trup, în spirit

În viață, în trup, în spirit

În viață, în trup, în spirit

În viață poți trăi bine de unul singur, însă poți trăi foarte bine alături de cineva. Înțelegi ceva? Nu îți irosi tinerețea căutând să intri într-o relație. Atunci când vei întâlni persoana potrivită te vei trezi deja acolo. Contemplează, limpezește-ți mintea. Cafeaua pare mai aromată atunci când este servită în natură, decât când este servită într-un mediu poluat și aglomerat. Cu toate acestea cafeaua este aceeași. Începem!

Întotdeauna ai crezut că dacă ești un om simplu înseamnă că îți lipsește ceva, dar nu este așa. A fi simplu înseamnă a fi complet. Într-o relație, la fel ca în viață, sufletele se iubesc așa cum sunt, doar mințile adoră diferențele. Judecata separă oameni. Ceea ce nu se desfășoară așa cum ți-ai imaginat te dezamăgește. Ceea ce nu accepți te rănește. Ceea ce nu înțelegi te consumă.

Și mai sunt copiii. Copiii sunt cei care au de pierdut de pe urma greșelilor adulților. În viață un copil este ca o foaie albă, responsabilitatea ta este să ai grijă să scrie el pe ea, nu tu sau altcineva.

În viață și necazurile dar și bucuriile ne epuizează atunci când vin grămadă. Majoritatea dintre noi nu suntem pregătiți să primim abundența pe care ne-o dorim, el este un alt motiv pentru care ea vine la noi mai greu.

Toate lucrurile se fac cu măsură în viață. Există un echilibru între poli pe care fiecare om ar fi bine să și-l însușească și să îl păstreze. Căci dacă te vei dezechilibra, în orice parte vei cădea prăbușirea îți poate deveni fatală. Sărăcia ucide, bogăția te ucide în aceeași măsură. Omul poate muri și ars dar și înghețat. Cel care a stat în frig își dorește să intre la căldură, acela care a stat la căldură caută să iasă ca să se răcorească.

De multe ori în viață ne lăsăm influențați de părerile oamenilor din jur. Motivul pentru care ne lăsăm ușor modelați este că ne interesează cum părem în privirile celorlalți. Cu toții vrem să fim mai buni, mai frumoși, mai inteligenți. Totuși mulți căutăm doar să părem astfel, nu dorim în mod special să și devenim. Fii atent la oameni, oamenii te pot influența și în bine și în rău.

Ambele, și inima și mintea, ne șoptesc ce e bine și ce e rău în viață. Inima îți arată ceea ce este bun sau rău pentru tine încă de la început. Dacă o urmezi, chiar dacă vei fi nevoit să treci prin iad vei fi un învingător. Mintea îți confirmă ce este bun sau rău pentru tine abia după ce ai făcut alegerea, ea merge mai încet. O alegere făcută cu mintea îți asigură confortul care îți încetinește dezvoltarea. Inima îți adresează provocări care dintr-o crenguță firavă te transformă în ritm accelerat într-un copac.

În viață nu știi care este drumul tău, de aceea ești nevoit să te bazezi pe credință. Nu blama nicio secundă, nicio zi. Chiar și profeții cărora li s-a revelat Planul cu umanitatea s-au folosit de intuiție pentru a îl crea. În termeni omenești se spune că au mers la ghici, iar dragostea i-a trimis la moarte. Mult mai târziu umanitatea a înțeles scopul sacrificiului și darul veșniciei.

Oamenii pe care i-ai iubit și admirat în viață au rămas vii prin tine, tu le-ai purtat caracterul și dorințele mai departe. Puterea lor a devenit acum a ta, ai devenit mentor pentru tine și îndrumător pentru alții.

În ziua când am umplut o sală de cititori care ulterior mi-au devenit și prieteni, aproape că mi s-au înmuiat picioarele. Cu toții veniseră să îl vadă pe tânărul de pe internet care scrie precum un înger, erau curioși să vadă cum arată unul sau dacă îngerii sunt cu adevărat reali. Acel moment m-a ajutat să înțeleg faptul că emoțiile sunt un dar, că ele te fac mai sincer iar oamenii te pot vedea așa cum ești, lipsit de măști, pur, strălucitor.

Secretul succesului este să continui să visezi indiferent de șanse, altfel mori. În viață ai nevoie să visezi și să pui în aplicare ceea ce îți imaginezi, visezi și pui în aplicare ceea ce îți imaginezi indiferent de reușită, altfel mori.

Dacă întreaga viață ți-a mers prost, vei fi sceptic și nefericit chiar și când îți va merge bine. Convingerile ți-au fost formate și prin urmare, vei fi sceptic și nefericit chiar și când te vei simți bine. Nu vorbesc despre ceea ce atragi în realitatea ta, ci de realitatea pe care alegi tu să o experimentezi. Poți să fii trist și nefericit în zilele când îți merge bine, de teamă că zilele în care îți merge bine se vor termina sau poți să fii recunoscător pentru tot ce ai onoarea să experimentezi.

În viață omul înțelept e omul fericit

În viață dacă vrei să fii cel mai tare străduiește-te să devii cel mai tare. Dacă vrei să devii un om fericit înțelege că nu este nevoie să te schimbi ca să impresionezi pe cineva. Poate lumea are nevoie de tine așa cum ești, sunt convins că tu ai nevoie de tine așa cum ești și nu știi. Omul fericit e omul înțelept, căci el este împlinit și liniștit, și curat.

Astăzi este a cincea zi de când am ajuns în Germania, în orașul Stuttgart și încerc să mă acomodez. Mă las inspirat de tot. Mă plimb pe dealuri, prin păduri și parcuri și mă bucur de zilele de odihnă. Șederea mea aici s-a dovedit a fi o terapie. Nu mă mai satur să fotografiez casele istorice.

Mă bucur de liniște și că pot să îți scriu. Cu toate că în cărți și articole mă adresez ție și încerc să te îndrum spre pace și frumos prin exemplul care am devenit, prin greșelile mele și încercările mele, nu, eu nu scriu pentru tine, eu scriu pentru mine. Am găsit cel mai potrivit mod prin care îmi pot manifesta în voie gândurile, metodele, șansele, discernământul, altfel mor.

Dacă mesajele mele au ajuns la tine și le-ai primit cu brațele deschise, te-ai redobândit, te-ai descoperit, te-ai iertat, te-ai înălțat și te-ai bucurat pentru ceea ce ți-ai amintit că ești. Dacă citești articolele de pe Blog iar conținutul îți folosește, te-ai dăruit pe tine ție. Nu te teme că urmărindu-mă pe Facebook îmi vei oferi prea mult credit. Eu nu îți cer să faci nimic, citești și ieși, citești și ieși, vreme în care eu nici nu știu, nici măcar nu ești nevoit să îmi spui. Simte liber!

În viață echilibrul constă în a ierta, a trece mai departe, a fi recunoscător,
a iubi, a învăța să pierzi și să câștigi și a repeta acest proces cu bucurie.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns