Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea

Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea

Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea

Cum să nu fii păcălit cu spiritualitatea sau cum să nu devii o victimă, fiind îndepărtat, considerat ciudat, iar într-un final să fii părăsit de toţi? Asta vei afla citind articolul pe care l-am scris la cererea unor prieteni care cu asta se confruntă. Îţi mulţumesc că mă urmăreşti pe Facebook şi că faci cunoscute şi altora mesajele care ţi-au schimbat viaţa. Începem.

1). În lumea aceasta mare toţi oamenii sunt minunaţi, cu toţii am venit aici cu scopuri bine definite, iar acela magistral este să ne bucurăm de experienţele pe care le asimilăm. Nu ştiu dacă există un om mai spiritual decât mine, mai gânditor şi mai profund. Însă nu o scriu cu prilej de laudă, ea nu este chiar o calitate, e mai degrabă o disfuncţie căreia am reuşit să nu îi devin victimă, pe care am fructificat-o în aşa fel încât cu ea aş putea schimba lumea.

Spuneam că nu am întâlnit un om mai spiritual decât mine, însă pe anumiţi spiritualişti îi evit până şi eu. Un adevărat lider spiritual nu va lăsa niciodată impresia că este cumva superior altor oameni. Să nu fii păcălit de cei care abordează o atitudine de lider spiritual consacrat. Acea abordare este un mit, e o minciună.

2). Să nu fii păcălit de cei care în loc să se coboare la nivelul celui care înţelege mai puţin, ca să se ridice împreună, zâmbesc ironic afirmând că în realitate nu există probleme şi că doar cei iluminaţi pot izbăvi. Oare Dumnezeu râde de oameni pe motiv că oamenii nu înţeleg nici 1% din cum funcţionează Universul, că nu ştim nici cum funcţionăm noi ori de ce?

3). Să nu fii păcălit de cei care citesc mult dar experimentează puţin, care apoi te învaţă despre viaţa despre care nu ştiu (a se citi nu simt) mare lucru. Adevărata spiritualitate e despre experienţele tale, despre lecţiile omeneşti şi despre informaţiile căpătate explorând lumea în afara corpului şi a minţii. E despre calea ta, despre cum să te descoperi şi să serveşti celor care încă nu au ajuns acolo unde te afli tu.

4). Să nu fii păcălit de cei care îţi vând cursuri contra cost, care îţi prezintă spiritualitatea ca pe o teorie bună de reţinut, ca pe o ierarhie scrisă, ca pe o biblie. Aceia vor să te convingă că eşti treaz ca nu cumva să te trezeşti. Spiritualitatea nu poate fi scrisă într-un manual, prin ea fiecare om se scrie pe el însuşi. În felul acesta creşte în mod individual.

5). Spiritualitatea se aplică, ea nu este o himeră. Dacă ai primit darul de a vedea, odată cu el ai primit şi sarcina pe care ai ales să o împlineşti ca să fii util lumii cu ceva. Dacă de ziua ta primeşti un ciocan şi un fierăstrău, fii sigur că ai nevoie să construieşti ceva. Să nu fii păcălit de practicanţii care se laudă cu uneltele şi atât.

6). Cei care contrazic totul trăiesc într-o mare tulburată de gânduri. Minţile lor sunt confuze iar ego-ul lor va fi deranjat oricum, oricând şi prin orice mijloace. Să nu fii păcălit de cei care te îndeamnă să crezi că ceea ce te înconjoară este o iluzie, un Matrix, Maya, un program pe calculator, o hologramă. Lumea nu este o minciună.

Un copac poate fi mai real decât tine atunci când nu ştii cine eşti. În realitate iluzia este lumea care a fost construită peste lumea care a fost construită. Mai simplu de atât nu puteam să o scriu. Reciteşte afirmaţia mea, iluzia este lumea (societatea) care a fost construită peste lumea (natura) care a fost construită.

7). Cei care îţi vorbesc despre fiinţe hidoase cu antenuţe în loc de ochi, despre extratereştrii numiţi anunnaki sau reptilieni, nu au nimic în comun cu spiritualitatea.

Să nu fii păcălit cu obiceiurile

8). Cei care îţi vorbesc despre superstiţii, despre ghicitori, despre religii, tradiţii sau horoscop, nu au nimic în comun cu spiritualitatea.

9). Cei care se oferă să te iniţieze ca să îţi deschidă al treilea ochi, nu au nimic în comun cu spiritualitatea.

10). Spiritualitatea înseamnă să poţi cântări valoarea conţinutului după ce ai rupt ambalajul.

11). Spiritualitatea nu înseamnă să ai admiratori, ci să înveţi să admiri oameni.

12). Spiritualitatea nu este despre competiţie, e despre creştere şi colaborare. E despre furtuni şi linişte, e despre curaj, despre oameni şi vieţile lor. E despre simplitate, unitate, căldură şi iertare. Spiritualitatea este toleranţă şi acceptare, e despre menajarea micilor vieţi pe care le trăim în formă şi în afara ei. E despre recunoaştere şi recunoştinţă.

13). Discernământul te ajută să strecori orice informaţie prin filtru propriu. Din amalgamul şi din ceaţa ce se lasă iei ceea ce e bun şi folositor şi porneşti la drum. Îi admiri pe cei care te inspiră însă nu venerezi pe nimeni. Să nu fii păcălit de oamenii care influenţează uşor, care te îndeamnă să îţi pui baza în învăţăturile lor, mai degrabă decât în convingerile tale dobândite prin experimentare.

Să nu fii păcălit cu visele tale

14). Explorând lumea în afara corpului, primind informaţii de la sinele tău, crescând spiritual, realizezi că nu poţi vorbi orice şi cu oricine. Pentru majoritatea oamenilor simţirile tale nu sunt altceva decât bazaconii, poveşti înfiorătoare, rostite de unul care a suferit mult, acesta fiind motivul pentru care pari că ţi-ai pierdut minţile. Odată devenit profesor vei simţi fiecare om atunci când te vei apropia de el, vei cunoaşte la ce nivel se află şi cât poate să audă.

15). Să nu crezi niciodată că dacă ai aflat ceva ce până astăzi nu ai ştiut, eşti primul care ai ajuns „în vârf“ şi că meriţi să fii primit cu aplauze. În viaţă înveţi până pleci din ea şi după. Oameni luminaţi au fost şi înaintea ta şi vor fi şi după tine. Nu te compara cu nimeni, fii tu însuţi şi mergi până la capăt.

16). Să nu fii păcălit de cei care te amăgesc cu fericirea. Fericirea nu are definiţie şi cu siguranţă nu înseamnă starea în care nu îţi pasă de nimic, aceea în care nu te doare nimic şi nu mai simţi nimic. Dimpotrivă, fericirea îi învăluie pe cei care simt mai intens, care au primit privilegiul de a cădea şi a se ridica singuri. Aceia care nu se plâng până trece furtuna, ci îndrăznesc să danseze în ploaie şi sunt recunoscători.

17). Spiritualitatea nu te va ajuta să câştigi mai mult sau să trăieşti mai bine, ea te face să devii recunoscător pentru ceea ce ai. Atunci vei realiza că nu trebuie să ajungi undeva anume şi că nu ai nevoie de miracole în viaţa ta, ai nevoie de tine. Nu trebuie să schimbi lumea, ai nevoie să te descoperi pe tine.

Omul slab vede slăbiciunea lui în ceilalti, hoţul îi bănuieşte pe cei din jur că l-ar putea fura,
orbul nu ştie că ar putea vedea. Aceasta este spiritualitatea.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns