Am reuşit să fiu sincer cu mine

Am reuşit să fiu sincer cu mine

Am reuşit să fiu sincer cu mine

Am reuşit să fiu sincer cu mine, să cunosc unde am reuşit şi când am căzut, apoi m-am ridicat. Astăzi mă cunosc şi mă accept, am încredere în mine, îmi pun în valoare calităţile şi încurajez fiecare om să facă la fel. Când am reuşit să fiu sincer cu mine am realizat că pot avea încredere şi în ceilalţi. Cei care încearcă să mă rănească sunt prea mici ca să şi reuşească. Reuşita lor în ceea ce priveşte întristarea mea depinde de mine.

În unele dimineţi mă trezesc cu o senzaţie puternică de plictis şi de neputinţă, sunt prea obosit pentru a identifica scopul noii zile care a venit. În următoarea secundă realizez că eu sunt cel de care depinde starea mea, bucuria şi fericirea.

Am reuşit să fiu sincer cu mine. Şi tu o poţi face. În ceea ce mă priveşte nu îmi plac oamenii care îşi plâng de milă dar încerc să îi înţeleg şi îi ascult fără să îi judec. Lor le spun că suferinţa nu dispare suferind, că grijile nu dispar îngrijorându-te şi că bogat devii oferind.

Oamenii mă întreabă cum am dobândit maturitatea de care dau dovadă, cum am reuşit să privesc viaţa astfel, cum mi-am depăşit limitele, cum mi-am acceptat trecutul şi cum mă reconstruiesc zilnic? Care este secretul?

Ei bine, când te opreşti din a trăi cum crezi tu că e mai bine şi laşi viaţa să te poarte pe braţele sale, începi să observi minunile lumii. Este ca şi cum natura îţi transmite ceva. Aerul răcoros, liniştea dimineţii, ceaţa, copacii, norii, păsările, lacurile, cafeaua. Îţi vine să te urci într-o decapotabilă şi să te mai întorci acasă peste o lună.

Aştept toamna, ea mă face să simt. Am reuşit să fiu sincer cu mine, sunt un romantic pe cale de dispariţie, sunt un gânditor parcă rămas singur.

Am vizitat oraşul Veliko Târnovo din Bulgaria şi am rămas plăcut surprins de atmosferă. O cetate, străzi pavate cu piatră, poduri şi locuinţe construite pe culmi. Verdeaţă, râuri şi un aer curat. În septembrie am o întâlnire cu câţiva cititori dragi în Stuttgart, Germania. Prima jumătate a verii mi-am petrecut-o în Grecia, pe Insula Corfu, muncind. În octombrie mă aşteaptă city break-ul de trei zile în Praga sau în Lisabona, pe care îl aştept de mai bine de un an. Iarna mi-ar plăcea să o petrec la ţară.

Vezi tu, eu nu am îndrăznit să visez că voi zbura cu avionul şi că voi pluti cu feribotul vreodată. Nu am avut curajul să cred că voi alina vreun suflet vreodată ori că cineva va avea nevoie de mine cândva, atâta vreme cât eu eram cel care avea nevoie de ajutor. Nu mi-am dorit să devin o persoană publică, iar, când am vorbit prima dată în faţa oamenilor mi-am pierdut cuvintele şi am ieşit afară.

Pe toate acestea le-am făcut pentru mine, pentru tine, pentru noi. Am reuşit să fiu sincer cu mine şi apoi m-am descoperit, în felul acesta am aflat că pot. Viaţa mea ar fi fost mult mai liniştită dacă nu mă expuneam, dacă nu încercam să îţi fac cunoscut mesajul care mi-a schimbat viaţa. Astfel am cunoscut fericirea. Şi tu o poţi face.

Sinceritatea te provoacă

Într-o societate clădită pe falsuri puterea a fost confundată cu fuga, cu iresponsabilitatea sau cu ignoranţa. În realitate puterea e şi vulnerabilitate. Adevărata putere constă în a expune partea din tine de care oamenii s-ar putea folosi ca să te rănească şi totuşi să nu reuşească. Atunci când eşti sincer cu tine şi te accepţi nu te mai doboară ceea ce spun alţii, nu te mai influenţează părerile lor despre tine.

Spuneam că şi tu o poţi face. O poţi face deoarece eşti mai minunat decât mine, eşti mai puternic decât mine, eşti mai frumos şi mai isteţ. Ai potenţial iar asta e bine. Încrederea în sine se dobândeşte căzând, ridicându-te şi încercând iar.

Astăzi viaţa mea a devenit o sărbătoare, cinstesc dimineţile cu clipe de linişte în care sorb din ceai sau cafea. Dimineaţa iau cele mai înalte decizii ca să fac ceva cu viaţa mea. Pe lângă asta ador serile şi preţuiesc zilele. Pe parcurs am realizat că minutele petrecute cu tine însuţi sunt de aur.

Viaţa e frumoasă, mă bucur că trăiesc, că iubesc, simt că oamenii au nevoie de mine. Am reuşit să fiu sincer cu mine. Am început să mă port frumos cu mine, acest lucru se reflectă în comportamentul pe care îl afişez faţă de alţii. Oare cum ar arăta lumea dacă ne-am purta cu ceilalţi oameni aşa cum ne purtăm cu noi înşine?

Gratitudinea te premiază

Suferinţei îi mulţumesc, grijile m-au stimulat ca să găsesc soluţii utile. Singurătatea m-a ajutat să mă dezvolt şi tristeţea m-a ţinut pe poziţie. Dragostea m-a crescut în aşa fel încât să nu rămân dator cuiva. Provocările m-au urcat. Eşecurile m-au făcut mai puternic iar realizările m-au încurajat să merg mai departe. Admir oamenii care se caută şi se regăsesc, care apoi luptă ca să schimbe ceva. O intenţie pură ne face mai frumoşi.

Spunea cineva că o zi în care nu ai râs este o zi pierdută. Cât de adevărat pare acest citat care pe toţi oamenii i-a speriat. Trişti, oamenii au început să creadă că pierd zile. Trăind am realizat că o zi în care nu ai râs, în care nu ai suspinat şi nu ai plâns, una în care nu ai iubit, nici simţit, nici nu te-ai gândit, este o zi pierdută. Din fericire facem toate acestea zilnic și astfel câştigăm zile. Noi suntem motivaţia şi scopul, călătoria şi destinaţia.

Şi mai sunt cărţile, of, cărţile pe care le iubesc. Ele m-au învăţat să fiu omul care am devenit. Şi nu credeam că voi vinde un exemplar vreodată. Dar viaţa ştie să te surprindă în mod plăcut. Pe toate acestea eu le-am făcut. Comandă cărţile mele în format tipărit aici Cărţi disponibile.

Oamenii nu văd viaţa aşa cum este ea. Oamenii văd viaţa în felul în care au fost formaţi ca să o vadă. Ei nu ştiu ce văd, văd ceea ce li s-a spus să vadă. Majoritatea celebrităţilor rostesc adevărul abia atunci când se află pe patul de moarte, ca oamenii să îl audă şi să nu mai repete greşelile lor. Eu trăiesc în adevăr în fiecare zi, pur şi simplu, pentru că asta sunt.

Am reuşit să fiu sincer cu mine, să recunosc unde am reuşit, când am căzut, apoi m-am ridicat.
Astăzi mă cunosc şi mă accept, am încredere în mine şi încurajez fiecare om să facă la fel.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns