Dezamăgire şi eliberare, reconstruieşte-ţi viaţa

Dezamăgire şi eliberare, reconstruieşte-ţi viaţa

Dezamăgire şi eliberare, reconstruieşte-ţi viaţa

Reconstruieşte-ţi viaţa în fiecare zi, caută să fii mulţumit de tine, de cum ai reacţionat şi cum depăşit un anume moment. Motivează-te, revizuieşte-ţi valorile şi schimbă posturile de televiziune sau cărţile pe care le citeşti. În zilele în care nu primeşti mesaje de la mine înseamnă că sunt trist. Mi-am propus să îţi transmit bucurie dar nu reuşesc de fiecare dată. Tu eşti cel care poate schimba lumea şi nu ştii.

În viaţă, nu aştepta ca un job să te definească, sculptează-te tu, în funcţie de calităţile pe care le descoperi la tine. Reconstruieşte-ţi viaţa, altfel vei deveni plictisitor iar oamenii te vor confunda cu un robot. Probabil că te-ai transformat într-unul fără să fi conştientizat aceasta, însă ai pretenţia ca cei din jur să te numească om?

Sistemul de învăţământ ţi-a spus că în viaţă vei fi respectat dacă vei obţine o diplomă ori zece iar tu l-ai crezut? Dacă da, de ce? Pentru că aşa ţi-au zis părinţii tăi sau învăţătorii? Schimbă-ţi convingerile şi reconstruieşte-ţi viaţa. Oamenii te respectă atunci când tu îi respecţi pe ei, devii om atunci când eşti om cu ei, eşti iubit atunci când şi tu îi iubeşti pe ei. Abia atunci dispare dezamăgirea şi vine eliberarea.

Părinţii tăi s-au supus sistemului social cu sau fără voia lor, însă priveşte vieţile lor, priveşte ce fac conducătorii lor. Ştiu că nu îţi doreşti să trăieşti astfel, chiar dacă îi iubeşti şi ştii că au făcut pentru tine atât cât s-au priceput. Oare micile plăceri lumeşti şi confortul au puterea de a da scop existenţei unei civilizaţii? Uau!

Iubitule, obişnuieşte-te să îţi pui întrebări, altfel vei rămâne în urmă cu fiecare secundă care trece în defavoarea ta. Iar fiecare minut de aşteptare mă doare, fiindcă cu cât te îndepărtezi mai mult de adevăr alegi să renunţi la tine.

Eşti special pentru faptul că te afli acum pe Pagină şi că citeşti acest mesaj. Departe de mine laudele sau complimentele făcute uşor, însă astăzi te întâmpin cu câteva dintre ele. Eşti special şi unic, eşti isteţ şi frumos şi bun. Ai devenit conştient de faptul că te afli acum aici şi că faci ceea ce ai ales să faci, iar asta te mângâie.

Nu toţi oamenii înţeleg atât cât înţelegi tu şi puţini îşi doresc să fie stăpâni pe ei înşişi. Pentru că aceasta constă în responsabilitate, în înfruntarea provocărilor şi în victoria ta în lupta cu ego-ul tău. Atunci devii un gânditor şi încetezi să fii executor.

Observi diferenţa dintre cele două? Gânditorul este omul bogat în discernământ, care strecoară orice informaţie prin filtrul propriu şi apoi ia o decizie. Executorul este cel care împrumută ce au gândit alţii, apoi ia o decizie în funcţie de ce au gândit alţii. Evident, ce au gândit alţii poate să fie un concept depăşit, poate să fie incomplet sau greşit. Dacă e aşa tu vei trăi greşeala lor pe pielea ta. Atunci altcineva a decis pentru tine în locul tău, dar tu eşti nevoit să suporţi consecinţele.

Cu asta se confruntă astăzi preoţii, politicienii, doctorii, oamenii de ştiinţă, istoricii, oamenii de televiziune. În felul acesta o societate moare. Astfel nu mai este revizuită şi nu mai prosperă. Ascultaţi-vă inimile, iar dacă nu reuşiţi să vi le auziţi învăţaţi de la copiii voştri care şi le urmează deja.

Reconstruieşte-ţi viaţa, schimbă direcţia, fiindcă societatea de astăzi te învaţă că prin crimă poţi reduce rata criminalităţii, că prin supunere devii un om liber, că prin administrarea substanţelor chimice în organism repari daunele provocate de substanţele pe care le-ai administrat copiilor tăi în organism cu ceva timp înainte. Oare doctorii au deschis în viaţa lor vreo carte? Şi dacă au deschis ce fel de cărţi au deschis, cărţi care închid minţi?

Sistemul religios este depăşit, acesta trebuie eliminat, nu înlocuit. Medicina nu mai este de actualitate, fiindcă odată cu mintea se schimbă şi trupul. Până acum douăzeci de ani nu s-a înălţat nimeni. Politica nu îşi găseşte locul în noua lume care a venit. Cu istoria nu mai poţi minţi pe nimeni. Valorile umane au revenit pe poziţie.

Alege să despici firul în patru, nu trăi pe pilot automat. Pe pilot automat trăieşte majoritatea şi totuşi fără rezultat. Reconstruieşte-ţi viaţa, citeşte seria Vorbind cu Dumnezeu şi descoperă lumea aşa cum este, nu cum ţi-au spus alţii că ar putea să fie. Dar şi mai important, citind te descoperi pe tine.

Reconstruieşte-ţi viaţa şi fă-o în fiecare zi

Lumea exterioară ţi-a demonstrat că dacă eşti bun eşti luat de prost. Adevărul este că cu cât eşti mai sincer cu o persoană şi te deschizi, aşteptarea ca ea să îţi răspundă la fel te copleşeşte. Apoi dezamăgirea îţi înlocuieşte bucuria şi simţi că ceva moare în tine, o parte din inima ta. Dar nu este aşa.

Mintea umană a fost modelată să trăiască în alertă, să identifice obstacolele ca să le depăşească şi să trăiască. De aceea este preocupată doar de ce este negativ. Acest lucru este folositor unui individ până într-un punct. Până atunci când nu mai vede evenimentele care se derulează în jur, până atunci când sacrificiul altora devine neobservabil, până când pozitivul devine invizibil iar atacul preia controlul asupra sa.

Atunci când individul în cauză este copleşit de negativ, când trăieşte ca un detectiv, mintea influenţată de frică începe să creeze scenarii ireale, care merg paralel cu cele reale. Atunci confuzia îşi face apariţia iar persoana se prăbuşeşte chiar şi când trăieşte într-un mediu primitor şi protector. Tocmai de aceea majoritatea dintre noi percepem viaţa ca pe o luptă. În realitate viaţa e o pajişte pe care cresc flori viu colorate. Iar florile sunteţi voi, cei care vă deschideţi mintea indiferent de primejdiile care vă ameninţă strălucirea.

Reconstruieşte-ţi viaţa, schimbă tiparele în care te-ai obişnuit să trăieşti, dar şi mai important, reţine, schimbă-ţi atitudinea în raport cu viaţa!

Schimbă-ţi atitudinea în raport cu viaţa ta

Chiar dacă în ultima vreme ai experimentat acest lucru, bărbaţii nu se gândesc numai la sex. Poate doar asta ai tu de oferit sau asta le arăţi, prin vestimentaţie, prin obiceiuri sau comportament. Nu toţi bărbaţii înşeală dacă pe tine te-au înşelat primi zece bărbaţi. Este posibil ca tu să nu fi afişat prea multă încredere în tine sau să nu fi acordat credit relaţiei. Oare un şofer care conduce o maşină marca Audi visează să conducă una Dacia Logan?

În exemplu de mai sus morala este să fii Audi nu Logan. Dacă şoferul renunţă la Audi ca să conducă un Logan înseamnă că nu îşi merită maşina. El singur a plecat, subconştientul l-a ademenit şi l-a ameţit până a rămas cu căruţa. Fiindcă fiecare deţinem atât cât ni s-a dat de sus, de aceea nu poţi să iei mai mult sau să rămâi cu mai puţin.

În relaţie, la fel ca în viaţă, în atitudinea ta stă totul. De ceea ce ţi-e frică de aia nu scapi. Când ţi-e teamă de un câine rişti să fii muşcat. Atunci când stingi lumina într-o cameră ţi se face frică. Când aprinzi becul frica te lasă şi când îl stingi te înfricoşezi iar. Dacă mai întâi ai crede şi apoi ai testa faptul că Universul este prietenul tău, că Dumnezeu este Prietenul tău şi că lumea aşa cum este este un mediu perfect în care te poţi pune în valoare, haosul s-ar opri. Atunci suferinţa ar fugi şi pacea te-ar copleşi.

Eşti privilegiat pentru faptul că trăieşti chiar şi aşa, în simplitate, poate cu părere de rău, cu dor, cu o tonă de griji pe cap şi cu mici bucurii. Tu ia bucuriile mici şi fă-le mari. Reconstruieşte-ţi viaţa, foloseşte-te de furtuni ca să te înalţi. Dacă ai nevoie de lumină fii lumină şi preţuieşte-ţi sentimentele, ele sunt petalele tale.

Reconstruieşte-ţi viaţa, schimbă direcţia şi simte liber,
preţuieşte-ţi sentimentele, ele sunt petalele tale.
Alberto Bacoi

Lasă un răspuns