Viaţa începe în fiecare zi, nu îți pierde speranța

Viaţa începe în fiecare zi, nu îți pierde speranța

Viaţa începe în fiecare zi, nu îți pierde speranța

Viaţa începe în fiecare zi, ea nu se termină niciodată. Și totuși lumea veche trebuie să moară, ea nu mai serveşte nimănui ca scop. Fii curajos, citeşte articolul până la capăt şi te voi premia cu o insignă morală în piept. Te voi onora cu virtutea care îţi va pune gândurile în ordine și va clădi din tine un spirit liber, sfânt, unul de neclintit.

Faptul că ai devenit conştient de ajutorul sau influenţa ta asupra celor pe care îi iubeşti, este meritul care te-a adus aici. Ai ajuns la bunătate şi înţelepciune, ultima etapă a vieţii este altruismul. Atunci trăieşti precum au trăit profeţii şi dobândeşti ceea ce au primit ei, individualitate şi o independenţă veşnică.

Dacă soarele luminează pe cer, dacă păsările cântă şi copacii se leagănă mângâiaţi de vânt, înseamnă că eşti special, că a ta contribuţie aici este privilegiul Universului, cel care ţi-a mai dăruit o zi. Nu uita că viaţa începe în fiecare zi. Preţuieşte dimineţile precum îţi preţuieşti copiii, ca şi ei fiecare dimineaţă ascunde o poveste care va fi rostită la vremea ei. Tu nu ştii cine este copilul tău.

O dezvoltare personală spirituală, asta vei găsi pe Pagină. Înălţarea viziunii şi creşterea intelectului sunt câteva dintre beneficiile care îţi vor invada viaţa. Însă viaţa începe în fiecare zi. În cuvinte mai simple spunem că ţinem pasul cu viaţa chiar dacă viaţa nu fuge nicăieri, ea îi aşteaptă pe toţi, până la ultimul. Începem!

Nu intra prea des în jocurile oamenilor, nici nu te obosi din cauza mofturilor lor. Adresează-ţi provocări tu însuţi şi demonstrează-ţi de câte eşti capabil, dăruieşte-ţi satisfacţia interioară. În faţa oamenilor chiar dacă vei reuşi ei te vor invidia nu te vor aplauda. Eşti singurul care poate fi mulţumit de tine. Dacă prezentul nu te mulţumeşte, nu uita că viaţa începe în fiecare zi şi că fiecare zi este o oportunitate pentru a te îmbunătăţi.

Lăsaţi femeile să viseze şi să îşi urmeze visurile, susţineţi-le financiar atunci când este cazul. Încurajaţi-le, ca să le recâştigaţi încrederea. Altfel veţi rămâne singuri. Nicio pasăre nu alege să trăiască într-o cuşcă indiferent câte seminţe i-ai da. Ea va trăi în cuşcă până când va scăpa.

Atunci când eşti bun eşti luat de prost, dar atunci când eşti rău ori indiferent eşti prost pur şi simplu. Când eşti bun eşti confundat cu un prost, atunci când eşti rău ai devenit unul. Păşind prin viaţă, după cele mai preţioase comori nu aleargă nimeni, dar fiecare om caută să obţină ceea ce îl împlineşte. Atunci când alegi, răspunde-ţi la întrebarea, tu ştii cine eşti?

Astăzi spiritualiştii încearcă să contrazică tot, vor să nege absolut orice, ca şi cum nimic nu ar conta. Şi totuşi ei practică orice obicei omenesc, în special pe acelea ale căror rădăcini religioase sunt cât mai îndepărtate. Dar spiritualitatea nu are nimic în comun cu religia, v-aţi păcălit!

Lăsaţi oamenii să aibă nevoi sau credinţe. Lăsaţi-i să îşi urmeze visurile. Lăsaţi elevii să promoveze clasele treptat. Lăsaţi copiii să îşi dorească, să greşească. Cu toţii am venit aici ca să îmbunătăţim lumea, nu ca să o distrugem ori să o înlocuim. Plecăm goi din ea, aşa cum am venit aici, acesta este adevărul. Adevărul nu este nimic, el e tot ceea ce există, adunat la un loc. Oameni vor trăi şi după voi. Lăsaţi-i să exploreze, viaţa începe în fiecare zi. Aţi devenit geloşi pe oameni, acesta este de fapt adevărul.

În realitate toţi alergăm după iluzii dar fugim de adevăr. Îngropăm adevărul cât mai adânc, ca să nu îl găsească nimeni. Cu ajutorul lui ne poate fi doborâtă cu uşurinţă împărăţia minţii. Îi evităm pe oamenii care au nevoie de ajutor spunând Doamne fereşte, dar tânjim să ne lipim de cei ce nu au nevoie de noi şi o arată. Îl lovim pe cel lipsit de apărare ca să ne demonstrăm puterea. Nu vrem libertate, avem nevoie de bani. De fapt ne-am vândut libertatea în acest scop şi am primit în schimb un catalog cu minciuni.

Condamnăm oameni cinstiţi care din mila trecătorilor primesc doi lei, dar îi stimăm pe cei care ne găuresc şi risipesc bugetul. Este o onoare pentru noi să ne fotografiem alături de ei. Confundăm frumuseţea fizică cu cea a sufletului atât de uşor. Ignorăm omagiile care ni se aduc însă punem în ramă dezamăgirile. Suntem mai mult preocupaţi de răutate, am plantat negativismul în gradina sufletului propriu şi spunem că nu mai zărim soarele.

Lumea veche se va nărui

Încă din născare suntem puşi să mergem pe o cale greşită. Când viaţa ne aduce pe calea cea dreaptă zicem că suntem ghinionişti, că ni s-a întâmplat ceva rău ori că Dumnezeu nu există. Dar viaţa începe în fiecare zi şi fiecare zi e diferită. Zbierăm nemulţumiţi, zicând că totul se întâmplă din cauza lui Dumnezeu şi că Dumnezeu ne pedepseşte. În realitate totul se întâmplă mulţumită lui Dumnezeu. Ceea ce ţi se întâmplă în acest moment este o binecuvântare.

Am cunoscut copii care au murit de cancer la numai treisprezece ani, vreme în care alţii au devenit faimoşi la aceeaşi vârstă. Modelarea omului stă ascunsă în mâini nevăzute, iar credinţa şi acceptarea au devenit gloria noastră. Alerg prin câmpul Tău de săbii ca un orb şi încerc să Te ajung. Apropie-mă de natura mea, uneşte-mă cu ea chiar şi cu biciul. Viaţa începe în fiecare zi şi tot ceea ce rămâne la asfinţit sunt eu.

Am devenit ca nişte morminte văruite frumos, noi ne ocupăm doar de imagine. Oamenii omoară oameni pentru bani fiindcă banii le oferă imagine în faţa oamenilor şi tot ea îi ajută să îşi întreţină imaginea. Sărăcia ne apasă din greu şi credem că este singura noastră problemă, în realitate noi suntem problema sărăciei pe glob.

Omul este ghimpele care se opune abundenţei, cel care muşcă din ea cu dinţi de oţel. Ah, am devenit monştri. Purtăm măşti colorate cu fericire în spatele cărora ne ascundem caracterele de nimic. Suferinţa ne copleşeşte atunci când nu mai credem în noi. Alţii nici măcar nu ne cunoaştem. Ne-am văzut finalul vieţii din prezent ca pe un film artistic şi totuşi, ne îndoim că lucrurile se vor întâmpla aşa. Alţii nu ştiu nici măcar de unde vin, dar încotro vor pleca?

Viaţa începe în fiecare zi

Totuşi omul trebuie să trăiască, viaţa începe în fiecare zi. Realitatea experimentată de el, prin care se exprimă Spiritul creator şi duhurile care au fost însărcinate cu vegherea şi cu dezvoltarea, e Cel Mai Sfânt Experiment şi Cea Mai Strălucitoare Podoabă. Sâmburele Supremului Diamant a fost sădit în fiecare ins. Destinaţia este incomprehensibilul şi neînţelesul, nevăzutul, veşnicul şi bogatul. Caruselul de Aur a cărui Abundenţă izvorăşte din tot cu de toate pentru toţi, aduce binecuvântări fără margini.

Mă amăgeşte nepuţinţa de a explica în cuvinte ce nu aţi văzut sau simţit niciodată, ceea ce eu aproape că am uitat că e real. Iubirea ne conduce înapoi la ea. Cineva luptă pentru oameni în fiecare zi, deoarece viaţa începe în fiecare zi. Chiar şi atunci când mănânci ori dormi Cineva moare pentru tine ca tu să te întorci la casa ta. Aţi fost iubiţi prea mult.

Omul, prin divinitatea pe care a căpătat-o a judecat îngerii şi i-a condamnat. Pe alţii i-a iubit şi le-a căzut la picioare pentru faptele care au fost săvârşite pentru el. În felul acesta omul a devenit Una cu Atotputernicul şi Preaînaltul, cu Neînfricatul şi Frumosul şi Bogatul. Luminătorul Cel Mai Mare s-a unit cu cea mai mică fiinţă pe care a creat-o. Te iubesc omule deoarece Cineva te-a iubit înaintea mea şi ţi-a arătat-o.

O bătrânică a dorit ca la împlinirea vârstei de optzeci de ani să sară cu paraşuta, iar cei dragi i-au făcut posibil acest vis. Imaginaţi-vă ce inimă puternică, imaginaţi-vă expresia feţei ei în cădere. Privea înmărmurită către lumea minunată care o aşteaptă iar cerul îi şoptea bine ai venit. Am lăcrimat. Viaţa începe în fiecare zi. Mi-ar plăcea să vedeţi ce văd eu acum, în mintea mea este Paradisul.

„Viaţa fără dragoste este ca un copac fără flori şi fără fructe.
Dragostea fără frumuseţe este ca o floare fără parfum“.
Khalil Gibran.

Lasă un răspuns