Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva

Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva

Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva

Iubirea e în noi, nu o căuta altundeva. Nu fugi după ea încercând să îţi asiguri viaţa sau să îţi programezi viitorul, fiindcă vei eşua. Puterea e în noi. Nu aştepta ca cineva să apară în viaţa ta şi să te salveze de singurătate, de muncă sau de sărăcie. Nu ai nevoie să fii salvat, dar ai nevoie să devii conştient că tu eşti ajutorul de care ai nevoie. Decide pentru tine, nu permite altora să îţi dicteze viaţa. Începem!

Încrederea în noi se află în noi, ea nu se naşte în urma reuşitelor şi aplauzelor. Încrederea în sine vine în urma eşecurilor şi a încercărilor efectuate în mod repetat. Atunci începi să te cunoşti şi eşti satisfăcut de tine. Că îţi foloseşte sau nu, că citeşti ori că treci mai departe eu continui să îţi scriu, aleg să fac asta.

O viaţă artificială ne este de folos un timp. Prima parte din viaţă asimilăm, ne încărcăm, imităm. E bine să testăm cât mai mult, să explorăm şi să simţim pe pielea noastră. Am devenit adevăraţi psihologi, studiem caractere umane în urma dezamăgirilor de când ne ştim. Trăim cu garda ridicată ca fricoşii.

Ne băgăm pe sub pielea unora iar pe alţii îi îndepărtăm, în funcţie de interesele noastre sau de ceea ce simţim. Ne folosim de oameni pentru a căuta iubirea, alinarea o găsim în a ne achiziţiona lucruri. Căutăm plăceri însă fugim de provocări. Am devenit atât de egoişti şi de iresponsabili, e dureros.

Suntem doctori în chirurgie plastică. Ne-am pansat sufletul de atâtea ori, după atâtea răni, încât nu mai găsim loc cât un deget în care forma netedă şi primordială a lui să iasă la iveală. Investim în a ne apropia de oameni apoi ne chinuim să ne detaşăm. Iubirea e în noi şi nu ştim, căutăm alinare altundeva, mereu în altceva.

Dragostea e în noi, iertarea e în noi, soluţiile la fiecare problemă au fost puse în interiorul nostru. Acceptarea e în noi, ea vine în urma iubirii care izvorăşte din inima mea şi a ta şi tot aşa. Citeşte şi articolul Despre iubire şi felul cum iubesc oamenii.

Acum stau într-o terasă lângă mare. Am laptopul la mine şi scriu acest articol pentru tine, deoarece nu am internet în cameră. Beau un frappe delicios, cu lapte şi gheaţă. Din oră în oră trece autobuzul care duce turiştii în oraş. Iată cum îmi petrec puţinul timp liber.

Iubirea e în noi, mediul ţi-o descoperă

Marea Ionică este genială, briza este blândă, iar serile fermecătoare în care nu lipsesc luna şi stelele te fac să te îndrăgosteşti pe loc. Licuricii aduc romantismul, trandafirii la fel. Alte câteva tipuri de flori pe care nu le cunosc parfumează aerul şi mă mângâie atunci când mă întorc pe înserat la cameră. Aleile pavate cu piatră de marmură îmi recită poveşti. Felinarele, sunetul valurilor și nisipul, tot. Totuşi, nimic din toate acestea nu aş fi simţit dacă nu aş fi iubit. Iubirea e în noi, această conştientizare mă linişteşte.

Mă plimb desculţ pe malul mării ca să îmi vindec rănile degetelor. Nisipul şi marea sărată s-au dovedit a fi leac natural, parcă aş călca pe un covor de mătase. Am găsit o plajă sălbatică şi o colibă, acestea mi-au transmis sentimentul că iubirea e în noi. Am început să scriu. Este o linişte de nedescris. Temperatura apei este extrem de scăzută iar totodată apa e curată, cristalină.

Afară e înorat şi bate vântul. Întâlnesc doi bătrânei ce par a fi turişti italieni și le spun bună dimineaţa (kalimera). A început să plouă. Într-o oră intru la serviciu în tura a doua. Savurez un cocktail de pepene roşu pe care l-am cumpărat cu ultimii 2 euro. La naiba, arunc telefonul pe nisip şi sar în apă.

Zăresc o insulă mică la mai bine de doi kilometri distanţă. Sper să reuşesc să înot până la ea. Sunt înconjurat de câteva bărci în depărtare şi mare. Vizitează-mă pe Instagram şi delectează-te cu peisaje de vis.

Iubirea e în noi, ea se revarsă din inimă de om apoi se împrăştie în lume, pe pământ, peste ceruri ori în abis. Ceea ce cunoaştem că există este aşa cum am ales noi ca să fie. Totul e aşa cum îl modelăm noi, aşa cum îl înţelegem şi aşa cum îl iubim, după cum îl altoim.

Iubirea e în noi, devino conştient de ea

Copiii ne sunt rezultatul. Urmaşii lor sunt recolta a ceea ce am sădit prima oară. Cum suntem noi aşa vor fi şi generaţiile care vor trece pe aici. De multe ori ai impresia că eşti prea mic, că nu ai puterea să schimbi ceva ori că viaţa ta cu adevărat nu contează. Atunci când gândeşti astfel dai dovadă de necredinţă, te îndoieşti de tine şi de importanţa ta, despre care erai conştient înainte să vii aici. Fără tine nimic nu poate fi, fără tine nimic nu este, treci peste!

Iubirea înseamnă mai mult decât o relaţie, decât un partener perfect sau decât o familie. Iubirea îţi descoperă Universul. Fericirea e în noi, ea nu este dependentă de părerile oamenilor ori de criticile lor. Cu toţii aţi întâlnit oameni care se comportă asemeni unor animale deoarece ei asta sunt. Îşi manifestă natura animalică, care a pus stăpânire pe omul mort din punct de vedere spiritual. Totuşi voi v-aţi ridicat de mult peste obstacole, plutiţi deasupra conflictelor oricât de înalte ar părea că sunt.

Tu zbori deasupra zgârienorilor de păcate care s-au ridicat de aproape că au atins cerul. Şi toţi oamenii privesc înspăimântaţi lumea de parcă i-ar vedea sfârşitul, apoi te văd pe tine şi se miră. Eşti singurul care pluteşte uşor zâmbind, iubind, ştiind încotro se îndreaptă lumea, înspre acolo unde o vei conduce. Lumea stă agăţată de degetul tău mic. Iubirea e în noi şi aşteaptă să o descoperim. Tu ai devenit iubirea şi ai primit puterea.

Oricât de greu ţi-ar fi şi prin orice dezamăgiri ai trece, în familie ori la locul de muncă, nu uita că nu eşti singur, că suntem împreună în asta și că iubirea e în noi. Tu poţi transforma totul printr-un singur cuvânt, tot ce ţi-a mai rămas de făcut este să îţi dai seama de aceasta. Simte liber!

„Iubirea este o stare în care fericirea altei persoane este esenţială pentru a ta“.
Robert Heinlein

Lasă un răspuns