Oamenii vor să fie fericiţi, jurnal de călătorie

Oamenii vor să fie fericiţi, jurnal de călătorie

Oamenii vor să fie fericiţi, jurnal de călătorie

Oamenii vor să fie fericiţi prin orice mijloace. Ei caută confortul pe întreaga durată a vieţii. Mulţi nu vor să ştie ce se întâmplă în spatele scenei, câte eforturi sunt depuse, preferă să fie duşi de nas cu rezultatul şi atât. De aceea tinerii vor bani fără să muncească, vor faimă şi renume fără să le dobândească. Începem!

Succesul este suma unor eforturi mici depuse în mod repetat, aşa, precum în povestea cu cărămida. Adaugă voinţă şi o credinţă de fier. Caută să îţi împlineşti scopul tău cel mai înalt câtă vreme cât trăieşti aici.

Dacă situaţia în care te afli nu e chiar atât de bună, fă tu în aşa fel încât să o tranformi treptat după placul tău. Ridică-te de pe canapea, ia decizia, nu mai tot amâna începutul. Pune-ţi gândurile în aplicare. Oamenii vor să fie fericiţi dar amână începutul.

Oamenii vor să fie fericiţi, însă, atunci când se simt bine se plictisesc, dacă se simt rău şi-ar dori să se simtă bine pentru totdeauna. Am scris-o de nenumărate ori, cu toţii am experimentat-o în trecut.

Oamenii vor să fie fericiţi însă uită să se bucure de ceea ce au. Tu apreciază fiecare moment, deoarece nu ai experimentat ceva mai rău încă. Analizează-ţi starea de care nu eşti mulţumit şi adaugă la ea regretul că nu ai apreciat prezentul. Atunci te vei convinge că nu îţi era chiar atât de rău înainte. Oricât de greu ar fi, încearcă, eu am reuşit.

Nu-ţi pot transmite prin cuvinte ce am simţit atunci când am trecut prin cea mai neagră perioadă din viaţa mea. Voi încerca totuşi să conturez o imagine pentru tine. Imaginează-ţi că eşti într-un carusel sinistru, aflat într-un orăşel părăsit, unde te învârţi de câţiva zeci de ani, din care nu poţi cu niciun chip să cobori. Totul e erodat ca după o explozie nucleară care a contaminat totul. Eşti înconjurat de trupurile celor care au pierit. Eşti singur.

Suferinţa ta se ascunde în imposibilitatea de a muri, moartea ţi-a rămas cea mai dulce evadare. Te otrăveşte o stare de claustrofobie izvorâtă din interior. Plângi de când te ştii, apoi rosteşti în gând rotindu-te, sunt fericit, sunt fericit, sunt fericit…

Din fericire tu nu eşti nevoit să experimentezi acestea ca să devii puternic. Eu sunt. Tu eşti mai puternic decât mine. Eşti mai bun decât mine şi mai minunat decât mine. Da, ai tot ajutorul de care ai nevoie în interiorul tău. Şi încurajarea, curajul, motivaţia. Eşti aşa cum am visat eu ca să fiu!

Oamenii vor să fie fericiţi bogaţi

Toţi oamenii vor să fie fericiţi însă ea e cea mai mare slăbiciune a lor şi cea mai puternică armă a asupritorilor. Majoritatea îndrumătorilor spirituali actuali sunt escroci. Iartă-mi modul direct de a atinge prin cuvintele folosite inima ta. Cei mai mulţi nu creează conţinut, citesc şi transmit mai departe ceea ce citesc, contracost şi într-un mod prin care le mângâie consumatorilor ego-ul. Aceasta ca să prindă mai uşor. Cunoştinţa a crescut şi totuşi oamenii se lasă păcăliţi din ce în ce mai uşor.

Tinerii vor să câştige bani fără să muncească. De aceea au fost deschise agenţii de pariuri sportive. Întâlneşti casinouri la tot pasul. Toţi vor să fie în formă fizică, însă fără să depună efort fizic, de aceea au fost inventate pastilele de slăbit şi dispozitivele care îţi stimulează muşchii în timp ce stai pe canapea.

Mulţi vor să evolueze spiritual sau intelectual deoarece este la modă. Medităm aşa cum am văzut pe internet, postăm fotografii cu galaxii, interpretări ale formelor extraterestre şi icoane de tip modern, tatuate, viu colorate. Reţinem citate şmechere pe care ca teorie le înţelegem însă continuăm să trăim la fel.

Meditaţia nu constă în a te aşeza într-o poziţie stupidă şi a mima că experimentezi ceea ce muritorii de rând nu reuşesc să simtă. Meditaţia înseamnă să reflectezi la viaţa ta şi să devii conştient de tine şi de importanţa ta. Timpul petrecut cu tine te ajută să atingi recunoştinţa şi să îţi goleşti mintea de gândurile nefolositoare care te trag în jos. Acele gânduri care te împiedică să trăieşti, să iubeşti.

Corfu 2017, jurnal de călătorie

Oamenii vor să fie fericiţi, însă au nevoie să înţeleagă că totul în lumea aceasta are un preţ, aşa funcţionează mintea. Câştigul unuia este pierderea altuia, totul până intervine iubirea, iertarea. Ele reprezintă viitorul. Atunci se întâmplă minunea, cea care ne aminteşte de Uniunea pe care o formam cândva ca suflete.

Astăzi îţi scriu de pe o insulă, printre picături, la job, în situaţia în care nu credeam că voi mai publica articole vreme de şase luni. Eforturile sunt uriaşe, oamenii vor să fie fericiţi şi au nevoie de asta. De aceea ţi-am scris despre scop şi încredere în capacităţile tale. Îţi mulţumesc că mă onorezi aici cu prezenţa.

Despre mine îţi scriu că am reuşit să mă delectez cu ceva peisaje de vis, de care te poţi bucura vizitându-mă pe instagram. Ascult valurile Mării Ioniene şi briza îmi alină faţa, bărcile se leagănă uşor. Ceva mă împinge să cred că vrei să ştii de mine, sunt convins că ne-am apropiat pe parcursul celor trei ani de zile.

Vreme bună, o briză mângâietoare, păsări, trandafiri, terase, cafea aromată, recunoştinţă, emoţie şi sentiment. O nouă dimineaţă, privilegiu, linişte. În ultima vreme am fost contactat de oameni minunaţi, la fel ca tine, care mi-au spus că aşteptau de ani de zile ca să mă găsească. Şi eu te-am aşteptat pe tine, te-am chemat, te-am iubit şi iată-te aici. Oamenii vor să fie fericiţi, te invit să contribuim la asta. Mersi că m-ai citit, simte liber!

Dacă oamenii s-ar purta cu tine aşa cum te porţi tu cu ei, ai fi trist sau fericit?.
Alberto Bacoi.

Lasă un răspuns