Paşi înceţi şi siguri, trepte spre succes

Paşi înceţi şi siguri, trepte spre succes

Paşi înceţi şi siguri, trepte spre succes

Spre succes ne îndreptăm cu toţii, chiar dacă de cele mai multe ori aparenţele ne prezintă opusul. Unii ajung la destinație prin merit, alţii ajung din greşeală. Noi în ciuda diferenţelor pe care le adorăm sau la care nu vrem să renunţăm, toţi venim din Unul iar la final ne întoarcem la El. Un bebeluș se naște gol și aparent pleacă la fel.

Pentru unii succesul înseamnă ca umanitatea să îi adore, pentru mine înseamnă ca lumea să adere. Să adere la iubire, să facă pasul următor din punct de vedere spiritual şi intelectual, cel al cercetării sau unificării. Printre toate încercările noastre de a crea, de a ne afirma şi de a dezvolta ceva, acţiuni dar nesemnificative şi care în realitate nu contează, intenţia cu care păşim prin viaţă este tot ce contează. Aşa m-a învăţat Cineva, Prietenul care mi-a dăruit patru cărţi fără să cer niciuna, pe care ți le-am pus la dispoziție aici Cărţi disponibile.

Astăzi scriu pentru cei care vor să facă ceva, pentru cei care vor să îşi îmbunătăţească viaţa personală, dar şi lumea pe care o lasă în spatele lor. În realitate nimeni nu trebuie să facă nimic, tot ceea ce facem sunt alegeri despre care credem că ne propulsează spre succes şi împlinire de sine, ca mine.

Pasul 1 spre succes este recunoştinţa. Evident că nu poţi să fii recunoscător atunci când nu ai pentru ce, când nimic bun nu se întâmplă sau când nu ai realizat nimic măreţ, încă. Greşit, în orice moment al zilei se întâmplă ceva minunat. Exişti, ascultă!

Te-ai simţit vreodată atât de recunoscător încât parcă nu ai mai tânjit după nimic și în sfârşit totul era în regulă, indiferent de situaţia ta? Ai observat cât de bine te-ai simţit, cum lucrurile au început să funcţioneze de la sine fără ca tu să fii nevoit să le pui în mişcare?

Pasul 2 spre succes este să le câştigi oamenilor încrederea. Arată-le că eşti sincer, că nu te dai mare și că eşti un om care se confruntă cu dificultăţi financiare și emoționale asemeni lor. Învăţaţi împreună, treceţi peste!

Un maestru retras în munţi, care învaţă oamenii despre iubire, relaţii şi despre comunicare, nu are nicio putere. Maestre, trăieşte în mijlocul oamenilor, lasă-te rănit sau umilit, iartă ori arată-ţi iubirea, evident numai dacă poţi.

Pasul 3 spre succes e să oferi oamenilor informaţii reale, soluţii ajutătoare, care pot fi aplicate în orice situaţie, de către oricine. Nu oferi doar cuvinte frumoase, siropoase şi aşezate pe hârtie. Oamenii nu au ce face cu ele. Fii matur, emoţia pe care o simţi tu nu o simte toată lumea, iar regula mea stă în picioare în orice domeniu.

Pasul 4 spre succes este să îţi motivezi audiența. Oferă-le conţinut gratuit, pe lângă postările zilnice. Tu nu te îngrijora, nici nu te considera bunul samaritean căruia la un moment dat i se va goli traista. Oamenii nu citesc gratuit, ei te răsplătesc cu aprecieri, cu distribuiri şi comentarii şi plătesc cu timpul pe care îl petrec pe Pagina ta. Mulțumește-le periodic pentru asta.

Pasul 5 spre succes este să nu te mai compari cu oamenii pe care îi întâlneşti în drum, care au o pasiune ori o afacere asemănătoare cu a ta. Niciun om nu este mai bun decât tine, nici tu nu eşti mai bun ca ceilalţi. Suntem frumoşi, unici și de neînlocuit, la fel este şi conţinutul pe care îl creăm.

Pasul 6 spre succes constă în achiziționarea unei platforme de găzduire web care să îţi pună la dispoziţie asistenţă online şi un sistem securizat, plus câteva modalităţi de backup. Nu ţi-ai dori ca eforturile pe care le-ai depus atâţia ani să fi fost în zadar și conţinutul să dispară.

Pasul 7 spre succes este să sari peste toate obstacolele pe care le întâlneşti în drum. 75% dintre haterii care te vor asalta când îţi vor observa valoarea sunt oameni care nu fac nimic, ei nu cunosc absolut nimic, aceştia sunt lipsiţi de putere. 20% dintre ei îţi vor face o critică bună. Dacă eşti răbdător şi înţelept vei creşte pe spatele lor, te vor face mai puternic. Cu 5% dintre hateri vei intra în conflict, le vei face jocul și le va reuşi, nu ai ce face.

Și totuşi nu lua pe nimeni prea în serios, există oameni care dau dislike la un clip video cu animăluţe drăgălaşe care se joacă. Când oamenii spun ceva rău despre tine în realitate vorbesc despre ei fără să realizeze. Era şi o teorie cu oglinda.

Dacă eşti un hoţ vei bănui că în prezenţa cuiva vei putea fi furat, vei lua măsuri în privinţa aceasta. Dacă eşti o victimă, vei vedea suferinţa ta în toţi. Orice carte deschizi, orice melodie asculţi, orice film vizionezi sau despre orice poveste de viaţă citeşti, te întristează, te sperie și te face să fugi. Fiindcă te vezi pe tine în ea şi refuzi să îţi accepţi situaţia. Atunci te copleşeşte o stare precum claustrofobia, ea îți scoate la lumină slăbiciunea.

Fii autentic, nu la modă

Pasul 8 către succes este să inspiri oamenii pe termen lung. Selectează subiecte interesante, care nu îşi pierd actualitatea. Ceea ce astăzi e la modă dispare în câteva zile. Studiază funcţionalitatea psihicului uman. Spune oamenilor cum să se autodepăşească, cum să îşi privească evenimentele, problemele, cum să devină eficienţi, să iubească mai mult şi să se bucure mai tare.

Pasul 9 spre succes este să investeşti în visul tău. Perfecţionează-te, bagă bani, fă treaba calumea!

Pasul 10 spre succes este să reuşeşti să îţi dezvolţi abilitatea de a privi dincolo de măştile oamenilor. Priveşte în sufletele lor. Îmi amintesc şi o replică genială dintr-un film celebru, „it’s my job to know what you’re thinking“.

În fiecare zi întâlnesc oameni care la prima vedere par serioşi, sobrii, emanând un aer superior prin gesturi ori prin cuvintele la care fac economie, oameni cărora în realitate le e ruşine să meargă pe stradă, să intre într-un magazin. Acest tip de oameni îşi judecă fiecare gest, fiecare mişcare și orice privire. Ei sunt preocupați de felul în care par, nu de felul în care se simt sau sunt.

În lume există trei categorii de oameni. Oamenii care nu vor să îşi părăsească starea de confort şi trăiesc vieţi mediocre. Oamenii care ies din ea şi realizează ceva. Ori cei care aleargă după confort iar confortul fuge de ei. Oamenii de succes fac lucrurile pe care ceilalţi refuză să le facă pe motiv că le găsesc a fi neplăcute. Tu din ce categorie faci parte?

„Pune-te la treabă din toată inima şi vei reuşi. Competiţia este atât de mică“.
Elbert Hubbard

Lasă un răspuns