Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

Atunci când oamenii au vrut să mă doboare, din invidie că eram vesel și încrezător, m-am retras din preajma lor, am trăit izolat, însă nu am uitat niciodată cine sunt, de câte sunt capabil ori motivul pentru care am venit aici. Sunt convins că nu ţi s-a spus o singură dată să stai cuminte, să revii cu picioarele pe pământ sau să fii un om normal, nu te mai manifesta aşa, maturizează-te, taci din gură, o să vezi tu, o să îţi pară rău. Începem!

1). Ce dacă oamenii te vor urî? Important este să fii tu împăcat cu tine însuţi. Ce dacă vor zice că ai înnebunit, atâta vreme cât ei sunt nemulţumiţi iar tu trăieşti fericit?

2). Atunci când exclami că eşti fericit iar cineva te întreabă de ce însă tu nu ştii ce să îi răspunzi, calmează-te, nu ai înnebunit ci te confrunţi cu cea mai lipsită de sens întrebare. Te simţi fericit pentru că ţi-ai amintit că aşa eşti tu în realitate. Nu căuta motive ca să îşi justifici fericirea, doar nemulţumiţii le tot inventează. Întrebarea potrivită ar fi ce motive ai să fii nefericit? Pe aceasta ar fi bine să ţi-o adresezi în fiecare dimineaţă.

3). Când totul parcă ţi se opune şi nu te lasă să ieşi la lumină, caută soluţii în inima ta, uneşte-te cu ea și astfel vei evada. Încrede-te în tine, descoperă eroul din interiorul tău!

4). Transformă sfârșitul de săptămână într-o pauză pe care o iei de la ceea ce iubeşti să faci, odihneşte-te apoi şi începe săptămâna cu pasiune. Atunci când abia aştepţi să se facă luni ca să faci ceea ce îţi place weekend-ul trece mai greu şi te odihneşti mai mult.

5). Fii bun cu oamenii pe care îi întâlneşti în viaţă şi iubeşte-i, numai oamenii care nu sunt iubiţi urăsc. Atunci când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit că dacă îi urăsc vor şi reuşi. Ceea ce nu te doboară acum se va întoarce la tine mai târziu ca să te încerce din nou. Iubindu-i pe cei care nu îţi răspund înapoi cu iubire întrerupi circuitul, rupi lanţuri de oţel cu mâinile goale.

6). Atunci când spui că ierți dar nu uiți nu dovedeşti putere, dai dovadă de slăbiciune şi venerezi laşitatea. Tu nu eşti îndeajuns de puternic ca să ierţi, aşa continui să trăieşti neliniştit. Aceasta înseamnă că nu ai promovat examenul, ci te învârţi frustrat în curtea şcolii şi te lauzi că fumezi. În tot acest timp alţii şi-au clădit cariere.

În realitate a uita nu înseamnă iertare, iertarea înseamnă iertare şi nimic nu se uită. Dacă am uita o experienţă înseamnă că am trăit-o degeaba. Secretul e să îţi aminteşti cu drag de fiecare provocare, chiar şi de cele mai dificile dintre ele, acelea care te-au făcut om.

7). Astăzi oamenii se îndrăgostesc de oameni cu adevărat. Oamenii învaţă să aprecieze oameni, nu funcţii și posesii. Am depăşit dependenţele, ataşamentele, nevoia de completare şi de afişare. Am scăpat de dorinţa de împlinire individuală pe spatele altora. Acum putem iubi fără aşteptări, iubim liber cu inima şi cu mintea. Astăzi ne preţuim reciproc, suntem privilegiaţi şi atât de importanţi. Oamenii sunt minunaţi.

Cu câteva clipe înainte de a închide ochii o tânără în vârstă de douăzeci de ani a spus că dacă i s-ar mai acorda o șansă, măcar o zi, ar petrece-o împreună cu câinele ei în parc ca să privească iarba și cerul, atât.

8). Unii oameni adoră să fie chemaţi, rugaţi, aşteptaţi, aceasta îi face să se simtă importanţi. Nu că nu ai însemna totul pentru ei, dar au nevoie de atenţie şi o imploră.

9). În opinia mea violenţa nu ar trebui să existe, iar dacă există ea ar fi bine să fie evitată. Singurele situaţii în care aş tolera violenţa sunt. Atunci când eşti nevoit să te aperi şi nu ai posibilitatea de a părăsi conflictul prin alte modalităţi, când iei apărarea cuiva care nu se poate apăra singur ori atunci când aperi onoarea unei femei care este umilită.

10). Este de zece ori mai greu să transformi 0 lei în 10 lei, decât să transformi 10 lei în 100 de lei. Şi este de o sută de ori mai greu să transformi 100 de lei în 1000 de lei, decât să transformi 1000 de lei în 1.000.000 de lei. Aşa se întâmplă de fiecare dată, în orice domeniu, începuturile sunt groaznice.

11). Pe Pământ religioşilor le lipseşte inocenţa, credinţa, speranţa, iubirea, iar ateilor le lipseşte raţionamentul, discernământul, logica şi viziunea, exact ceea ce se laudă că deţin. Aici totul funcţionează pe dos.

12). Când oamenii au vrut să mă doboare mi-am amintit că şi în trecut celor care au propovăduit iubirea li s-a spus că sunt diavoli. Dar despre aceia care ucideau s-a spus că omoară în numele lui Dumnezeu, că sacrifică după voia unui zeu sau a unui rege. Aşa, precum a pornit religia cruciadele, ucigând oameni ca să întărească autoritatea unei doctrine asupra lor. Tot aşa au fost ucişi adevăraţii martiri sau protestanţii, care au încercat să elibereze umanitatea de sub robia ei.

Ajutorul necondiționat e răsplata

13). Cel mai mare rău pe care poţi să mi-l faci nu e să mă contrazici sau să mă jigneşti, ci să mă ignori. Ţi-am oferit arma pe care o poţi folosi împotriva mea dacă vei vrea. Îmi place să inspir oamenii şi pentru asta trăiesc, însă nu intenţionez să îi controlez. Eu îţi ofer viziunea, tu eşti liber să iei ce doreşti de aici, apoi să îţi colorezi destinul cu propriile nuanţe.

14). Cel mai mare ajutor pe care poţi să mi-l oferi este să mă sprijini distribuind articole sau comandând cărţile. În felul acesta contribui la dezvoltarea acestui proiect. Banii obţinuţi din vânzări sunt investiţi în promovare. Şi totuşi nimic nu este obligatoriu, nici măcar să citeşti.

15). Ceva îmi spune că acesta va fi ultimul articol pe care îl scriu pe Blog, însă nu vreau să mă grăbesc trăgând concluzii, poate el este doar începutul. Când oamenii au vrut să mă doboare şi au creat confuzii, am reuşit să mă depăşesc şi să mă descopăr sau invers. Acum privesc totul mult mai clar, voi m-aţi învăţat să sper.

Atâta vreme cât pot să îţi scriu înseamnă că ai nevoie de ceea ce îţi ofer. Faptul că voi pleca nu va fi un prilej de tristeţe, ea este o mare bucurie. În ziua în care nu vei mai primi mesaje de la mine înseamnă că nu mai ai nevoie de ele. Înseamnă că ai devenit puternic, că eşti stăpân pe tine însuţi şi că alţii au nevoie de sprijinul pe care îl oferi. Atunci ai devenit îndrumător pentru cei care se confruntă cu dificultăţile vieţii. Simte liber!

Citește mai multe articole asemănătoare pe Blog.

Atunci când vei fi nevoit să parcurgi cea mai dificilă etapă din viaţa ta,
aminteşte-ţi că viaţa ta nu a început şi că nici nu se va termina acolo.
Alberto Bacoi

5 gânduri pentru “Când oamenii au vrut să mă doboare, mi-am amintit

  1. Amalia

    Oamenii ne doboară în fiecare zi cu atitudinea lor. Și tot în fiecare zi noi renaștem mai puternici, mai pregătiți pentru adevărata viață cu fiecare „palmă” pe care o primim. Și asta nu se termină niciodată în viața asta. Aceasta e experiența noastră. Să învățăm ce este viața și să ne bucurăm , să fim fericiți că o trăim. Cine o înțelege, învață.
    Îți doresc să-ti trăiești experiența cu seninătate acolo unde mergi, atâta timp cât vei decide . Îmi doresc să te întorci pentru că îmi vor lipsi cuvintele tale dar poate că alți oameni au nevoie mai mare de ele și de prezența ta.

Lasă un răspuns