România nu e naşpa, e aşa cum eşti tu

România nu e naşpa, e aşa cum eşti tu

România nu e naşpa, e aşa cum eşti tu

România nu e naşpa, ea este o veste bună. România este aşa cum eşti tu însă asta mă îngrijorează. Articolul conţine păreri pro şi contra despre România. Multe dintre idei le veţi recunoaşte. Vă aparţin. Voi mi le-aţi trimis pe Facebook iar eu le-am selectat şi le-am adăugat. Iată ce a ieşit.

Dacă locuieşti în Bucureşti, nu ştiu dacă ai vizitat Parcul de aventură Comana sau dacă ai fost la Belciugatele în perioada primăverii, ca să vezi lacurile ori florile, copiii, cerul! Nu ştiu dacă ai simţit mireasma întinderilor de rapiţă înflorită. Nu ştiu dacă iubeşti să faci drumeţii la munte ori să te odihneşti liber pe nisip la plajă. Dar şi să vizitezi peşteri, muzee. Poate îţi iroseşti zilele cu soare şezând sufocat într-o baracă întunecată, ca să pariezi şi ultimii cinci lei. Chiar şi aşa eu nu te pot judeca, te las să tragi tu singur o concluzie despre tine.

Îi invidiezi pe cei ce conduc maşini care costă mai mult decât casa ta, care de fapt nu este a ta, ci a părinţilor tăi; dar cei ce conduc limuzine sunt cei cărora le bagi bani în buzunar pariând ca prostul. Cu toţii şi-au deschis astfel de magherniţe pentru că spre uimirea întregii lumi ele încă funcţionează.

România nu e naşpa, din fericire pe aici încă se mai poate gusta libertatea, chiar dacă majoritatea nu ştiu să o preţuiască şi că habar nu au ce să facă cu ea. Ţările civilizate au fost civilizate (robotizate) cu forţa. În Franţa, oamenii nu te iubesc, însă primesc sute de euro amendă dacă îşi arată dispreţul faţă de cineva. Înţelegi ceva?

În România, oamenii sunt calzi din inimă, nu de frică ori din obligație; bunătatea lor nu vine din așteptarea unei recompense. În ciuda fabricilor de depresii cunoscute ca posturi de televiziune reușim să ne păstrăm inocenţa în faţa lui Dumnezeu. Aici oamenii răspund zâmbetului cu un zâmbet, uneori sunt ca nişte copii prietenoși, dar sunt frumoşi chiar dacă au cute de îngrijorare pe faţă.

Contează cât ne străduim noi să facem lucrurile să funcționeze şi să punem umărul ca să ne implicăm fiecare atât cât poate și cu ce poate. Din nefericire oamenilor de aici le lipseşte curajul şi credinţa că pot face ei ceva, cu mâinile lor, folosindu-se de ideile lor. Ei aşteaptă mereu de la alţii pentru că aşa au fost formaţi.

România nu e naşpa, însă are şi părţi rele

România nu e naşpa, chiar dacă oamenii au şi părţile lor rele. Nu ascundem gunoiul sub preş. O expunem aşa cum este ca să învăţăm ceva din asta. Dă-ţi zăpada din curte dacă simţi că te sufoci, nu striga după autorităţi ca să deszăpezească! Altul te va vedea, va pune mâna pe lopată şi veţi ieşi la lumină.

Un mic întreprinzător, cetăţean francez şi bun prieten mi-a spus zilele trecute că vrea să se stabilească aici şi că deja şi-a cumpărat o locuinţă. Mi-a spus că, în ţara lui eşti nevoit să mergi aşa cum ţi se dictează; primeşti o sumă ca finanţare, ştii ce ai de înapoiat, cât o să te dezvolţi ori unde o să ajungi. La ce o mai faci atunci? În România poţi da faliment în trei luni sau poţi da lovitura în trei zile. Oportunitatea e combustibilul în afaceri, iar, aventura este motivaţia, succesul este călătoria.

În afaceri, străinii au găsit resursa, în loc să ne dezvoltăm noi pentru noi. Tinerii au aripile tăiate chiar de către ai lor părinţi, iar ai lor părinţi au fost reduşi la tăcere de către şcoli şi guverne. Avem o ţară minunată, cu locuri minunate şi cu oameni frumoşi. Avem nevoie însă să mai evoluăm mental. Aceasta ar trebui să fie Prioritatea.

În Londra, dacă o gravidă intră în travaliu pe stradă şi trebuie transportată de urgenţă la spital, va fi lăsată aşa dacă nu are asigurare, documentele ori suma necesară transportului. Este destul de logică o astfel de gândire pentru o minte limitată. În România ignori întreaga birocraţie pentru a lua decizii cu adevărat înalte, sănătoase, NAŞTE FEMEIA! România nu e naşpa!

Din nefericire gândirea individuală va fi îndepărtată şi aici. Deoarece nimeni nu pare să o preţuiască. În curând oamenii nu vor mai lua decizii, li se va prezenta o listă cu Variante pe care ei vor bifa ce decizii vor lua. Ea se întâmplă deoarece oamenii nu reuşesc să interacţioneze. Pentru că nu se cunosc şi nu se respectă. Ce ţie nu îţi place altuia nu îi face. Nu invidia, inspiră-te apoi mergi mai departe.

România nu e naşpa, trebuie reconstruită

Rezolvarea pe cale amiabilă dispare atunci când doi şoferi nu se înţeleg, când unul nu îşi recunoaşte vina sau când nu reuşeşte să priceapă faptul că celălalt nu a intenţionat să provoace incidentul, că, şi-a calculat eronat şansele. Atunci cei doi încurajează robotizarea. Autorităţile capătă credit şi îi taxează pe amândoi pe sistemul: omul nu se descurcă singur, are nevoie de un stăpân, a dovedit-o!

În San Francisco toţi şoferii sunt civilizaţi, nimeni nu claxonează. Dar aceasta se întâmplă deoarece acolo toţi cetăţenii deţin arme, iar orice schimb de replici s-ar putea transforma într-o tragedie. România nu e naşpa ci tu uiţi să o apreciezi!

România nu e naşpa, România e aşa cum eşti tu, dacă tu nu respecţi pe nimeni în jurul tău altul îţi va observa comportamentul şi îţi va urma exemplul. Aici toţi aşteaptă să se schimbe celălalt şi puţini au curajul să spargă gheaţa. Dar cei care menţin această naţiune pe o linie constantă de plutire nu se văd, sunt prea puţini, simt că gândeşti. Eu îţi spun ca nu ştii să priveşti.

De multe ori, cei care sunt educaţi cu dragoste reuşesc să fie buni cu toţi oamenii, mai puţin cu unul. Ei nu au fost învăţaţi să se iubească pe ei înşişi, să fie atenţi cu ei aşa cum eşti atunci când duci o tavă cu pahare. Iar din acest motiv, majoritatea se împotmolesc la prima dezamăgire. Din ce în ce mai mulţi au reuşit să evadeze astăzi şi şi-au depăşit limitele. Procesul se numeşte autoeducaţie.

România nu e naşpa, ea este o bucăţică din Terra, o părticică din Univers. Simte gratitudinea, detaşează-te de nemulţumire, critică, ură, dispreţ ori de judecată! Iubeşte oamenii nu doar îi respecta, ca să nu rămâi la nivelul omului cavernelor. Nu te mai uita la televizor! Schimbă-ţi obiceiurile, recapătă-ţi încrederea în tine! Simte liber!

În viaţă, nimeni nu îţi garantează fericirea, tu eşti cel care şi-o poate oferi.
Cum eşti tu aşa vor fi şi locurile pe unde păşeşti, meleagurile în care trăieşti.

Alberto Bacoi

Un gând pentru “România nu e naşpa, e aşa cum eşti tu

Lasă un răspuns